Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post Reply
Agic Nurija

#101 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Agic Nurija »

Miodrag wrote:
Sargan wrote:Cao.

Nesto listam elektronske novine i citam razne vijesti. Te Dodik hoce referndum, te Covic hoce svoj (bl)entitet, hoce kanal na hrvatskome jeziku (kao da ga vec nema) itd. itd. Uglavnom predstavnici rs-a rade sve na tome da BiH sto manje bude drzava a sto vise neka labava unija ni ja ti ne znam ceka. HDZ i jedni i drugi i jos mnoge hrtvatske strange ne odustaju od Bobanovoga plana mini hrvatske drzave u BiH sa stolni hrvatskim gradom Mostarom kao centrom i skolama u kojima uce da je mostar samo do Neretve i da je na lijevoj obali mostara neki drugi muslimanski grad. OK, ljudi se bore za svoje interese (bez obzira koliko bolesni bili) i znaju sta hoce.

A sta je sa bosnjacima? Narod koji je zivio u najvice opstina u BiH i u najvice opstina u BiH bio vecina (jel u opstini jel na gradskom podrucju), narod koji je skroz ostao bez gradova koje su obiljezili i cija su dusa bili (BL, Srebenica, Bijeljina, Prijedor, Visegrad,Trebinje....). Zasto bosnjaci ne traze svoje prava i nemaju jasan cilj sta zele? 15 godina nakon genocida u Srebrenici ni 200 cetnika/vojnika vrsa/ nije osudjeno za taj genocid, 15 godina nakon rata Ferhadija jos nije otvorena itd itd. Ali Bosnjaci samo sute, malo se bune po nekada medju najuzom familijom i rajom dok masu cunama u nekom kaficu potpuno na isti nacin kako njihovi lideri to rade na svim pregovorima. Zbog ceka je to tako?

Da lie je u Bosnjacima mentalitet "Suti dobro je, kako je bilo a vrijeme rata", ostavstina komunizma gdje se moralo sutiti, nejedinsto i zavist, da li je problem u islamu (cisto sumljam je ni 10% muslimana bosnjaka nisu kozervativni muslimani) ili u cemu je stvar?

Recimo, jevreji i dan danas non stop trube o holokausu cim ih neko malo kritikuje a Bosnjaci samo sute i zadovoljvaju se mrvicma koje im drugi ostave. Znam da je tesko izmedju dvije vatre a i da medjunarodna zajednic aima tu veliku negativnu ulogu ali se valja moze javno traziti vise i ne cutiti. Nakon onoga sto se bosnjacima desilo 91-95 je meni neshvatljivo na sta sve pristajemo. Zasto?

Pozdrav
Jel ti stvarno tako mislis il se zahebavas ?
Ma zahebavas se...
Generalizujuci zelje Srba i Hrvata propustio si , ajd recimo slucajno , da generalizujes i zelje Bosnjaka...npr da BiH bude uglavnom bosnjacka...A i ne cini mi se da nesto sute o Srebrenici...itd...
Ima samo jedna Bosna, nije ni srpska, ni hrvatska ni bošnjačka, ta Bosna je bila, jeste i ostaje BOSANSKA!
I ne zahebavam se, niti se šalim..............
VjecitiStudent

#102 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by VjecitiStudent »

Traze, traze, a bogami i dobiju
Jel' se povodom ovoga oglasio reis, saff, fatmir, ...?
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... -nije-kriv
Zuhdija za 1.000 eura potpisao lažnu izjavu u korist zločinaca Lukića!
Haški tribunal objavio je danas optužnicu protiv Zuhdije Tabakovića kojom ga tereti za nepoštovanje suda zato što je potpisao lažnu izjavu u korist odbrane u procesu protiv Milana i Sredoja Lukića.

Tabaković je, prema optužnici, za potpisivanje lažne izjave od predstavnika odbrane Milana Lukića dobio 1.000 eura, a zatim je pronašao još dvije osobe da, uz istu naknadu, daju lažne iskaze.

U prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom, Tabaković je ranije danas izjavio da nije kriv po šest tačaka optužnice.

Tabaković je, prema optužnici, 18. oktobra 2008. u Sarajevu potpisao lažnu izjavu koju mu je pripremila i ponudila izvjesna Jelena Rašić, u to vrijeme referent za predmet u timu odbrane Milana Lukića.

Premda je znao da će lažno svjedočiti, budući da nije bio očevidac, niti je imao saznanja o događajima navedenim u izjavi, Tabaković je potpisao izjavu.

Rašić mu je, prema optužnici, obećala još novca ako se pojavi pred Tribunalom i svjedoči u korist Milana Lukića, odnosno ponovi ono što je navedeno u pisanoj izjavi.

Tabaković i Jelena Rašić zatim su izjavu ovjerili u Opštini Novo Sarajevo, a ona mu je potom dala koverat u kojem je bilo 1.000 eura.

