Tako to crveni etiketiraju sve i svakog optuzuju za nacionalizam a poslije im krivo sto niko za njihovu stranku ne glasaSaraLe wrote:Jest, jestskorpija1S wrote:Ali si za njih glasala,za Taju nasegSaraLe wrote:Nisam se razocarala, posto nisam nista ni ocekivala![]()
cim sam Tita napala, odma sam za Taju
![]()
![]()
Ja ti logike
Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
-
paratrooper
#51 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
- Brisbane
#52 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
I ja sam (medjed) glasao na proslim izborima za SBIH.
Iduce izbore cu za SDS, ako budu imali kandidata u mojoj opstini.
-
WizzardFromBOZ
#53 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
je li ono neki takve nazvase prelivode...Brisbane wrote:I ja sam (medjed) glasao na proslim izborima za SBIH.
-
mladoliki
#54 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
U vezi zadnjeg odlomka želim reći da te nabrojane stranke-liberali i gds imaju u cijeloj državi oko 12000 glasova, manje nego Sado Bahtić sam i da to nisu brate nikakve stranke nego minijaturne organizacije, osim toga one su bile u CD koaliciji i ne vidim razlog da ih iko smatra građanskim-apsolutno su bošnjačke stranke (lds-a nema u RS-u,a gds ima stotinjak glasova), još gori slučaj sa Seferom ratnim liderom i još da nam čobani vode državu,pa na šta bi to ličilo? NHI više ne postoji kao samostalna stranka oni su u stranci skupa sa HSS-om, a njihov domet je izuzetno ograničen. Ne znam kako vi, ali meni je čudna priča kako se u FBiH kao nešto može uraditi, jer je ovdje kao normalno, a tamo je sve kao nenormalno. Bez koalicije na zajedničkim principima i idejama u oba entiteta, BiH će uvijek ostati ovakva-podijeljena. Politika podrazumijeva kompromise i ustupke radi zajedničkog dobra. Nažalost bošnjačke stranke ( s bošnjačkom apsolutnom većinom, tu donekle izdvajam SDP i možda ovu našu stranku) nemaju kapacitet ljudi koji znaju voditi državnu politiku, sve se svodi na to da su oni nas pobili, poklali, da su genocidna tvorevina, da se oni nama moraju izvinuti i da su oni krivi za sve i da bi iz moralnih razloga stranci trebali ukinuti RS. Time uvlačimo čitave narode u priču o ratu, onaj normalni čovjek iz RS-a koji je za suživot, ali ga je "mobiliziralo" `92 neće nikad reći da je bio agresor i nije jer se borio za svoju kuću (pa makar i protiv mene), ako nije ubijao ne može se prihvatiti da bude zločinac bez obzira u kojoj vojsci je bio. Šta mi pričamo pa na šehidskom mezarju su ukopani zločinci i kriminalci pored onih dobrih i poštenih ljudi koji su svoj život dali za ovu zemlju. Naša avlija smrdi i odatle se kreće s čišćenjem. Sve stranke, i SDP među njima nema kapacitet da se suoči sa stvarnošću, zato nemaju rješenja u mnogim pitanjima, da se ne zamjere većinskoj biračkoj bazi. Ali realno nema ovdje čovjeka ili ljudi koji bi imao petlju nazvati sve stvari pravim imenom i pokušati ostvariti istinsko pomirenje radi budućnosti naše djece. Jer ove zemlje će biti samo ako svi budemo bili za nju, ali po mjeri svih, a ne samo nas!vox-populi wrote:Svaka cast, jedno pametno razmisljanje. Zelje i snovi su jedno a mogucnosti u BiH su nesto sasvim drugo. Dodik vrlo dobro zna da se RS ne moze izdvojiti iz BiH jer se ne pita ni on ni gradjani RS-a, a isto tako Haris zna da ne moze ukinuti RS, jer opet, ne pita se ni on ni njegovi glasaci. A zasto onda takva predizborna kampanja? Naravno, da se skrene sa tema kao od cega ce narod zivjeti sutra, kolika ce im biti plata, koliko ce biti zaposleno, kakvo ce skolstvo djeca u BiH imati, hocemo li uskoro moci do Makarske bez viza i sl. I najtuznije je sto je masa raje pala na ovakvu retoriku. I sad se kao kaju "joj nisam znao, fakat sam mislio da ce Hare dobri ukinuti RS". Mislim, get real.jeza u ledja wrote:Sta ste vi ocekivali da ce ta SBiH i Silajdzic uraditi i kako? Stvarno, nije mi jasno.
