Zasto razdvajanja na javnim mjestima?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

anais_nin

Post by anais_nin »

nebi wrote: Ostanimo pri muskarcima i zenama koji su globalno poznati i koji su ucinili nesto van svake sumnje pozitivno.Pa,izvoli.
lagumndzija i nije bas GLOBALNO poznat....a nit bih rekla da je VAN SVAKE SUMNJE ucinio nesto POZITIVNO.... :roll: ako cemo se tako igrat....po mnogim muskim standardima Monica Lewinsky bi se uklopila u tvoju gore opisanu semu....a u moju ne bi :roll:
Bumbar

Post by Bumbar »

Evo moj prilog...Natasa Kandic - zena koja ima vise muda nego 80% Srbije...

Carla del Ponte - talijanska mafija je slavila kad su je imenovali za glavnu tuziteljicu...

Christiane Amanpour - dama ratnog izvjestavanja... etc. etc.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

šovinizam najgore vrste može al ne daj bože da foru neku baciš :roll: nema te na dijagramu više
anais_nin

Post by anais_nin »

ja se stvarno izvinjavam Hananah-i, jer zbog nekih mojih komentara tema je otisla u krivom smjeru... :roll: ja se povlacim iz ove bespredmetne rasprave....
Stitch__

Post by Stitch__ »

anais_nin wrote: pokvaricemo Hananah-i temu...ali ne vuci me za jezik :x ni za tastaturu....to sto vecina populistickih religija BRANI zenama da budu spiritualne vodje nema bas nikakve veze sa duhovnim razvojem zena.....a da ne govorimo u naucnicima, umjetnicima itd itd u vremenskim periodima iz kojih ti izvlacih ljude :roll: razlika je u MOGUCNOSTIMA u tim periodima ne u talentu ili sposobnosti....

duhovno....Wicce, koje su u skladu sa prirodom, okolisem, koje vjeruju u polarnost svega, muski i zenski dio, i pridaju jednaku vaznost i "zenskom" i "muskom" imaju svecenica koje su zene, u biti mislim da je pola pola....ne vidim nigdje musku MAJKU TEREZU :D mozda jedino Ghandi, ali on je bio u skladu sa svojom zeMskom stranom :D

moralno...hmmm pa eto hajmo tvojom logikom....vecina politicara koja biva uhvacena zbog korupcije su MUSKARCI... :roll: sto je totalno relativno jer je vecina politicara muskog roda....

NAUKA/INTELEKT:

Theano, Laura Bassi, Marie Curie, Dorothy Crowfoot Hodgkin, Gertrude B. Elion, Jane Goodall

UMJETNOST:

Frida Khallo, Simone de Beauvoir, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Virginia Woolf, Sylvia Plath, Gertrude Stein, sestre Bronte, Maria Teresa Agnesi

a sto se kuhanja tice, jesu ti argumenti Jamie Oliver i Stevo Karapandza??? jer kad zadjes u 90% bosanskih kuhinja ne vidim tipove ni jednog ni drugog???
izvini, al ja nisam cuo ni za jednu tvoju predstavnicu nauke :D kao ni nekih 99% drugih. a i od umjetnica, znam za 1-2 :D kao i 99% drugih :D
necemo sad nabrajat ko se sve bavi ovim oblastima, nego koliko ih je uspjesno :D a sad, ako je zenski nivo poredit Lauru Bassi sa Isaacom Newtonom, ili Jane Goodall sa Albertom Einsteinom, ili Dostojevskog sa Gertrude Stein, onda ste stvarno "Superiorne" :D :D :P
anais_nin

Post by anais_nin »