Na njen zahtjev, Tabaković je do 24. oktobra 2008. pronašao još dvije osobe koje su potpisale lažne iskaze u korist Milana Lukića.

Te unaprijed pripremljene izjave, Tabakoviću je takođe predala Jelena Rašić, piše u optužnici.

Izjave su zatim ovjerili pred opštinskim organima u Novom Sarajevu, a izvjesni Dragan isplatio je osobama koje su ih potpisale, a čija imena su u optužnici zatamnjena, po 1.000 eura.

Odbrana Milana Lukića je početkom 2009. godine kao dio svog dokaznog materijala objelodanila Tužilaštvu Haškog tribunala lažne izjave Tabakovića i drugih dviju osoba.

Tribunal je Milana Lukića nepravosnažno osudio na doživotni zatvor, a Sredoju Lukiću izrekao je kaznu od 30 godina zatvora, zbog zločina nad Bošnjacima u Višegradu 1992-94. godine.

Obojica su na tu presudu uložila žalbu.

Tabaković je optužen 19. novembra, a u pritvor Tribunala u Sheveningenu dospio je 18. decembra.

U pretresno vijeće koje će suditi Tabakoviću imenovani su sudije Hauard Morison (Howard) iz Velike Britanije, Kevin Parker iz Australije i Melvil Berd (Melvill Baird) sa Trinidada.

Suđenje Tabakoviću biće naknadno zakazano.

Zaprijećena kazna za nepoštovanje suda je do 100.000 eura, ili do sedam godina zatvora, a mogu biti izrečene obje kazne.
Agic Nurija

#103 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Agic Nurija »

latentnicinik wrote:e halali, nisi rekao - merhaba forume, pa se ja zeznuo :D

a inače, blog, ukini komentare, pa oderi, ako misliš pisati, a da ti niko ne odgovara :-)
Samo krajnje zatucani papci tvrde da na prostoru BOSANSKE POKRAJINE nema ničega i nikoga BOSANSKOG?!
Bosna je bila, jeste i ostaje DRŽAVA bosanskog naroda, a ako je moguće, de facto, definisati i "narod hercegovaca", onda nisam u pravu.
I molim te, ponavljam, strpi se sad će izborna godina......., nisam nikome "prijetio" kada sam napisao da ćeš dobiti priliku da me osobno vidiš i čuješ, mislio sam na aktivnosti u predizbornoj kampanji, dotle, strpi se ili saburi, kako hoćeš!
Bosnolog

#104 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Bosnolog »

VjecitiStudent wrote:Traze, traze, a bogami i dobiju
Jel' se povodom ovoga oglasio reis, saff, fatmir, ...?
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... -nije-kriv
Zuhdija za 1.000 eura potpisao lažnu izjavu u korist zločinaca Lukića!
Haški tribunal objavio je danas optužnicu protiv Zuhdije Tabakovića kojom ga tereti za nepoštovanje suda zato što je potpisao lažnu izjavu u korist odbrane u procesu protiv Milana i Sredoja Lukića.

Tabaković je, prema optužnici, za potpisivanje lažne izjave od predstavnika odbrane Milana Lukića dobio 1.000 eura, a zatim je pronašao još dvije osobe da, uz istu naknadu, daju lažne iskaze.

U prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom, Tabaković je ranije danas izjavio da nije kriv po šest tačaka optužnice.

Tabaković je, prema optužnici, 18. oktobra 2008. u Sarajevu potpisao lažnu izjavu koju mu je pripremila i ponudila izvjesna Jelena Rašić, u to vrijeme referent za predmet u timu odbrane Milana Lukića.

Premda je znao da će lažno svjedočiti, budući da nije bio očevidac, niti je imao saznanja o događajima navedenim u izjavi, Tabaković je potpisao izjavu.

Rašić mu je, prema optužnici, obećala još novca ako se pojavi pred Tribunalom i svjedoči u korist Milana Lukića, odnosno ponovi ono što je navedeno u pisanoj izjavi.

Tabaković i Jelena Rašić zatim su izjavu ovjerili u Opštini Novo Sarajevo, a ona mu je potom dala koverat u kojem je bilo 1.000 eura.

Na njen zahtjev, Tabaković je do 24. oktobra 2008. pronašao još dvije osobe koje su potpisale lažne iskaze u korist Milana Lukića.

Te unaprijed pripremljene izjave, Tabakoviću je takođe predala Jelena Rašić, piše u optužnici.

Izjave su zatim ovjerili pred opštinskim organima u Novom Sarajevu, a izvjesni Dragan isplatio je osobama koje su ih potpisale, a čija imena su u optužnici zatamnjena, po 1.000 eura.

Odbrana Milana Lukića je početkom 2009. godine kao dio svog dokaznog materijala objelodanila Tužilaštvu Haškog tribunala lažne izjave Tabakovića i drugih dviju osoba.

