Video govori o motivima ulaska u politiku svrgnutog premijera Turske Nedzmetina Erbakana i pokusaju da time doprinese turskom drustvu.
Mi bi ovdje trebali govoriti o motivima svih ljudi od ugleda i znanja u BiH i njihovim motivima i dosezima u politici, njihovom potencijalu, mogucnostima da isti ostvare ili ne i svim tim nekim pozitivnim i negativnim stvarima kojim politika kumuje u BiH, a ticu se i samoga drustva.
Video sam po sebi je izuzetno zanimljiv jer se mnoge stvari iz tadasnje Turske mogu preslikati na desavanja u BiH danas, kao npr. nije vazno kakvo ste ime u nauci i kakva su vasa zivotna dostignuca jer politika vas uvijek moze uvijek obezvrijediti, ako niste dio politike ne mozete nista uciniti jer politika upravlja svime, isto tako ako ste profesor koji zeli potaci proizvodnju necega u BiH radi opce koristi, naicete na opstrukcije proizvodnje razlicitih domacih proizvoda od strane vlasti za rad interesa stranih lobija, vlast ce podrzati uvoz prije stranog proizvoda nego vlastiti domaci proizvod, isti nece imati sluha za vase ideje, vase ideje drustveno korisne nece naici na plodno tlo, isto tako smo svjedoci loseg odnosa prema vlastitoj ekonomiji i razvoju domacih proizvoda sire namjene, slabim poticajima, losim zakonima, korupciji, monopolu, nedostatku strategije za buducnost zemlje, slijepog slijedjenja politicke elite, komformizmu i drugim barijerama koje stoje na putu mnogim proizvodjacima u BiH, a rezultat su lose politike nasih vlastodrzaca.
Pogledati video u prilogu.
Kakvim bi mi putem trebali krenuti pocev od nasih ljudi od ugleda, znanja, pa do nas obicnih smrtnika kako bi razbili ovakav odnos politike prema sopstvenome drustvu i stvorili uslove za bolje sutra?
Zasto sam usao u politiku?
-
kiligonzales
#1 Zasto sam usao u politiku?
Last edited by kiligonzales on 20/12/2017 13:53, edited 2 times in total.
-
Seyfo
#2 Re: Zasto sam usao u politiku?
U se, na se i poda se.(BiH)
- uglavnomja
#3 Re: Zasto sam usao u politiku?
moj motiv je bio da se smanji uticaj nacionalnih stranaka i halki, da se napravi lustracija, oduzme sve pokradeno i ulozi u razvoj privrede ... a uz to bi islo i msanjenje broja nivoaa administracije i generalno zaposlenih neproduktivnih uhljeba, ukljucujuci trojnost i konstitutivnost .... i jos puno toga
pokusaj neslavno propao
par puta
raja ili glasaju zabetonirano od 90-ih ili ne glasaju nikako, klasika nece moj glas nista promijeniti ... blabla
pokusaj neslavno propao
raja ili glasaju zabetonirano od 90-ih ili ne glasaju nikako, klasika nece moj glas nista promijeniti ... blabla
- Roccohljup
#4 Re: Zasto sam usao u politiku?
Za stranku pa za se, pa za siru famEliju, pa za ahbabe.....ako se mandat obnovi opet ide ukrugSeyfo wrote:U se, na se i poda se.(BiH)
-
Seyfo
#5 Re: Zasto sam usao u politiku?
Da ali ostaje inicijalni razlog ovo sto sam rekao. Samo dok dodje na red.