Zasto SDA koalira sa SDS-om? Rijesena misterija!!!!

Prenj

#1 Zasto SDA koalira sa SDS-om? Rijesena misterija!!!!

Post by Prenj »

Ako ste se i pitali kako je bilo moguce da, nakon cetverogodisnjeg krvavog rata, opsade Sarajeva, pokolja u Srebrenici, miliona izbjeglica, ... SDA i dalje moze koalirati sa SDS-om, strankom koja se pobrinula da se gore pobrojani zlocini osmisle i implementiraju, odgovor je dao Bakir Izetbegovic:
Image
http://www.nezavisne.com/revija/tekst2-050313.php
NN: Mora li SDA biti u koaliciji sa SDS-om, što joj mnogi zamjeraju?

IZETBEGOVIĆ: Pa ako SDP ili SNSD neće sa nama, onda mi moramo sa nekim.
[/size]
Pa zar je moguce da on misli da tako brzo zaboravljamo i da mozemo za trenutak pomisliti da je SDS 'neko'.
CROCOP

Post by CROCOP »

To i jeste Bosna I Hercegovina. Drzava proturjecaja. Sastanak i koalicija SDS, HDZ I SDA je samo jos jedan dobar potez BiH politicke elite kojim su, nekad ljuti I mrski neprijatelji (nisam u ovo bas siguran), pljunuli u lice BiH politickoj javnosti, Bosancima I Hercegovcima, njihovim glasacima, koji ce ih srdacno nagraditi reizborom na sljedecim izborima.
Narod BiH zasluzuje upravo to. Zasluzuje ovakvo 3 clano Predsjednistvo.
Srbi zasluzuju Paravca i sasvim vjerodostojno ih preslikava- seoski djilkos ivaralica, koji ne razlikuje antifasizam od cetnistva. Covjek koji svojom pojavom i izrazom odaje jednu veliku genetsku mentalnu pogrijesku
Hrvati zasluzuju Covica - ugladjenog kriminalca koji je sve do sada radio kao sa nekim stilom no izgleda da su ga sad malo pritisnuli. Hihihih
No samo se nadajmo da ce lakrdija od BiH parvosudnog sustava uspjet dokazat i sprovest. (op.a. imajte na umu da je Mariofil Ljubic jedan nadripravnik je drzavni ombudsman)
Muslimani/Bosnjaci imaju Tihica. Mnogi citaoci Alan Forda, primjetit ce slicnost istog sa Bob Rokom no Bob je puno uspjesniji u svojim spijunskim pothvatima nego sto je Tihic u politickim. Tihic je jedan obicni seoski maticar koji bi svojom gluposcu nanio stetu i predsjedavajuci MZ Celjigovici donji a kako nece jednoj devastiranoj i nacikloj BIH.
I na kraju veliki engleski lord. tzv. Sef parade. Engleska izvedba I kombinacija gore spomenute "gospode";.
Dragi moji Bosnaci, vi ste ih zasluzili. Sto je Bakir Hadziomerovic rekao "Birali ste, Trpite".
Jadna majko, jadnijeh svatova
Hahahahaha
Prenj

Post by Prenj »

CROCOP ne samo da je u dobroj formi, nego je dao i dobru analizu stanja BH politike.
stickitout

Post by stickitout »

Tacno tako..........CROCOP - odlican - 5.

"Iskali ste....evo vam ga" :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

stickitout wrote:Tacno tako..........CROCOP - odlican - 5.

"Iskali ste....evo vam ga" :lol:
Samo da podebljam peticu...
SD-6

Post by SD-6 »

a sta cemo sa zvornikom,i konjicom(s ljubljenom vam SDA)...mora se ha?...stigla direktiva iz staba :zzzz: i guze bi dali za stolicu,reko sam ovo vec negdje :-x
Fair Life

#7 Re: Zasto SDA koalira sa SDS-om? Rijesena misterija!!!!

Post by Fair Life »

Prenj wrote:...Pa zar je moguce da on misli da tako brzo zaboravljamo i da mozemo za trenutak pomisliti da je SDS 'neko'.
Gdje ja stadoh ti produzi... Razguli pa vladaj !!

