Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

adisio

#1 Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by adisio »

jednostavno pitanje... i nemoj mi suplje da to nije istina.
fantom slobode

#2 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by fantom slobode »

To je sve krenulo od Hende, on je privukao mase zena svojim likom i djelom.A vozio je kamion i to bas po Americi.
A zene vole i vesele, a on pjeva, vjerovatno i te kamiondzije pjevaju, sta ces drugo raditi dok vozis.

Image
foreigndude

#3 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by foreigndude »

Nije da se pale na kamiondzije nego su svi Bosanci u Americi kamiondzije :-)

Nije suplja... Istina je da je u zadnje 3-4 godine, ogroman broj Bosanaca (kao i ostalih Jugovicha) u Americi "preslo" u kamiondzije. Razlog je jedan, i vrlo je jednostavan - zarada. Kao neko bez zavrsene skole, u kamionu se mogu zaraditi solidne pare - cak i ogromne. To naravno zavisi od ulozenog truda.

Evo uzmimo ovo kao primjer: Kamiondzija, Bosanac od 24-25 (mojih) godina koji je mozda zavrsio neku skolicu ovdje, a mozda i nije, vozi iz Chicaga u Texas, Floridu, ili cak u Kaliforniju i nema ga kod kuce barem 4-5 dana u sedmici, jer je obicno uvijek na putu. Taj kamiondzija za godinu dana moze komotno donijeti $120,000 kuci. Naravno, ovo varira. Zavisi od troskova, od kvarova, od goriva... ali eto to kao osnova. Neki donesu i puno vise od toga.

Taj isti Bosancero najvjerovatnije nikad ne bi dobio priliku zaradjivati tolko, a da nije postao kamiondzija. To je jako naporan posao, i fizicki i psihicki, ali dobro nagradjuje. Ko voli nek' izvoli.

Prije nego sto su postali kamiondzije, vecina Bosanaca u Americi su radili u fabrikama, i to teske fizicke poslove. Ti poslovi placaju cetvrtinu onoga sto se moze zaraditi vozeci kamion. Zene, ako nisu domacice ili su-vozacice, pak jos uvijek rade u tim istim fabrikama. Za vecinu zena bas i nije kamion niti toliko odsustvo od kuce.

Eto zasto se Bosanke "pale" na kamiondzije. Kamiondzije donose lovu, jedva su nekad kod kuce i Bosanke jedva i moraju sta raditi. :thumbup:
Nedix

#4 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Nedix »

A mozda je razlog i ovo:

2 held in Spokane driver's license fraud case
The Associated Press

SPOKANE, Wash. — Two people have been arrested and five are being sought in other states in what federal investigators believe was a commercial driver's license fraud ring that targeted Bosnian immigrants.

Brano Milovanovic, 48, a Bosnian immigrant who runs CDL Consulting, and Suad Grebic, 19, a student at Spokane Community College, made brief court appearances after being arrested Thursday by FBI agents assigned to the Inland Northwest Joint Terrorism Task Force.

Milovanovic, charged with conspiracy and four counts of mail fraud, remained in custody without bail pending a hearing Tuesday. U.S. Magistrate Cynthia Imbrogno ruled that Grebic, charged with one count of mail fraud, could be released after signing a $15,000 personal recognizance bond.

Five others believed to be in Illinois and Michigan were being sought, Justice Department officials told The Spokesman-Review newspaper. Their names were redacted in a grand jury indictment unsealed Wednesday in U.S. District Court.

Investigators believe all seven were involved in a scheme that included bribing a state contractor and helping Bosnian immigrants cheat on tests to get Washington state commercial driver's licenses, which are required for operators of school buses and 18-wheel tractor-trailer rigs, including those that haul hazardous materials.
The name of the contractor who administered the test also was redacted from the indictment.

Changes in the licensing process as the result of the case could be announced as early as Friday at a news conference with state Licensing Director Elizabeth "Liz" Luce, State Patrol Chief John R. Batiste, U.S. Attorney James A. McDevitt and FBI supervisors, the newspaper reported..

