Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
-
Betand
#226 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki 
- ljubav_aha
#227 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
ma razumijem tvoju poentuChisum wrote:ljubav_aha wrote: ali i dalje nemas pravo pisati tako,licno ni ja nisma opterecena religijom,ali je dobro poznavati religije
u BiH malo osoba respektuje druge reliogije,tako da nismo puno odmakli od teme
I sa tobom se slazem kao i sa milenkom. Vi ste u pravu ja grijesim.
Grijesicu i dalje.
(sto se tice imam li pravo pisati ovako ili onako.... Ja pisem SAMO i UVIJEK onako kako mislim. Nikome ovdje nisam nista nazao ucinio, pa nema potrebe da se pravdam, niti sam nekome nesto duzan, pa da vagam misli... ti pisi kako hoces, tvoja stvar)
-
Agic Nurija
#228 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Jel u ta tvoja vjerska osječanja računaš i ritual klanja djece, staraca, silovanje, progone, okupaciju tuđih kuća, imanja, zemlje.....milenko wrote:...to sto ti u njih ne vjerujes ne daje ti za pravo da ismijavanjem vrijedjas tudja vjerska osjecanja,,,Chisum wrote:
![]()
Nemoj samo o respektu, nane ti.
Nego, sto se tice Muhammeda, Isusa, ashaba i apostola... Niti mi hrane djecu, niti su me odskolovali, niti ja zivim u njihovom vremenu, a bogami ni oni u mom.
Jesu li i kada su postojali, to sa mnom nikakve veze nema, te me, shodno tome, i ne zanima previse, a bogami ni sa ovom temom nema puno veze, jos manje sa Bosnom koja strepi hoce li imati plina ove zime ili ne.
Toliko ljudi je hodalo ovim svijetom, pa su osim magle i prica ostavili nesto sto nam je cinilo ovaj zivot ljepsim i laksim. Njima se divim, njihovi me datumi rodjenja interesuju, po njima mjerim vrijeme, i za njih cuvam svoj respekt.
Ovdje je rječ o zemaljskom narodu Bosancima, a ne o nebeskim narodima koje su sveci dovodili s neba i puštali ih da oplemenjuju "barbare"...
- Chisum
#229 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Argumentovano izjeba?Betand wrote:bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki
Kako? Tako sto je napisao "ne volim vas", "ne znate hocete li biti Muslimani ili Bosanci", "dosadni ste mi"...
Za ovo prvo znam, jer ne volim ni ja njega, a ovo drugo smo svi mi napisali vec petnaest huljada puta. Pisemo i pitamo svaki dan, ali...
... godi tebi Mokro oko srca, ali jos ti se ostaje na forumu pa neces da napises kako "nas" ne volis, ali eto, rece Miodrag u tvoje ime. Vidjao sam i ranije tvoje postove, pa otprilike mogu naslutiti o kakvoj se osobi radi. Steta, otice Miodrag, pa ces opet morati da cekas nekog novog da kaze ono za sta ti nemas muda.
Kad ugledah tebe, ova me tema pocela potsjecati na sastanak Dodika, Covica i Tihica...
Covic/ti bi nesto da kaze, ali mane muda, krkan Dodik/Miodrag lane na sav glas i nestane, a Tihic (ovih par, cas muslimana,cas Bosnjaka) hop - legne na pod, pokrije se po onim usima, zausme pozu zrtve i pocne da cmizdri o ugrozenosti.
Last edited by Chisum on 24/12/2009 19:40, edited 2 times in total.
