Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Čovjek i po'

#1 Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Čovjek i po' »

Na nedavnim izborima, priznajem, glasao sam za kandidate stranke za BiH, ali sta je tu, jer vrijeme se ne moze vratiti.
Mislio sam da ce biti nekih promjena ali i sami znate sto se desilo. Ova stranka je propast, ova stranka je zlo koje imamo, a zasto, evo par stvari koji su me duboko, duboko razocarale kod njenih politicara, mada ovo svakako ne bi bilo lose koristiti kao antikampanju protiv stranke za BiH od strane drugih stranaka.
Moja razocarenja idu redoslijedom:

1) Hars Silajdžić - čovjek za koga sam glasao i za koga sam mislio da može nešto učiniti za bosnjacki i bosanski narod. Izdao me je, prodao je moje ideale, ali i nakon svega se samo brine za svoju stolicu, odnosno za poziciju i nista vise. Nije ispunio nista od obecanog, mada je malo zagazio u minus.

2) Samir Silajdžić - poznat kao Tajo. takodjer covjek za koga sam glasao, nazalost. Razocarao me je jer je mene licno nazvao ruljom, osobu koja je glasala za njega i gluh je na pozive mene i meni slicnih koji su ga izabrali. Jednostavno nema srama, niti stida pred ljudima da napusti poziciju sa koje cijeli grad zeli da ga skine, jer je ortodoskni seljacina bez trunke manira. Nazalost, nisam to znao ranije

3) Sven Alkalaj - poznat, ministar vanjskih poslova bih. Od njega sam ocekivao da ce se pobrinuti za vizni rezim prema gradjanima BiH, da mogu bez viza ici vani, a covjek to i jeste: Jednostavno je izvadio hrvatsku putovnicu i to je bilo rijesenje za njega. Ovaj covjek javno krsi zakon iako ne postoji potpisan bilateralni dogovor izmedju BiH i RH o dvojnom drzavljanstvu, odnosno nije ozakonjen, ovaj covjek je nas ministar vanjskih poslova. Ne mogu da vjerujem da je ovo moguce. Za njega nisam glasao, hvala Bogu.

4) Sadik Bahtić - za njega nisam znao, ali je on jedan veliki doprinos ovome spisku, jer je napao novinare. Ortodoksni nepismeni politicar i klasicni brdjanin. Zastita od strane Harisa Silajdzica je jos jedan minus ovoj stranci od mene.

Ima ih jos da se dalje ne peglam.
Sada ne mogu da vjerujem da ce vjerovatno ponovo veliki broj koji je glasao za ove ljude na prethodnim izborima ponovo uciniti to i poniziti svoje intelektualno bice. Ako glasaju, onda neka se ne zale, mada sam ja sada morao, jer mi je svega preko glave.
I stvarno, jedna zezancija koju smo medju rajom imali kada se osnovala stranaka za bih se obistinila.
I sada gospodin Haris Silajdzic ili bilo ko iz njegove stranke sa ponosom i sa definitivnim argumentima moze reci:
"Ja ZaBiH Bosni i Hercegovini i njenim gradjanima"
jasko_ba

#2 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by jasko_ba »

na greškama se uči :thumbup:
hare1964

#3 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by hare1964 »

