Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post Reply
ljubav_aha

#51 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

meni je poznata uoptreba terminologije vijekovima,ali danasnja uoptreba iste u jednom narodu koji je sebe poistovjetio na pogresan nacin,jer arapski jezik nije iskljucivo jezik islama,vec i drugih religija ,iako je napisan Kur'an na istom jeziku,a drugo,sto je desilo sa njegovnanjem drugih zajednickih osobina u zemlji koja nije dio arapskih zemalja ,trece koja je rijec koristena prije rijcei strpljenje i sabur,ne razumijem kakvo olaksanje se dozivljava upotrebom istih rijeci,kad mi nismo ni turci ni arapi :?:
latentnicinik

#52 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by latentnicinik »

zagazaga wrote:meni riječi stpljenje i sabur nemaju isto značenje........strpljenje je sačekati da se desi nešto određenoda bi ti mogao nešto dalje raditi, a sabur je trpiti neki belaj koji traje neograničeno i pri tom se prilagoditi uslovima ne pokušavajući promjeniti bilo šta :roll:
hehe, strpljenje bi bilo sačekati do izbora i glasati za sdp, a sabur da te boli briga za izbore :lol:

sabur apsolutno ne znači to što si napisao. Sabur je strpljenje, to je ipak najbliži prijevod. Ni u kom slučaju ne znači ne pokušavati promijeniti bilo šta, jer se npr. sabur preporuča u slučaju smrtnog slučaja, a ti tu ne možeš promijeniti ništa sve da hoćeš.

Sabur je jednostavno prihvatanje realnosti koja u određenom trenutku može izgledati crna ko ćumur, ali da to ne mora značiti gubljenje glave, prisebnosti, očajavanje i sl. Sabur je znati da se rezultati nekog rada ne moraju vidjeti preko noći, sabur je.. ma svašta nešto, haman pa strpljenje :lol:
ljubav_aha

#53 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

Nićifor wrote:
ljubav_aha wrote:aha,ali ti ocevidno nisma procitao sto sam napisala u zagradi ;-) dana je postala moda medju bosnajcima iskljucivo upotrijebiti rijec sabur,sto nikad tako nije bilo aktuelno :-D
"Čuo" sam te i prvi put. Pa zato što su nam nabacili kompleks da nismo dovoljno dobri sa našom tradicijom, da smo zaostali isl, pa se ljudi stidili da tako govore. A ja se ne stidim, pa i koristim, a i mnogi drugi danas.
ljubav_aha wrote:meni je poznata uoptreba terminologije vijekovima,ali danasnja uoptreba iste u jednom narodu koji je sebe poistovjetio na pogresan nacin,jer arapski jezik nije iskljucivo jezik islama,vec i drugih religija ,iako je napisan Kur'an na istom jeziku,a drugo,sto je desilo sa njegovnanjem drugih zajednickih osobina u zemlji koja nije dio arapskih zemalja ,trece koja je rijec koristena prije rijcei strpljenje i sabur,ne razumijem kakvo olaksanje se dozivljava upotrebom istih rijeci,kad mi nismo ni turci ni arapi :?:
Nićifor

#54 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Nićifor »

ljubav_aha wrote:meni je poznata uoptreba terminologije vijekovima,ali danasnja uoptreba iste u jednom narodu koji je sebe poistovjetio na pogresan nacin,jer arapski jezik nije iskljucivo jezik islama,vec i drugih religija ,iako je napisan Kur'an na istom jeziku,a drugo,sto je desilo sa njegovnanjem drugih zajednickih osobina u zemlji koja nije dio arapskih zemalja ,trece koja je rijec koristena prije rijcei strpljenje i sabur,ne razumijem kakvo olaksanje se dozivljava upotrebom istih rijeci,kad mi nismo ni turci ni arapi :?:
Ne znam koja je riječ korištena prije, ne zanima me. Sabur kao riječ je dio moje tradicije, i nemam se namjere odreći iste, zato jer nekome nešto nije jasno, ili mu smeta.
latentnicinik

#55 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by latentnicinik »

pa to ti misliš. ja mislim da sam sebe poistovjetio ?? na savršeno dobar način dok tebi zamjeram pogrešno pistovjećivanje ?? :shock:

I dok god to prihvatamo fino, kulturno i nije neki problem. Kad se počnemo zbog toga pljuvati, omalovažavati i sl, e onda to postaje problem i ja se uglavnom uhvatim u koštac s njim pa nerijetko i sam počnem pljuvati. Nije da je baš saburli od mene, al šta ću :D
latentnicinik

#56 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by latentnicinik »

pa to ti misliš. ja mislim da sam sebe poistovjetio ?? na savršeno dobar način dok tebi zamjeram pogrešno pistovjećivanje ?? :shock:

I dok god to prihvatamo fino, kulturno i nije neki problem. Kad se počnemo zbog toga pljuvati, omalovažavati i sl, e onda to postaje problem i ja se uglavnom uhvatim u koštac s njim pa nerijetko i sam počnem pljuvati. Nije da je baš saburli od mene, al šta ću :D
Atrus

#57 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Atrus »

Bošnjo trpi do smrti, a poslije mu je lakše.
Miodrag

#58 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Miodrag »

Sargan wrote:Cao.

Nesto listam elektronske novine i citam razne vijesti. Te Dodik hoce referndum, te Covic hoce svoj (bl)entitet, hoce kanal na hrvatskome jeziku (kao da ga vec nema) itd. itd. Uglavnom predstavnici rs-a rade sve na tome da BiH sto manje bude drzava a sto vise neka labava unija ni ja ti ne znam ceka. HDZ i jedni i drugi i jos mnoge hrtvatske strange ne odustaju od Bobanovoga plana mini hrvatske drzave u BiH sa stolni hrvatskim gradom Mostarom kao centrom i skolama u kojima uce da je mostar samo do Neretve i da je na lijevoj obali mostara neki drugi muslimanski grad. OK, ljudi se bore za svoje interese (bez obzira koliko bolesni bili) i znaju sta hoce.

A sta je sa bosnjacima? Narod koji je zivio u najvice opstina u BiH i u najvice opstina u BiH bio vecina (jel u opstini jel na gradskom podrucju), narod koji je skroz ostao bez gradova koje su obiljezili i cija su dusa bili (BL, Srebenica, Bijeljina, Prijedor, Visegrad,Trebinje....). Zasto bosnjaci ne traze svoje prava i nemaju jasan cilj sta zele? 15 godina nakon genocida u Srebrenici ni 200 cetnika/vojnika vrsa/ nije osudjeno za taj genocid, 15 godina nakon rata Ferhadija jos nije otvorena itd itd. Ali Bosnjaci samo sute, malo se bune po nekada medju najuzom familijom i rajom dok masu cunama u nekom kaficu potpuno na isti nacin kako njihovi lideri to rade na svim pregovorima. Zbog ceka je to tako?

Da lie je u Bosnjacima mentalitet "Suti dobro je, kako je bilo a vrijeme rata", ostavstina komunizma gdje se moralo sutiti, nejedinsto i zavist, da li je problem u islamu (cisto sumljam je ni 10% muslimana bosnjaka nisu kozervativni muslimani) ili u cemu je stvar?

Recimo, jevreji i dan danas non stop trube o holokausu cim ih neko malo kritikuje a Bosnjaci samo sute i zadovoljvaju se mrvicma koje im drugi ostave. Znam da je tesko izmedju dvije vatre a i da medjunarodna zajednic aima tu veliku negativnu ulogu ali se valja moze javno traziti vise i ne cutiti. Nakon onoga sto se bosnjacima desilo 91-95 je meni neshvatljivo na sta sve pristajemo. Zasto?