-
Maestor
#230 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Cekaj ti malo dok prave patriote ko "nokia"Betand wrote:bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki
- mO k3
#231 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
ne bi me iznenadilo da si bas ti taj milenko ... jedan covjek dva nika....Betand wrote:bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki
- ultima_palabra
#232 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Salonci sprem'te se
Vidjeh neka crvena slova na dnu stranice
Vidjeh neka crvena slova na dnu stranice
- ljubav_aha
#233 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Betand wrote:bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki
mene nije ni dirn'o
- Chisum
#234 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Ženski Dr.Med wrote:ne bi me iznenadilo da si bas ti taj milenko ... jedan covjek dva nika....Betand wrote:bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki
Ma jok.. ovaj se pojavi s vremena na vrijeme, baci komentar od 3-4 rijeci, nesto nepovezano i nedoreceno. Kaze uglavnom samo 5 dio onoga sto misli i sto bi htio reci... i ode. Uglavnom na slicnoj je talasnoj duzini kao i njegov idol, ali fali mu mesa i veci odraz.
-
mekaba
#235 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Srbija i malo manje Hrvatska u poslednjih 200 godina aktivno rade na razbijanju BiH.Posao je po njihovim planovima vec trebao biti davno gotov.BiH je trebala biti podijeljena a Bosnjaci samim tim poslati u vjecna lovista.Zbog kasnjenja u ovom projektu poseglo se 1992-e za oruzjem kako bi se to vec jednom odradilo.Cilj su kao sto rekoh BiH teritorije a do njih je najlakse doci ako se upotrijebi domace stanovnistvo. Svima je poznato da su srbijanski emisari po Bosni davali svakom pravoslavnom djetetu po Krojc ako bi rekli da su Srbi.Isto su radili i croati po BiH sa katolicima.Taj proces pretvaranja BiH stanovnistva u nesto sto oni to nisu zavrsen je prije ca. 150 godina.Danas imamo hibride Srbe i Croate koji su uzeli oruzje koje spomenuh na pocetku da odrade posao za BG i ZG.Cilj je bio razdvajanje etnosa u BiH a to je bilo apsolutno nemoguce bez oruzja zbog velike izmijesanosti stanovnika.Sam Karadjic s pocetka rata izjavljuje da ce bjezati svako svome i dobit cemo sliku BiH u tri dijela.Danas je kristalno jasno da su za rat u BiH krivi Srbija i SANU(srpska akademija nauka).Bosanski Srbi nisu imali hrabrosti i snage da sami pokrenu rat a to je BG veoma dobro znao pa je kao podstrekace rata poturio JNA i srbijanske dobrovoljce.Tudjman se ukljucuje nesto kasnije kada je vidio da MZ ne reaguje a Srbi odnosno Srbija napreduje u osvajanju BH teritorija.Tudjman se uplasio da ce ostati bez "svog" BH dijela.Ovo svi znamo i nevidim razloga zasto se neki Bosnjaci na ovom i inim forumima raspravljaju sa nekavim polupismenim Miloradima,Jelenama,Milovanima kojima je jedina knjiga Nacertanje od Ilije Garasanina.
Jeu li uspjeli nasi susjedi u svojim projektima??????????????????????? Nisu jer BiH i dalje ima svoje medjunarodno priznate granice i suverenitet a rat je upravo pokrenut da bi to nestalo.Jedino sto su uspjeli je ocistiti dio BiH od Bosnjaka.Tacno je da Bosnjaka nema u RS-U ali ima u BiH.Bosna nastavlja da zivi i da bi se definitivno dokrajcila potreban je ponovni rat u kojem bi vjerovatno Bosnjaci bolje prosli.
Zasto Srbi toliko zele referendum i odcjepljenje????????Razloga je nekoliko ali su dva najbitnija.Veliki pritisak iz Beograda jer im se neobicno zuri. Drugi razlog je zelja da se sto prije i definitivno odvoje od naroda nad kojim su nacinili Genocid i najgora zvjerstva.Jako je tesko zivjeti sa nekim u komsiluku kome si radio o glavi.Breme izvrsioca Genocida prenosit ce se generacijama a danasnji odrasli bosanski Srbi vec se brinu za buducnost svoje djece koja ce ni kriva ni duzna do groba u BiH biti gledana kroz lupu genocida.Da je to tacno vidi se iz danasnjeg odnosa Srbijanaca prema Bosnjacima i obratno koji je daleko bolji od odnosa u samoj BiH.Vjesto izmanipulisani od stane BG I SANU ostaju u BiH sa neizvjesnom buducnoscu.Bosnjaci jednostavno nemaju gdje otici.Bosnjaci se samo mogu vratiti u BiH a povratak Bosnjaka u BiH je kao ispaljena raketa na Pale ili BL.