Image
housewife

Post by housewife »

Šta znaju zatucane narodne mase koje glasaju samo onako kako im naredi njihov seoski hodžica.
Prenj

Post by Prenj »

SD-6 wrote:a sta cemo sa zvornikom,i konjicom(s ljubljenom vam SDA)...mora se ha?...stigla direktiva iz staba :zzzz: i guze bi dali za stolicu,reko sam ovo vec negdje :-x
Bujrum, otvori posebnu temu, pa cemo i njih da deremo.

Ali to nas ne bi trebalo skretati sa ove teme:
Kako SDA moze biti u koaliciji sa strankom zlocinaca?
Cijela stvar nije od juce. Sjetimo se kada je SDA glasala za izbor Velibora Ostojica na mjesto Predsjednika Komisije za ljudska prava Parlamenta BiH.
Istog onog Velibora Ostojica koji je navodno sutao bosnjacke glave u Foci.
ucenik

Post by ucenik »

housewife wrote:Šta znaju zatucane narodne mase koje glasaju samo onako kako im naredi njihov seoski hodžica.
ima ih koji glasaju kako im pop kazhe! :-) :roll: 8)
CROCOP

Post by CROCOP »

Dobar dan gospodo.
Glede SDAovaca pa to je nista drugo do jedna gomila licemjernih lesinara koji sebe nazivaju predstavnicima naroda.
Kako se samo mole neki dan na grobu Alije Izetbegovica sa Iranskim predsjednikom.
Mene bi, iskreno, bilo strah okrenut se Bogu, kad ih vec nije sram gledati u narod!
housewife

Post by housewife »

....A ne znam baš da li je duhu Islama koaliranje sa svojim dojučerašnjim koljačima.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

housewife wrote:....A ne znam baš da li je duhu Islama koaliranje sa svojim dojučerašnjim koljačima.
domačice, praviš kardinalnu grešku tako što pokušavaš SDA povezati sa islamom. Ista bi bila situacija da pokušaš da povežeš HDZ sa katoličanstvom, a SDS sa pravoslavljem. Normalan čovjek zna napraviti razliku. Vrijeme je da se te dvije stvari razgraniče.

Nemaju oni veze sa Bogom i mislim da je vrijeme da tako krenemo razmišljati. Poznata je stvar da se upravo tom kartom služe nacionalističke stranke i na taj način pridobijaju birače. (ugroženost po vjerskoj pripadnosti :x ).

CROCOP reče da bi ga bilo stid okrenuti se prema Bogu da je na njihovom mjestu, ali to bi bio slučaj da navedeni političari razmišljaju na način na koji on razmišlja. Oni se okreću Bogu upravo iz razloga što će time pokupiti simpatije naroda koji polazi od pretpostavke da vjernik ni u kom slučaju ne može biti pokvaren :( . Licemjerje naših političara nas je dovelu u situaciju u kojoj se nalazimo. Doduše, ja ih ne bih ni u kom slučaju zvala SVOJIM političarima, jer ih na koncu nisam niti birala.

Bojkotujem izbore, jer smatram da nema političara za kojega bih glasala.
Prenj

Post by Prenj »

vodolija_33 wrote:Bojkotujem izbore, jer smatram da nema političara za kojega bih glasala.
Samo ti bojkotuj.
Zbog takvih kao ti ova gamad i jeste na vlasti i veliko je pitanje kada ce sici.
To sto nema politicara po nasem ukusu ne znaci da ovoj stoci treba dozvoliti da vladaju nasim zivotima.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Prenj wrote:
vodolija_33 wrote:Bojkotujem izbore, jer smatram da nema političara za kojega bih glasala.
Samo ti bojkotuj.
Zbog takvih kao ti ova gamad i jeste na vlasti i veliko je pitanje kada ce sici.
To sto nema politicara po nasem ukusu ne znaci da ovoj stoci treba dozvoliti da vladaju nasim zivotima.
Šta treba da radim? Da glasam za nekoga samo da bih glasala? Po svaku cijenu? Iako mislim da taj "neko" ne zaslužuje moj glas? Glasala sam jednom jer sam razmišljala na taj način, i to za SDP. I šta sam dobila za vrijeme tog mandata? Veliko NIŠTA!!