nebi wrote:
anais_nin wrote: Hananah-a u odgovor na tvoju temu....srecom to nije slucaj, ali da je vise ovakvih muskaraca oko mene i ja bih se dobrovoljno separatisala u cisto zenska drustva :roll:
oh,ima nas vise nego dovoljno...ali neke svrbi,pa se zato pretvaraju.
ne sudim o ljudima na osnovu pola....u pitanju su individualne zasluge...tako da nemam namjeru mjeriti ili suditi o muskom rodu na osnovu tvog ponasanja i nacina izrazavanja....a toliko VAS ima, stvarno ne zelim da saznam :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Stitch__ wrote: izvini, al ja nisam cuo ni za jednu tvoju predstavnicu nauke :D kao ni nekih 99% drugih. a i od umjetnica, znam za 1-2 :D kao i 99% drugih :D
necemo sad nabrajat ko se sve bavi ovim oblastima, nego koliko ih je uspjesno :D a sad, ako je zenski nivo poredit Lauru Bassi sa Isaacom Newtonom, ili Jane Goodall sa Albertom Einsteinom, ili Dostojevskog sa Gertrude Stein, onda ste stvarno "Superiorne" :D :D :P
ah koje ponavljanje....NAMJERNO SAM STAVILA TE ZENE...iako ima puno poznatijih...jer su za mene one USPJESNE zene...one cije su zasluge isplivale i pored pokusaja da se onemoguci zensko ucesce u drustvu i u umjetnickom/naucnom/kulturnom stvaralastvu....i zar ti nije interesantno da obicno ZENE znaju nesto o ovim ZENAMA :roll:

Nije uopste pitanje superiornosti bilo kojeg pola, nego uspjeha u uzdizanju iznad drustvenih pritisaka i okolnosti....
Bumbar

Post by Bumbar »

uvijek bio....i poljubi me tamo gdje sunce ne sija.[/quote]

Hmh...i to bi trebalo da bude nadasve pametan odgovor koji ce me poniziti?

Probaj ponovno... i btw.za vulgarnostima se poseze kad ne znas sta reci...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Uvijek sam preferirala musko drustvo :D, uvijek sam imala vise prijatelja muskaraca nego zena....mozda je i do mene, ne znam...ali sam na muske prijatelje uvijek mogla vise da racunam, nego zenske..
Desavalo se i da se prijateljstvo "promijeni" s njegove strane (s moje nikada, bilo je previse dragocjeno), ali gledano muskom logikom, sve se opet vrati na svoje...

Imam krug prijateljica s kojima igram poker, hodam po prodavnicama, tracam :lol:....uglavnom radim one tradicionalne stvari koje se ocekuju od grupe zena zajedno :lol: :lol:...ali imam i 2 prijateljice s kojima imam veoma intelektualno-stimulativne razgovore, jer slicno razmisljamo...Posto sam udata, musko drustvo dolazi u obzir samo sa gay muskarcima (muz Bosanac) i odgovara mi, jer u njima imam i jedno i drugo (musko i zensko)..:D
nebi

Post by nebi »

Lucy01 wrote:Uvijek sam preferirala musko drustvo :D, uvijek sam imala vise prijatelja muskaraca nego zena....mozda je i do mene, ne znam...ali sam na muske prijatelje uvijek mogla vise da racunam, nego zenske..
Desavalo se i da se prijateljstvo "promijeni" s njegove strane (s moje nikada, bilo je previse dragocjeno), ali gledano muskom logikom, sve se opet vrati na svoje...

Imam krug prijateljica s kojima igram poker, hodam po prodavnicama, tracam :lol:....uglavnom radim one tradicionalne stvari koje se ocekuju od grupe zena zajedno :lol: :lol:...ali imam i 2 prijateljice s kojima imam veoma intelektualno-stimulativne razgovore, jer slicno razmisljamo...Posto sam udata, musko drustvo dolazi u obzir samo sa gay muskarcima (muz Bosanac) i odgovara mi, jer u njima imam i jedno i drugo (musko i zensko)..:D
Koji ono nas pjevac rece "Znas me"? :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...dobro...jesu li ovdje svi propustili sinosnju "javnu prosidbu" Ognenja Blagojevica na dodjeli...necega...muskarac godine :lol:
edu

Post by edu »

sta je bilo zeno? pricaj...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

edu wrote:sta je bilo zeno? pricaj...
joj fakat ne znash

:lol:

hau romantican cojek :) zaprosio na koljenima (uz simpa blamazu neke pardon polu-voditeljice, fakat sta je ono :? ) "onu sto mu deset godina ne da mira"...a ona triput ponavlja "kako da ti sada kazem ne..." :D

hajd nemam kad...nek isprica ko je bio tamo :D
Nemojte da vas poimenice prozivam... :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#39 Re: Zasto razdvajanja na javnim mjestima?

