Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovica?

Locked
izbori2008

Post by izbori2008 »

Amazonka27 wrote:i ovo da kazem...

05 april '92, bajram, zorom mi krenuli u brchko...starci i ja...usralise od straha...vojska sa obadvije strane ceste...a mi :shock: registracija SA, imena muslimanska... ulazimo u tetkinu kuchu...zena vristi od placha...shta ti je? kaze rat u sarajevu...ma kakav rat...mi prije 4 sata dosli iz sa. Upalimo TV...fakat pucnjava...Vratiti se ili nevratiti? koferi su tu, ponjelose love...ali mi sestra ostala u sa...zdushili bi mi preko grane...samo da je sestra bila sa nama. Ali me chudi...kako to da je tolika vojska bila oko brchkog...da mi u Sa nismo znali o tome...To je alija znao..ali nije nam rekao...Vratili smo se u sa...i pocne rat! U brchkom se tek nakon toga zakuhalo...
a to vam je kao trebao alija rec, jer vi ne znate sabirat.

suplja, matere mi moje. pa od 41-45 cetnici su poklali 100.000 muslimana u bosni, a vi vjerovali u bratstvo i jedinstvo. nije vam alija govorio vjerujte u bratstvo i jedinstvo, nego tito. u jasenovcu sprzeno hiljadu i po muslimana od ustasa...i vi vjerovali da su nam hrvati prijatelji?! blago majci blago ocu...alija vjerovatno nije vjerovao da ce bit rata, i zato je pozivao na mir, ta nisu mu tudjman i milosevic nako karadjordjeva poslali protokol sa zakljuccima o tome kako se pravit genocid i agresiju, pa da onda on obavijesti siru javnost.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

izbori2008 wrote:

05 april '92, bajram, zorom mi krenuli u brchko...starci i ja...usralise od straha...vojska sa obadvije strane ceste...a mi :shock: registracija SA, imena muslimanska... ulazimo u tetkinu kuchu...zena vristi od placha...shta ti je? kaze rat u sarajevu...ma kakav rat...mi prije 4 sata dosli iz sa. Upalimo TV...fakat pucnjava...Vratiti se ili nevratiti? koferi su tu, ponjelose love...ali mi sestra ostala u sa...zdushili bi mi preko grane...samo da je sestra bila sa nama. Ali me chudi...kako to da je tolika vojska bila oko brchkog...da mi u Sa nismo znali o tome...To je alija znao..ali nije nam rekao...Vratili smo se u sa...i pocne rat! U brchkom se tek nakon toga zakuhalo...

suplja, matere mi moje. pa od 41-45 cetnici su poklali 100.000 muslimana u bosni, a vi vjerovali u bratstvo i jedinstvo. nije vam alija govorio vjerujte u bratstvo i jedinstvo, nego tito. u jasenovcu sprzeno hiljadu i po muslimana od ustasa...i vi vjerovali da su nam hrvati prijatelji?! blago majci blago ocu...alija vjerovatno nije vjerovao da ce bit rata, i zato je pozivao na mir, ta nisu mu tudjman i milosevic nako karadjordjeva poslali protokol sa zakljuccima o tome kako se pravit genocid i agresiju, pa da onda on obavijesti siru javnost.
ti znao da ce biti rat...alija nije znao...a mi vjerovali aliji da nece biti...
tako je poceo rat na mom otoku....Ko bi bolan normalan ostavio porodicu u sred rata a da je imao priliku da ih ostavi na sigurno...de ne seri majke tu
bosank_a

Post by bosank_a »

izbori2008 wrote:

Hajde nelupetaj.

Zivjelo se 45 godina u miru i ko je to ocekivao.

Ko je trebao da obavjesti narod da je poceo rat ???

Neko jeste trebao!!!

Na demostracije za mir u Sarajevo su isli svi.

Bio je direktni prenos na tv.

I tad su zapucali na povorku koja je brojala stotine ljudi !

Jel' se tad oglasio iko, a posebno prijedsjednik da je poceo rat!?

