lagumndzija i nije bas GLOBALNO poznat....a nit bih rekla da je VAN SVAKE SUMNJE ucinio nesto POZITIVNO....nebi wrote: Ostanimo pri muskarcima i zenama koji su globalno poznati i koji su ucinili nesto van svake sumnje pozitivno.Pa,izvoli.
Zasto razdvajanja na javnim mjestima?
Moderator: anex
- anais_nin
- Bumbar
Evo moj prilog...Natasa Kandic - zena koja ima vise muda nego 80% Srbije...
Carla del Ponte - talijanska mafija je slavila kad su je imenovali za glavnu tuziteljicu...
Christiane Amanpour - dama ratnog izvjestavanja... etc. etc.
Carla del Ponte - talijanska mafija je slavila kad su je imenovali za glavnu tuziteljicu...
Christiane Amanpour - dama ratnog izvjestavanja... etc. etc.
-
Stitch__
izvini, al ja nisam cuo ni za jednu tvoju predstavnicu naukeanais_nin wrote: pokvaricemo Hananah-i temu...ali ne vuci me za jezikni za tastaturu....to sto vecina populistickih religija BRANI zenama da budu spiritualne vodje nema bas nikakve veze sa duhovnim razvojem zena.....a da ne govorimo u naucnicima, umjetnicima itd itd u vremenskim periodima iz kojih ti izvlacih ljude
razlika je u MOGUCNOSTIMA u tim periodima ne u talentu ili sposobnosti....
duhovno....Wicce, koje su u skladu sa prirodom, okolisem, koje vjeruju u polarnost svega, muski i zenski dio, i pridaju jednaku vaznost i "zenskom" i "muskom" imaju svecenica koje su zene, u biti mislim da je pola pola....ne vidim nigdje musku MAJKU TEREZUmozda jedino Ghandi, ali on je bio u skladu sa svojom zeMskom stranom
![]()
moralno...hmmm pa eto hajmo tvojom logikom....vecina politicara koja biva uhvacena zbog korupcije su MUSKARCI...sto je totalno relativno jer je vecina politicara muskog roda....
NAUKA/INTELEKT:
Theano, Laura Bassi, Marie Curie, Dorothy Crowfoot Hodgkin, Gertrude B. Elion, Jane Goodall
UMJETNOST:
Frida Khallo, Simone de Beauvoir, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Virginia Woolf, Sylvia Plath, Gertrude Stein, sestre Bronte, Maria Teresa Agnesi
a sto se kuhanja tice, jesu ti argumenti Jamie Oliver i Stevo Karapandza??? jer kad zadjes u 90% bosanskih kuhinja ne vidim tipove ni jednog ni drugog???
necemo sad nabrajat ko se sve bavi ovim oblastima, nego koliko ih je uspjesno
- anais_nin
ne sudim o ljudima na osnovu pola....u pitanju su individualne zasluge...tako da nemam namjeru mjeriti ili suditi o muskom rodu na osnovu tvog ponasanja i nacina izrazavanja....a toliko VAS ima, stvarno ne zelim da saznamnebi wrote:oh,ima nas vise nego dovoljno...ali neke svrbi,pa se zato pretvaraju.anais_nin wrote: Hananah-a u odgovor na tvoju temu....srecom to nije slucaj, ali da je vise ovakvih muskaraca oko mene i ja bih se dobrovoljno separatisala u cisto zenska drustva
- anais_nin
ah koje ponavljanje....NAMJERNO SAM STAVILA TE ZENE...iako ima puno poznatijih...jer su za mene one USPJESNE zene...one cije su zasluge isplivale i pored pokusaja da se onemoguci zensko ucesce u drustvu i u umjetnickom/naucnom/kulturnom stvaralastvu....i zar ti nije interesantno da obicno ZENE znaju nesto o ovim ZENAMAStitch__ wrote: izvini, al ja nisam cuo ni za jednu tvoju predstavnicu naukekao ni nekih 99% drugih. a i od umjetnica, znam za 1-2
kao i 99% drugih
necemo sad nabrajat ko se sve bavi ovim oblastima, nego koliko ih je uspjesnoa sad, ako je zenski nivo poredit Lauru Bassi sa Isaacom Newtonom, ili Jane Goodall sa Albertom Einsteinom, ili Dostojevskog sa Gertrude Stein, onda ste stvarno "Superiorne"
![]()
![]()
Nije uopste pitanje superiornosti bilo kojeg pola, nego uspjeha u uzdizanju iznad drustvenih pritisaka i okolnosti....
-
FFK as Lucy01
Uvijek sam preferirala musko drustvo
, uvijek sam imala vise prijatelja muskaraca nego zena....mozda je i do mene, ne znam...ali sam na muske prijatelje uvijek mogla vise da racunam, nego zenske..
Desavalo se i da se prijateljstvo "promijeni" s njegove strane (s moje nikada, bilo je previse dragocjeno), ali gledano muskom logikom, sve se opet vrati na svoje...
Imam krug prijateljica s kojima igram poker, hodam po prodavnicama, tracam
....uglavnom radim one tradicionalne stvari koje se ocekuju od grupe zena zajedno
...ali imam i 2 prijateljice s kojima imam veoma intelektualno-stimulativne razgovore, jer slicno razmisljamo...Posto sam udata, musko drustvo dolazi u obzir samo sa gay muskarcima (muz Bosanac) i odgovara mi, jer u njima imam i jedno i drugo (musko i zensko)..
Desavalo se i da se prijateljstvo "promijeni" s njegove strane (s moje nikada, bilo je previse dragocjeno), ali gledano muskom logikom, sve se opet vrati na svoje...
