Primjedba je na mjestu. Bosnjanin pa Bosnjak... Medutim Bosanac i Bosnjak nemaju isto znacenje danas.zzzzz wrote:Dobar tekst stvarno, samo ima jedna stvar sa kojom se ne bih slozio a to je da je Bosnjak turcificirano Bosanac. Prije da je u pitanju Bosnjanin, kako su se nazivali stanovnici Bosne do dolaska Turaka.Kao djelimicno turcificirani oblik, bilo je potpuna istoznacnica obliku - Bosanac.
zasto se bosnjaci prezivaju Hrvat a hrvati Bosnjak
-
savjest
- horion_bosona
Mislim da sam u svoja dva predhodana posta pokusao ovo da objasnim.savjest wrote:Primjedba je na mjestu. Bosnjanin pa Bosnjak... Medutim Bosanac i Bosnjak nemaju isto znacenje danas.zzzzz wrote:Dobar tekst stvarno, samo ima jedna stvar sa kojom se ne bih slozio a to je da je Bosnjak turcificirano Bosanac. Prije da je u pitanju Bosnjanin, kako su se nazivali stanovnici Bosne do dolaska Turaka.Kao djelimicno turcificirani oblik, bilo je potpuna istoznacnica obliku - Bosanac.
- horion_bosona
A ja se osjeco zapostavljenim!savjest wrote:Procitao sam, samo sto ponekad odgovarama odmah nakon sto procitam neciji post. Tvoj sam procitao malo kasnije.horion_bosona wrote: Mislim da sam u svoja dva predhodana posta pokusao ovo da objasnim.
-
savjest
horion_bosona wrote:A ja se osjeco zapostavljenim!savjest wrote:Procitao sam, samo sto ponekad odgovarama odmah nakon sto procitam neciji post. Tvoj sam procitao malo kasnije.horion_bosona wrote: Mislim da sam u svoja dva predhodana posta pokusao ovo da objasnim.
-
No_Comment
Samo nekoliko , jesi li siguran u to shto tvrdishsavjest wrote:Pa vrati se malo nazad i vidjet ces da sam ostavio linkove za telefonske imenike. Otidi na onaj beogradski i tu ces moci naci nekoliko "cetnika".Frutek wrote:Ja sam jednom vidio na tv-u curu, preziva se "Četnik"![]()
???
-
savjest
No_Comment wrote:Samo nekoliko , jesi li siguran u to shto tvrdishsavjest wrote:Pa vrati se malo nazad i vidjet ces da sam ostavio linkove za telefonske imenike. Otidi na onaj beogradski i tu ces moci naci nekoliko "cetnika".Frutek wrote:Ja sam jednom vidio na tv-u curu, preziva se "Četnik"![]()
![]()
???
Ma mislim po prezimenu... a sto se ideologije tice.. cifra je... hmmmmm .. "ZESTOKO veca"... da se tako izrazim
-
Ajnslag-cincilator
Bilo je prije neki dan u Hrvatskoj. Čovjek je mislim u stranci SDSS koja je u koaliciji sa HDZ-om a zove se Savo Četnik.Frutek wrote:Ja sam jednom vidio na tv-u curu, preziva se "Četnik"![]()
-
gavrilo
... e zamisli sad njega kao predsednika hrvatskeAjnslag-cincilator wrote:Bilo je prije neki dan u Hrvatskoj. Čovjek je mislim u stranci SDSS koja je u koaliciji sa HDZ-om a zove se Savo Četnik.Frutek wrote:Ja sam jednom vidio na tv-u curu, preziva se "Četnik"![]()
-
No_Comment
Ili neki recimo Vojislav Bosnjak predsjednik Srbijegavrilo wrote:... e zamisli sad njega kao predsednika hrvatskeAjnslag-cincilator wrote:Bilo je prije neki dan u Hrvatskoj. Čovjek je mislim u stranci SDSS koja je u koaliciji sa HDZ-om a zove se Savo Četnik.Frutek wrote:Ja sam jednom vidio na tv-u curu, preziva se "Četnik"![]()
-
risno
Sanaderov Četnik s izvora Cetine Savo Četnik:Ajnslag-cincilator wrote:Bilo je prije neki dan u Hrvatskoj. Čovjek je mislim u stranci SDSS koja je u koaliciji sa HDZ-om a zove se Savo Četnik.Frutek wrote:Ja sam jednom vidio na tv-u curu, preziva se "Četnik"![]()
Prezivam se Četnik, ali nikad nisam bio četnik - kandidat sam HDZ-a jer je ta stranka više učinila za Srbe nego SDSS
http://www.globus.com.hr/Default.aspx?BrojID=104
-
risno
108. Prof. Vojislav BošnjakNo_Comment wrote:Ili neki recimo Vojislav Bosnjak predsjednik Srbijegavrilo wrote:... e zamisli sad njega kao predsednika hrvatskeAjnslag-cincilator wrote: Bilo je prije neki dan u Hrvatskoj. Čovjek je mislim u stranci SDSS koja je u koaliciji sa HDZ-om a zove se Savo Četnik.
http://www.hkz.hr/Hrvatsko_slovo/2005/527/kultura.htm
Moguce da bude Vojislav Bošnjak predsjednik Hrvatske
-
gavrilo
cak bih volio tako nesto da vidimNo_Comment wrote:Ili neki recimo Vojislav Bosnjak predsjednik Srbijegavrilo wrote:... e zamisli sad njega kao predsednika hrvatskeAjnslag-cincilator wrote: Bilo je prije neki dan u Hrvatskoj. Čovjek je mislim u stranci SDSS koja je u koaliciji sa HDZ-om a zove se Savo Četnik.
... inace jedan od najboljih srpskih politicara je rasim ljajic