Ko drugom jamu kopa sam u nju pada.
Za one koji negiraju BiH kao drzavu toplo preporucujem knjigu:"Srednjovjekovna Bosna" od Nade Klaic.Procitajte barem jednu knjigu o istoriji Bosne pa ce te vidjeti da ste u debeloj zabludi.
Ja u krevet s Bosnom idem i s njom se budim

Jeu li uspjeli nasi susjedi u svojim projektima??????????????????????? Nisu jer BiH i dalje ima svoje medjunarodno priznate granice i suverenitet a rat je upravo pokrenut da bi to nestalo.Jedino sto su uspjeli je ocistiti dio BiH od Bosnjaka.Tacno je da Bosnjaka nema u RS-U ali ima u BiH.Bosna nastavlja da zivi i da bi se definitivno dokrajcila potreban je ponovni rat u kojem bi vjerovatno Bosnjaci bolje prosli.
Zasto Srbi toliko zele referendum i odcjepljenje????????Razloga je nekoliko ali su dva najbitnija.Veliki pritisak iz Beograda jer im se neobicno zuri. Drugi razlog je zelja da se sto prije i definitivno odvoje od naroda nad kojim su nacinili Genocid i najgora zvjerstva.Jako je tesko zivjeti sa nekim u komsiluku kome si radio o glavi.Breme izvrsioca Genocida prenosit ce se generacijama a danasnji odrasli bosanski Srbi vec se brinu za buducnost svoje djece koja ce ni kriva ni duzna do groba u BiH biti gledana kroz lupu genocida.Da je to tacno vidi se iz danasnjeg odnosa Srbijanaca prema Bosnjacima i obratno koji je daleko bolji od odnosa u samoj BiH.Vjesto izmanipulisani od stane BG I SANU ostaju u BiH sa neizvjesnom buducnoscu.Bosnjaci jednostavno nemaju gdje otici.Bosnjaci se samo mogu vratiti u BiH a povratak Bosnjaka u BiH je kao ispaljena raketa na Pale ili BL.
Ko drugom jamu kopa sam u nju pada.
Za one koji negiraju BiH kao drzavu toplo preporucujem knjigu:"Srednjovjekovna Bosna" od Nade Klaic.Procitajte barem jednu knjigu o istoriji Bosne pa ce te vidjeti da ste u debeloj zabludi.
Ja u krevet s Bosnom idem i s njom se budim
- ljubav_aha
#236 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
jedna knjiga nije dovoljnamekaba wrote:Za one koji negiraju BiH kao drzavu toplo preporucujem knjigu:"Srednjovjekovna Bosna" od Nade Klaic.Procitajte barem jednu knjigu o istoriji Bosne pa ce te vidjeti da ste u debeloj zabludi.
Ja u krevet s Bosnom idem i s njom se budim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
problem je ozivaljavanje BiH na vlro pogresan nacin
- XXS
#237 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Tipicno razmisljanje jednog ogranicenog nacionaliste, u ovome slucaju upakovano u Bosnjacko pakovanje.mekaba wrote:Srbija i malo manje Hrvatska u poslednjih 200 godina aktivno rade na razbijanju BiH.Posao je po njihovim planovima vec trebao biti davno gotov.BiH je trebala biti podijeljena a Bosnjaci samim tim poslati u vjecna lovista.Zbog kasnjenja u ovom projektu poseglo se 1992-e za oruzjem kako bi se to vec jednom odradilo.Cilj su kao sto rekoh BiH teritorije a do njih je najlakse doci ako se upotrijebi domace stanovnistvo. Svima je poznato da su srbijanski emisari po Bosni davali svakom pravoslavnom djetetu po Krojc ako bi rekli da su Srbi.Isto su radili i croati po BiH sa katolicima.Taj proces pretvaranja BiH stanovnistva u nesto sto oni to nisu zavrsen je prije ca. 150 godina.Danas imamo hibride Srbe i Croate ....
