Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovica?
-
Pustinjski pjesnik i mrav
HAHA, koje argumente?????????bosank_a wrote:Na sva ta pitanja si vec dobio odgovore potazi ih na temi.
S tobom nepostoji konkretan razgovor jer na sve argumente se pravis lud.
I zasto se bojis dati konkretne odgovore na gore postavljena pitanja?
Znas li sta bi bilo sa Bosne da ju armija BiH nije branila?
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Nekoliko pitanja za tebe.
1. Sto si dzertirao tj. nisi sluzio ABiH?
2. Sto si nepismen? Ne pise se COVIJEK vec covjek?
3. Jel bilo uciteljica po izbjeglickim kampovima kao po Tiletovoj Jugi - pa da te besplatno skolaju? I kako to da nije Alija preuzeo na sebe - da opismenjava omladinu?
4. Sta ti mislis - ko si bolan ti da svoju patriotsku duznost vrsis preko interneta, seruci se ljudima na glavu ako se ne zalazu za mrtva insana kojeg nema kao ti?
5. Zaboli me kurac - sto tebe nije bilo u ratu a i da te je bilo - sto od tebe nije bilo nikakve fajde, sto si pobjegao, ili imao 5 godina, sto su te Srbi ojadili i sto ti valja Alija, to nema nikakve veze sa mnom i hiljadama drugih ljudi za koje je Alija umro prije svoje smrti.
6. Koliko je skola napravljeno za vrijeme Alije?
7. Koliko je bolnica napravljeno za vrijeme Alije?
8. Koliko je fabrika napravljeno za vrijeme Alije?
9. Koliko je nezaposlenih zaposleno za vrjeme Alije?
10. Koliko je boraca adekvatno ljeceno za vrijeme Alije?
11. Koliko je boraca adekvatno kompenzirano za vrijeme Alije?
12. Gdje su pare koje je Alija dobijao cijeli rat?
13. Kako to da nama Alija nije nikad javno prezentirao gdje su te pare - i kome su otisle, i sta je sa njima uradjeno?
14. Gdje je Armija BiH? I gdje je oruzije za koje se ginulo? Gdje su puske otete i da li su - prepravljene u staro gvozdje a ti kod kuce opet nemas ni ostra noza da konzervu otvoris?
I pitanje za Informbirovca
1. Gdje i kako ti je tata docekao Arkanovce u Brckom?
2. Jesi ti bio ponosan na svog tatu i Aliju na dan kad su dosli Arkanovci u Brcko?
3. Da nisi sluzio u ABIH - kota Hatkine Njive? Ili si i ti bio "previse mlad za armije, previse star da se ne razumijes u polikitu"?
4. Da li se sjecate susreta s Arkanovcima, i sta vam je ostalo u tom sjecanju - da nije Alija iz Sarajeva, dosao odmah espeditivno, da vas vrati vasim kucama i da vam se nista zlo ne dogodi?
5. Znam ja da je vama Alija valja'o, bolan. Ni puske nosili, ni baruta omirisali, a sad - bitte zahlen dva put vise nego bilo gdje drugdje u BiH. Eh, druze moj, jesi vidjeo - kako je to kad se zajedno sljaka a drzava BiH se ne placa ni zeru, ni centa. Sta mislis - gdje bi bilo Brcko, da nema specijalnog statusa, da nema OHR-a i da je podjeljeno izmedju Federacije i RS? Kao sto rekoh - znam ja sto je tebi Alija valjao, al' upitaj se ti malo, sto nije drugima - ono uz Drinu sine - prodjes, malo, pa upitas ko zivi u ovom selu, pa ko u onom, pa ko u ovom, pa ko u onom, pa kad nadjes nekog neSrbina - pitaj ga sta misli o Aliji.
3. Jel bilo uciteljica po izbjeglickim kampovima kao po Tiletovoj Jugi - pa da te besplatno skolaju? I kako to da nije Alija preuzeo na sebe - da opismenjava omladinu?
4. Sta ti mislis - ko si bolan ti da svoju patriotsku duznost vrsis preko interneta, seruci se ljudima na glavu ako se ne zalazu za mrtva insana kojeg nema kao ti?
