Evo raspravljamo vec mjesecima o UP. Jedno pitanje mi se ipak stalno postavlja, a ne mogu da dobijem odgovor.
Zasto RS insistira na entitetskom glasanju u Predstavnickom domu?
Mozda bi stanovnici tog entiteta, a prije svega Srbi, bili najpozvaniji da to objasne.
Zasto RS insistira na entitetskom glasanju?
-
Bosanski Zmaj
Zato sto s ukidanjem entitetskog glasanja, Bošnjaci sami i eventualno s Hrvatima (ako neka probošnjačka stranka ne bude htjela) mogu sami napraviti Vladu....
-
zavrzlama
Bosanski Zmaj wrote:Zato sto s ukidanjem entitetskog glasanja, Bošnjaci sami i eventualno s Hrvatima (ako neka probošnjačka stranka ne bude htjela) mogu sami napraviti Vladu....
Prije je to sto politicari u rs-u zele da se o zivotu,teritoriji i politici na tom podrucju ne odlucuje na nivou BIH nego na nivou entiteta.a posto je rat prouzrokovao demografski poremecaj u tom entitetu ,time se osigurava da jedan narod vedri i oblaci na tom dijelu BIH.
A sto je najgore politicari iz tog entiteta nemaju za cilj da taj entitet bude u drzavi BIH nego rade i javno i tajno da se odcijepi od BIH.
-
Frankyee
Ocito zele da cementiraju politiku Karadzica i Milosevica, da Srbi zive odvojeno i samo oni da imaju pravo odlucivanja na teritoriji (Sto je moguce vecoj) sto kontrolisu. a da u isto vrijeme drze u saci cijelu Bih. U jednom trenutku svi ostali ukljucujuci i MZ ce da dignu ruke i kazu u k*** i da odluce da razvale Bih.
Za mene je pravo pitanje zasto Klempo i Lagumdzija na to pristaju?
Za mene je pravo pitanje zasto Klempo i Lagumdzija na to pristaju?