Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
-
prezimenko
#1 Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
S obziorom da navedene stranke dobiju jako velik broj glasova a meni je neshvatljivo da moze za lopove glasati ili za ljude koji sa njima suradjuju(ne kazem da nema u tim strancima postenih i sposobnih ljudi ali ako su na listi nekom su od mafije nesto duzni).
Ovo me psiholoski zanima sa kakvim ljudima zivim i kakva su njihova razmisljanja.
Najbolji primjer rahmetli Amer Cenanovic koji je bio SDA ali posten i dobar covjek ali se prica da ga je upravo njegova stranka ubila trazeci od njega i vrseci pritisakda radi stvari koje covjek nije htio da radi.
Ovo me psiholoski zanima sa kakvim ljudima zivim i kakva su njihova razmisljanja.
Najbolji primjer rahmetli Amer Cenanovic koji je bio SDA ali posten i dobar covjek ali se prica da ga je upravo njegova stranka ubila trazeci od njega i vrseci pritisakda radi stvari koje covjek nije htio da radi.
- animals
#2 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Jednom sam glasao u zivotu..
na prvim demokratskim izborima..
kazu ovoga zaokruzi, nas je..ja zaokruzio..
Bogic Bogicevic je bio..
na prvim demokratskim izborima..
kazu ovoga zaokruzi, nas je..ja zaokruzio..
Bogic Bogicevic je bio..
-
hAZNADAR
#3 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Moj se glasacki staz zavrsio na Reformistima.
Kada ljudi glasaju za idiote - to samo znaci da nemaju jacu alternativu.
Razjedinjena ljevica sa jugo atavizmima ili Fahro lopov. Krasan izbor.
Kada ljudi glasaju za idiote - to samo znaci da nemaju jacu alternativu.
Razjedinjena ljevica sa jugo atavizmima ili Fahro lopov. Krasan izbor.
-
prezimenko
#4 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
cudno toliko glasova a nikoga
- Drvosjeca iz Dejcica
#5 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Ti koji daju glas gore pobrojanim strankama vrlo često jedva da znaju čitati i pisati a kamoli koristiti računar i forum.prezimenko wrote:cudno toliko glasova a nikoga
Ljudi često glasaju iz straha jer strah od drugih je najbolji program koje te stranke znaju ponuditi.
-
ciza_bliza
#6 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Jer je Alija nama ostavio u amanet da cuvamo Bosnu i nase jedinstvo muslimansko, i uvijek cu za SDA.
- animals
#7 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Odkud da znas kucaticiza_bliza wrote:Jer je Alija nama ostavio u amanet da cuvamo Bosnu i nase jedinstvo muslimansko, i uvijek cu za SDA.
-
ciza_bliza
- animals
#9 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Koji je to pravopis..ciza_bliza wrote:*otkud
valjda od kuda..
- cenecimoveocino
#10 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Something went wrong when processing your request.
- Matzan
#11 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
prezimenko wrote:cudno toliko glasova a nikoga
Ne vrti se cijeli Svijet oko ovog foruma.
Na forumu je jako malo okorjelih SDA glasača.
I drugo, već sam to negdje napisao, ovdje se stvari gledaju crno-bijelo; ako kritikuješ SDP i N.N. ili ne jebeš od-do SDA, Bakiru i Sebiji, odmah si etiketiran kao SDA glasač, član ili BOT.
Nikako da neki prihvate da postoji i sivo: da neko glasa za neke sasvim treće stranke ili da je neko drugi nakon 12, 16 ili 20 godina konačno shvatio da su to sve ista govna, da se bore samo za vlastiti interes i da jednostavno neće da više glasa.
-
prezimenko
#12 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Ok razumijem argument. Jest vama ostavio al jel bas odredjenoj stranci i njegovom dokazano kriminalnom sinu i snahi?ciza_bliza wrote:Jer je Alija nama ostavio u amanet da cuvamo Bosnu i nase jedinstvo muslimansko, i uvijek cu za SDA.
Zasto ne npr Sefericova stranka gdje i drugih generala bilo, doduse mozda je odgovor bio zaBiH koji su i dobili glasove al totalno usrali ?
U RS su isto probali SNSD uspostavili se gori od SDS.
HDZ nikad nimo nije uspio ni dotaknuti.
Isto kao sto SDA, HDZ ili SNSD glasac misli da su SDA glasaci nacional i zatupljeni te da ne treba za njih glasati vrijedi i obratno
Last edited by prezimenko on 10/09/2017 22:04, edited 4 times in total.
- animals
#13 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Isto je to i vani..Matzan wrote:prezimenko wrote:cudno toliko glasova a nikoga
Ne vrti se cijeli Svijet oko ovog foruma.
Na forumu je jako malo okorjelih SDA glasača.