Imam krug prijateljica s kojima igram poker, hodam po prodavnicama, tracam
-
nebi
Koji ono nas pjevac rece "Znas me"?Lucy01 wrote:Uvijek sam preferirala musko drustvo, uvijek sam imala vise prijatelja muskaraca nego zena....mozda je i do mene, ne znam...ali sam na muske prijatelje uvijek mogla vise da racunam, nego zenske..
Imam krug prijateljica s kojima igram poker, hodam po prodavnicama, tracam....uglavnom radim one tradicionalne stvari koje se ocekuju od grupe zena zajedno
![]()
...ali imam i 2 prijateljice s kojima imam veoma intelektualno-stimulativne razgovore, jer slicno razmisljamo...Posto sam udata, musko drustvo dolazi u obzir samo sa gay muskarcima (muz Bosanac) i odgovara mi, jer u njima imam i jedno i drugo (musko i zensko)..
-
Kwaheri
joj fakat ne znashedu wrote:sta je bilo zeno? pricaj...
hau romantican cojek
hajd nemam kad...nek isprica ko je bio tamo
Nemojte da vas poimenice prozivam...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#39 Re: Zasto razdvajanja na javnim mjestima?
Hm, na mjestima na koja ja zalazim nema toga, bas suprotno. Mozda se nekad potrefi da bude pica-party ili mudo-bal ali opcenito nema toga.hananah wrote:Primjetila sam da na javnim mjestima, ulica, restorani, kafici itd. uglavnom odvojeno sjedi zensko od muskog drustva. Sve rjedje se moze susresti da ljepsi i slabiji spol sjede zajedno, setaju zajedno ulicom....
Zasto? Sta je uzrok ovog "fenomena" u nas?
hano, napravi reviziju mjesta za izlazak (dacu ti par adresa ako zelis
- trinaesti
ne kontam? jel ti misliš da je vani drugačije?
da je recimo u new yorku svako društvo smiksano od žena i muškaraca?
niti je tačno da je to seljačka pojava niti je tačno da je to samo kod nas niti je tačno da je to u zadnje vrijeme. oduvijek je bilo tako, i uvijek će i biti. sasvim normalna stvar. i ako ima neka tema o kojoj se ne bi trebalo pričat, onda je to ova tema.
p.s. dobro je da se kod nas sjedi u društvima "podijeljenim" na žene i muškarce. grozno će biti kad se nafuramo na barove i barske stolice za šankom za samce.
da je recimo u new yorku svako društvo smiksano od žena i muškaraca?
niti je tačno da je to seljačka pojava niti je tačno da je to samo kod nas niti je tačno da je to u zadnje vrijeme. oduvijek je bilo tako, i uvijek će i biti. sasvim normalna stvar. i ako ima neka tema o kojoj se ne bi trebalo pričat, onda je to ova tema.
p.s. dobro je da se kod nas sjedi u društvima "podijeljenim" na žene i muškarce. grozno će biti kad se nafuramo na barove i barske stolice za šankom za samce.
-
vesela
#42 Re: Zasto razdvajanja na javnim mjestima?
ja ovo nisam primijetilahananah wrote:Primjetila sam da na javnim mjestima, ulica, restorani, kafici itd. uglavnom odvojeno sjedi zensko od muskog drustva. Sve rjedje se moze susresti da ljepsi i slabiji spol sjede zajedno, setaju zajedno ulicom....
-
Svemirski_Jebach
a ja u zenskom, steta sto smo toliko razlicitiflora.sa wrote:ne znam...znam samo da ja volim sjediti u muskom drustvu![]()
![]()
-
Svemirski_Jebach
bog i Rvatinebi wrote:Bog pa muskarci.anais_nin wrote:a pravilo je?nebi wrote: Izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
-
Svemirski_Jebach
#45 Re: Zasto razdvajanja na javnim mjestima?
pica party za razliku od mudo ball mi nimalo ne smeta...dapacehorns&drums wrote:Hm, na mjestima na koja ja zalazim nema toga, bas suprotno. Mozda se nekad potrefi da bude pica-party ili mudo-bal ali opcenito nema toga.hananah wrote:Primjetila sam da na javnim mjestima, ulica, restorani, kafici itd. uglavnom odvojeno sjedi zensko od muskog drustva. Sve rjedje se moze susresti da ljepsi i slabiji spol sjede zajedno, setaju zajedno ulicom....
hano, napravi reviziju mjesta za izlazak (dacu ti par adresa ako zelis:D)
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Dapace, odgovara ko budali samar
:D:D:D
-
Stari
Citamo ovu temo pa se bas naibretiti ne merem...znate vec da nisam nikad bio tu u vasem gradu...Ali ovo Sarajlija sto sam za zivota sreo (a zivot mi nije jucer zapoceo ...na zalost) su mi svi tako lijepo pricali o zbivanjima tu kod kod vas....te tulumi, zurke, derneci, svirke ...pice, meza i barenje, svalerancija ...ma aduti sve jaci od jaceg.
Ja li moguce da su me bas svi odreda lagali ...sunce li him krvavo...jel kod vas stvarno ovako...kako se to u uvodniku ove teme opisuje. Pa YBM-liga ...to mu onda ispadne da ste na nivou neke krajiske kasabe s kraja 80-tih ....a u to opet ne mogu vjerovati.
H&D...ti kao Sarajlija sa dna kace si napjozvaniji da mi komentarises pitanje....guzite li vi tamo ista?
Ja li moguce da su me bas svi odreda lagali ...sunce li him krvavo...jel kod vas stvarno ovako...kako se to u uvodniku ove teme opisuje. Pa YBM-liga ...to mu onda ispadne da ste na nivou neke krajiske kasabe s kraja 80-tih ....a u to opet ne mogu vjerovati.
H&D...ti kao Sarajlija sa dna kace si napjozvaniji da mi komentarises pitanje....guzite li vi tamo ista?