Tribunal je Milana Lukića nepravosnažno osudio na doživotni zatvor, a Sredoju Lukiću izrekao je kaznu od 30 godina zatvora, zbog zločina nad Bošnjacima u Višegradu 1992-94. godine.

Obojica su na tu presudu uložila žalbu.

Tabaković je optužen 19. novembra, a u pritvor Tribunala u Sheveningenu dospio je 18. decembra.

U pretresno vijeće koje će suditi Tabakoviću imenovani su sudije Hauard Morison (Howard) iz Velike Britanije, Kevin Parker iz Australije i Melvil Berd (Melvill Baird) sa Trinidada.

Suđenje Tabakoviću biće naknadno zakazano.

Zaprijećena kazna za nepoštovanje suda je do 100.000 eura, ili do sedam godina zatvora, a mogu biti izrečene obje kazne.
Reci ti nama sta imaju te osobe sa nemoralnim debilom ,pa vlast kleptomana je prodala drzavu i naciju radi sopstveih interesa.Problem je u tebi sto ti vidis vece zlo u jadnom debilu koji je takode mnoge rodake izgubiu u Visegradskom i Srebrenackom genocidu zbog samo njemu znanih razloga i jada to ponizenje sebi dozvolio i time nani dusevni bol zrtvama istog a njemu nikada nema dusevnog mira a ko je svijestan toga sto je uradio a da je ne bi sebi to ponizenje dozvolio.?/Tabakovica je stradalo jako puno u Visegradu i srebrenici/sada se postavlaj pitanje koja zdrava i normalna osoba ove sebi moze dozvoliti .

Ti nisi kometarisao postupke osudenih genocidnih monstruma na sto su spremni ciniti pa i lovom kupiti lazne svjedoke da bi oprali svoje genocidne rabote,i ti vidis tamo nekog ciji IQ je mnogo manji od broja njegovih cipela,ali eto ti si vidio problem u tim osobama koje ti dodu kao predmet bolesnog izivljavanja,...............fuj :x :x :x :x :x
Miodrag

#105 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Miodrag »

Agic Nurija wrote:
Miodrag wrote:

Nesto listam elektronske novine i citam razne vijesti. Te Dodik hoce referndum, te Covic hoce svoj (bl)entitet, hoce kanal na hrvatskome jeziku (kao da ga vec nema) itd. itd. Uglavnom predstavnici rs-a rade sve na tome da BiH sto manje bude drzava a sto vise neka labava unija ni ja ti ne znam ceka. HDZ i jedni i drugi i jos mnoge hrtvatske strange ne odustaju od Bobanovoga plana mini hrvatske drzave u BiH sa stolni hrvatskim gradom Mostarom kao centrom i skolama u kojima uce da je mostar samo do Neretve i da je na lijevoj obali mostara neki drugi muslimanski grad. OK, ljudi se bore za svoje interese (bez obzira koliko bolesni bili) i znaju sta hoce.

A sta je sa bosnjacima? Narod koji je zivio u najvice opstina u BiH i u najvice opstina u BiH bio vecina (jel u opstini jel na gradskom podrucju), narod koji je skroz ostao bez gradova koje su obiljezili i cija su dusa bili (BL, Srebenica, Bijeljina, Prijedor, Visegrad,Trebinje....). Zasto bosnjaci ne traze svoje prava i nemaju jasan cilj sta zele? 15 godina nakon genocida u Srebrenici ni 200 cetnika/vojnika vrsa/ nije osudjeno za taj genocid, 15 godina nakon rata Ferhadija jos nije otvorena itd itd. Ali Bosnjaci samo sute, malo se bune po nekada medju najuzom familijom i rajom dok masu cunama u nekom kaficu potpuno na isti nacin kako njihovi lideri to rade na svim pregovorima. Zbog ceka je to tako?

Da lie je u Bosnjacima mentalitet "Suti dobro je, kako je bilo a vrijeme rata", ostavstina komunizma gdje se moralo sutiti, nejedinsto i zavist, da li je problem u islamu (cisto sumljam je ni 10% muslimana bosnjaka nisu kozervativni muslimani) ili u cemu je stvar?

Recimo, jevreji i dan danas non stop trube o holokausu cim ih neko malo kritikuje a Bosnjaci samo sute i zadovoljvaju se mrvicma koje im drugi ostave. Znam da je tesko izmedju dvije vatre a i da medjunarodna zajednic aima tu veliku negativnu ulogu ali se valja moze javno traziti vise i ne cutiti. Nakon onoga sto se bosnjacima desilo 91-95 je meni neshvatljivo na sta sve pristajemo. Zasto?