Nije samo problem u tome sto su vas oni 'zaveli' vec i u tome sto mnogi izgleda ne shvataju sta u stvarnosti znaci dati nekoj stranci ili osobi vlast, ne shvataju sta su ti politicari u mogucnosti uraditi (npr. povecati sebi poslanicke plate), a sta ne (npr. ukinuti RS), i ne shvataju sta ce konkretno uticati na vas zivot (npr. profesionalnija policija), a sta nece (npr. naziv te policije). Ima tih primjera u nedogled. Uopste, nasem narodu jos nije bas najjasnije sta znaci odgovornost vlade prema svojim biracima, sto nije uopste ni cudno nakon toliko decenija komunizma. Ljudi jednostavno zamisljaju politicare kao povlastenu klasu kojoj je bogom dano da budu tu gdje jesu, a sebe zamisljaju kao 'raju' koja ne moze ovima nista. A moze, itekako. Onda opet, ocekuju neke revolucionarne poteze novoizabranih, ne shvatajuci da je proces mijenjanja drzave spor i mukotrpan i da zahtjeva mnogo mnogo vremena (upravo zato sto niko nikad nema apsolutnu vlast, kao nekad komunisti, pa treba proci kroz raznoraznu legislativu ili kadrovske smjene da bi nesto postigao). Zato su se neki ljudi razocarali 2002-e u SDP, ocekujuci cudo, i isto tako su se danas neki ljudi razocarali u SBiH, ocekujuci od njih kule i gradove, sa vrlo malo ili nimalo rjesenja o egzistencijalnim problemima gradjana koja direktno uticu na njihove stavove. I onda naravno, ljudi se razocaraju u cijeli sistem pa prizeljkuju kakve diktatore, novog Tita, ili slicne stvari, pa na kraju nece vise ni da glasaju, kao da time nesto postizu(!?).
Na kraju balade, najvaznije pitanje danas je - za koga ce te glasati sutra?
Ono sto dosta ljudi ne konta je da bi BiH isla naprijed ovakva kakva jeste danas, mora postojati politicki dogovor stranaka. Ne postoji ta stranka koja ce u dogledno vrijeme osvojiti dovoljnu vecinu za provedbu samo svog plana. Mora postojati dogovor izmedju stranaka iz FBiH i RS, bar tako stoji u Ustavu.
Eh, sad u FBiH bi mozda i moglo doci do nekog cuda, npr. postizborne koalicije SDP-a i drugih gradjanskih stranaka (GDS, LDS, NHI, BPS). Nazalost, ne postoji neophodni partner iz RS jer je Mile Ronhil konacno otkrio svoje pravo lice prigradskog seljaka i ultranacionaliste. Tako da ne vidim neku svijetlu buducnost.