Neznam svoje pravo dali smijem uopste da pisem i opcenito da govorim o politici i situaciji u Bih jer sam daleko fizicki od svega.Mada moram i osjecam duznost da nesto i ja kazem
U junu 2001 putujem iz Australije na odmor sa jaranom i konacno se spustamo u Minhen.Naravno 6 sati cekanja na ne prevelikom aerodromu i sta da radimo hade jarane reko da uzmemo nesto u free shopu.Razmisljas kome sta da uzmes kad neki Celo onako nonsalantno zovnu prodavacicu i pokaza na jedan sat
12 000 maraka
Ja hadzije jebo majku pa da i ovo vidim u zivotu ono hadzo vidjeo i kupio
Kaze jaran ja ovo gledo samo u filmovima
sjedamo mi u avion za sarajvo kad frajer sa nama i to u prvom redu u biznis klasi,Ma paze ga ko malo vode na dlanu jebiga frajer platio dobru lovu za kartu a kazu stjuardese u 1 i biznis klasi imaju obicaj i da popuse ako se trazi
Hele nejse stigli mi u Sarajvo i nakon par dana gledam ja neke vjesti kad taj celo na televiziji.Onaj sto izvadi nonsalantno 12 000 milja za sat i leti biznis klasom
pa gospodin SAMIR SILAJDZIC
PA narod nema hljeba da jede a hadzuka ko iz filmova
Haram vam bila svaka marka koju potrosite silajdzici izetbegovici i ostali
feral.tribune

#4 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by feral.tribune »

12 000 maraka za sat :shock: :? Kada bi bio milioner koji je posteno zaradio svoj novac ne bi kupio sat od toliko novca .Iz pristojnosti .Kada bi dobio na lotu opet ne bi kupio takav sat , iz pristojnosti . To je previse novca , bolje dati u dobrotvorne svrhe .Takav sat moze kupiti neko ko pljacka narod , drzavu , ko je beskrupulozan tip , ko nema kucnog odgoja , ko nema obraza , ko nema pristojnosti .Ko nema pameti , ko nema osjecaja za tudju patnju .Pljackati narod koji je gladan moze samo covjek koji nema savjest .Biti pripadnik istog onog naroda koji je dozivio ono sto je dozivio i tako ga bezocno pljackati moze uraditi jedino :evil: ....
paratrooper

#5 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by paratrooper »

feral.tribune wrote:12 000 maraka za sat :shock: :? Kada bi bio milioner koji je posteno zaradio svoj novac ne bi kupio sat od toliko novca .Iz pristojnosti .Kada bi dobio na lotu opet ne bi kupio takav sat , iz pristojnosti . To je previse novca , bolje dati u dobrotvorne svrhe .Takav sat moze kupiti neko ko pljacka narod , drzavu , ko je beskrupulozan tip , ko nema kucnog odgoja , ko nema obraza , ko nema pristojnosti .Ko nema pameti , ko nema osjecaja za tudju patnju .Pljackati narod koji je gladan moze samo covjek koji nema savjest .Biti pripadnik istog onog naroda koji je dozivio ono sto je dozivio i tako ga bezocno pljackati moze uraditi jedino :evil: ....
U neku ruku imas pravo, ali tu se vidi razlika izmedju jevreja i muslimana , brace po istom ocu ukoliko se ne varam :) . Jedni su neprimjetni a drugi su kako da kazem , u mentalitetu im je da se pokazuju jel tako ?
vox-populi

#6 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by vox-populi »

Čovjek i po' wrote:Na nedavnim izborima, priznajem, glasao sam za kandidate stranke za BiH, ali sta je tu, jer vrijeme se ne moze vratiti.
Svako grijesi. Dobro je pa si svjestan svoje greske te je neces ponoviti. Da je samo vise takvih pa da odvratna Stranka ZgraBiH konacno, nakon 18 dugih godina ode u zanemarljivu opoziciju.
arctic

#7 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by arctic »

Zasto sam se razocarao u stranku za BiH?

Vjerovatno, odmah nakon što si shvatio da je Zemlja okrugla. :-)
klif

#8 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by klif »

Čovjek i po' wrote:Na nedavnim izborima, priznajem, glasao sam za kandidate stranke za BiH, ali sta je tu, jer vrijeme se ne moze vratiti...Ova stranka je propast, ova stranka je zlo koje imamo...
...tako da ćeš na sljedećim izborima glasati za SDA.
pita

#9 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by pita »

Čovjek i po' wrote:Na nedavnim izborima, priznajem, glasao sam za kandidate stranke za BiH, ali sta je tu, jer vrijeme se ne moze vratiti.
Mislio sam da ce biti nekih promjena ali i sami znate sto se desilo. Ova stranka je propast, ova stranka je zlo koje imamo, a zasto, evo par stvari koji su me duboko, duboko razocarale kod njenih politicara, mada ovo svakako ne bi bilo lose koristiti kao antikampanju protiv stranke za BiH od strane drugih stranaka.