5. Zaboli me kurac - sto tebe nije bilo u ratu a i da te je bilo - sto od tebe nije bilo nikakve fajde, sto si pobjegao, ili imao 5 godina, sto su te Srbi ojadili i sto ti valja Alija, to nema nikakve veze sa mnom i hiljadama drugih ljudi za koje je Alija umro prije svoje smrti.
13. Kako to da nama Alija nije nikad javno prezentirao gdje su te pare - i kome su otisle, i sta je sa njima uradjeno?
14. Gdje je Armija BiH? I gdje je oruzije za koje se ginulo? Gdje su puske otete i da li su - prepravljene u staro gvozdje a ti kod kuce opet nemas ni ostra noza da konzervu otvoris?
2. Jesi ti bio ponosan na svog tatu i Aliju na dan kad su dosli Arkanovci u Brcko?
3. Da nisi sluzio u ABIH - kota Hatkine Njive? Ili si i ti bio "previse mlad za armije, previse star da se ne razumijes u polikitu"?
4. Da li se sjecate susreta s Arkanovcima, i sta vam je ostalo u tom sjecanju - da nije Alija iz Sarajeva, dosao odmah espeditivno, da vas vrati vasim kucama i da vam se nista zlo ne dogodi?
5. Znam ja da je vama Alija valja'o, bolan. Ni puske nosili, ni baruta omirisali, a sad - bitte zahlen dva put vise nego bilo gdje drugdje u BiH. Eh, druze moj, jesi vidjeo - kako je to kad se zajedno sljaka a drzava BiH se ne placa ni zeru, ni centa. Sta mislis - gdje bi bilo Brcko, da nema specijalnog statusa, da nema OHR-a i da je podjeljeno izmedju Federacije i RS? Kao sto rekoh - znam ja sto je tebi Alija valjao, al' upitaj se ti malo, sto nije drugima - ono uz Drinu sine - prodjes, malo, pa upitas ko zivi u ovom selu, pa ko u onom, pa ko u ovom, pa ko u onom, pa kad nadjes nekog neSrbina - pitaj ga sta misli o Aliji.
- Amazonka27
potpisom dejtonskog sporazumaPustinjski pjesnik i mrav wrote:Nekoliko pitanja:
Kako je nastala RS?
Koja armija je branila i odbranila Bosnu?
Ko je bio komandant te armije koja je BRANILA Bosnu?
Ko je cinio masovne zlocine, a ko postovao sva pravila fer borbe?
Ko je bio agresor a ko zrtva?
Kome se velikom vecinom sudi u Hagu?
Molim konkretne odgovore na konkretna pitanja...
Armija BiH
Bilo ih je vise
Srpska vojska
Agresor nacionalisti, zrtva narod
Jel misli o sudu koji je rekao da u BiH nije bilo agresije? Reci mi kakvu je ulogu Tihic imao sa ovim problemom? Dok mi ovo ne odgovoris, ne mogu ti dati tacan i precizan odgovor......
-
A znas li ti koliko dugo je Alija vladao?
Alija nije vladao 50 godina i da su mu se pri tome svi morali klanjati.
Alija je vladao 10 godina. Prvih pet je bilo borba za opstanak, a drugih pet ista borba ali samo na drugi nacin.
Ali kao sto Alija rece u Centralnom dnevniku "nije vise vazno". Bosna je opstala i to je najvaznije, a sada mi mozemo da punih trbuha valjamo pamet i pametujemo do sabaha.
...Nije vise vazno...
Poslije bitke i rata, svi su generali.
Alija je vladao 10 godina. Prvih pet je bilo borba za opstanak, a drugih pet ista borba ali samo na drugi nacin.
Ali kao sto Alija rece u Centralnom dnevniku "nije vise vazno". Bosna je opstala i to je najvaznije, a sada mi mozemo da punih trbuha valjamo pamet i pametujemo do sabaha.
...Nije vise vazno...
- shana_majka
#207 Re: Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovi
infobrcko wrote:Vec par dana pratim forumske diskucije kako vecina forumasa prica najgore stvari o Aliji Izetbegovicu ...
Pa me zanima Zasto raja iz Sarajeva i Republike Srpske jedini mrze Aliju Izetbegovica?
Iskreno ne mogu da vjerujem da moze postojat neko iz Sarajeva a da ne postuje lik i djelo Alije....
......
Kako bi bilo da malo promijenish naslov?????