Pozdrav
Jel ti stvarno tako mislis il se zahebavas ?
Ma zahebavas se...
Generalizujuci zelje Srba i Hrvata propustio si , ajd recimo slucajno , da generalizujes i zelje Bosnjaka...npr da BiH bude uglavnom bosnjacka...A i ne cini mi se da nesto sute o Srebrenici...itd...
ljubav_aha

#59 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

Nićifor wrote:
Ne znam koja je riječ korištena prije, ne zanima me. Sabur kao riječ je dio moje tradicije, i nemam se namjere odreći iste, zato jer nekome nešto nije jasno, ili mu smeta.
to mi uopste nije namjera

stariji narod insistra na merhaba islicnim pozdravima,jer je navikao

svi drugi narodi razlicitih religija u razlicitim dijelovima svijeta ne insisitraju na pozdravima na arapskom ili drugim jezicima kojim su pisane svete knjige,a koje su kasnije,prevedene,logicno,na jezik kojim prica narod jedne ili vise drzava

dobro je znati,eli ne treba pretjerivati,a to je u BiH postala moda
Agic Nurija

#60 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Agic Nurija »

latentnicinik wrote:Bošnjačka pamet je, moj buraz, pod tolikim udarima zadnjih nekoliko desetaka godina, a nakon kraće pauze 90-ih kad su nam udarali na živote, u zadnjih 10-ak godina pod još žešćim udarima sa svih strana, da dobro jedan obični Bošnjo više zna ko mu glavu nosi.

Kada čitavu historiju oko sebe imaš države i narode koji čekaju svaki tvoj pogrešni korak i znak slabosti da ti se napiju krvi, i kad u toj situaciji u "vlastitom korpusu" imaš ljude koji su zamrzili sve ono što ih čini njima; kad imaš političare koji će za šaku žita prodati i sebe, i narod, i državu, ne možeš očekivati neke odlučne i promišljene poteze.

Ostaje ti samo da živiš, radiš i "rađaš" djecu. I nadaš se da će te buduće generacije, akoBogda odgajane kako treba, biti one koje donose promjene i u mentalitetu, i u aktivnostima. To je naša najveća šansa, nešto u čemu nas, ne znam kakva, loša politika "naših" političara ne može, akoBogda, spriječiti.

I to je ono što meni daje optimizam, i zbog čega se ne sekiram zbog trenutno loše situacije. Ako je moja generacija ta koja treba nagrbusiti na svim poljima da bi imali državu kako treba, i da bi ovaj narod opet bio ponosan, ma vala izdržat ćemo kako nam god bude akoBogda.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ljubav_aha

#61 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

Agic Nurija wrote:
latentnicinik wrote:Bošnjačka pamet je, moj buraz, pod tolikim udarima zadnjih nekoliko desetaka godina, a nakon kraće pauze 90-ih kad su nam udarali na živote, u zadnjih 10-ak godina pod još žešćim udarima sa svih strana, da dobro jedan obični Bošnjo više zna ko mu glavu nosi.

Kada čitavu historiju oko sebe imaš države i narode koji čekaju svaki tvoj pogrešni korak i znak slabosti da ti se napiju krvi, i kad u toj situaciji u "vlastitom korpusu" imaš ljude koji su zamrzili sve ono što ih čini njima; kad imaš političare koji će za šaku žita prodati i sebe, i narod, i državu, ne možeš očekivati neke odlučne i promišljene poteze.

Ostaje ti samo da živiš, radiš i "rađaš" djecu. I nadaš se da će te buduće generacije, akoBogda odgajane kako treba, biti one koje donose promjene i u mentalitetu, i u aktivnostima. To je naša najveća šansa, nešto u čemu nas, ne znam kakva, loša politika "naših" političara ne može, akoBogda, spriječiti.

I to je ono što meni daje optimizam, i zbog čega se ne sekiram zbog trenutno loše situacije. Ako je moja generacija ta koja treba nagrbusiti na svim poljima da bi imali državu kako treba, i da bi ovaj narod opet bio ponosan, ma vala izdržat ćemo kako nam god bude akoBogda.

akoBogda :lol: a vi sjedite i cutite
latentnicinik

#62 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by latentnicinik »

ljubav_aha wrote:
Nićifor wrote:
to mi uopste nije namjera

stariji narod insistra na merhaba islicnim pozdravima,jer je navikao

svi drugi narodi razlicitih religija u razlicitim dijelovima svijeta ne insisitraju na pozdravima na arapskom ili drugim jezicima kojim su pisane svete knjige,a koje su kasnije,prevedene,logicno,na jezik kojim prica narod jedne ili vise drzava

dobro je znati,eli ne treba pretjerivati,a to je u BiH postala moda
svi muslimanski narodi na svijetu, tj. svi oni koji su u tim narodima vjerski orjentirani, skoro da ne poznaju nijedan drugi pozdrav osim selama ( naravno kad se međusobno pozdravljaju )

