Zašto Sandžaklije vole Sarajevo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ELMauro

#1 Zašto Sandžaklije vole Sarajevo?

Post by ELMauro »

Evo, kao što i sam naslov pita, zašto Sandžaklije vole Sarajevo? - Ja sam iz Kaknja i to me strašno zanima, jer uvijek su Sarajlije imale nešto protiv Sandžaklija pa eto da vidim iz prve ruke koji je to razlog. :evil:
p206

#2 Re: Zašto Sandžaklije vole Sarajevo?

Post by p206 »

Zato što je jedini veći grad u ko zna koliko kilometara...i glavni grad jedne države, grad gdje žive ljudi iste etničke i vjerske pripadosti kao oni, gdje imaju familije...ima toga još. Mada je sad omladini bliži Novi Pazar i tamo idu da studiraju.

A mrze ih oni koji misle da su neka kao sekta i da se pomažu međusobno da se lakše zaposle, dok Sarajlije od njih ne mogu doći na red. Što baš i nije tačno, jer recimo i da je tačno, veći "lobi" imaju Hercegovci, i ljudi iz istočne Bosne, jer ih je puno više bilo i prije rata, a nažalost dosta ih je protjerano poslije agresije.

Mada u Sarajevu realno nema puno pravih Sarajlija, tj. onih čiji se djed rodio u Sarajevu...takvih je vrlo malo. Većina ih je onih čiji su se roditelji doselili 70-80 godina (kad se grad najviše širio), pa su njihova djeca tek prva generacija rođena u Sarajevu.
Locked