I sta velis, u Bosni imamo posrbice i pohrvatice koji su neprirodni i hibridi, a s obzirom da je Islam izmisljen ovdje i odavde se poceo siriti ovi sto predjose na Islam su prirodni i orginali.
- milenko
#238 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
ja milenko sa "e", i nesto bas ne kontam da sam koga "izjeba"...svi se nadje.avamo, manje-vise to je tacno...Ženski Dr.Med wrote:ne bi me iznenadilo da si bas ti taj milenko ... jedan covjek dva nika....Betand wrote:bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki
- milenko
#239 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
aj ba ohladi ziv bio, koji idoli, koji foloviChisum wrote:Ženski Dr.Med wrote:ne bi me iznenadilo da si bas ti taj milenko ... jedan covjek dva nika....Betand wrote:bogami vas ovaj Milinko argumentovano izjeba , vi mu nista niste mogli osim da ga u stilu "nadmočne gradske raje" isprozivate da je papak , seljak iz Mokrog i vaki i onaki
Ma jok.. ovaj se pojavi s vremena na vrijeme, baci komentar od 3-4 rijeci, nesto nepovezano i nedoreceno. Kaze uglavnom samo 5 dio onoga sto misli i sto bi htio reci... i ode. Uglavnom na slicnoj je talasnoj duzini kao i njegov idol, ali fali mu mesa i veci odraz.
- Chisum
#240 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Ne radi se o tebi... Miodrag je na tapetu.
Neko je pogrijesio u imenu. Mane veze. Opusti se, uzivaj.
Neko je pogrijesio u imenu. Mane veze. Opusti se, uzivaj.
- latentnicinik
#241 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Boga mi, ja rijetko kad naletim na Bošnjaka koji ima takvo mišljenje. negiranje bilo koje nacije osim jugoslavensko/bosansko-hercegovačke je prisutno samo kod ovih SDP-ovih lafonenacionalista, negiranje bošnjačke, a počesto i hrvatske je tapija srbočetnika, a negiranje samo bošnjačke kod škutora hrvataXXS wrote:Tipicno razmisljanje jednog ogranicenog nacionaliste, u ovome slucaju upakovano u Bosnjacko pakovanje.mekaba wrote:Srbija i malo manje Hrvatska u poslednjih 200 godina aktivno rade na razbijanju BiH.Posao je po njihovim planovima vec trebao biti davno gotov.BiH je trebala biti podijeljena a Bosnjaci samim tim poslati u vjecna lovista.Zbog kasnjenja u ovom projektu poseglo se 1992-e za oruzjem kako bi se to vec jednom odradilo.Cilj su kao sto rekoh BiH teritorije a do njih je najlakse doci ako se upotrijebi domace stanovnistvo. Svima je poznato da su srbijanski emisari po Bosni davali svakom pravoslavnom djetetu po Krojc ako bi rekli da su Srbi.Isto su radili i croati po BiH sa katolicima.Taj proces pretvaranja BiH stanovnistva u nesto sto oni to nisu zavrsen je prije ca. 150 godina.Danas imamo hibride Srbe i Croate ....
I sta velis, u Bosni imamo posrbice i pohrvatice koji su neprirodni i hibridi, a s obzirom da je Islam izmisljen ovdje i odavde se poceo siriti ovi sto predjose na Islam su prirodni i orginali.