Izjednacujesh raju iz Sarajeva i "one"!!!
Skinite se vishe sa Sarajeva ....
-
HAHA hoces da kazes da RS nije postojala do '95...?Amazonka27 wrote:potpisom dejtonskog sporazumaPustinjski pjesnik i mrav wrote:Nekoliko pitanja:
Kako je nastala RS?
Armija BiH
Bilo ih je vise
Srpska vojska
Jel misli o sudu koji je rekao da u BiH nije bilo agresije? Reci mi kakvu je ulogu Tihic imao sa ovim problemom? Dok mi ovo ne odgovoris, ne mogu ti dati tacan i precizan odgovor......
Hoces da kazes da je Alija mogao(ali nije htjeo) da srbima oduzme RS, sto cak ni svijet nije htjeo da uradi?
A znas li ti da se trebalo prvo goloruko boriti i izboriti da bi uopste dosli do Dejtona. Cetnicki plan je bio da nestanemo u roku od nekoliko dana.
Znas li ko je odigrao glavnu ulogu u odbrani Sarajeva, u danu kada je JNA napala Sarajevo i zarobila Aliju. Danu koji se zove -D- dan za BiH?
Kolika je po tebi odgovornost srba za stvaranje RS-a??
Last edited by Pustinjski pjesnik i mrav on 25/10/2007 01:32, edited 1 time in total.
- Amazonka27
svaka castNosferatu wrote:Nekoliko pitanja za tebe.
- Amazonka27
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:HAHA hoces da kazes da RS nije postojala do '95...?Amazonka27 wrote:potpisom dejtonskog sporazumaPustinjski pjesnik i mrav wrote:Nekoliko pitanja:
Kako je nastala RS?
Armija BiH
Bilo ih je vise
Srpska vojska
Hoces da kazes da je Alija mogao(ali nije htjeo) da srbima oduzme RS, sto cak ni svijet nije htjeo da uradi?
A znas li ti da se trebalo prvo goloruko boriti i izboriti da bi uopste dosli do Dejtona. Cetnicki plan je bio da nestanemo u roku od nekoliko dana.
Znas li ko je odigrao glavnu ulogu u odbrani Sarajeva, u danu kada je JNA napala Sarajevo i zarobila Aliju. Danu koji se zove -D- dan za BiH?
Kolika je po tebi odgovornost srba za stvaranje RS-a??
Za suverenu, nezavisnu, demokratsku, nedjeljivu, jedinstvenu Armiju BiH.
Jel se ovako pricalo od '92-do '96? Ne znas jer nisi bio tu.
Mene pitas znam li kako se borio narod? Mene koja je 4 godine zivjela van svog stana u tudjoj vikendici bez vode? Mene koja je kcerka borca A BiH i koja je isla sa tatom na liniju par puta...? Znas li sta je rov?zemunica? transej? Znas li kako je ukusan keks iz 1947-me? Znas li kako je kad ti padne paket sa neba pred kucu...i dodje policija i oduzme ti tu hranu? I zbog svega toga treba da ga volim? Ja sam izgubila svoje djetinjstvo...ali sta je sa djecom koja su izgubila zivot, roditelje...djelove tijela? Pitaj ih vole li aliju i jesul zadovoljni zivotom danas?
Sta moj otac ima od toga sto je bio vojnik A BiH. Nije se borio za Aliju...nego je stao rame uz rame sa ostalima koji su branili svoje porodice i svoju imovinu...koju su sticali dok je alija bio u zatvoru.
I dalje sam mishljenja da je trebao reci sta nas cheka...jer znam da je znao..i da pusti narod da ide, a ko hoce nek ostane...Vidis li ti bolan da i nakon 10 godina...nama treba viza i do pishljive slovenije....jebo te ovaj zatvor...
-
Slazem se da je stanje grozno, ali za to nije kriv Alija, vec oni koji su kovali planove u Karadjordjevu i koji su izvrsili agresiju na BiH. Oni koji su pobili 100 000 ljudi i porusili sve sto su stigli.
Mi nismo birali rat, vec nam je rat nametnut, na ocigled cijelog svijeta.
I pored toga sto smo bili goloruki, uspjeli smo da odbranimo drzavu i narod. Nazalost uz puno zrtava, ali neprijatelj je bio jak i zao.