1) Hars Silajdžić - čovjek za koga sam glasao i za koga sam mislio da može nešto učiniti za bosnjacki i bosanski narod. Izdao me je, prodao je moje ideale, ali i nakon svega se samo brine za svoju stolicu, odnosno za poziciju i nista vise. Nije ispunio nista od obecanog, mada je malo zagazio u minus.

2) Samir Silajdžić - poznat kao Tajo. takodjer covjek za koga sam glasao, nazalost. Razocarao me je jer je mene licno nazvao ruljom, osobu koja je glasala za njega i gluh je na pozive mene i meni slicnih koji su ga izabrali. Jednostavno nema srama, niti stida pred ljudima da napusti poziciju sa koje cijeli grad zeli da ga skine, jer je ortodoskni seljacina bez trunke manira. Nazalost, nisam to znao ranije

3) Sven Alkalaj - poznat, ministar vanjskih poslova bih. Od njega sam ocekivao da ce se pobrinuti za vizni rezim prema gradjanima BiH, da mogu bez viza ici vani, a covjek to i jeste: Jednostavno je izvadio hrvatsku putovnicu i to je bilo rijesenje za njega. Ovaj covjek javno krsi zakon iako ne postoji potpisan bilateralni dogovor izmedju BiH i RH o dvojnom drzavljanstvu, odnosno nije ozakonjen, ovaj covjek je nas ministar vanjskih poslova. Ne mogu da vjerujem da je ovo moguce. Za njega nisam glasao, hvala Bogu.

4) Sadik Bahtić - za njega nisam znao, ali je on jedan veliki doprinos ovome spisku, jer je napao novinare. Ortodoksni nepismeni politicar i klasicni brdjanin. Zastita od strane Harisa Silajdzica je jos jedan minus ovoj stranci od mene.

Sada ne mogu da vjerujem da ce vjerovatno ponovo veliki broj koji je glasao za ove ljude na prethodnim izborima ponovo uciniti to i poniziti svoje intelektualno bice. Ako glasaju, onda neka se ne zale, mada sam ja sada morao, jer mi je svega preko glave.
I stvarno, jedna zezancija koju smo medju rajom imali kada se osnovala stranaka za bih se obistinila.
I sada gospodin Haris Silajdzic ili bilo ko iz njegove stranke sa ponosom i sa definitivnim argumentima moze reci:
Pa nije nisto strsno vec 20 godina se glasuje za opicje koje su od bosne napravile drzavu bez buducnosti in nade..za bilo koji boljitak!!!
Sa Siladjzicem i bez njega bi bio isti drek...
pita

#10 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by pita »

klif wrote:
Čovjek i po' wrote:Na nedavnim izborima, priznajem, glasao sam za kandidate stranke za BiH, ali sta je tu, jer vrijeme se ne moze vratiti...Ova stranka je propast, ova stranka je zlo koje imamo...
:D :D :D ..koje podhebavanje..tad ce sigurno biti bolje...vidis koji prosperitet od sda u 15 godina vladavine
Soul_Sista

