Zasto razdvajanja na javnim mjestima?
Moderator: anex
-
hananah
#1 Zasto razdvajanja na javnim mjestima?
Primjetila sam da na javnim mjestima, ulica, restorani, kafici itd. uglavnom odvojeno sjedi zensko od muskog drustva. Sve rjedje se moze susresti da ljepsi i slabiji spol sjede zajedno, setaju zajedno ulicom....
Zasto? Sta je uzrok ovog "fenomena" u nas?
Zasto? Sta je uzrok ovog "fenomena" u nas?
- uvjek dobar gost
To ti je seoski mentalitet, ljeti je to ponasanje najupecatljivije. Oko nasih zgrada se iznesu dekice, na istim sjede odvojeno muski od zenskih, to je nesto tradicionalno, musko sjelo i zensko sjelo. Muski se odvajaju od zenskih jer je pametnom i isharet dosta.....
Moje misljenje
Moje misljenje
- anais_nin
flora.sa wrote:ne znam...znam samo da ja volim sjediti u muskom drustvu![]()
![]()
i ja...ali nemam ama bas nista protiv kvalitetnog zenskog drustva
samo iskreno kod mene bas i nema tog fenomenana....u 90% slucajeva sam u mjesanom drustvu....ali eto svako malo pozelim da izadjem na kaficu samo sa zenama....to mi nekako dodje kao osvjezenje...a i iskreno, drugacija je dinamika price kad je jednospolno drustvo...treba covjeku nekad i to
- anais_nin
pa mi smo ljepsi, a vi ste slabiji polrumenko wrote:mislim da se potkrala greska u prvom postu....Sve rjedje se moze susresti da ljepsi i slabiji spol sjede zajedno, setaju zajedno ulicom.... ovde se ne zna ciji je u cijoj...
-
rumenko
a sto ste mi se emancipovale ...rodila vas majka...haj' i nekako da vam priznam da ste u prosjeku ljepse...al' smo ipak mi duhovno/moralno/intelektualno....i naravno na platnoj listi tzv."jaci pol"...da ne spominjem sad da smo po prirodi fizicki jaci upravo da bi smo vas mogli zastititi...od raznoraznih opasnosti...kao npr.drugih frajera koji vam se nabacuju....itd...
- anais_nin
ovo zadnje dvoje ti pa i moze proci....ali ovo prvo...rumenko wrote:a sto ste mi se emancipovale ...rodila vas majka...haj' i nekako da vam priznam da ste u prosjeku ljepse...al' smo ipak mi duhovno/moralno/intelektualno....i naravno na platnoj listi tzv."jaci pol"...da ne spominjem sad da smo po prirodi fizicki jaci upravo da bi smo vas mogli zastititi...od raznoraznih opasnosti...kao npr.drugih frajera koji vam se nabacuju....itd...
-
Stitch__
duhovno...jel ima zenski hodza kakavanais_nin wrote:ovo zadnje dvoje ti pa i moze proci....ali ovo prvo...rumenko wrote:a sto ste mi se emancipovale ...rodila vas majka...haj' i nekako da vam priznam da ste u prosjeku ljepse...al' smo ipak mi duhovno/moralno/intelektualno....i naravno na platnoj listi tzv."jaci pol"...da ne spominjem sad da smo po prirodi fizicki jaci upravo da bi smo vas mogli zastititi...od raznoraznih opasnosti...kao npr.drugih frajera koji vam se nabacuju....itd...![]()
no way joseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
cuj duhovno, cuj moralno, CUJ INTELEKTUALNO...jos si trebao reci i kreativno i umjetnicki
kreativno/umjetnicki... !! Haj da vidim, donatelo, leonardo, michelangelo, rafael (Teenage mutant ninja turtles
slabe ste mi bogami
- anais_nin
pokvaricemo Hananah-i temu...ali ne vuci me za jezikStitch__ wrote: duhovno...jel ima zenski hodza kakavmoralno....ne znam ja ko prodaje svoje tijelo za novac
INTELEKTUALNO...haj mi navedi neku zenu koja ide sa einsteinom/newtonom/hawkingom/da vinciem itd
kreativno/umjetnicki... !! Haj da vidim, donatelo, leonardo, michelangelo, rafael (Teenage mutant ninja turtles) rembrant, van gogh, mozart, bach, edgar alan poe, ernest hemingway, emil zola, itd itd...vidis li ti koju zenu?
slabe ste mi bogamicak vas i u vasem najjacem domenu (KUHANJE) deru muskarci
![]()
duhovno....Wicce, koje su u skladu sa prirodom, okolisem, koje vjeruju u polarnost svega, muski i zenski dio, i pridaju jednaku vaznost i "zenskom" i "muskom" imaju svecenica koje su zene, u biti mislim da je pola pola....ne vidim nigdje musku MAJKU TEREZU
moralno...hmmm pa eto hajmo tvojom logikom....vecina politicara koja biva uhvacena zbog korupcije su MUSKARCI...