Post by horns&drums »

hananah wrote:Primjetila sam da na javnim mjestima, ulica, restorani, kafici itd. uglavnom odvojeno sjedi zensko od muskog drustva. Sve rjedje se moze susresti da ljepsi i slabiji spol sjede zajedno, setaju zajedno ulicom....
Zasto? Sta je uzrok ovog "fenomena" u nas?
Hm, na mjestima na koja ja zalazim nema toga, bas suprotno. Mozda se nekad potrefi da bude pica-party ili mudo-bal ali opcenito nema toga.

hano, napravi reviziju mjesta za izlazak (dacu ti par adresa ako zelis :D:D)
hananah

Post by hananah »

Ma necem adrese, hocem tu m. party u svojoj kuci :-) trazim li mnogo :roll:
salu na stranu, fakat kad prosetate gradom primjetite grupisanje :sad:
trinaesti

Post by trinaesti »

ne kontam? jel ti misliš da je vani drugačije?
da je recimo u new yorku svako društvo smiksano od žena i muškaraca?
niti je tačno da je to seljačka pojava niti je tačno da je to samo kod nas niti je tačno da je to u zadnje vrijeme. oduvijek je bilo tako, i uvijek će i biti. sasvim normalna stvar. i ako ima neka tema o kojoj se ne bi trebalo pričat, onda je to ova tema.
p.s. dobro je da se kod nas sjedi u društvima "podijeljenim" na žene i muškarce. grozno će biti kad se nafuramo na barove i barske stolice za šankom za samce.
vesela

#42 Re: Zasto razdvajanja na javnim mjestima?

Post by vesela »

hananah wrote:Primjetila sam da na javnim mjestima, ulica, restorani, kafici itd. uglavnom odvojeno sjedi zensko od muskog drustva. Sve rjedje se moze susresti da ljepsi i slabiji spol sjede zajedno, setaju zajedno ulicom....
ja ovo nisam primijetila :?... gdje si vidjela ovaj "fenomen"?...moram od danas malo bolje gledati :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

flora.sa wrote:ne znam...znam samo da ja volim sjediti u muskom drustvu :D :D :D
a ja u zenskom, steta sto smo toliko razliciti :D
Svemirski_Jebach

nebi wrote:
anais_nin wrote:
nebi wrote: Izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
a pravilo je? :?
Bog pa muskarci.
bog i Rvati :D
Svemirski_Jebach

#45 Re: Zasto razdvajanja na javnim mjestima?

horns&drums wrote:
Hm, na mjestima na koja ja zalazim nema toga, bas suprotno. Mozda se nekad potrefi da bude pica-party ili mudo-bal ali opcenito nema toga.

hano, napravi reviziju mjesta za izlazak (dacu ti par adresa ako zelis :D:D)
pica party za razliku od mudo ball mi nimalo ne smeta...dapace :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Dapace, odgovara ko budali samar :D:D:D:D
Stari

Post by Stari »

Citamo ovu temo pa se bas naibretiti ne merem...znate vec da nisam nikad bio tu u vasem gradu...Ali ovo Sarajlija sto sam za zivota sreo (a zivot mi nije jucer zapoceo ...na zalost) su mi svi tako lijepo pricali o zbivanjima tu kod kod vas....te tulumi, zurke, derneci, svirke ...pice, meza i barenje, svalerancija ...ma aduti sve jaci od jaceg.

Ja li moguce da su me bas svi odreda lagali ...sunce li him krvavo...jel kod vas stvarno ovako...kako se to u uvodniku ove teme opisuje. Pa YBM-liga ...to mu onda ispadne da ste na nivou neke krajiske kasabe s kraja 80-tih ....a u to opet ne mogu vjerovati.

H&D...ti kao Sarajlija sa dna kace si napjozvaniji da mi komentarises pitanje....guzite li vi tamo ista?
novalic

Post by novalic »

:D u sarajevu nema guzenja.. 8-)
Stari

Post by Stari »

novalic wrote::D u sarajevu nema guzenja.. 8-)
Jel to tebi H&D dao odgovor putem privatnoh poruka ? Nije mogao ovdje ...javno...od sramote ..ili od smijeha. ?
novalic

Post by novalic »

sada.. kako ja to znam.. glede hornita.. nije za pricu.. vele, nije da ne proba.. proba on.. ali....
8-)
Post Reply