-
hare1964
#55 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
[OK , a sto se tice situacije u avionu , ne znam koliko ti je jasno ali postoje specijalna ovlastenja (uvedena zbog 9/11) i drakonske su kazne za ometanje osoblja na avionu - bez obzira da li si u pravu bio. take it easy man & take care.[/quote]
situacija je bila 16 juna 2001 a septebarske restrikcije par mjeseci poslije
situacija je bila 16 juna 2001 a septebarske restrikcije par mjeseci poslije
- vox-populi
#56 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Ma slazem se ja s tobom u vezi sa politickim uticajem pomenutih stranaka. GDS, Liberali, Sefer, NHi-HSS tesko da zajedno mogu dobiti jednog i po predstavnika u parlamentu BiH. Takva je situacija danas i ne vidim da ce se nesto bitnije promjeniti u doglednoj buducnosti. Ali ja sam govorio teoretski, u FBiH postoji, barem na papiru, grupa stranaka koje po svojim programima, istupima, clanstvom i sl. nisu nacionalisticke. Tacno je da su bile u CD, ali bilo drugo vrijeme i druga politicka realnost. Najlakse je reci, nema ovdje nista, necu ja ni glasati. Upravo zato male stranke imaju taj atribut male. Opet, kao sto sam i rekao, da bi se islo naprijed, mora postojati slicna demokratska snaga i u RS-u. Tamo to ne postoji, cak ni na papiru. Imas SNSD i satelite i SDS i satelite. Oba tabora imaju jednu zajednicku karakteristiku, cetnicku. Pitanje je sta dalje? Da li ici sa BiH ovakvom kakva jeste ili?mladoliki wrote: U vezi zadnjeg odlomka želim reći da te nabrojane stranke-liberali i gds imaju u cijeloj državi oko 12000 glasova, manje nego Sado Bahtić sam i da to nisu brate nikakve stranke nego minijaturne organizacije, osim toga one su bile u CD koaliciji i ne vidim razlog da ih iko smatra građanskim-apsolutno su bošnjačke stranke (lds-a nema u RS-u,a gds ima stotinjak glasova), još gori slučaj sa Seferom ratnim liderom i još da nam čobani vode državu,pa na šta bi to ličilo? NHI više ne postoji kao samostalna stranka oni su u stranci skupa sa HSS-om, a njihov domet je izuzetno ograničen. Ne znam kako vi, ali meni je čudna priča kako se u FBiH kao nešto može uraditi, jer je ovdje kao normalno, a tamo je sve kao nenormalno. Bez koalicije na zajedničkim principima i idejama u oba entiteta, BiH će uvijek ostati ovakva-podijeljena. Politika podrazumijeva kompromise i ustupke radi zajedničkog dobra. Nažalost bošnjačke stranke ( s bošnjačkom apsolutnom većinom, tu donekle izdvajam SDP i možda ovu našu stranku) nemaju kapacitet ljudi koji znaju voditi državnu politiku, sve se svodi na to da su oni nas pobili, poklali, da su genocidna tvorevina, da se oni nama moraju izvinuti i da su oni krivi za sve i da bi iz moralnih razloga stranci trebali ukinuti RS. Time uvlačimo čitave narode u priču o ratu, onaj normalni čovjek iz RS-a koji je za suživot, ali ga je "mobiliziralo" `92 neće nikad reći da je bio agresor i nije jer se borio za svoju kuću (pa makar i protiv mene), ako nije ubijao ne može se prihvatiti da bude zločinac bez obzira u kojoj vojsci je bio. Šta mi pričamo pa na šehidskom mezarju su ukopani zločinci i kriminalci pored onih dobrih i poštenih ljudi koji su svoj život dali za ovu zemlju. Naša avlija smrdi i odatle se kreće s čišćenjem. Sve stranke, i SDP među njima nema kapacitet da se suoči sa stvarnošću, zato nemaju rješenja u mnogim pitanjima, da se ne zamjere većinskoj biračkoj bazi. Ali realno nema ovdje čovjeka ili ljudi koji bi imao petlju nazvati sve stvari pravim imenom i pokušati ostvariti istinsko pomirenje radi budućnosti naše djece. Jer ove zemlje će biti samo ako svi budemo bili za nju, ali po mjeri svih, a ne samo nas!
- nokia6170
#57 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
jel ova prica sa satom od 12000 DM supljak ili je stvarni dogadjaj...mozel malo vise informacija radi vjerodostojnosti...informator ne mora reci ime i prezime, ali cisto malo vise podataka u vezi sa pomenutim dogadjajem.
u kontekstu da se to navodno desilo 2001. godine, koliko je Samir Silahdzic u ta doba mogao imati godina?
u kontekstu da se to navodno desilo 2001. godine, koliko je Samir Silahdzic u ta doba mogao imati godina?
- madner
#58 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Kolko znam jeste, ali to za zatvor je šuplja.sheilak wrote:Imam jedno pitanje. Da li je onaj mladic, sto je prije nekog vremena ubijen u kuci svog poznanika, bio necak Harisa Silajdzica? Cula sam da je decko imao kriminalnu proslost, da je trebao ici u zatvor, ali da je to Haris Silajdzic sprijecio i zataskao, naravno, uz pomoc odanih ljudi. Zanima me da li je to istina. Ako jeste, zasto niko ne govori o kriminalnoj proslosti ( i sadasnjosti ) cijele porodice Silajdzic?