Moram malo biti zajedljiv, halali, ali ti ko da si s kruške pala. Pa čak i velika većina turaka nad kojima je desteljećima ( slično kao i nad nama) vršen duhovni genocid, danas se pozdravlja isključivo selamom. Selamom se ne pozdravljaju samo turski ateisti i obersekularisti kao što to ne rade ni ovi "naši". Normalno da se neće selamati kad se ne osjećaju muslimanima.
latentnicinik

#63 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by latentnicinik »

pa ne ćutimo ( stara bosanska riječ, lol ), vidiš da ne šutimo
ljubav_aha

#64 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

latentnicinik wrote:svi muslimanski narodi na svijetu, tj. svi oni koji su u tim narodima vjerski orjentirani, skoro da ne poznaju nijedan drugi pozdrav osim selama ( naravno kad se međusobno pozdravljaju )

Moram malo biti zajedljiv, halali, ali ti ko da si s kruške pala. Pa čak i velika većina turaka nad kojima je desteljećima ( slično kao i nad nama) vršen duhovni genocid, danas se pozdravlja isključivo selamom. Selamom se ne pozdravljaju samo turski ateisti i obersekularisti kao što to ne rade ni ovi "naši". Normalno da se neće selamati kad se ne osjećaju muslimanima.
o tome i pisem ,vjerska orijentiranost danas u BiH se upravo osjeca upotrebom takve terminologije , pored ,vec ,postojece termiogoije vlastiog jezika koji je naucio u zemlji koaj ne prica i nepise arapskim ili turskim jezikom

a zasto hrvati ,katolici ne priacaju itlaijanski,latinski ili njeamcki,pa cak i madjarski,jer su to sve narodi koji su prosli istom tertiorijom kao i turci :?:
ljubav_aha

#65 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

latentnicinik wrote:
pa ne ćutimo ( stara bosanska riječ, lol ), vidiš da ne šutimo
pa tako se vama obracam da me bolje razumijete :lol:
Nićifor

#66 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Nićifor »

ljubav_aha wrote:
latentnicinik wrote:svi muslimanski narodi na svijetu, tj. svi oni koji su u tim narodima vjerski orjentirani, skoro da ne poznaju nijedan drugi pozdrav osim selama ( naravno kad se međusobno pozdravljaju )

o tome i pisem ,vjerska orijentiranost danas u BiH se upravo osjeca upotrebom takve terminologije , pored ,vec ,postojece termiogoije vlastiog jezika koji je naucio u zemlji koaj ne prica i nepise arapskim ili turskim jezikom

a zasto hrvati ,katolici ne priacaju itlaijanski,latinski ili njeamcki,pa cak i madjarski,jer su to sve narodi koji su prosli istom tertiorijom kao i turci :?:
Zato jer ti jezici nisu nužno dio njihove tradicije. Ali otiđi u Dalmaciju (pretpostavljam da si bila), pa ćeš čut Dalmatinca kako kaže pomodori za paradajz iliti rajčicu po kroatski, što je od talijanskog (moram priznati da ne znam iz kojeg jezika originalno potiče pomodore), balun za loptu itd. itd. Dakle to su riječi koje su se ukorijenile u narodu. Opet ti kažem, što su se neki ljudi stidjeli da govore sabur, bezbeli, muhanat isl je sasvim druga tema, ali te su riječi tu, i ostaće, inšaAllah (ako Bog da u prevodu).
Agic Nurija