Pozdrav
Jel ti stvarno tako mislis il se zahebavas ?
Ma zahebavas se...
Generalizujuci zelje Srba i Hrvata propustio si , ajd recimo slucajno , da generalizujes i zelje Bosnjaka...npr da BiH bude uglavnom bosnjacka...A i ne cini mi se da nesto sute o Srebrenici...itd...
Ima samo jedna Bosna, nije ni srpska, ni hrvatska ni bošnjačka, ta Bosna je bila, jeste i ostaje BOSANSKA!
I ne zahebavam se, niti se šalim..............
Pa jest... upravo onoliko koliko je Jugoslavija( ni srpska, ni hrvatska ,ni slovenacka, ni makedonska a ni muslimanska...pa onda i. i.. i...) bila JUGOSLOVENSKA...ako se to ubrzo ne shvati, a koliko vidim ne shvata se ... smjesi nam se upravo sudbina iste... Ni ja se ne zahebavam.
A ni ne salim.
PS.
Samo u ovom slucaju, vas ce zapasti uloga koju su Srbi imali u YU ..tj kako je Srbe ''nacrtao '' Zapad...
Last edited by Miodrag on 24/12/2009 11:40, edited 1 time in total.
_majevica_

#106 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by _majevica_ »

Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Na sta da se bune?Treba ocuvati ovo sto se ostvarilo ratom 92-95 i dejtonom.
Znaci ratom sacuvan dio Bosne pod ABiH i narod Bosnjaci priznat.Dejtonom za
pregovarackim stolom se uspjela sacuvati cjelovita BiH tj.ono sto nije kontrolisala
ABiH tokom rata uspjelo se dejtonom-nametnuti i postici da postoje drzavne BiH
institucije i svi atributi drzavnosti BiH.To je kontrola vanjskih granica,jedna OSBiH,
novcana moneta,dokumenti-LK,VD,PI..,skupstina parlamenti predsjednistvo BiH...
Znaci sve se uspjelo ostvariti narod,drzava (kakva takva)koje nije bilo od 92-95...
Pomalo sad ici na povratak,jedna policija a sto ce biti ovim programom policijskih
agencija za kordinaciju na nivou cijele BiH,i pokusati izbaciti entitetska glasanja.

Nego problem je u kriminalu koji se treba sprijeciti i eliminisati iz vlasti u drzavnim
institucijama BiH...i bice mirna Bosna :bih:
Agic Nurija

#107 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Agic Nurija »

Ni prije, ni za vrijeme ni poslije propasti jugoslavije nije postojao narod jugoslovena, jugoslovenski govor, jugoslovensko pismo, jugoslovenski, kralj, kraljica, plemstvo, stečci, a tek jugoslovenski srbi, jugosalovenski hrvati i jugoslovenski bošnjaci.....Nekada ste mogli da "politički nepismene muslimane" kljukate takvim poređenjima koja više ne piju vode, ne kod onih koji su rođeni u BOSANSKOJ DRŽAVI, makar ona bila degradirana (privremeno) nekim dajtonima....!

Bosna je država, bosansci su bosanski narod kao i sve ostale evropske države i svi ostali evropski narodi! Onaj koji radi na ukidanju takvih historijskih konstanti, samo prolongira stanje balkanocida, međusobnog trvernja miliona stanovnika jednog prostora (Balkana), nad kojim niko nikada nije imao trajan jednonacionalni ekluzivitet, pa prema tome, kada se srbi odreknu projekta velike srbije, hrvati projekta velike hrvatske, ostaje jedna normalna bosanska država i jedan normalan bosanski narod u normalnom međudržavnom i međuljudskom okruženju!

Ja ovo govorim ne da bih bio protiv nekoga ili nečega, ja sam skromno angažovan na planu "političkog osvješčivanja bosanskog naroda", za sada nezvanično, privatno i periodično, ali priprema se i trajno rješenje, bosanska škola za obrazovanje političkih talenata na svim nivoima, od predškolskog do univerzitetskog....

Zašto ti nisi Bosanac ima više objektivnih i manje subjektivnih razloga, a najizraženiji je; Ti to ne znaš da (ponovo) postaneš, isprali ti mozak "vjeronaukom" i "istorijom", koje možeš mirne duše svrstati u kategoriju " basni i bajki iz cijelog svijeta". A vjeruj mi, nije lahko učiti svoju djecu da žive u sukobu sa komšijama i da nikada ne nauče da budu "normalni ljudi", več samo srbi, hrvati i bošnjaci, alias pravoslavci, katolici, muslimani, alias.....Samo onaj koji je u Bosni danas osviješćen Bosanac, ima izgleda da stvori zdravu porodičnu ćeliju, a porodica, to kažu svi učeni ljudi, jeste i ostaje jezgra svake ljudske zajednice!
Sandarz

#108 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Sandarz »

A sta je sa bosnjacima?
Medjunarodna zajednica promovira interese Bošnjaka pa ispada kao da "ništa" ne žele.
_majevica_

#109 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by _majevica_ »