About 100 people, most or all of them Bosnian immigrants, paid $2,500 each over the past three years to get the licenses from what was promoted as a commercial driving school. The licenses are recognized by other states under reciprocal agreements.

Grebic, for example, is accused of agreeing to pay $200 in September to a test contractor to get a license with a school-bus endorsement.

Investigators noted that non-English speaking applicants for commercial driver's licenses may bring their own interpreters when they take the written test. According to documents filed in court, investigators found Milovanovic acted as an interpreter, provided answers and bribed a state contractor who kept the test logs.

Investigators also noted that the state Licensing Department required only a "verbal declaration of residency," rather than documentation. Most applicants involved in the probe lived in other states but gave Spokane addresses where their licenses were mailed, including 40 to one address and 21 to another, according to court filings.

In the indictment, Milovanovic is accused of contacting "Bosnian-speaking individuals" in other states and telling them they could get commercial driver's licenses if they came to Spokane and paid him $2,500 each.

He also is accused of helping applicants "cheat on the exam" and paying the contractor "approximately $200 to $500 to falsify the skill tests for the applicants."

While the indictment cited no acts of terrorism, the task force was involved because the yearlong investigation involved foreign nationals who wrongfully obtained commercial driver's licenses that would allow them to transport hazardous and toxic materials, task force supervisor and FBI agent Norman C. Brown said.

"We investigate a host of federal violations and we earnestly look into potential threats against our infrastructure, including the transportation industry," Brown said.

Copyright © 2008 The Seattle Times Company
lady midnight

#5 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by lady midnight »

pitt i guardian, shta cete sada :D :D provaljeni ste :D :D :D

Image

a sad znam i gdje je dajinica nestala zadnjih mjeseci :D :D pishe a bosnian hitchhiker's guide to the USA :D :D :D
Mobile_Disco

#6 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Mobile_Disco »

Pare ili ti ga Money :D
Tesssa

#7 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Tesssa »

lady, koji je koji? :D Stara slika, pa ne mogu da ocjenim :D :D :D
pitt

#8 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by pitt »

lady midnight wrote:pitt i guardian, shta cete sada :D :D provaljeni ste :D :D :D

Image

a sad znam i gdje je dajinica nestala zadnjih mjeseci :D :D pishe a bosnian hitchhiker's guide to the USA :D :D :D
kamion....sestoton...juri kao avion....ojha....kao avion :D:D
Vozili se u duetu po celom belom svetu.....ju es of ej :D:D

Dajdzinca je dispecher :D:D Navodi nas :D
Cuj sto zene vole kamiondzije....pa valjda sto nika dnisu tu....a ni njima nije krivo sto ne slusaju zvocanje doticnih hanuma :D:D Koja simbioza jebote :D:D
Tesssa

#9 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Tesssa »

pittko :D , jesi li ovo ti? :D

Image
Šeha

#10 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Šeha »

Pih, ja sam umjesto one svoje teme o BMW-u dilemu trebao postaviti ovako:

Ovaj: http://www.peterbilt.com/aero386.1.aspx

ili

ovaj: http://www.macktrucks.com/default.aspx?pageid=2332
foreigndude

#11 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by foreigndude »

Nedix wrote:A mozda je razlog i ovo:

2 held in Spokane driver's license fraud case
The Associated Press

SPOKANE, Wash. — Two people have been arrested and five are being sought in other states in what federal investigators believe was a commercial driver's license fraud ring that targeted Bosnian immigrants.

Brano Milovanovic, 48, a Bosnian immigrant who runs CDL Consulting, and Suad Grebic, 19, a student at Spokane Community College, made brief court appearances after being arrested Thursday by FBI agents assigned to the Inland Northwest Joint Terrorism Task Force.

Milovanovic, charged with conspiracy and four counts of mail fraud, remained in custody without bail pending a hearing Tuesday. U.S. Magistrate Cynthia Imbrogno ruled that Grebic, charged with one count of mail fraud, could be released after signing a $15,000 personal recognizance bond.

Five others believed to be in Illinois and Michigan were being sought, Justice Department officials told The Spokesman-Review newspaper. Their names were redacted in a grand jury indictment unsealed Wednesday in U.S. District Court.

