ja opet ponavljam, ko je rekao da jest?Optimus Prime wrote:
To ni tada nije bilo normalno. Mozda opceprihvatljivije nego danas ali nikako normalno.
Dakle kada 50godisnjak ima seksualne odnose sa djevojcicom koja jos nije u pubertetu,to je svakako jedan vid perverzije.
Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#451 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
- Ateista
#452 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Moguce, mozda me ti svarno poznajes bolje nego ja sam sebe, pa vjerovatno bolje znas da su mi propali svi brakovi koje nikad nisam imao.mirslav wrote: Ti si ateisto poligamista a da i ne znaš za to. Nemoj sad da se opravdavaš da ti je kriva crkva što su ti brakovi tj. vođenje ljubavi izgubili smisao.
- Ateista
#453 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ma zezam se malo. Ja cak i nisam toliko protiv toga kao ostali, jeste malo cudno, ali slazem se da je drugo vrijeme i da je tesko to gledati iz danasnjeg ugla, samo sto se to odnosi i na samu religiju, ne znam kako neko moze uopste ozbiljno shvatati nesto toliko staro i prilagodjeno tom vremenu.Chmoljo wrote:
to ti bio tamo pa vidio? opet napamet pričaš... što će reći da ti nije cilj saslušati i uvažiti, nego pobiti i nametnuti.
- Optimus Prime
#454 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Chmoljo wrote:ja opet ponavljam, ko je rekao da jest?Optimus Prime wrote:
To ni tada nije bilo normalno. Mozda opceprihvatljivije nego danas ali nikako normalno.
Dakle kada 50godisnjak ima seksualne odnose sa djevojcicom koja jos nije u pubertetu,to je svakako jedan vid perverzije.
- Chmoljo
#455 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
oh, ja to nikako ne ignoriram. štaviše, odoh te sad ošmekatiOptimus Prime wrote:Zasto onda vi ignorirate cinjenicu da je Muhamed ocito bio perverznjak.Chmoljo wrote:ja opet ponavljam, ko je rekao da jest?Optimus Prime wrote:
- Chmoljo
#456 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
ok. ali vidi, ljudi su jako zlonamjerni i opreza nikad na pretek. niko na kraju krajeva ko tvrdi tako nešto za Muhammeda a.s. neće reći npr. kakvo je mjesto Aiša r.a. zauzimala u tadašnjem "arhaičnom" društvu.Ateista wrote:Ma zezam se malo. Ja cak i nisam toliko protiv toga kao ostali, jeste malo cudno, ali slazem se da je drugo vrijeme i da je tesko to gledati iz danasnjeg ugla, samo sto se to odnosi i na samu religiju, ne znam kako neko moze uopste ozbiljno shvatati nesto toliko staro i prilagodjeno tom vremenu.Chmoljo wrote:
to ti bio tamo pa vidio? opet napamet pričaš... što će reći da ti nije cilj saslušati i uvažiti, nego pobiti i nametnuti.
- mali Ninja
#457 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Selamarzuhal wrote:
Selam![]()
Pod ovim podvučenim ako misliš na udaju dviju svojih kćeri za hazreti Osmana, radijallahu anhu, onda moraš biti jasan do kraja: prvo se jedna udala za njega, pa je umrla od neke bolesti. Potom je Poslanik, alejhi-selam, vidjevši tugu Osmanovu, dao da se i druga kći uda za Osmana ibn Affana. Dakle, nije odjednom bio oženjen dvjema sestrama. Šta znam šta će neko skontat...
hvala za dopunu. prvenstveno mi je bila namjera navesti ljude da ne trpaju brak, spolne odnose, strast, perverzije isl u istu rečenicu
lijepo si dopunio.
- BHF_Manijak
#458 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Kad Optimus shvati razloge ulaska Muhammeda a.s sa Aisom u brak,tj da nije cilj bio zadovoljiti strasti i pozude,(kako se zaboga zaljubiti i voljeti curicu, na nacin kako se muz i zena vole,od 9 godina,daj majketi....)vec odgoj,nasljedstvo...ja cu da razanj okrenem i pozovem ga na isit,najedem ga i napijem kvaliteno,duse mi,samo nek mjesto izabere,Trebevic,Igman,V Bosne!
Perverzan bio....jah,kako da ne,nije mogao drugu zenu iamti pa se hude Aise svezao...
Perverzan bio....jah,kako da ne,nije mogao drugu zenu iamti pa se hude Aise svezao...
- Optimus Prime
#459 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ne znam, meni je to totalno nemoralno sto je poslanik ozenio Ajsu, ali eto hajde drugacija vremena bila.BHF_Manijak wrote:Kad Optimus shvati razloge ulaska Muhammeda a.s sa Aisom u brak,tj da nije cilj bio zadovoljiti strasti i pozude,(kako se zaboga zaljubiti i voljeti curicu, na nacin kako se muz i zena vole,od 9 godina,daj majketi....)vec odgoj,nasljedstvo...ja cu da razanj okrenem i pozovem ga na isit,najedem ga i napijem kvaliteno,duse mi,samo nek mjesto izabere,Trebevic,Igman,V Bosne!![]()
Usput, homoseksualnost nikako nije nemoralna niti je nemoralno ako zene spavaju sa x-muskaraca ako to vec zele.