Agic Nurija wrote:Ni prije, ni za vrijeme ni poslije propasti jugoslavije nije postojao narod jugoslovena, jugoslovenski govor, jugoslovensko pismo, jugoslovenski, kralj, kraljica, plemstvo, stečci, a tek jugoslovenski srbi, jugosalovenski hrvati i jugoslovenski bošnjaci.....Nekada ste mogli da "politički nepismene muslimane" kljukate takvim poređenjima koja više ne piju vode, ne kod onih koji su rođeni u BOSANSKOJ DRŽAVI, makar ona bila degradirana (privremeno) nekim dajtonima....!
Kakva Jugoslavija to je cisto velikosrbska politika nametanja tog rezima je najveci uspijeh velikosrba u historiji na
Balkanu.To je najbolje vrijeme velikosrbske politike i nikada se vise ne ponovilo... :D
Miodrag

#110 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Miodrag »

Agic Nurija wrote:Ni prije, ni za vrijeme ni poslije propasti jugoslavije nije postojao narod jugoslovena, jugoslovenski govor, jugoslovensko pismo, jugoslovenski, kralj, kraljica, plemstvo, stečci, a tek jugoslovenski srbi, jugosalovenski hrvati i jugoslovenski bošnjaci.....Nekada ste mogli da "politički nepismene muslimane" kljukate takvim poređenjima koja više ne piju vode, ne kod onih koji su rođeni u BOSANSKOJ DRŽAVI, makar ona bila degradirana (privremeno) nekim dajtonima....!

Bosna je država, bosansci su bosanski narod kao i sve ostale evropske države i svi ostali evropski narodi! Onaj koji radi na ukidanju takvih historijskih konstanti, samo prolongira stanje balkanocida, međusobnog trvernja miliona stanovnika jednog prostora (Balkana), nad kojim niko nikada nije imao trajan jednonacionalni ekluzivitet, pa prema tome, kada se srbi odreknu projekta velike srbije, hrvati projekta velike hrvatske, ostaje jedna normalna bosanska država i jedan normalan bosanski narod u normalnom međudržavnom i međuljudskom okruženju!

Ja ovo govorim ne da bih bio protiv nekoga ili nečega, ja sam skromno angažovan na planu "političkog osvješčivanja bosanskog naroda", za sada nezvanično, privatno i periodično, ali priprema se i trajno rješenje, bosanska škola za obrazovanje političkih talenata na svim nivoima, od predškolskog do univerzitetskog....

Zašto ti nisi Bosanac ima više objektivnih i manje subjektivnih razloga, a najizraženiji je; Ti to ne znaš da (ponovo) postaneš, isprali ti mozak "vjeronaukom" i "istorijom", koje možeš mirne duše svrstati u kategoriju " basni i bajki iz cijelog svijeta". A vjeruj mi, nije lahko učiti svoju djecu da žive u sukobu sa komšijama i da nikada ne nauče da budu "normalni ljudi", več samo srbi, hrvati i bošnjaci, alias pravoslavci, katolici, muslimani, alias.....Samo onaj koji je u Bosni danas osviješćen Bosanac, ima izgleda da stvori zdravu porodičnu ćeliju, a porodica, to kažu svi učeni ljudi, jeste i ostaje jezgra svake ljudske zajednice!
Daj Nurija kada cete prestati prodavati izrndjale autisticne stereotipe...Prica poput tvoje je busna na sve strane i bas ona vodi ovu zemlju u nestanak...
Nema Bosanaca, nema bosanskog jezika pisma i govora...BiH je zemlja u kojem zive tri naroda a ne jedan...A vi bosnjaci nemate snage da ikome ista namecete ...i jadnim, dosadnim i stalnim pokusajima da to cinite unistavate ideju moguce Bosne i Hercegovine...
Nemas prava da ti meni odredjujes nista ...ni ko sam ni sta sam, ni kojim jezikom govorim ni kojim pismom pisem..Ako to cinis pravis gresku...prvenstveno sebi...
Hm,ustvari ovaj post nije ni upucen tebi...posto si ti glup...ali ...valjda vam je ''tamo dole'' ostao i poneko pametan..
Dajte ljudi...
1gorstak

#111 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by 1gorstak »

Miodrag wrote:nema bosanskog jezika pisma i govora .................. Nemas prava da ti meni odredjujes nista ...ni ko sam ni sta sam, ni kojim jezikom govorim ni kojim pismom pisem.....
A ne mozes ni ti njemu. Tebi niko ne moze (niti treba) braniti da svoj jezik zoves srpskim, kao sto ni ti Bosnjacima braniti da svoj jezik zovu kako zele.
Last edited by 1gorstak on 24/12/2009 12:02, edited 1 time in total.
Miodrag

#112 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Miodrag »

1gorstak wrote:
Miodrag wrote:nema bosanskog jezika pisma i govora .................. Nemas prava da ti meni odredjujes nista ...ni ko sam ni sta sam, ni kojim jezikom govorim ni kojim pismom pisem.....
A ne mozes ni ti njemu.
Pa, bravo !
1gorstak

#113 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by 1gorstak »