Bošnjaci uglavnom ne negiraju nikom ništa, niti imamo pravo da negiramo nekome kako se osjećati i izjašnjavati
- XXS
#242 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Dobro, da znam ko je bosnjacki glasnogovornik na forumu, samo u buduce posalji PP ostalim Bosnjacima pa se usaglasite jer malo, malo pa teorija kako u BH nema Srba, nego su to BH Pravoslavci i malo, malo pa teorija o BH Katolicima umjesto Hrvata.latentnicinik wrote:
Boga mi, ja rijetko kad naletim na Bošnjaka koji ima takvo mišljenje. negiranje bilo koje nacije osim jugoslavensko/bosansko-hercegovačke je prisutno samo kod ovih SDP-ovih lafonenacionalista, negiranje bošnjačke, a počesto i hrvatske je tapija srbočetnika, a negiranje samo bošnjačke kod škutora hrvata
Bošnjaci uglavnom ne negiraju nikom ništa, niti imamo pravo da negiramo nekome kako se osjećati i izjašnjavati
U vezi SDP-ovih lafonenacionalista, srbocetnika i skutora se slazem i zato sam i rekao da je gornji tekst uradjen po istom nacionalistickom kalupu sa bosnjackom etiketom sa strane.
- latentnicinik
#243 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
bujrum, slobodno se obrti. imam idžaze od Reisa, rahmetli Alije i RadončićaXXS wrote:Dobro, da znam ko je bosnjacki glasnogovornik na forumu, samo u buduce posalji PP ostalim Bosnjacima pa se usaglasite jer malo, malo pa teorija kako u BH nema Srba, nego su to BH Pravoslavci i malo, malo pa teorija o BH Katolicima umjesto Hrvata.latentnicinik wrote:
Boga mi, ja rijetko kad naletim na Bošnjaka koji ima takvo mišljenje. negiranje bilo koje nacije osim jugoslavensko/bosansko-hercegovačke je prisutno samo kod ovih SDP-ovih lafonenacionalista, negiranje bošnjačke, a počesto i hrvatske je tapija srbočetnika, a negiranje samo bošnjačke kod škutora hrvata
U vezi SDP-ovih lafonenacionalista, srbocetnika i skutora se slazem i zato sam i rekao da je gornji tekst uradjen po istom nacionalistickom kalupu sa bosnjackom etiketom sa strane.
Dva brata nisu ista, a ne da svi Bošnjaci budu, ali to definitivno nije default mišljenje Bošnjaka, bar ja nemam takav utisak. U svakom slučaju se ograđujem od njega
- Bosnolog
#244 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Mogao bi biti malo iskreniji i konkretnije priznati ko i zasto sve godine planski blokira i opstrura sve po planu i zelji velikosroskog SANU staba ka cilj unistenja BiH poslednjih 20 godinai .Evo ti jos jedan dokaz http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=4465 a ti i dalje jednako optuzujs sve podjednako kao sto izjednacaves zlocine agresiju i genocid sa onima koji se branili i odbranili BiH i zavaljujuci njima imamo danas neovisnu BiH koja se i dalje planski i sistematski blokira od iste fasisoidne ideologije blokada,opstrukcija i destrukcija,....draganbl wrote:To što se jedan ili par Bošnjaka izjašnjava i kao islamista nije razlog zašto Evropa nije ukinula vize.Jellena85 wrote:@latentnicinik
Ti si tipican primerak ekstremiste kojem je mesto u Afganistanu a ne u Evropi. Nije ni cudo sto vam nisu ukinuli vize. Svako od nas ima pravo da bira put kojim ce ici. Ti si nazalost izabrao put mrznje ,sukoba i fundamentalizma
Sreca pa je veliki broj Bosnjaka krenuo manje radikalnim putem. Sto se tebe tice moj prijateljski savet ti je da prihvatis da si covek kao I svi ostali I da samam tim mozes da gresis. Batali klerofasizam. To je svima nama nanelo sasvim dovoljno zla.
Vize nisu ukinute zato što Bosna i Hercegovina kao država nije ispunila zahtjeve koje je propisala Evropa. A zahtjevi nisu ispunjeni zbog nesposobnosti naših političara. Stoga ne bih povezivao stav jednog radikalnog Bošnjaka sa činjenicom da su svi političari u BiH (i srpski i bošnjački i hrvatski) nesposobni.
Bilo kakvo povezivanje islama i neukidanja viza je pogrešno.