NAUKA/INTELEKT:
Theano, Laura Bassi, Marie Curie, Dorothy Crowfoot Hodgkin, Gertrude B. Elion, Jane Goodall
UMJETNOST:
Frida Khallo, Simone de Beauvoir, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Virginia Woolf, Sylvia Plath, Gertrude Stein, sestre Bronte, Maria Teresa Agnesi
a sto se kuhanja tice, jesu ti argumenti Jamie Oliver i Stevo Karapandza??? jer kad zadjes u 90% bosanskih kuhinja ne vidim tipove ni jednog ni drugog???
- anais_nin
shipak biste ista stvarali da ga nemate gdje turitinebi wrote:koja taraba od price![]()
![]()
anais,nije cudo sto smo jos uvijek gospodari stvaranja.
inace,od ovih koka gore...koje su zbilja tako prominentne?
a sto se ovih gore navedenih zena tice, oni koji imalo citaju, interesuju se za nauku, istoriju, istrazivanja ce znati o kome se radi...jbg-a problemi nasi drustva ne poticu od manjka inteligentnih, talentovanih zena, nego nepromoviranja istih...osim u svrhe razgoliceniih modela na naslovnicama sports illustrated....
-
Drumer
Ako gledas u tom pravcu kao mi gospodari stvaranja onda si totalno pogrijesio. Jer koliko ja znam vecinu ratova su zapoceli muskarci i samim tim su vise porusili nego stvorili. I u zadnjih nekoliko dana dvije zene su izabrane za predsednice zemalja...nebi wrote:koja taraba od price![]()
![]()
- anais_nin
a pravilo je?nebi wrote:Izuzetak koji potvrdjuje pravilo.Drumer wrote:Ako gledas u tom pravcu kao mi gospodari stvaranja onda si totalno pogrijesio. Jer koliko ja znam vecinu ratova su zapoceli muskarci i samim tim su vise porusili nego stvorili. I u zadnjih nekoliko dana dvije zene su izabrane za predsednice zemalja...nebi wrote:koja taraba od price![]()
![]()
-
nebi
A sta je sa nama bez postiplomskog studija literature i istorije?anais_nin wrote:nebi wrote:koja taraba od price![]()
![]()
a sto se ovih gore navedenih zena tice, oni koji imalo citaju, interesuju se za nauku, istoriju, istrazivanja ce znati o kome se radi
-
nebi
Bog pa muskarci.anais_nin wrote:a pravilo je?nebi wrote:Izuzetak koji potvrdjuje pravilo.Drumer wrote: Ako gledas u tom pravcu kao mi gospodari stvaranja onda si totalno pogrijesio. Jer koliko ja znam vecinu ratova su zapoceli muskarci i samim tim su vise porusili nego stvorili. I u zadnjih nekoliko dana dvije zene su izabrane za predsednice zemalja...
-
Drumer
Ostacete uskraceni..nebi wrote:A sta je sa nama bez postiplomskog studija literature i istorije?anais_nin wrote:nebi wrote:koja taraba od price![]()
![]()
a sto se ovih gore navedenih zena tice, oni koji imalo citaju, interesuju se za nauku, istoriju, istrazivanja ce znati o kome se radi
- anais_nin
pa nistanebi wrote: A sta je sa nama bez postiplomskog studija literature i istorije?
- anais_nin
nebi wrote: Ja ti mogu nabrojiti hiljade prominentnih muskaraca koje poznaju svi,bez obzira na obrazovanje.
pa mogu i ja nabrojati brdo POZNATIH zena, koje poznaju svi bez obzira na obrazovanje, ali kao sto vec pomenuh to uglavnom nisu zene kojima bih se ja divila, ili koje licno smatram uspjesnim...