Miodrag wrote:
1gorstak wrote:
A ne mozes ni ti njemu.
Pa, bravo !
Pa sto mu onda branis ? Otkud tebi pravo da odredjujes kako ce Bosnjaci zvati svoj jezik ?
Miodrag

#114 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Miodrag »

Pa sto mu onda branis ? Otkud tebi pravo da odredjujes kako ce Bosnjaci zvati svoj jezik ?[/quote]
Jbg,taman pomislih evo ga jedan..Pa ja njemu i ne odredjujem i ne pokusav da nametnem nista...On i mnogo slicnih namecu naciju,jezik, govor...ma mnogo toga ...svima u BiH.
On (i mnogi), ''bosanski jezik '' ne zove svojim...nego ''nasim''...
E to ti je druze velikobosnjacki nacionalsocjalizam...Koji rastaka BiH i to prilicno uspjesno..
1gorstak

#115 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by 1gorstak »

Miodrag wrote:On (i mnogi), ''bosanski jezik '' ne zove svojim...nego ''nasim''...
E to ti je druze velikobosnjacki nacionalsocjalizam...Koji rastaka BiH i to prilicno uspjesno..
U BiH imamo tri sluzbena jezika: srpski, hrvatski i bosanski jezik. Onaj ko osporava srpski, grijesi koliko i onaj ko osporava bosanski. To obojica radite, ti evo kazes da "nema bosanskog jezika".

A BiH se ne moze "rastociti" posto nema dogovora o teritorijalnoj podjeli. To sto ovo stanje mrcvarenja traje ovako dugo, nije prijetnja po opstanak BiH. Postojanje BiH nije rezultat dobre volje Dodika, pa da se sada mora prihvatati njegove ultimatume, postojanje BiH je garantovano silom kojom bi se to "rastakanje" sprijecilo.
kijameta

#116 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by kijameta »

latentnicinik wrote:pa i nije to baš tako plitko razmišljanje, koliko ti misliš. Bar ja lično nemam mišljenje da jest, a nemam iluziju da će se svi složiti sa mnom.

Ja sam mišljenja da upravo Bošnjacima najviše odgovara čekanje. Ni Srbima, ni hrvatima, nit bosancima i hercegovcima, ama baš nikome ne odgovara čekanje više od Bošnjaka. Mi smo najbrojniji narod, i u budućnosti možemo biti samo brojniji. A to je plus koliko god neki ne željeli to prihvatiti kao činjenicu.

I zbog toga jesam za natalitetnu politiku, ali ne baš pasivnu ( da narodimo djece pa ih pustimo da nam ih odgajaju oni koji nas ne vole) već da ih odgajamo onako kako je ispravno, i kako samo mi želimo.

Da ne bude neke zabune, ja sam ponosni Bošnjak i, da bi me lakše razumjeli poslužit ću se uobičajenim riječnikom, islamist. I odgoj u tim dvjema tradicijama, kao i angažiranje u stilu tih tradicija, smatram jedinim ispravnim putem. I do koske sam beskompromisan kad je to u pitanju. Znam da me ovakvo razmišljanje isključuje kao saveznika i partnera kod mnogih, ali ne bih ga se odricao ni zbog toga, hvala.

Zbog toga što nijedna od te dvije tradicije nije bila nit popularna, nit se slobodno moglo živjeti u skladu sa tim tradicijama, a još manje javno djelovati u skladu sa njima, o Titovoj Jugoslaviji, mislim ama baš sve najgore. Taj osjećaj mi dodatno produbljuju oni koji žale za njom i koji su još ekstremniji u pokušajima da me/nas vrate u to mentalno i svako drugo stanje.
Bosnjaci su neobrazovana rulja,bez ikakve nacionalne svijesti,pseudomuslimani,psedonacionalisti.Dobar primjer je ovaj post,u njemu su naglasene kao osnovne vrijednosti dva apsolutno nespojiva stava a to je nacionalizam i islam. Ne moze niko biti islamista,ko je Bosnjak. Islam je nadnacionalan i iskljucuje svaku podjelu po nacijama,znaci u islamu ne postoje 'ponosni Bosnjaci' nego samo muslimani i nevjernici. Primjer islamiste je A. Izetbegovic,koji se u sojoj Islamskoj deklaraciji nijednom rjecju ne dotice +ponosnih Bosnjaka' nego istinskih islamskih ciljeva; islamizacije,islamske vlasti(kroz islamsku revoluciju) i kalifata. Cilj islamista nije Bosna ni na 23 ni na 100 % teritorije,nego kalifat u kojemu ce muslimani zivjeti ujedinjeni. Za muslimana je nedopustivo da bude 'ponosni Bosnjak' ili Albanac ili Arap,on je jedino i uvijek musliman i svi muslimani su mu braca,bez obzira na naciju( nepriznata kategorija po islamu),rasu i boju koze.
Jedan od razloga bosnjackoga nejedinstva i jeste sto su im mozgovi uhvaceni u ovo protivrjecje izmedzu nacije i vjere,koja ne prihvaca nacije. Bosnjaci nece biti narod ni za sto godina a sa obzirom na brzinu danasnjeg civilizacijskog progresa,to je puno puno prekasno.
Gusztav

#117 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Gusztav »

Zašto se Bošnjaci nikada ne bune?