Hvala, ali ne hvala :)
CROCOP

Post by CROCOP »

vodolija_33 wrote:
Prenj wrote:
Samo ti bojkotuj.
Šta treba da radim? Da glasam za nekoga samo da bih glasala? Po svaku cijenu? Iako mislim da taj "neko" ne zaslužuje moj glas? Glasala sam jednom jer sam razmišljala na taj način, i to za SDP. I šta sam dobila za vrijeme tog mandata? Veliko NIŠTA!!

Vodolijo, ima Prenj pravo. Ne treba se pustiti da te voda nosi. SDP je imao jako kratku vladavinu, naravno, bilo je propusta ali trenutna vladajuca koalicija je NEPREVAZIDJENA. Gradjanska opcija definitivno treba Bosni i treba se boriti za nju. Jos jednom, necu opravdavati SDP, ali bez Z. Lagumdjije na celu, ali ideja SocijalDemokratskePartije je upravo ono sto BiH treba. Socijal demokratski poredak.
Prenj

Post by Prenj »

vodolija_33 wrote:
Prenj wrote:
Samo ti bojkotuj.

Problem nece nestati tako sto ces ga ignorisati.
Opredijeliti se za ili protiv nacionalnih stranaka je kao izbor izmedju raka i upale pluca.
Upalu pluca ces jos i prelezati i pobijediti, sa rakom nemas nikakvih sansi.
Twisted Kites

Post by Twisted Kites »

Socijajdemokratska ideja DA.. ovi nasi SDP-ovci NE.... supci licemjerni fuj ne podnosim ih organski.

BOJKOTUJMO izbore hehehehe

Nije moguce da nema dovoljno obrazovanih politicara koji su uistinu solocjaldemokrati a nisu korumpirani :x
Prenj

Post by Prenj »

Twisted Kites wrote:Socijajdemokratska ideja DA.. ovi nasi SDP-ovci NE.... supci licemjerni fuj ne podnosim ih organski.

BOJKOTUJMO izbore hehehehe

Nije moguce da nema dovoljno obrazovanih politicara koji su uistinu solocjaldemokrati a nisu korumpirani :x
Sta je tema?
SpaceX

Post by SpaceX »

Prenj wrote: Sta je tema?
Glasajmo za SDP :-)

A dze su plate :D
Prenj

Post by Prenj »

SpaceX wrote:
Prenj wrote: Sta je tema?
Glasajmo za SDP :-)

A dze su plate :D
Tema iskljucivo ima veze prvenstveno sa ljudskim pa onda i politickim moralom.
SpaceX

Post by SpaceX »

Onda predlazem otvaranje oka :shock: i prihvatanje cinjenice da je i SDP koalirao sa SDSom u Podrinju o cemu se xy puta pisalo na forumu.

Dakle teme ti je klasicna propagandisticka floskula :zzzz:
Prenj

Post by Prenj »

SpaceX wrote:Onda predlazem otvaranje oka :shock: i prihvatanje cinjenice da je i SDP koalirao sa SDSom u Podrinju o cemu se xy puta pisalo na forumu.

Dakle teme ti je klasicna propagandisticka floskula :zzzz:
Siroko ti polje forumsko, otvori temu o koaliciji SDP-a i SDS-a, sa citiranim izvorima, pridruzicu ti se u kritici prvi.
SpaceX

Post by SpaceX »

Bila je tema jednako kao sto je bilo koalicija svih partija sa svim kako bi uopce funkcionisali, za sto su na kraju krajeva i placeni.

Tvoju temu dozivljavam kao namjenski pamflet i nemam namjeru dalje participirati u ovom "spontanom okupljanju gradana" :D
Prenj

Post by Prenj »

SpaceX wrote:Bila je tema jednako kao sto je bilo koalicija svih partija sa svim kako bi uopce funkcionisali, za sto su na kraju krajeva i placeni.

Tvoju temu dozivljavam kao namjenski pamflet i nemam namjeru dalje participirati u ovom "spontanom okupljanju gradana" :D
Ne, nije kriv Bakir Izetbegovic koji izjavi da mora 'sa nekim koalirati', pa makar to bio SDS, nego ja koji to komentarise.
Pa da, BiH je kao Svedska u kojoj rata nije bilo stotinu godina, pa mi mozemo onako hladno pricati o politickim partijama i njihovim koalicijama.

Gdje je bila tema o SDP-u, SDS-u i Zvorniku, ne nadjoh.
Post Reply