- latentnicinik
#245 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
ne vidjeh ovo jellenino. jellena, haj ba beri baje 
- Bosnolog
#246 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Zali se Zlobi Milosevicu ,Zlobici Cosicu,SANU i SPC ideolozima sto osta bez drzave,Hebi ga oni pravise Srboslaviju do Tokija i ti osta na bez drzave.BiH je platila najvecu cijenu velikosrpskog fasizma pardon Srbizma,.....i danas je blokiraju preko svog isturenog velikosrpskog brloga genocidne tvorevine BL, sto sada nemaju snage da se tvoji snovi ostvare,to vec nije u domenu i snazi krvolocne vampirske ideologije cije zube izgubise ratujuci protiv gotovo svih svojih susjeda i sada je krezavi vampir u stanju cekanja/karantiniran/ da mu narastu novi zubi,stoga cekaj mozda se i to cudo desi a do tada ce vrijeme uciniti svoje,...nego cuvaj ti to sto je ostalo od onih zelja do Tokija,da ne zavrsis u pasaluku odakle se svo zlo sirilo poslednji dvijesto godina,bumerang je cudo bez obzira koliko daleko ga bacis.......milenko wrote:ja rodjen u jugoslaviji...sta cemo sad??? ovo "vas predstavnik Dodik " mrsko mi sad razglabat'statix wrote:Nije problem nacionalizam, nego sto vas predstavnik Dodik negira BiH, pa tako i drzavnost. Ja samo mogu zamjeriti nekome sto se ne osjeca bosancem i hercegovcem, a rodjen je i zivi ovdje, vjera i nacija manje vise nebitno i privatna stvar.milenko wrote:ne znam dal' ima tema na ovom pdf-u "politika" a da nije otisla na u off sa nacionalnom netrpeljivoscu i prepucavanju...to bi valjalo pitat' ove moderatore sto se po opisu radnog mjesta, moraju sve da citaju...
e da i ja budem u trendu pa da ne odgovorim na postavljenu temu, vec da uLJetim u srz, a i jbg nisam bosnjak pa mi malko nezgodantno...
elem, po meni, doza svacijeg nacionalizma nikom ne bi trebala ovde da steti...sve dok onog drugog cijenimo prvo kao covjeka, i da svoj nacionalizam ne gradimo na negiranju tudjeg nacionalnog i vjerskog identiteta...
Ja imam drugova srba i znao sam i hrvata i slavio sam sve moguce praznike jer mi je merak da se derneci, ali kada je u pitanju drzavnost ti ljudi uvijek su ponosni na nju, a ne ko ovi papci sto navijaju za Srbiju i Hrvatsku, pa i Tursku.
- milenko
#247 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
u jeeeeeee ostah bez teksta, nek si mi rek'o...Bosnolog wrote:
Zali se Zlobi Milosevicu ,Zlobici Cosicu,SANU i SPC ideolozima sto osta bez drzave,Hebi ga oni pravise Srboslaviju do Tokija i ti osta na bez drzave.BiH je platila najvecu cijenu velikosrpskog fasizma pardon Srbizma,.....i danas je blokiraju preko svog isturenog velikosrpskog brloga genocidne tvorevine BL, sto sada nemaju snage da se tvoji snovi ostvare,to vec nije u domenu i snazi krvolocne vampirske ideologije cije zube izgubise ratujuci protiv gotovo svih svojih susjeda i sada je krezavi vampir u stanju cekanja/karantiniran/ da mu narastu novi zubi,stoga cekaj mozda se i to cudo desi a do tada ce vrijeme uciniti svoje,...nego cuvaj ti to sto je ostalo od onih zelja do Tokija,da ne zavrsis u pasaluku odakle se svo zlo sirilo poslednji dvijesto godina,bumerang je cudo bez obzira koliko daleko ga bacis.......
i ko kaze "Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?"...