#67 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Agic Nurija »

kurty wrote:Pitanje je kome se buniti???
Nije pitanje šta nećeš, več je pitanje šta hoćeš, moraš, nemaš drugog izlaza....?!
Umjesto termina "bošnjaci" instalirati u mozgove termin Bosanci, to jeste bosanski narod, zašto, pa "bošnjaci" su virusni dio separatističke formule (srbin, hrvat, musliman) po kojoj se dijeli, govori, ukida Bosna od Berlinskog Kongresa na ovamo, a bez bosanske države nema nikakvog bosanskog naroda, ni vjernika, ni nevjernika, ni bosnologa, ni poštenih, ni lopova, ni minderaša, ni izdajnika, ni patriota.....
Svaki narod je u svojoj državi jedinstven, a ovo što se zove behacija, nije nikada bila, niti će ikada biti bilo čija država - to je dvoimena klopka u koju su uhvaćeni "bivši vlasnici samostalne bosanske države", podijeljeni (izjednačeni) svjesno u popkrajinske bosance i hercegovce(?!), koji se dalje dijele na vjere, etnose, entitete, kantone....do u nedogled sve nebosansko i antibosansko!
ljubav_aha

#68 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

[quote="Nićifor"]Zato jer ti jezici nisu nužno dio njihove tradicije

sto,tacno,podrazumijevas pod "nuzno" :?:

a sto je sa njihovom vjerskom tradicijom,tacnije tradicijom katiloka u hrvatskoj :?:

npr, srbijanci se ne pozdravljaju svakodnevno na rsukom,iako im je rusija draga kao bosnjacima truska :-)

aha,naravno da dalmatinic pricaju itlaijanski,plus,granice sa italijom,a jel' to mi granicnimo sa turskom ili nekom od zemalja sa arapskim govornim podrucjem :?:
ljubav_aha

#69 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by ljubav_aha »

Agic Nurija wrote:
kurty wrote:Pitanje je kome se buniti???
Nije pitanje šta nećeš, več je pitanje šta hoćeš, moraš, nemaš drugog izlaza....?!
Umjesto termina "bošnjaci" instalirati u mozgove termin Bosanci, to jeste bosanski narod, zašto, pa "bošnjaci" su virusni dio separatističke formule (srbin, hrvat, musliman) po kojoj se dijeli, govori, ukida Bosna od Berlinskog Kongresa na ovamo, a bez bosanske države nema nikakvog bosanskog naroda, ni vjernika, ni nevjernika, ni bosnologa, ni poštenih, ni lopova, ni minderaša, ni izdajnika, ni patriota.....
Svaki narod je u svojoj državi jedinstven, a ovo što se zove behacija, nije nikada bila, niti će ikada biti bilo čija država - to je dvoimena klopka u koju su uhvaćeni "bivši vlasnici samostalne bosanske države", podijeljeni (izjednačeni) svjesno u popkrajinske bosance i hercegovce(?!), koji se dalje dijele na vjere, etnose, entitete, kantone....do u nedogled sve nebosansko i antibosansko!

:lol: :thumbup:
latentnicinik

#70 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by latentnicinik »

Umjesto termina "bošnjaci" instalirati u mozgove termin Bosanci
nikad jarane. Niti to možeš učiniti nekom znanstvenom argumentacijom niti ću ja npr. ikad prihvatiti da se izjašnjavam onako kako se izjašnjavaju oni kojima je to surogat za ex- jugoslavenstvo.

Niti možeš mene natjerati da se izjašnjavam tako, iako ja za razliku od Srba i hrvata, se osjećam kao Bosanac i hercegovac bar kad je državljanstvo u pitanju, niti imaš ikakva prava da Srbima i Hrvatima određuješ kako će se oni osjećati. To što vi radite je nacionalizam, u podjednakoj mjeri kao nacionalizam kojeg zamjerate "torašima".

Ono što bi bilo poželjno je da se i Srbi i Hrvati, poput mene npr. počnu uz svoje hrvatstvo i srpstvo, osjećati i pripadnost državi u kojoj žive, ali to što vi pokušavate je identično velikosrpskim "i amebe su Srbi" mitologijama.

ps. tek sad vidjeh da ti govoriš o Bosancima, a ne o Bosancima i hercegovcima. To je još smiješnije. Čuj da se ja Hercegovac, izjašnjavam samo Bosancem.