Investigators believe all seven were involved in a scheme that included bribing a state contractor and helping Bosnian immigrants cheat on tests to get Washington state commercial driver's licenses, which are required for operators of school buses and 18-wheel tractor-trailer rigs, including those that haul hazardous materials.
The name of the contractor who administered the test also was redacted from the indictment.

Changes in the licensing process as the result of the case could be announced as early as Friday at a news conference with state Licensing Director Elizabeth "Liz" Luce, State Patrol Chief John R. Batiste, U.S. Attorney James A. McDevitt and FBI supervisors, the newspaper reported..

About 100 people, most or all of them Bosnian immigrants, paid $2,500 each over the past three years to get the licenses from what was promoted as a commercial driving school. The licenses are recognized by other states under reciprocal agreements.

Grebic, for example, is accused of agreeing to pay $200 in September to a test contractor to get a license with a school-bus endorsement.

Investigators noted that non-English speaking applicants for commercial driver's licenses may bring their own interpreters when they take the written test. According to documents filed in court, investigators found Milovanovic acted as an interpreter, provided answers and bribed a state contractor who kept the test logs.

Investigators also noted that the state Licensing Department required only a "verbal declaration of residency," rather than documentation. Most applicants involved in the probe lived in other states but gave Spokane addresses where their licenses were mailed, including 40 to one address and 21 to another, according to court filings.

In the indictment, Milovanovic is accused of contacting "Bosnian-speaking individuals" in other states and telling them they could get commercial driver's licenses if they came to Spokane and paid him $2,500 each.

He also is accused of helping applicants "cheat on the exam" and paying the contractor "approximately $200 to $500 to falsify the skill tests for the applicants."

While the indictment cited no acts of terrorism, the task force was involved because the yearlong investigation involved foreign nationals who wrongfully obtained commercial driver's licenses that would allow them to transport hazardous and toxic materials, task force supervisor and FBI agent Norman C. Brown said.

"We investigate a host of federal violations and we earnestly look into potential threats against our infrastructure, including the transportation industry," Brown said.

Copyright © 2008 The Seattle Times Company
Joj da americki zakon zna koliko nasi ljudi varaju i muckaju da bi dobili vozacku pa to nikako nije normlano. Pola bi ih bilo u zatvorima. 10 godina (prosjecno) su u Americi a ne znaju dovoljno engleskog da prodju test za shofera. Sramota. Ali i istina.
pitt

#12 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by pitt »

Šeha wrote:Pih, ja sam umjesto one svoje teme o BMW-u dilemu trebao postaviti ovako:

Ovaj: http://www.peterbilt.com/aero386.1.aspx

ili

ovaj: http://www.macktrucks.com/default.aspx?pageid=2332
De ba pokazi im nashu kompaniju :D:D

Image

dajdzinca (the owner) - sa lulom
pitt- ne trebam objasnjavati koji sam ja :D:D
LepY SaYo - Allan F
Seha - Grunf
Water- Jeremija
Guardian- Sef
Zoom - Sir Oliver

Skvikija, klodvika i skevriju smo prodali za nove gume :D
adisio

#13 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by adisio »

imal mene?
lahor

#14 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by lahor »

adisio wrote:jednostavno pitanje... i nemoj mi suplje da to nije istina.
suplja ti je tema....ja poznam mnoge nase koji tamo voze kamione...kakve bolan zenske i paljenja...crkaju ljudi od posla... jedino se njihove zene pale na dolare posto je velika vecina ozenjenih ljudi...
Tesssa

#15 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Tesssa »

sto je dajdzinca dobro ispala na slici :shock: :D :D :D
ibroDirka

#16 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by ibroDirka »

adisio wrote:Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?
zato sto imaju velike...............rigz

Image
pitt

#17 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by pitt »

sta ce nama soferima kucaaaaaaa :D :D :D :D

Image
ninili

#18 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by ninili »