I drugo, već sam to negdje napisao, ovdje se stvari gledaju crno-bijelo; ako kritikuješ SDP i N.N. ili ne jebeš od-do SDA, Bakiru i Sebiji, odmah si etiketiran kao SDA glasač, član ili BOT.
Nikako da neki prihvate da postoji i sivo: da neko glasa za neke sasvim treće stranke ili da je neko drugi nakon 12, 16 ili 20 godina konačno shvatio da su to sve ista govna, da se bore samo za vlastiti interes i da jednostavno neće da više glasa.
zato ja i ne glasam..
-
ciza_bliza
#14 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Sefer i njegovi su pokazali pravo lice jos 93.godine kad su pokusali boriti se za cjelovitu BiH, to nije pravi put i narod je to na vrijeme shvatio...prezimenko wrote:Ok razumijem argument. Jest vama ostavio al jel bas odredjenoj stranci i njegovom dokazano kriminalnom sinu i snahi?ciza_bliza wrote:Jer je Alija nama ostavio u amanet da cuvamo Bosnu i nase jedinstvo muslimansko, i uvijek cu za SDA.
Zasto ne npr Sefericova stranka gdje i drugih generala bilo ?
-
prezimenko
#15 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
al opet niko nije dao razuman odgovor ni ovdje ni u anketi zasto SDA / HDZ / SNSD jer meni je to totalno istociza_bliza wrote:Sefer i njegovi su pokazali pravo lice jos 93.godine kad su pokusali boriti se za cjelovitu BiH, to nije pravi put i narod je to na vrijeme shvatio...prezimenko wrote:Ok razumijem argument. Jest vama ostavio al jel bas odredjenoj stranci i njegovom dokazano kriminalnom sinu i snahi?ciza_bliza wrote:Jer je Alija nama ostavio u amanet da cuvamo Bosnu i nase jedinstvo muslimansko, i uvijek cu za SDA.
Zasto ne npr Sefericova stranka gdje i drugih generala bilo ?
- Matzan
#16 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
prezimenko wrote:
al opet niko nije dao razuman odgovor ni ovdje ni u anketi zasto SDA / HDZ / SNSD jer meni je to totalno isto
Ako hoćeš prave i tačne odgovore na postavljeno pitanje moraćeš sačekati do idućeg ljeta.
Pripremi olovku i papir ili kakav diktafon i pravac Čevljanovići, usmena anketa...
-
putokaz1
#17 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Fali opcija jer su mi pred izbore asvaltirali put
- ABH017
#18 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Tema je postavljena da bi se odgonetnulo zašto pomenute stranke pobjeđuju. Zato što imaju glasačku mašineriju i znaju da najveći broj birača glasa za njih jer se predstavljaju kao njihovi zaštitnici od onih drugih.
Zašto druge stranke ne dobijaju dovoljan broj glasova? Jednostavno, zato što je svakom iole pametnom biraču jasno, da se svaki pojedinac školuje, kandidira i bori za vlast, isključivo iz jednog i jedinog razloga. Vlast i lični interes. Zato dobijaju glasove onih koji ih podržavaju ideološki, koji se ideološki protive HDZ, SDA, SNSD, ili koje su ubijedili da im je u interesu da glasaju za njih.
Zašto bih ja, ili bilo ko drugi, svojim glasom, pomagao nekom da pobijedi SDA, HDZ, SNSD?
Šta ja ili moje dijete imamo od toga?
Zašto druge stranke ne dobijaju dovoljan broj glasova? Jednostavno, zato što je svakom iole pametnom biraču jasno, da se svaki pojedinac školuje, kandidira i bori za vlast, isključivo iz jednog i jedinog razloga. Vlast i lični interes. Zato dobijaju glasove onih koji ih podržavaju ideološki, koji se ideološki protive HDZ, SDA, SNSD, ili koje su ubijedili da im je u interesu da glasaju za njih.
Zašto bih ja, ili bilo ko drugi, svojim glasom, pomagao nekom da pobijedi SDA, HDZ, SNSD?
-
putokaz1
#19 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Glasom za SDA te uvođenjem starije 4 osobe kao posmatrač možeš dobitiABH017 wrote:Tema je postavljena da bi se odgonetnulo zašto pomenute stranke pobjeđuju. Zato što imaju glasačku mašineriju i znaju da najveći broj birača glasa za njih jer se predstavljaju kao njihovi zaštitnici od onih drugih.