Buni se običan narod, ali se ne čuje jer je na dnu.
Oni koji su od običnog naroda izabrani i koji ga predstavljaju se ne bune. Zašto?
Pa to je barem prosto k'o pasulj. Njima je dobro u njihovim foteljama i skupocjenim automobilima.
Oni će sve dati samo da njihove privilegije ne dođu u pitanje.
Njihova deviza je "NE TALASAJ".
draganbl

#118 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by draganbl »

1gorstak wrote:
Miodrag wrote:On (i mnogi), ''bosanski jezik '' ne zove svojim...nego ''nasim''...
U BiH imamo tri sluzbena jezika: srpski, hrvatski i bosanski jezik. Onaj ko osporava srpski, grijesi koliko i onaj ko osporava bosanski. To obojica radite, ti evo kazes da "nema bosanskog jezika".

A BiH se ne moze "rastociti" posto nema dogovora o teritorijalnoj podjeli. To sto ovo stanje mrcvarenja traje ovako dugo, nije prijetnja po opstanak BiH. Postojanje BiH nije rezultat dobre volje Dodika, pa da se sada mora prihvatati njegove ultimatume, postojanje BiH je garantovano silom kojom bi se to "rastakanje" sprijecilo.
Ja bih se uključio u raspravu samo da potvrdim nešto čega je većina vjerovatno svjesna.

U BiH postoje tri službena jezika koji su u stvari jedan te isti jezik sa blagim i beznačajnim razlikama.

Međutim, s obzirom na to koliko se međusobno ne razumijemo, ispada tačno da pričamo različitim jezicima.
Miodrag

#119 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Miodrag »

1gorstak wrote:

Pazi...da li je moguce da ne primjetis razliku u nazivima ''bosnjacki'' i '' bosanski'' jezik ?
Nije ti logicno da bosnjaci jezik koji govore nazovu bosnjackim...ajde de..nego bas bosanski...
Ima u prirodi primjera...kukavicije jaje npr...Izlezes ''bosance'' koji vremenom istisnu Srbe i Hrvate i ostanu samo Bosnjaci...hehe...
Pusti sad Dodika ... a ni sila nikad nije dovijeka (mada da budem iskren te sile koje ti vidis nekako su mi u poslednje vrijeme sumnjive)...
Sta mislis koliko mrcavarenja BiH moze izdrzat ?
Sve ima svoj maksimum..
Jellena85

#120 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by Jellena85 »

@latentnicinik

Ti si tipican primerak ekstremiste kojem je mesto u Afganistanu a ne u Evropi. Nije ni cudo sto vam nisu ukinuli vize. Svako od nas ima pravo da bira put kojim ce ici. Ti si nazalost izabrao put mrznje ,sukoba i fundamentalizma
Sreca pa je veliki broj Bosnjaka krenuo manje radikalnim putem. Sto se tebe tice moj prijateljski savet ti je da prihvatis da si covek kao I svi ostali I da samam tim mozes da gresis. Batali klerofasizam. To je svima nama nanelo sasvim dovoljno zla.
and

#121 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by and »

Jellena85 wrote:@latentnicinik

Ti si tipican primerak ekstremiste kojem je mesto u Afganistanu a ne u Evropi. Nije ni cudo sto vam nisu ukinuli vize. Svako od nas ima pravo da bira put kojim ce ici. Ti si nazalost izabrao put mrznje ,sukoba i fundamentalizma
Sreca pa je veliki broj Bosnjaka krenuo manje radikalnim putem. Sto se tebe tice moj prijateljski savet ti je da prihvatis da si covek kao I svi ostali I da samam tim mozes da gresis. Batali klerofasizam. To je svima nama nanelo sasvim dovoljno zla.
svako ima pravo da bira put kojim će ići,ali postoje neka pravila i zakoni.
put mržnje ,sukoba i fundamentalizma su 92 izabrali srbi i hrvati i i dalje pokušavaju ići tim putem koliko im se dozvoli.
znamo mi ko i kako je kome nanio dovoljno zla.
draganbl

#122 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by draganbl »

To što se jedan ili par Bošnjaka izjašnjava i kao islamista nije razlog zašto Evropa nije ukinula vize.
Vize nisu ukinute zato što Bosna i Hercegovina kao država nije ispunila zahtjeve koje je propisala Evropa. A zahtjevi nisu ispunjeni zbog nesposobnosti naših političara. Stoga ne bih povezivao stav jednog radikalnog Bošnjaka sa činjenicom da su svi političari u BiH (i srpski i bošnjački i hrvatski) nesposobni.