#11 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Soul_Sista »

paratrooper wrote:
feral.tribune wrote:12 000 maraka za sat :shock: :? Kada bi bio milioner koji je posteno zaradio svoj novac ne bi kupio sat od toliko novca .Iz pristojnosti .Kada bi dobio na lotu opet ne bi kupio takav sat , iz pristojnosti . To je previse novca , bolje dati u dobrotvorne svrhe .Takav sat moze kupiti neko ko pljacka narod , drzavu , ko je beskrupulozan tip , ko nema kucnog odgoja , ko nema obraza , ko nema pristojnosti .Ko nema pameti , ko nema osjecaja za tudju patnju .Pljackati narod koji je gladan moze samo covjek koji nema savjest .Biti pripadnik istog onog naroda koji je dozivio ono sto je dozivio i tako ga bezocno pljackati moze uraditi jedino :evil: ....
U neku ruku imas pravo, ali tu se vidi razlika izmedju jevreja i muslimana , brace po istom ocu ukoliko se ne varam :) . Jedni su neprimjetni a drugi su kako da kazem , u mentalitetu im je da se pokazuju jel tako ?
WHAT??? :D
Jesi to presao sa prebrojavanja krvnih zrncadi na definisanje mentaliteta naroda i vjerskih skupina?? :D
Nisi ti prisebi da bog kaze! :evil:
WizzardFromBOZ

#12 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by WizzardFromBOZ »

nova parola: nista nas ne smije razocarati. :run:
Hendrix

#13 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Hendrix »

Da fino je to što si nakon toliko vremena skonto da je ono sve bila laž i farsa , da ne napominjem koliko je raje ovde pred izbore govorilo kako će biti i ko je ustvari onaj folirant Dr.Hare , međutim potrebno je izgleda dosta vremena da svi otvore oči i vide šta nam rade.

Sa najboljim jaranom sam se zakačio pred izbore jer je isto hipnotiziran ponavljao kako je Hare naš , kako će ukinuti RS ovo ono , eno ga sad jebe Haretu sve živo , deja vu , zar ne?

Sad će novi izbori , opet će se RS ukidati i odvajati od BiH , opet će plakati i smiješak "našeg" kandidata sa zida da nas tjera da glasamo za 3 evropska principa.

Ali nek se narod naždere i napije za 1. maj , poslije ćemo posao tražit. :roll:
zemo_online

#14 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by zemo_online »

sada ce lokalni izbori,pa pazi za koga glasas!
vee-jay

#15 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by vee-jay »

hare1964 wrote:Neznam svoje pravo dali smijem uopste da pisem i opcenito da govorim o politici i situaciji u Bih jer sam daleko fizicki od svega.Mada moram i osjecam duznost da nesto i ja kazem
U junu 2001 putujem iz Australije na odmor sa jaranom i konacno se spustamo u Minhen.Naravno 6 sati cekanja na ne prevelikom aerodromu i sta da radimo hade jarane reko da uzmemo nesto u free shopu.Razmisljas kome sta da uzmes kad neki Celo onako nonsalantno zovnu prodavacicu i pokaza na jedan sat
12 000 maraka
sjedamo mi u avion za sarajvo kad frajer sa nama i to u prvom redu u biznis klasi,Ma paze ga ko malo vode na dlanu jebiga frajer platio dobru lovu za kartu a kazu stjuardese u 1 i biznis klasi imaju obicaj i da popuse ako se trazi
Hele nejse stigli mi u Sarajvo i nakon par dana gledam ja neke vjesti kad taj celo na televiziji.Onaj sto izvadi nonsalantno 12 000 milja za sat i leti biznis klasom
Jel ovo istina ili ti pricas bajke???? Pa momcino posalji ovu informaciju redakciji ovog portala, posalji je Gradjanima Sarajeva, pa nek oni pisu na parolama "TAJO KOLIKO JE SATI"
:x :x :x :x :x
hare1964

#16 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by hare1964 »

jaro moj istina jos kad ga vidje na televiziji ja cuda moga a tacan datum je 16 juni 2001 let minhen sarajevo
Kaza1

#17 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Kaza1 »

Image

Jos jedan iz plejade „uspjesnih politicara“ sa ove gomile koji je zaBih.
Ja kad njega vidim, a da ne govorim kad ga slusam, odmah zaspim. :zzzz:
On je je moj „apaurin“, moja „Schlaftablete“. :dance:
U njegovoj biografiji ne stoji gdje je rodjen i odakle dolazi. Sto li??
Nije valjda da se stidi? :?
Prije bi trebao da se stidi ovoga danas nego onog od ranije, kad je bio anonimac. :dance:
klif

#18 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by klif »

A možda bi bilo interesantno saznati na kakvom se putu nalazio S. Silajdžić 16.juna 2001. iz München-a za Sarajevo, odnosno da li se radilo o privatnom ili službenom putovanju.