Mi nismo birali rat, vec nam je rat nametnut, na ocigled cijelog svijeta.
I pored toga sto smo bili goloruki, uspjeli smo da odbranimo drzavu i narod. Nazalost uz puno zrtava, ali neprijatelj je bio jak i zao.
- suncokret13
??
cudno pitanje.......
zato sto je kriv za PROPAST bosne i hercegovine !
ne u tolikoj mjeri kao mladic i karadzic i boban......
ono sto je ostalo poslije karadzica i mladica,on je dokusurio !
s svojom klikom i s svojim okruzenjem..
pa koji se jos predsjednik ( PRVI medju jedankima okruzio kriminalcima ..........sem milosevica )
ko je trgovao ljudima i gradovima ?
cudno pitanje.......
pa koji se jos predsjednik ( PRVI medju jedankima okruzio kriminalcima ..........sem milosevica )
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Vazno je sine - da ne moze jedan dezerter ovdje popovati i govoriti ljudima sta misle. Vazno je sine - da je Sarajevo izgubilo hiljade ljudi koji su vise bile Sarajevo od 20 a ne jednog Alije. Vazno je sine - jer je Alija sa KPDovcima stvarao Bosnu, sa ljudima kao Caco, Juka, Celo I i Celo II - to su generali i pukovnici Sarajeva, koji su ga odbranili, da bi ili uzeli svoj dio, ili da bi ih Alija ubio, i njegov sin sahranio kad vec nisu cetnici.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:A znas li ti koliko dugo je Alija vladao?
...Nije vise vazno...
Imali smo mi - i drugih ljudi, ali nisu bili - podredjeni Aliji, nisu lezali sa njim po KPDomovima, nisu u podzemlju organizovali sastanke Mladih Muslimana kao Nedzib Sacirbegovic, po cijoj zeni nosi ulica ime u Sarajevu, jer je rodila Muhameda Sacirbegovica koji je sa 27 godina "znao Engleski" i postao ambasador u UN-u, i trebao da obori sankcije na oruzije ili isposluje - vojnu intervenciju a ne opljacka 2 miliona dollara koji su mu povjereni da digne optuzbu protiv Srbije za agresiju na BiH. Zbog toga - i jesmo jadni - jer su nas takvi vodili. Jer je prvi u Bosnjaka - bio covjek koji je Jugoslaven, Ejub Ganici, ekavicar, jer je 2000 ljudi ubijeno u Krajini - muslimani muslimana - da nije se Alija udostojio da dodje - da se s Fikretom nagodi, kako god - da ljudi ne ginu, a on je Fikreta i otjerao iz Sarajeva jer je Fikret "cetnik tj. pro-Serbi" i jer mi radi iza ledja - a Fikret Abdic je osvojio vise glasova od Alije - znas ti sta to znaci?
Zbog toga je Alija cetnik.
Jer onaj koji ne spasava po bilo koju cijenu - ljduski zivot, vec se igra lutkarskog pozorista koje je kasnije prozreto, i kad je shvaceno da je sve ovo bila ubleha i da se ratovalo samo - da se obogate vladajuce elite i da im se cijela drzava, osim stambenih blokova ostavi da se rasproda i dijeli kako oni hoce, a tebe niti ce pitati ni zvati osim kad treba kroz minsko polje ici na cetnike - al' ni za to nisi ti bas pretjerano ni lud ni o'ran, jerbo najlakse je tudjom kitom mlatiti gloginje.