Ma daj...cuj Bosanke se pale na kamiondzije. "Mozda one nepismene koje nemaju ni osnovnu zavrsenu pa ih loze pare i mercedesi." :shock: :x Ruku na srce imala sam par prijatelja koji su vozili kamione par godina i ustedili lovu da bi kasnije mogli studirati. Isto tako imala sam cimera na faxu koji je vozio po citavoj Americi i kasnije prolup'o. Glupo je generalizirati i reci sve se Bosanke pale na kamiondzije, isto kao sto je glupo reci one koje se loze su nepismene ili s njima su zato sto se loze na pare.
guardian

#19 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by guardian »

pitt wrote:
lady midnight wrote:pitt i guardian, shta cete sada :D :D provaljeni ste :D :D :D

Image

Cuj sto zene vole kamiondzije....pa valjda sto nika dnisu tu....a ni njima nije krivo sto ne slusaju zvocanje doticnih hanuma :D:D Koja simbioza jebote :D:D
A kakav tek vozni park imamo :D:

Image
adisio

#20 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by adisio »

ninili wrote:Ma daj...cuj Bosanke se pale na kamiondzije. "Mozda one nepismene koje nemaju ni osnovnu zavrsenu pa ih loze pare i mercedesi." :shock: :x Ruku na srce imala sam par prijatelja koji su vozili kamione par godina i ustedili lovu da bi kasnije mogli studirati. Isto tako imala sam cimera na faxu koji je vozio po citavoj Americi i kasnije prolup'o. Glupo je generalizirati i reci sve se Bosanke pale na kamiondzije, isto kao sto je glupo reci one koje se loze su nepismene ili s njima su zato sto se loze na pare.
Pazi da neuvrijedis kojeg kamiondziju ili kamijondzijincu... ipak oni su vecinski ovdje.

Meni su kamiondzije bas ono face, najbolje kad se skupe i zapocnu raspravu o struci tipa "Joj imam dobru turu" a svaka se tema zavrsi objasnjavajuci ovim koji ne voze kamione koje se grdne pare u tom poslu zgrcu. Interesantno je kako ta cifra raste... evo vidim neko spomenu i $120,000 nisam jos to cuo ali sam do sad cuo $100,000 i to im je ono postao kao "razgovorni standard" Dajem im jos godinu dana i vjerujem da ce ta cifra dostici $200,000. Kamo srece da te "silne" pare zavrse u necemu korisnom osim u onom skupom autu koje i pored silne love se odplacuje na 6-godisnji kredit.

:)
Crvena Tifoza

#21 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Crvena Tifoza »

ninili wrote:Ma daj...cuj Bosanke se pale na kamiondzije. "Mozda one nepismene koje nemaju ni osnovnu zavrsenu pa ih loze pare i mercedesi." :shock: :x Ruku na srce imala sam par prijatelja koji su vozili kamione par godina i ustedili lovu da bi kasnije mogli studirati. Isto tako imala sam cimera na faxu koji je vozio po citavoj Americi i kasnije prolup'o. Glupo je generalizirati i reci sve se Bosanke pale na kamiondzije, isto kao sto je glupo reci one koje se loze su nepismene ili s njima su zato sto se loze na pare.
Skini ruku sa srca. :lol: Ako lazeš sebe, nemoj nas. :D
Fadil Toxic

#22 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by Fadil Toxic »

Čekaj malo... koje se to žene ne pale na kamiondžije?
baustelac

#23 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by baustelac »

ima onaj vic koji se zavrsava sa pitanjem: "jesi li ti ikada u zivotu procitao ijednu knjigu" :run:
lady midnight

#24 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by lady midnight »

guardian wrote:
pitt wrote:

Image

A kakav tek vozni park imamo :D:

Image
vidi, vidi, imate i FAPa :shock: :shock: (dobro, skoro pa FAP :D)

i mogu zamisliti kako to zvuchi kad u duetu zapjevate onu

dodji, dodji lutko, da te vozi butko,
u svom kamionu, k'o u avionu...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ninili

#25 Re: Zasto se Bosanke u Americi pale na kamiondzije?

Post by ninili »

Crvena Tifoza wrote:
Skini ruku sa srca. :lol: Ako lazeš sebe, nemoj nas. :D

hahahahahhaha...evo skinula... :D
Post Reply