Ni u ludilu :D
Agic Nurija

#71 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Agic Nurija »

ljubav_aha wrote:
Agic Nurija wrote:
latentnicinik wrote:
quote]

Kada sam "čestitao", mislio sam samo na dio teksta, kojeg evo ovdje izdvajam, uostalom ja sam samo Bosanac i ništa više i ništa manje. A ti "ljubaviaha" ne bubaj u tuđi doboš kao da je tvoj vlastiti. Odakle ti znaš ko sam i šta radim, a šta sam naumio još da i odradim....kada je u pitanju Bosna i sve što je uz taj termin vezano u poslednjih, skoro 15 vijekova! U pravu si kada je u pitanju bosanski govor (jezik je ruski termin) i u bosansku govornu kulturu je ubačen s početka prve juge (SHS-kraljevina). Na kraju, ne postoje muslimanski narodi, več samo muslimani u smislu vjernika i ne postoji nikakva muslimanska, več uglavnom, izvan arapskog svijeta islamizirana subkultura, što uostalom podsjeća na sve historije monoteističkog poltronstva - moramo pokazati da smo "najbolji renegati" i lojalniji okupatorima od svih ostalih prodanih duša i razvaljenih naroda!
kurty

#72 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by kurty »

ljubav_aha wrote:
Nićifor wrote:Zato jer ti jezici nisu nužno dio njihove tradicije

a sto je sa njihovom vjerskom tradicijom,tacnije tradicijom katiloka u hrvatskoj :?:

npr, srbijanci se ne pozdravljaju svakodnevno na rsukom,iako im je rusija draga kao bosnjacima truska :-)

aha,naravno da dalmatinic pricaju itlaijanski,plus,granice sa italijom,a jel' to mi granicnimo sa turskom ili nekom od zemalja sa arapskim govornim podrucjem :?:

Bili smo okupirani od AustroUgarske, pa je ostalo nesto rijeci koje se upotrebljavaju ovdje...
Bili smo okupirani od Turaka, pa je pocela upotreba turcizama...
Sta je tu sporno...

nije to niko nametnuo u zdanjih 10 - 20 godina... To je usadjeno u nasim generacijama...
Agic Nurija

#73 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Agic Nurija »

latentnicinik wrote:
Umjesto termina "bošnjaci" instalirati u mozgove termin Bosanci
nikad jarane. Niti to možeš učiniti nekom znanstvenom argumentacijom niti ću ja npr. ikad prihvatiti da se izjašnjavam onako kako se izjašnjavaju oni kojima je to surogat za ex- jugoslavenstvo.

Niti možeš mene natjerati da se izjašnjavam tako, iako ja za razliku od Srba i hrvata, se osjećam kao Bosanac i hercegovac bar kad je državljanstvo u pitanju, niti imaš ikakva prava da Srbima i Hrvatima određuješ kako će se oni osjećati. To što vi radite je nacionalizam, u podjednakoj mjeri kao nacionalizam kojeg zamjerate "torašima".

Ono što bi bilo poželjno je da se i Srbi i Hrvati, poput mene npr. počnu uz svoje hrvatstvo i srpstvo, osjećati i pripadnost državi u kojoj žive, ali to što vi pokušavate je identično velikosrpskim "i amebe su Srbi" mitologijama.

ps. tek sad vidjeh da ti govoriš o Bosancima, a ne o Bosancima i hercegovcima. To je još smiješnije. Čuj da se ja Hercegovac, izjašnjavam samo Bosancem.

Ni u ludilu :D
Nisam ti jaran i nisam se tebi javio, več forumu!
latentnicinik

#74 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by latentnicinik »

e halali, nisi rekao - merhaba forume, pa se ja zeznuo :D

a inače, blog, ukini komentare, pa oderi, ako misliš pisati, a da ti niko ne odgovara :-)
Nićifor

#75 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Nićifor »

ljubav_aha wrote:
Nićifor wrote:Zato jer ti jezici nisu nužno dio njihove tradicije

Seko, pa ne vrijeđaj sopstvenu inteligenciju postavljajući ovakva pitanja. Arapski i turski jezik su ovde bili službeni jezici 400 godina, a arapski je i dan danas jezik vjere islama. Zašto Srbi ne pričaju ruski iako su im dragi Rusi, možda zato što previše turskih riječi imaju, pa ruske nisu mogle stat u riječnik :D
Post Reply