Ako se radilo o službenom putovanju bilo bi interesantno saznati, da li je uobičajena praksa da politički predstavnici (ako je to bio u tom momentu) BiH lete prvom klasom, odnosno

ako se radilo o privatnom putovanju, kako si je mogao (ili može) priuštiti prvu klasu odnosno sat od 12.000 KM?

Mislim da ćemo se složiti da mi, obični smrtnici, ako uopće letimo, letimo jeftinim linijama odnosno da naši ručni satovi u pravilu ne koštaju više od par destina KM.

Šta je on uopće radio prije ulaska u politiku?

S. Silajdžić u septembru 2001.: «Ja ne bih želio da se miješam u rad sudstva, jer i sam program Alijanse je neovisno sudstvo, ali ja imam političku odgovornost prema građanima koji su nas izabrali.“

http://www.bhdani.com/arhiva/222/t22209.shtml
Fair Life

#19 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Fair Life »

klif wrote:
Nasi su...

:lol: :run:
:run:
_tulumba_

#20 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by _tulumba_ »

...............uglavnom, na sljedecim izborima nema zaBiH vise.............jos kako cekam da vidim propast te stranke......
mislim da je vec davno i bilo vrijeme.........al jbg azdaha se znala boriti............. :lol: :lol:
:bih: <-----ovo ovamo nije znak da sam za stranku ZaBiH nego samo da volim BIH :lol: :run:
Umjetnik a

#21 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Umjetnik a »

dodaj još i remziju kadrića
paratrooper

#22 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by paratrooper »

Soul_Sista wrote:
paratrooper wrote:
WHAT??? :D
Jesi to presao sa prebrojavanja krvnih zrncadi na definisanje mentaliteta naroda i vjerskih skupina?? :D
Nisi ti prisebi da bog kaze! :evil:
meni genetika nije fah, a kako se cini tebi jeste jer me stalno nesto zapitkujes o krvnim zrncima ?

Sta ti nije jasno ?

U kulturi Jevrejskog naroda nije da se pokazuje koliko imaju i to nema veze sa krvnim zrncima o kojim ti sanjas. OFF si TOPIC

i jos nesto , mozel bez vrijedjanja , ako ne moze na ignore si :D
Prpa.ba

#23 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Prpa.ba »

Iako u cijelosti dijelim misljenje pokretaca topica, izgleda da je predizborna kampanja pocela. Naviru sjecanja na klonove tipa Ibre Dirke koji su piskarali "jednom sam glasao za SDP, nikad vise, izdajice, crveni, itd..", samo sto nam ovaj sadrzaj odgovara.

Ako SBiH ne ostvari pad na ovim lokalnim izborima, nece nikada. SDA ostaje stabilno na nogama, a SDP ili blagi rast ili blagi pad (zavisi od SBiH), sve je to u pet deka. N.Stranka ce mozda preci cenzus.
Maraschino

#24 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by Maraschino »

hare1964 wrote:Neznam svoje pravo dali smijem uopste da pisem i opcenito da govorim o politici i situaciji u Bih jer sam daleko fizicki od svega.Mada moram i osjecam duznost da nesto i ja kazem
12 000 maraka

u kojim apoenima je placao :D

je li se namucio dok je brojao :D
paratrooper

#25 Re: Zasto sam se razocarao u stranku za BiH

Post by paratrooper »

postidili ste lika , nece smjet staviti sat na ruku :lol:

ne bi me cudilo da mu ga na prvom semaforu neko skine s ruke.
Post Reply