- BHF_Manijak
#460 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Pa kako vakat ide moj Optimuse,ja ti garantujem zivotom da za jedno 10-20 godina nece biti nemoralna pedofilija,zivi bili pa vidjeli!!!jer svjet ide ka sve nemoralnijem,prije se kao bolest deklarisala homosexualnost dok je danas dio drustva,scak im omoguceni i brakovi i usvajanje djece!
recimo to je meni vrh vrhova i jko bolesno,no eto vidis u tvom svjetonazoru to je sasvim uredu i "prirodono"...ja nikad,ali za nikad necu moci pojmit da muskarac muskarcu ga u pakas pristavlja,i ja da se imalo pitam to bi zabranio u javnosti,ali ko sam ja da odlucujem...vidis da smo razliciti Optimuse,ja,ti,peti,deseti...ali svijet ide dalje,ko nas pita... 
- sistem
#461 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
odgoj, nasljedstvo = posvajanje, ne brakBHF_Manijak wrote:Kad Optimus shvati razloge ulaska Muhammeda a.s sa Aisom u brak,tj da nije cilj bio zadovoljiti strasti i pozude,(kako se zaboga zaljubiti i voljeti curicu, na nacin kako se muz i zena vole,od 9 godina,daj majketi....)vec odgoj,nasljedstvo...ja cu da razanj okrenem i pozovem ga na isit,najedem ga i napijem kvaliteno,duse mi,samo nek mjesto izabere,Trebevic,Igman,V Bosne!![]()
- BHF_Manijak
#462 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Jes mozda razmislio da tad nije bilo usvajanja odnosno nije to obicaj bio?!meni nijedno usvajanje iz tog doba nije poznato,nit kroz hadise preneseno nit u Kur`anu zapisano,jedino ako ti nemas neki drugi izvor... 
- Optimus Prime
#463 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ne naprotiv, zakoni protiv pedofilije ce se jos vise poostravati i drustvo ce te pojave sve vise i teze osudjivati. Djeca se moraju u svakom slucaju zastiti od perverznjaka, ne samo ona od 9 godina nego svi maloljetnici. To je moral modernog covjeka.BHF_Manijak wrote:Pa kako vakat ide moj Optimuse,ja ti garantujem zivotom da za jedno 10-20 godina nece biti nemoralna pedofilija,zivi bili pa vidjeli!!!jer svjet ide ka sve nemoralnijem,prije se kao bolest deklarisala homosexualnost dok je danas dio drustva,scak im omoguceni i brakovi i usvajanje djece!![]()
recimo to je meni vrh vrhova i jko bolesno,no eto vidis u tvom svjetonazoru to je sasvim uredu i "prirodono"...ja nikad,ali za nikad necu moci pojmit da muskarac muskarcu ga u pakas pristavlja,i ja da se imalo pitam to bi zabranio u javnosti,ali ko sam ja da odlucujem...vidis da smo razliciti Optimuse,ja,ti,peti,deseti...ali svijet ide dalje,ko nas pita...
A homoseksualnost je prirodna pojava koja ne bi trebalo da se tice ikoga ni u pozitivnom ni u negativnom kontekstu.
- Optimus Prime
#464 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ali od poslanika bi ocekivao da djeluje kao primjer drugima.Chmoljo wrote:ok. ali vidi, ljudi su jako zlonamjerni i opreza nikad na pretek. niko na kraju krajeva ko tvrdi tako nešto za Muhammeda a.s. neće reći npr. kakvo je mjesto Aiša r.a. zauzimala u tadašnjem "arhaičnom" društvu.Ateista wrote:Ma zezam se malo. Ja cak i nisam toliko protiv toga kao ostali, jeste malo cudno, ali slazem se da je drugo vrijeme i da je tesko to gledati iz danasnjeg ugla, samo sto se to odnosi i na samu religiju, ne znam kako neko moze uopste ozbiljno shvatati nesto toliko staro i prilagodjeno tom vremenu.Chmoljo wrote:
-
EdgeLoop
#465 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ovo je poenta čitave priče.Optimus Prime wrote:Ali od poslanika bi ocekivao da djeluje kao primjer drugima.Chmoljo wrote:
ok. ali vidi, ljudi su jako zlonamjerni i opreza nikad na pretek. niko na kraju krajeva ko tvrdi tako nešto za Muhammeda a.s. neće reći npr. kakvo je mjesto Aiša r.a. zauzimala u tadašnjem "arhaičnom" društvu.