- Bosnolog
#248 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Najveci proizvodac radikalnih Bosnjaka je velikosrpsk Srbizam beogradske SANU kuhinje zla sa isturenim stabom u BL,a Dodik je sada samo zamjenio Dabica pisopiju .Dabicu je ostalo d au Hagu priziva svetog duha da ga spasi grijeha prema BiH svojim komsijama a i svom narodu u ime kog je zlo cinjeno a koji nikako da se ohavizaju i otrijezni od sludenog velikosrpskog ludila gubitnickih pohoda ratujuci protiv svih,cime postadose najomrzeniji u regiji zbog svoje zlocinacke proslosti iako mnogi nisu krivi zbog toga ,ali su direktno i indirektno bili saucesnici tog zla i nikako da se iscupaju iz sopstvenih kandzi u kojima su zarobljeni ,kada to shvatis onda ces skontati cemu sve to vodi u buducnosti,kao drugo gdje je mjesto Bosnjacima znamo to odavno po zeljama velikosrpske genocidne ideologije,pod zemljom ,ili van BiH pa i Afganistanu kako velis,to jest sto dalje , to znamo odlicno iz proslosti i kroz svakodnevne izjave nas podsjecaju nasljednici zla poput Dodika i njegovih firera blokadama i pralizom BiH ,a gdje ce Bosnjacima biti mjesto i o njegovo sudbini ti i takvi ce najmanje odlucivati u buducnosti.Jellena85 wrote:@latentnicinik
Ti si tipican primerak ekstremiste kojem je mesto u Afganistanu a ne u Evropi. Nije ni cudo sto vam nisu ukinuli vize. Svako od nas ima pravo da bira put kojim ce ici. Ti si nazalost izabrao put mrznje ,sukoba i fundamentalizma
Sreca pa je veliki broj Bosnjaka krenuo manje radikalnim putem. Sto se tebe tice moj prijateljski savet ti je da prihvatis da si covek kao I svi ostali I da samam tim mozes da gresis. Batali klerofasizam. To je svima nama nanelo sasvim dovoljno zla.
Na velikosrpsku vatru treba sipati vatreni oganj jer je to jedini nacin da se kontrolise i neutralise velikosrpasa vatrena kuga koja je u fazi samogasenja ,ne zato sto nemaju sto vise spaliti vec zato sto su vatrogasci mnogo opasniji i prijete da pjenom i vodom potope isfrustrirane gubitnicke velikosrpske piromane, koji su svjesni zla i boje se osvete zbog svega sto su cinili i cine a strah ih je samo posljedica svijesti od predhodno ucinnjenog,inace da je odnos snaga drugaciji u regionu i BiH velikosrpski piromani bi odavno zapalili region,
- Bosnolog
#249 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Nista samo tih rekoh gdje je prekidac na zidu da vise ne tumaras u mraku trazeci zemlju koje odavno nema ,a BiH je najmanje kriva iako je platila najvecu cijenu avanture velikosrbizma ,koji bi da dovrsi zapoceto ,ali nesto tesko ide,...milenko wrote:u jeeeeeee ostah bez teksta, nek si mi rek'o...Bosnolog wrote:
Zali se Zlobi Milosevicu ,Zlobici Cosicu,SANU i SPC ideolozima sto osta bez drzave,Hebi ga oni pravise Srboslaviju do Tokija i ti osta na bez drzave.BiH je platila najvecu cijenu velikosrpskog fasizma pardon Srbizma,.....i danas je blokiraju preko svog isturenog velikosrpskog brloga genocidne tvorevine BL, sto sada nemaju snage da se tvoji snovi ostvare,to vec nije u domenu i snazi krvolocne vampirske ideologije cije zube izgubise ratujuci protiv gotovo svih svojih susjeda i sada je krezavi vampir u stanju cekanja/karantiniran/ da mu narastu novi zubi,stoga cekaj mozda se i to cudo desi a do tada ce vrijeme uciniti svoje,...nego cuvaj ti to sto je ostalo od onih zelja do Tokija,da ne zavrsis u pasaluku odakle se svo zlo sirilo poslednji dvijesto godina,bumerang je cudo bez obzira koliko daleko ga bacis.......
i ko kaze "Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?"...
- Bosnolog
#250 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?
Kako ide guslanje sludeni vaskoliki guslarski narode??????,.......Kopenhagen wrote:Ču "bosančica"![]()
![]()