Zbog toga - mani mi se isprazne retorike - ako ti se kita digla - il' izdrkaj, ili nadji kakvu hanumu pa je dobro odradi, a ovdje postedi ljude - svojih hajvanulka, jer od toga se ne zivi, ali itekako dobro moze da se umire. Ako si toliki delegat za BiH i Bosnu - uzmi sine - stado ovaca, pa kupi, pa sa njima kroz minsko polje - da barem nesto u zivotu napravis za tu drzavu, a ovako - ni eksera nisi ukuca za nju - al' bi pricao o tome sta je i koje Alija. Alije je jalija. I ti to neces shvatiti nikada - jer ne mozes. Jednostavno si zakrzaljo u svojoj percepciji, zaglavio u ratu, a ne znas nista o vremenu prije rata, i mozes namjesto toga samo da okreces svoje price o tome - kako je nama cast bila da nas kolju cetnici i da smo ponosni sto nismo agresori. Jebo ti takav ponos. I jebo ti onoga kojem je cast da legne u grob za Aliju i za Bosnu u kranjoj liniji, ovu danasnju kakva jest. To moze samo budala. Jer - u zivotu je samo jedna stvar vjecna. A to je smrt. Sve druge - se moze promjeniti. I Bosna, i vjera, i ime, i prezime, i spol, i rasa - ako treba. Al' jok - gdje bi to? Bolje da te nema. To je svijest - vrlo bliska onim teroristima samoubicama, jedina je razlika izmedju tebe i njih - sto su oni na kraju ipak na liniju polozili muda - a ti neces i ne mozes ni to. Vec bi ovako, da pricas, da te neko slusa - i da se divis, kako si plemenit, u stvari samo prodajes ljudima mitologiju Bosnjackog naroda, hoces da smo ko cetnici, i da ko cetnici slavimo svoje ublehe koje nas unistise, jedan od kojih je i Alija.
Smiriju se.
I bavi se necim laganijim...
Iz razloga sto - ovdje ima ljudi koji ti mogu napisati - ne post, vec knjigu o Aliji. Ljudi koji su zivjeli s Alijom, koji su se vidjali s Alijom, ljudi koji su sjedili po predsjednistvu i po rovovima, i koji svi znaju i u sebi nose dio te istorije i dio istine. Tako da - ne mozes ti takvima paliti svjetlo u mraku - danas, niti ti mozes - mjenjati ljudima misljenje o Aliji. Alija je jedini to mogao. Nije mu bilo stalo, tj. prece je bilo nesto drugo. Sto znaci da mu je obraz djon. Ako je i tako - sta tebe bolan bori bubreg za Alijom. Dug zivot imao, vidjela mu guzica fotelje, umro prirodnom smrcu, nije mu sin ni kcerka bijeda, cak st ovise - vladaju, dakle - sta si ti duzan Aliji - ubleho? I ako si - zavali se negdje - bolan - nadji nacina, al' nemoj mi samo pricati vise. Bogati. Samo mi price nemoj, jer da bi pricao, moras imati nekog kredibiliteta. Ti ga nemas. I ne samo to - i ono malo sto si ga imao - inicijalno, si izgubio. Shvati - gdje si. I shvati ko sve cita ovaj forum. To kad shvatis - vise ces citati i baviti se sam samim sobom, a manje - erotsko-politcku literaturu razglabati o svojoj sado-mazo ljubavi naspram Alije.
-
Tipicna ravnogorska, neargumentovana, kafanska prica i brbljanje samo da se nesto kaze...suncokret13 wrote:??
cudno pitanje.......
Alija je bio na celu odbrane drzave, i u tome je i uspjeo. Velika Srbija ne postoji, a BiH postoji!!!!!!!!!!! Bosna je odbranjena!! Na zalost nekih....
O kakvoj trgovini ti pricas...????
Na kraju krajeva, broj obicnog svijeta na njegovoj dzenazi sve govori!
Za PROPAST Bosne su odgovorne komunjare koje su nas 50 godina ucile laznom bratstvu i jedinstvu, da bi sutradan iste te komunjare sa Milosevicem na celu pocele da koju svoje ucenike...
-
district-beg
ovo mi opet neko dira Aliju, naseg prvog predsjednika

-
Dobro je. Sve si kazao o Aliji, a po najvise o sebi...Nosferatu wrote:

- dark side of the moon
to je to sto jebe nase kokosi a nije horoz...zbog ovakvih mi krivo sto nismo velika srbija...spominjo bi ti aliju...Nosferatu wrote:Vazno je sine - da ne moze jedan dezerter ovdje popovati i govoriti ljudima sta misle. Vazno je sine - da je Sarajevo izgubilo hiljade ljudi koji su vise bile Sarajevo od 20 a ne jednog Alije. Vazno je sine - jer je Alija sa KPDovcima stvarao Bosnu, sa ljudima kao Caco, Juka, Celo I i Celo II - to su generali i pukovnici Sarajeva, koji su ga odbranili, da bi ili uzeli svoj dio, ili da bi ih Alija ubio, i njegov sin sahranio kad vec nisu cetnici.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:A znas li ti koliko dugo je Alija vladao?