- nokia6170
#59 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Pise da je covjek 1963. godiste..znaci 2001. godine je imao oko 27-28 godina. Uspjesno nema sta za te godine i taj sat:)
- uvjek dobar gost
#60 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Lakše bi mi bilo odgovoriti da je pitanje glasilo zašto se niste razočarali u stranku za BiH......???
Kad vidim par likova iz pomenute stranke bude mi sve jasno... Meliha Alić na primjer.... ili ministar civilnih poslova... čovjek iz minskog polja....
To je za mene stranka presvlačenja dresova... ili stranka za Sloveniju... 100% entiteti... 100% nepravda.... 100% korupcija...
0% Bosna i Hercegovina....
gade mi se pravo...
Kad vidim par likova iz pomenute stranke bude mi sve jasno... Meliha Alić na primjer.... ili ministar civilnih poslova... čovjek iz minskog polja....
To je za mene stranka presvlačenja dresova... ili stranka za Sloveniju... 100% entiteti... 100% nepravda.... 100% korupcija...
0% Bosna i Hercegovina....
gade mi se pravo...
- karanana
#61 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Malo off topic, ali da ne otvaram drugu temu:
Gdje i kako se mogu uclaniti u BPS?
- CLIO
#62 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
karanana wrote:Malo off topic, ali da ne otvaram drugu temu:
- madner
#63 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Mislim da su pomiješali, ovaj što je ubijen nije imao nekih dijela, a njegov brat mu je ubio provalnika u kuću. Možda su to pomiješali.sheilak wrote:To mi je neki dan ispricao jedan kolega, da je decko imao vrlo problematicno ponasanje . Samo me zanimalo da li je istina jer sam nesto slicno cula i za Silajdzicevog brata ( ako ga ima ). Ipak je cudno.
-
zlatan01
#64 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Ovo je fakat dobar komentar. BiH ce zivotariti dokle god bude talac rata, dokle god se za svaku sitnicu bude pozivalo na zlocine i zivjelo u istoriji i od istorije. Svjestan sam potpuno da je vrlo tesko i bolno staviti tacku na rat, za sta je preduslov i kaznjavanje zlocinaca, ali istovremeno sam svjestan da BiH moze zaista naprijed samo ako vecina njenih gradjana to zele, dakle vecina u oba entiteta. Kako do toga doci? Ili jos bolje pitanje ko nas do toga moze dovesti? Ja znam ko ne moze. Nacionalne stranke, ukljucujuci i one koje se ne zovu tako ali funkcionisu na tom principu.mladoliki wrote: U vezi zadnjeg odlomka želim reći da te nabrojane stranke-liberali i gds imaju u cijeloj državi oko 12000 glasova, manje nego Sado Bahtić sam i da to nisu brate nikakve stranke nego minijaturne organizacije, osim toga one su bile u CD koaliciji i ne vidim razlog da ih iko smatra građanskim-apsolutno su bošnjačke stranke (lds-a nema u RS-u,a gds ima stotinjak glasova), još gori slučaj sa Seferom ratnim liderom i još da nam čobani vode državu,pa na šta bi to ličilo? NHI više ne postoji kao samostalna stranka oni su u stranci skupa sa HSS-om, a njihov domet je izuzetno ograničen. Ne znam kako vi, ali meni je čudna priča kako se u FBiH kao nešto može uraditi, jer je ovdje kao normalno, a tamo je sve kao nenormalno. Bez koalicije na zajedničkim principima i idejama u oba entiteta, BiH će uvijek ostati ovakva-podijeljena. Politika podrazumijeva kompromise i ustupke radi zajedničkog dobra. Nažalost bošnjačke stranke ( s bošnjačkom apsolutnom većinom, tu donekle izdvajam SDP i možda ovu našu stranku) nemaju kapacitet ljudi koji znaju voditi državnu politiku, sve se svodi na to da su oni nas pobili, poklali, da su genocidna tvorevina, da se oni nama moraju izvinuti i da su oni krivi za sve i da bi iz moralnih razloga stranci trebali ukinuti RS. Time uvlačimo čitave narode u priču o ratu, onaj normalni čovjek iz RS-a koji je za suživot, ali ga je "mobiliziralo" `92 neće nikad reći da je bio agresor i nije jer se borio za svoju kuću (pa makar i protiv mene), ako nije ubijao ne može se prihvatiti da bude zločinac bez obzira u kojoj vojsci je bio. Šta mi pričamo pa na šehidskom mezarju su ukopani zločinci i kriminalci pored onih dobrih i poštenih ljudi koji su svoj život dali za ovu zemlju. Naša avlija smrdi i odatle se kreće s čišćenjem. Sve stranke, i SDP među njima nema kapacitet da se suoči sa stvarnošću, zato nemaju rješenja u mnogim pitanjima, da se ne zamjere većinskoj biračkoj bazi. Ali realno nema ovdje čovjeka ili ljudi koji bi imao petlju nazvati sve stvari pravim imenom i pokušati ostvariti istinsko pomirenje radi budućnosti naše djece. Jer ove zemlje će biti samo ako svi budemo bili za nju, ali po mjeri svih, a ne samo nas!