Ne govorimo o nekom običnom čovjeku koji se prilagodio normama ponašanja sredine u kojoj je živio.On bi trebao biti božiji poslanik , znači predstavnik svemogućeg , sveznajućeg Boga koji je izgleda jako striktan kada se radi o tome na koju stranu svijeta se ljudi pri molitvi trebaju okrenuti i koji položaj tijela pri tome zauzeti , ali jako fleksibilan po pitanju toga kada su djevojčice spremne za ulazak u brak (i sexualne odnose - ostajem pri ovome).
- travar
#466 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Hajmo djeco razlaz, kad budete znali nešta o Islamu (ili ti ga religiji generalno) javite se, a ovako spamati: "Meni to nije normalno, omg wth kako je to mogao...." samo pokazuje koliko (ne)znate ili ne želite znati o dotičnom čovjeku i prvenstveno vremenu i prostoru na kojem je živio!
Tema uostalom nije neverending story of Muhammed a.s. and Hazreti Aiša, već (cimnite glavu prema gore) da upravo tako, "Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju", što je opet, već objašnjeno haman pa na samom početku!
Kome se ne sviđa, well its your problem, vama vaše, nama naše, i svi sretni i zadovoljni, vi 10 minuta mi cijeli život
Tema uostalom nije neverending story of Muhammed a.s. and Hazreti Aiša, već (cimnite glavu prema gore) da upravo tako, "Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju", što je opet, već objašnjeno haman pa na samom početku!
Kome se ne sviđa, well its your problem, vama vaše, nama naše, i svi sretni i zadovoljni, vi 10 minuta mi cijeli život
- ljubav_aha
#467 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
travar,mozes li ovo objasniti,BH manijak nije odgovorio na postavljeno pitanje,hvalaljubav_aha wrote: NAPISALA SAM : bila je tradaicija koja se NJEGOVALA prije obajave Kur'an Muhamedu a.s. ,kako ne kuzis sto zelim reci![]()
znaci,nije dio religijske tradicije,vec nesto sto su ljudi prakticirali prjje njegovanja Islama
- ljubav_aha
#468 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
travar,mene zanima zasto se tadasnja ,vec gore opisana "tradicija" povezuje sa religijomtravar wrote:Hajmo djeco razlaz, kad budete znali nešta o Islamu (ili ti ga religiji generalno) javite se, a ovako spamati: "Meni to nije normalno, omg wth kako je to mogao...." samo pokazuje koliko (ne)znate ili ne želite znati o dotičnom čovjeku i prvenstveno vremenu i prostoru na kojem je živio!
- sistem
#469 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
eno sad! pa necu te valjda ja uciti zivotu poslanika .... zar je dotle doslo?BHF_Manijak wrote:Jes mozda razmislio da tad nije bilo usvajanja odnosno nije to obicaj bio?!meni nijedno usvajanje iz tog doba nije poznato,nit kroz hadise preneseno nit u Kur`anu zapisano,jedino ako ti nemas neki drugi izvor...
zaid ben haritah je bio muhamedov posinak
kasnije je muhamed bacio oko na zaidovu zenu zejneb, pa je onda dosla derogacija na ajet da se ne moze ozeniti bivsa zena svog sina, nesto kao patch, koji je objasnio da moze ako je bivsa zena posinka. tako se muhamed opet sretno ozenio, a zejneb postala jedna od majki vjernika.
elem, da se vratimo da posvajanje - da, postojalo je posvajanje i muhamed je vec imao posvojeno dijete
sad, ako ti tvoji izvori kazu da nije tako...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#470 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
"Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju"
...ima li kakvih odgovora na pitanje teme..`nako usput..
- sistem
#471 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
nakon 19 stranica, ugodan razgovor odvuce ljude malo daljedr.gog wrote:"Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju"![]()
od pravog puta
- dr.gog
- ljubav_aha
#473 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
ne zabranjuje religija,vec su doticno pravilo uveli ljudi,pardon,preveli ljudidr.gog wrote:"Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju"![]()
- dr.gog
#474 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Kontam ja sve to...percepcija religije kao kupusare Broja Jedan, sa taksativno pobrojanim grijesima i kaznama za iste.Ta percepcija uključuje i poistovjećivanje religije sa vjerom, vjere sa tradicijom, uz začin moderne,lične, borbe protiv ,tako shvaćenog, nazadluka
( šta napisah...)..elem.. ne znam meni je fakat dosadno razlagati floskule koje se kloniraju u nedogled...isprazno..
- ljubav_aha
#475 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
dr. gog,upravo tako,samo sam htjela obratiti paznju,kako osobe jednostavno pogresno shvataju pojam ,sto je Bozija rijec,a sto je prenesena rijec osoba koje su upravo prevele Boziju rijec,kao i upotreba obicaja ,npr, danas u pakistnu je jos uvijek normalno udavanje zena za muza ,koji joj moze biti doslovno otac,jer ima novac,i naravno,zena ne smije cak ni nepravilno disati ,a kamoli pogledati ili nesto reci,i kako to moze biti normlano za osobu koja prakticira Islam,nemoguce je da Bog takav gest opravdava,nema sanse,jer za tako nesto ne postoji opravdanje