...Nije vise vazno...
Imali smo mi - i drugih ljudi, ali nisu bili - podredjeni Aliji, nisu lezali sa njim po KPDomovima, nisu u podzemlju organizovali sastanke Mladih Muslimana kao Nedzib Sacirbegovic, po cijoj zeni nosi ulica ime u Sarajevu, jer je rodila Muhameda Sacirbegovica koji je sa 27 godina "znao Engleski" i postao ambasador u UN-u, i trebao da obori sankcije na oruzije ili isposluje - vojnu intervenciju a ne opljacka 2 miliona dollara koji su mu povjereni da digne optuzbu protiv Srbije za agresiju na BiH. Zbog toga - i jesmo jadni - jer su nas takvi vodili. Jer je prvi u Bosnjaka - bio covjek koji je Jugoslaven, Ejub Ganici, ekavicar, jer je 2000 ljudi ubijeno u Krajini - muslimani muslimana - da nije se Alija udostojio da dodje - da se s Fikretom nagodi, kako god - da ljudi ne ginu, a on je Fikreta i otjerao iz Sarajeva jer je Fikret "cetnik tj. pro-Serbi" i jer mi radi iza ledja - a Fikret Abdic je osvojio vise glasova od Alije - znas ti sta to znaci?
Jer onaj koji ne spasava po bilo koju cijenu - ljduski zivot, vec se igra lutkarskog pozorista koje je kasnije prozreto, i kad je shvaceno da je sve ovo bila ubleha i da se ratovalo samo - da se obogate vladajuce elite i da im se cijela drzava, osim stambenih blokova ostavi da se rasproda i dijeli kako oni hoce, a tebe niti ce pitati ni zvati osim kad treba kroz minsko polje ici na cetnike - al' ni za to nisi ti bas pretjerano ni lud ni o'ran, jerbo najlakse je tudjom kitom mlatiti gloginje.
Zbog toga - mani mi se isprazne retorike - ako ti se kita digla - il' izdrkaj, ili nadji kakvu hanumu pa je dobro odradi, a ovdje postedi ljude - svojih hajvanulka, jer od toga se ne zivi, ali itekako dobro moze da se umire. Ako si toliki delegat za BiH i Bosnu - uzmi sine - stado ovaca, pa kupi, pa sa njima kroz minsko polje - da barem nesto u zivotu napravis za tu drzavu, a ovako - ni eksera nisi ukuca za nju - al' bi pricao o tome sta je i koje Alija. Alije je jalija. I ti to neces shvatiti nikada - jer ne mozes. Jednostavno si zakrzaljo u svojoj percepciji, zaglavio u ratu, a ne znas nista o vremenu prije rata, i mozes namjesto toga samo da okreces svoje price o tome - kako je nama cast bila da nas kolju cetnici i da smo ponosni sto nismo agresori. Jebo ti takav ponos. I jebo ti onoga kojem je cast da legne u grob za Aliju i za Bosnu u kranjoj liniji, ovu danasnju kakva jest. To moze samo budala. Jer - u zivotu je samo jedna stvar vjecna. A to je smrt. Sve druge - se moze promjeniti. I Bosna, i vjera, i ime, i prezime, i spol, i rasa - ako treba. Al' jok - gdje bi to? Bolje da te nema. To je svijest - vrlo bliska onim teroristima samoubicama, jedina je razlika izmedju tebe i njih - sto su oni na kraju ipak na liniju polozili muda - a ti neces i ne mozes ni to. Vec bi ovako, da pricas, da te neko slusa - i da se divis, kako si plemenit, u stvari samo prodajes ljudima mitologiju Bosnjackog naroda, hoces da smo ko cetnici, i da ko cetnici slavimo svoje ublehe koje nas unistise, jedan od kojih je i Alija.
Smiriju se.
I bavi se necim laganijim...