-
feral.tribune
#65 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Jos jedino boju kosulje da ti da pa da informacija bude vjerodostojnija .Covjek ti je rekao datum godinu i broj leta ...rekao ti je koga je vidio u Duty Free Shop-u i ....racun ti Silajdzic sigurno nece pokazati a jos manje reci ti porijeklo novca. Nikad nijeg zgoreg spomenuti da je SDP u parlamentu trazio da se uvede zakon na osnovu koga ce se utvrditi prijelo imovine .Sve nacilanisticke stranke na celu sa SDA i SBiH su odbile to , digli svoje sape u zrak i srusili Lagumdzijin prijedlog ( gledao na tv , prenos iz parlamenta ) i poslije toga narod opet bira iste ljude .nokia6170 wrote:jel ova prica sa satom od 12000 DM supljak ili je stvarni dogadjaj...mozel malo vise informacija radi vjerodostojnosti...informator ne mora reci ime i prezime, ali cisto malo vise podataka u vezi sa pomenutim dogadjajem.
- karanana
#66 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
hare1964 wrote:Neznam svoje pravo dali smijem uopste da pisem i opcenito da govorim o politici i situaciji u Bih jer sam daleko fizicki od svega.Mada moram i osjecam duznost da nesto i ja kazem
U junu 2001 putujem iz Australije na odmor sa jaranom i konacno se spustamo u Minhen.Naravno 6 sati cekanja na ne prevelikom aerodromu i sta da radimo hade jarane reko da uzmemo nesto u free shopu.Razmisljas kome sta da uzmes kad neki Celo onako nonsalantno zovnu prodavacicu i pokaza na jedan sat
12 000 maraka
Ja hadzije jebo majku pa da i ovo vidim u zivotu ono hadzo vidjeo i kupio
Kaze jaran ja ovo gledo samo u filmovima
sjedamo mi u avion za sarajvo kad frajer sa nama i to u prvom redu u biznis klasi,Ma paze ga ko malo vode na dlanu jebiga frajer platio dobru lovu za kartu a kazu stjuardese u 1 i biznis klasi imaju obicaj i da popuse ako se trazi
Hele nejse stigli mi u Sarajvo i nakon par dana gledam ja neke vjesti kad taj celo na televiziji.Onaj sto izvadi nonsalantno 12 000 milja za sat i leti biznis klasom
pa gospodin SAMIR SILAJDZIC
PA narod nema hljeba da jede a hadzuka ko iz filmova
Haram vam bila svaka marka koju potrosite silajdzici izetbegovici i ostali
Mene vise interesuje onaj podatak u pusenju u prvoj klasi nego o satu od 12.000 markica. Koja je to tako dobra avio kompanija? Odlican marketing i dobro si ih izreklamiro.
- vjesticanametli
- jeza u ledja
#68 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
nokia6170 wrote:Pise da je covjek 1963. godiste..znaci 2001. godine je imao oko 27-28 godina.