Bilo kakvo povezivanje islama i neukidanja viza je pogrešno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#123 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by KatarinaKosaca »

Kad se Bošnjaci poSrbe onda im treba ukinuti vize. Kad budu guslali i slavili ljude koji bježe od pravde, koja ih tereti za genocid (ništa manje), kad budu davali imena ulica i bulevara takvim zločincima , onda treba. I ti kao došla da nađeš fundamentalistički elemenat u nečijem postu. Ako polazš od definicije fundamentalizma, onda je tu na Balkanu najtipičniji primjer SPC, a nikako nečiji post.
MokeQc

#124 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by MokeQc »

mostarac wrote:najdrazi su mi ovi koji politiku svedu na natalitet :D
Majko draga i mila. Sabura, nastancaj 5 komada, ko ga sisa sto nemaju sta da jedu, sto se nece moci skolovati, sto je ovo ili ono. Zar je moguce da u 21. vijeku postoje jos ideolozi politike nataliteta i sto je najgore nisu usamljeni slucajevu.
Cuj moje je da nastancam broj djece iznad prosjeka i to ce kao rjesiti stanje. Aha al malo sutra. To ce samo stvoriti socijalne slucajeve i to je jedino izvjesno, a koliko je ideologija politike nataliteta glupa najbolje govori izrael koji je okruzen sa neuporedivo brojnijim arapima, a drzi ih u saci ko malu djecu. nekoliko miliona jevreja vlada cijelim svijetom i kreira svjetsku politiku. Nisam siguran da im je bitna politika nataliteta, ali im je sasvim sigurno bitno koliko love imaju u svojim dzepovima.
Bosnjacima je jedina pomoc novac i samo novcem mogu ostvariti svoje ciljeve. Da bi imali novac potrebno je da se skoluju, a kako ce neki socijalni slucaj skolovati 5 svoje djece. Nikako. Al eto neka nama nataliteta i ako vec nema sta onda stancajmo po jedno 7-8 komada da nas mogu u starosti izdrzavat.
Ta vrsta razmisljanja osim sto je primitivna iskreno receno mi se i gadi.

SLBS - Samo Lova Bosnjake Spasava. Nista vjera, nista natalitet, nista sabur. Samo lova.
Vozdra Mostarac, ne znam, cini mi se da si i mene mozda strpao u isti kos, ali mislim da si pogresno protumacio moj post. Naravno da nije jedino rjesenje natalitet, ali u principu svakoj zemlji na svijetu pozeljan je pozitivan natalitet (uz par izuzetaka) sto naravno ne znaci da treba imati, po svaku cijenu, fudbalski tim djece za stare dane.

A s druge strane, nisu samo ni pare rjesenje. To jeste, ne postoji SAMO jedna stvar koja ce izvaditi Bosnjake kao carobni stapic. Radi se o vise stvari, a po meni je najprije potreban razum, logicno razmisljanje, sposobnosti a ne podobnosti, itd. Drugim rijecima prvo sto treba je koristiti se svojom glavom, a poslije ce i pare doci, u to sam siguran. Jer razum je puno svestraniji i upotrebljiviji od para. Njime mozes doci do para, ali se sa parama niko nije opametio.
kecher II

#125 Re: Zasto se Bosnjaci nikada ne bune i nista ne traze?

Post by kecher II »

Miodrag wrote:Pazi...da li je moguce da ne primjetis razliku u nazivima ''bosnjacki'' i '' bosanski'' jezik ?
Nije ti logicno da bosnjaci jezik koji govore nazovu bosnjackim...ajde de..nego bas bosanski...
Ima u prirodi primjera...kukavicije jaje npr...Izlezes ''bosance'' koji vremenom istisnu Srbe i Hrvate i ostanu samo Bosnjaci...hehe...
Ovo sto ti pricas je samo odraz ideologije kojom si ti zatrovan i koje ne mozes da se otreses, a i strah igra veliku ulogu u svemu tome jer odredjenu ideologiju je najlakse upumpavat u mase manipulisuci strahom od drugih.
Ja sam Bosanac, nisam Bosnjak i nevjernik sam, pricam bosanskim jezikom i kazem strpljenje ne sabur, kazem kafa ne kahva, znam i cirilicu i latinicu i slazem se u vecini djelova sa cijenjenim @Agic Nurija-om.

A Bosnajci se ne bune jer ne znaju za sto da se bune i ne znaju sta hoce, da li hoce RBiH ili zele neku islamsku bosnajcku republiku, ovi islamisti koji se zalazu za neku isalmsku bosnajcku republiku manipulisu sa nekakvim postotcima i ciframa od preko 50% stanovnistva i tu su ubrojali sve koji imaju ''muslimansko'' ime, bez obzira na politicku orijentaciju, a da ih je vise od 50% islamista, bunili bi se oni itekako i trazili dzamahiriju.
Post Reply