Iz razloga sto - ovdje ima ljudi koji ti mogu napisati - ne post, vec knjigu o Aliji. Ljudi koji su zivjeli s Alijom, koji su se vidjali s Alijom, ljudi koji su sjedili po predsjednistvu i po rovovima, i koji svi znaju i u sebi nose dio te istorije i dio istine. Tako da - ne mozes ti takvima paliti svjetlo u mraku - danas, niti ti mozes - mjenjati ljudima misljenje o Aliji. Alija je jedini to mogao. Nije mu bilo stalo, tj. prece je bilo nesto drugo. Sto znaci da mu je obraz djon. Ako je i tako - sta tebe bolan bori bubreg za Alijom. Dug zivot imao, vidjela mu guzica fotelje, umro prirodnom smrcu, nije mu sin ni kcerka bijeda, cak st ovise - vladaju, dakle - sta si ti duzan Aliji - ubleho? I ako si - zavali se negdje - bolan - nadji nacina, al' nemoj mi samo pricati vise. Bogati. Samo mi price nemoj, jer da bi pricao, moras imati nekog kredibiliteta. Ti ga nemas. I ne samo to - i ono malo sto si ga imao - inicijalno, si izgubio. Shvati - gdje si. I shvati ko sve cita ovaj forum. To kad shvatis - vise ces citati i baviti se sam samim sobom, a manje - erotsko-politcku literaturu razglabati o svojoj sado-mazo ljubavi naspram Alije.
-
district-beg
da ne bi rata- nista od moje vile na havajimabosank_a wrote:Vi mora da ste nagrabili u njegovo vrijeme cim ga bez obzira na sve argumente branite.
- suncokret13
Tipicna ravnogorska, neargumentovana, kafanska prica i brbljanje samo da se nesto kaze...Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Tipicna ravnogorska, neargumentovana, kafanska prica i brbljanje samo da se nesto kaze...Alija je bio na celu odbrane drzave, i u tome je i uspjeo. Velika Srbija ne postoji, a BiH postoji!!!!!!!!!!! Bosna je odbranjena!! Na zalost nekih....suncokret13 wrote:??
cudno pitanje.......
O kakvoj trgovini ti pricas...????![]()
![]()
![]()
Na kraju krajeva, broj obicnog svijeta na njegovoj dzenazi sve govori!
Za PROPAST Bosne su odgovorne komunjare koje su nas 50 godina ucile laznom bratstvu i jedinstvu, da bi sutradan iste te komunjare sa Milosevicem na celu pocele da koju svoje ucenike...
mislis ????
O kakvoj trgovini ti pricas...????
srebrenice..........
Bosna je odbranjena!!
e sad oko toga stvarno treba diskutovati,
zahvaljujuci DAYTONU rat je zaustavljen !!!!
DEBLOKADA Sarajeva sa marshalom predsjednikom je pokuasavana N ( en ) puta i svaki put je bio DEBAKL !
alija je po svaku cjenu htjeo da glumi TITA,imao je za protivnike i prijatelje i chetnike i ustase,a i mudzahedine, na pocetku trata je bilo ''partizana'' a poslije.....zenice 1993 nestalo ih e jmnogo
-
district-beg
bosank_a wrote:ha jamoje_brcko wrote:da ne bi rata- nista od moje vile na havajimabosank_a wrote:Vi mora da ste nagrabili u njegovo vrijeme cim ga bez obzira na sve argumente branite.
dobili ste distrikt, drzavu u drzavi.
niko sretniji od vas.
-
Ali smo dobili i nezavisnu i medjunarodno priznatu BiH, a moglo je laHko biti Velika Srbija ili nedaj Boze nova Srboslavija!!bosank_a wrote:ha jamoje_brcko wrote:da ne bi rata- nista od moje vile na havajimabosank_a wrote:Vi mora da ste nagrabili u njegovo vrijeme cim ga bez obzira na sve argumente branite.
dobili ste distrikt, drzavu u drzavi.
niko sretniji od vas.
Dusa mi je puna kad prodjem svojom carsijom i cujem lijepi Ezan i sa druge strane zvonjenje sa crkve. I znam da tu crkvu niko nikada nije ni okrznuo.
Hvala Aliji sto nije uzvracao istom mjerom i sto mi je dao pravo da se ponosim sto sam bosnjak i bosanac!!
Last edited by Pustinjski pjesnik i mrav on 25/10/2007 02:43, edited 1 time in total.
- 505
U njegovo vrijeme sam seksualno sazreo, pa sam se ogrebao za prvio snošaj.bosank_a wrote:Vi mora da ste nagrabili u njegovo vrijeme cim ga bez obzira na sve argumente branite.