-
popajic
#69 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Cudno da te je cijena tog sata toliko zaintrigirala.Postao/la nokia6170 dana 05/05/2008 12:24
jel ova prica sa satom od 12000 DM supljak ili je stvarni dogadjaj...mozel malo vise informacija radi vjerodostojnosti...informator ne mora reci ime i prezime, ali cisto malo vise podataka u vezi sa pomenutim dogadjajem.
Covjece,oni odbise da se ispita porijeklo imovine.Pa,taj satic je samo kusur i u citavoj otimacini nije vrijedan pomena.
- Control panel
#70 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
mene samo interesuje kako i na sta su uspjeli prevariti toliki narod da glasa ZaNJIH.
pa sjetite se cijela im stranka stala na jedan plakat na uglu zgrade USD Bosna.
narode NA STA?
narode NA STA?
- uvjek dobar gost
#71 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Sladak je onaj ljepi Hare....Control panel wrote:mene samo interesuje kako i na sta su uspjeli prevariti toliki narod da glasa ZaNJIH.
narode NA STA?
Moja zamjerka ovdje generalno na rad opozicionih stranaka od izbora do izbora, ovdje mislim na direktnu komunikaciju sa bazom odnosno glasačkom mašinom.... toliko bi se toga moglo uraditi.... a niko ne radi ništa.....
-
popajic
#72 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Jos jedan razlog da covjek"ne bude" razocaran:
Dodatnu novčanu pomoć Vlade Kantona Sarajevo od 28 KM mjesečno od 1. juna do kraja godine primat će 7.591 osoba koja se nalazi u stanju socijalne potrebe.
Saopćila je ovo juče Emina Dubravić, ministrica za rad, socijalna pitanja, raseljena lica i izbjeglice KS, na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Vlade KS prošle sedmice.
"Dodatna primanja od 28 KM dobit će 680 osoba koji primaju stalnu novčanu pomoć, 1.474 osobe koje su korisnici javnih kuhinja, 4.958 osoba kojima KS subvencionira troškove grijanja i 480 osoba koje su korisnici prava na novčanu naknadu za vrijeme čekanja na zaposlenje", objasnila je Dubravićeva.
"U KS ima 55.000 socijalno ugroženih stanovnika.
- Control panel
#73 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
volio bih vidjeti stranku koja ima bolju komunikaciju i kontakt sa narodom kao neke petkom u dzamijama i nedjeljom u crkvama i tako tokom cijele godine do izbora.uvjek dobar gost wrote:
Sladak je onaj ljepi Hare....
Moja zamjerka ovdje generalno na rad opozicionih stranaka od izbora do izbora, ovdje mislim na direktnu komunikaciju sa bazom odnosno glasačkom mašinom.... toliko bi se toga moglo uraditi.... a niko ne radi ništa.....
to je kontak i komunikacija.
sta opozicija moze da uradi, da pozove na predizborni skup onaj zadnji mjesec kada je dozvoljena kampanja, an koj dodje jedva par stotina ljudi.
a pozicijama traje kampanja i ispiranje mozga 365 dana u godini, vec sam rekao petkom i nedjeljom.
- uvjek dobar gost
#74 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
Control panel wrote:volio bih vidjeti stranku koja ima bolju komunikaciju i kontakt sa narodom kao neke petkom u dzamijama i nedjeljom u crkvama i tako tokom cijele godine do izbora.uvjek dobar gost wrote:
Sladak je onaj ljepi Hare....
to je kontak i komunikacija.
sta opozicija moze da uradi, da pozove na predizborni skup onaj zadnji mjesec kada je dozvoljena kampanja, an koj dodje jedva par stotina ljudi.
a pozicijama traje kampanja i ispiranje mozga 365 dana u godini, vec sam rekao petkom i nedjeljom.
Puno vremena provodim po manjim mjestima zbog prirode posla koji trenutno radim, u ta mjesta niko ne zalazi sem onih koje si ti spomenuo, niko se iskreno ne obraća narodu, nema vjerodostojnu priču niti radi neke konkretne stvari od kojih bi obični svijet mogao imati koristi. Kada bi neka stranka primjenila direktnu komunikaciju sa ljudima, ponudila im nešto vjerodostojno i iskreno, pokazala na direktan način i iskren da joj je stalo.... mislim da bi se neke stvari promijenile... možda sam utopista nepopravljivi ali imam takvo mišljenje, možda se i varam ... možda je već kasno jer su ljudi otrovani stalnim huškanjima...