-30 KM,negdje 50
-Paketić
-Asvalt u predizbornoj kampanji
-Ako ima koga na listi obećat će ti Posao u Upravi,ako tu uletiš to je do kraja života,hladovina
-Sredit će ti ispite na fakultetu
-Obrista će ti Porez,Krivičnu ili Prekršajnu prijavu
Belaj je ako ne glasaš
- Gojeni H
#20 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Glasanje za "nase" je bilo nekada. Sada to rade poneki nene i djedovi.ABH017 wrote:Tema je postavljena da bi se odgonetnulo zašto pomenute stranke pobjeđuju. Zato što imaju glasačku mašineriju i znaju da najveći broj birača glasa za njih jer se predstavljaju kao njihovi zaštitnici od onih drugih.
Sada je u pitanju razradjena strategija na koju drugi nemaju odgovor. SDA je stvorila kastu ljudi koji direktno zavise od statusa quo odnosno o zadrzavanju SDA na vlasti.
Ponavljam se ... jednom je @ultima u jednoj recenici sazeo svu "tajnu" SDA-ovog uspjeha... SDA je bitno da sto manji broj ljudi izadje na izbore i da druge predstavi jednako losim.
Izvini, ali mislim da tvoje negativno misljenje o onima koji zele vlast, a to je misljenje vecine, je psiholoski dio problema koji je dodatni faktor koji pomaze SDA u pobjedi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
nema ti takvih na forumu
ovo su ovdje sve naprednjaci
nalazimo se u 1973.
a živimo na zapadu
ovo su ovdje sve naprednjaci
nalazimo se u 1973.
a živimo na zapadu
-
Bazinga1234
#22 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Nije svugdje isto, npr u Tesnju sda radi dobar posao, to se vidi po razvijenoscu općine.
- ABH017
#23 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
A znam ja to pajdo. Ali ja to ne želim. Ja želim da pošteno živim od svog rada.putokaz1 wrote:Glasom za SDA te uvođenjem starije 4 osobe kao posmatrač možeš dobitiABH017 wrote:Tema je postavljena da bi se odgonetnulo zašto pomenute stranke pobjeđuju. Zato što imaju glasačku mašineriju i znaju da najveći broj birača glasa za njih jer se predstavljaju kao njihovi zaštitnici od onih drugih.
-30 KM,negdje 50
-Paketić
-Asvalt u predizbornoj kampanji
-Ako ima koga na listi obećat će ti Posao u Upravi,ako tu uletiš to je do kraja života,hladovina
-Sredit će ti ispite na fakultetu
-Obrista će ti Porez,Krivičnu ili Prekršajnu prijavu
Belaj je ako ne glasaš
-
Juliuscezar
#24 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
pobit ce nas srbi
- ABH017
#25 Re: Zasto sam glasao za SDA / HDZ / SNSD
Izvini, ali moje mišljenje je zasnovano na mom ličnom poznavanju 50 različitih ljudi, iz barem desetak partija. Svi do jednog, od opštinskih, preko kantonalnih, do državnog nivoa, u politiku ulaze samo i isključivo zbog sebe, tj. da bi mogli raditi isto što rade i ovi iz SDA.Gojeni H wrote:Glasanje za "nase" je bilo nekada. Sada to rade poneki nene i djedovi.ABH017 wrote:Tema je postavljena da bi se odgonetnulo zašto pomenute stranke pobjeđuju. Zato što imaju glasačku mašineriju i znaju da najveći broj birača glasa za njih jer se predstavljaju kao njihovi zaštitnici od onih drugih.
Sada je u pitanju razradjena strategija na koju drugi nemaju odgovor. SDA je stvorila kastu ljudi koji direktno zavise od statusa quo odnosno o zadrzavanju SDA na vlasti.
Ponavljam se ... jednom je @ultima u jednoj recenici sazeo svu "tajnu" SDA-ovog uspjeha... SDA je bitno da sto manji broj ljudi izadje na izbore i da druge predstavi jednako losim.
Izvini, ali mislim da tvoje negativno misljenje o onima koji zele vlast, a to je misljenje vecine, je psiholoski dio problema koji je dodatni faktor koji pomaze SDA u pobjedi.
Da znam jednog, makar jednog inžinjera, doktora, ekonomistu, zanatliju, ikog, ikog, ko se bavi politikom da ne uzima pare, odmah bi glasao za njega. Ništa ja od njih nemam, pa nek se onda i oni sami bore. Jer, mogli smo i ja i ti osnovati stranku i kandidovati se, nismo glupi, samo što ja to ne smatram časnim poslom i ne želim da se time bavim. Imam svoj posao, sam sam se izborio za njega, i uživam u njemu.
Nije to tajna uspjeha SDA. Tajna njihovog uspjeha je što nemaju protiv sebe nekog ko bi taj posao radio za prosječnu platu, odrekao se svih benefita, pa i naknade za odvojeni život, a budžet trošio na subvencije u privredu, dakle radio pošteno svoj posao. Ja bih te pitao bi li iko glasao za takve.