-
cello21
#75 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH
vec sam bio napisao pismo cijelo ovdje...ali mi je nestalo nekim cudom pa ponavljam sada 
Moram reci da se slazem u potpunosti...samo da bi se razocarao morao sam vjerovati u njihovu sposobnost, sto definitivno nisam.....
Mene muce druge stvari, ko nas predstavlja u svijedu i poredim s drugim ljudima u komsiluku. ne mogu shvatiti da mi biramo te ruzne i nepismene ljude, koji cak ni nas jezik ne znaju kako treba....da ne govorim neki drugi.
Uzmem neke primjere kao recimo
SPiric i Sanade - nema sanse da se porede....uvreda je za sanadera sto se stavlja u isti kos...ali moram....ovaj nas nema pojma ni jedan jedini jezik...cak i nas sumnjam kako govori....a da ne govorim o njegovom medjunarodnom djelovanju...u zemlji ja nisam vidio da ista radi....
a onda nekako posebna kombinacija
Kolinda (ne znam koliko jezika, oko 5 ili 6, onda mlada, lijepa otvorena, komunikativna...), Jandrokovi (mladi ministar, isto govori engleski tecno, vedar nasmijan...) Jevremic (momak od nekih 30 godina, jezici, sposobnost...) a nase strane imate tim 100% bih, Alkalaj - Topcagic....
Kad vidm ovog drugog na tv, umrem od dosade...covjek je toliko dosadan da izaziva proljev....onda kako izgleda...pa to je prestrasno...a radi s necim sto bi trebalo biti uzbudljivo, dinamicno....ma mahalas onaj teski....a ja ga cuo kako prica engleski nema pojma covjek....prestrasno....daleko cemo dogurati s tim proljevom od covjeka
a alkalaj, jos osvjezenje u poredjenju s prvim....ali prica za sebe, djeluje malkice cudno, bolji engleski ima (cuo ga na tv)....ali opet ne moze porediti sa nekim kolindama, jandrokovicima, jevremicima....
uzas....
Moram reci da se slazem u potpunosti...samo da bi se razocarao morao sam vjerovati u njihovu sposobnost, sto definitivno nisam.....
Mene muce druge stvari, ko nas predstavlja u svijedu i poredim s drugim ljudima u komsiluku. ne mogu shvatiti da mi biramo te ruzne i nepismene ljude, koji cak ni nas jezik ne znaju kako treba....da ne govorim neki drugi.
Uzmem neke primjere kao recimo
SPiric i Sanade - nema sanse da se porede....uvreda je za sanadera sto se stavlja u isti kos...ali moram....ovaj nas nema pojma ni jedan jedini jezik...cak i nas sumnjam kako govori....a da ne govorim o njegovom medjunarodnom djelovanju...u zemlji ja nisam vidio da ista radi....
a onda nekako posebna kombinacija
Kolinda (ne znam koliko jezika, oko 5 ili 6, onda mlada, lijepa otvorena, komunikativna...), Jandrokovi (mladi ministar, isto govori engleski tecno, vedar nasmijan...) Jevremic (momak od nekih 30 godina, jezici, sposobnost...) a nase strane imate tim 100% bih, Alkalaj - Topcagic....
Kad vidm ovog drugog na tv, umrem od dosade...covjek je toliko dosadan da izaziva proljev....onda kako izgleda...pa to je prestrasno...a radi s necim sto bi trebalo biti uzbudljivo, dinamicno....ma mahalas onaj teski....a ja ga cuo kako prica engleski nema pojma covjek....prestrasno....daleko cemo dogurati s tim proljevom od covjeka
a alkalaj, jos osvjezenje u poredjenju s prvim....ali prica za sebe, djeluje malkice cudno, bolji engleski ima (cuo ga na tv)....ali opet ne moze porediti sa nekim kolindama, jandrokovicima, jevremicima....
uzas....