NIJE!!!
Last edited by bosank_a on 24/10/2007 23:29, edited 1 time in total.
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:

je li alija vezao zastave sa sds i hdz 90. pred izbore u namjeri da sruši komuniste ili se to nama samo činilo
Maraschino

Post by Maraschino »

Oho, citavih 8 (osam) stranica o rahmetli Aliji Izetbegovicu prvom predsjedniku predsjednistva SRBiH, :-)

ja samo da se upisem u knjigu utisaka rahmetliji :D
mladoliki

Post by mladoliki »

Dok je Tito bio živ, Alija je bio tamo gdje bi svi nacionalisti i trebali biti- u zatvoru! Kad je izašao počeo je sa svojim pulenima trovati narodne mase da nam ništa nije valjalo u komunizmu (trebali smo uvesti šerijat i islamsko društvo u BiH). Eto pod njim, nelegitimnim predsjednikom nam je bilo super i još uvijek nam je. Izginuo narod, raseljeni po svijetu, ekonomija u qurcu, država se samo zove BiH, ali niti je ima niti funkcionira, šljam u politici, šljam u privredi, šljam je postao društvena elita. On nije jedini krivac, ali je kao prvi čovjek najodgovorniji!
A tebi dečko trebaju izbori ali 2808., tada ćeš ti doći do pameti. Nisi čuo ni za Audiciju- ko su bili ustaše: babo, dedo, amidža, daidža..., a muslimani antifašisti većinom su stradavali u Jasenovcu- dotle su "pravi muslimani" bili lojalni građanbi NDH. A i Karadžić mu je fino prijetio, jasno i glasno, ali ne on nam je rekao da mirno spavamo i da rata neće biti. Da su ga raja slušala nebi danas niko živ ostao. E moji IZBORI 2808, NIKAD S TOBOM NA ZELENU GRANU!
Ahmmed

Post by Ahmmed »

mladoliki wrote:Dok je Tito bio živ, Alija je bio tamo gdje bi svi nacionalisti i trebali biti- u zatvoru! Kad je izašao počeo je sa svojim pulenima trovati narodne mase da nam ništa nije valjalo u komunizmu (trebali smo uvesti šerijat i islamsko društvo u BiH). Eto pod njim, nelegitimnim predsjednikom nam je bilo super i još uvijek nam je. Izginuo narod, raseljeni po svijetu, ekonomija u qurcu, država se samo zove BiH, ali niti je ima niti funkcionira, šljam u politici, šljam u privredi, šljam je postao društvena elita. On nije jedini krivac, ali je kao prvi čovjek najodgovorniji!
A tebi dečko trebaju izbori ali 2808., tada ćeš ti doći do pameti. Nisi čuo ni za Audiciju- ko su bili ustaše: babo, dedo, amidža, daidža..., a muslimani antifašisti većinom su stradavali u Jasenovcu- dotle su "pravi muslimani" bili lojalni građanbi NDH. A i Karadžić mu je fino prijetio, jasno i glasno, ali ne on nam je rekao da mirno spavamo i da rata neće biti. Da su ga raja slušala nebi danas niko živ ostao. E moji IZBORI 2808, NIKAD S TOBOM NA ZELENU GRANU!

E baš ne možete da ne spomenete šerijat i islamsko društvo :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Kad sam ja Aliji 1994 govorio, da bi mi mogli jedan, agregat skuckati, i spermu skupljat, od njega i clanova SDA, Ejupi Ganic, Harkan Slijadzdick. Muame'd Mema Sacrinov'an, eeee.

Kako bi to sad isl'o ko 'alva. Ko 'alva, ove zene nase da oplodjavamo, da pravimo limunade, u ljeb da mecem Aliju, u kinder jaje Ejuba Ganica.

Jer - meni u mene zena, kad sam joj prve bracne noci prisutpio i iskazao ljubev, odbila me. Ja. Odbila. Kaze - gdje ti je od SDA iskaznica? A ja - nisam placao clanarinu, mada sam bio prisutan na sastancima u Ljesevu. I nema druge, nego ja kod Salke, u tri ujtro, reko Salko, vadi mi iskaznicu, nece me zena ovakvog mi u mene. Joj, kad sam ja iskaznicu donij'o....uh, sve se najezih po bedrima... nisu kapci prestali skripat, do neku uru posl' sabaha, a na kazetafonu se ori' SDA Demokratija...
Maraschino

Post by Maraschino »

Ahmmed wrote:
mladoliki wrote:Dok je Tito bio živ, Alija je bio tamo gdje bi svi nacionalisti i trebali biti- u zatvoru! Kad je izašao počeo je sa svojim pulenima trovati narodne mase da nam ništa nije valjalo u komunizmu (trebali smo uvesti šerijat i islamsko društvo u BiH). Eto pod njim, nelegitimnim predsjednikom nam je bilo super i još uvijek nam je. Izginuo narod, raseljeni po svijetu, ekonomija u qurcu, država se samo zove BiH, ali niti je ima niti funkcionira, šljam u politici, šljam u privredi, šljam je postao društvena elita. On nije jedini krivac, ali je kao prvi čovjek najodgovorniji!

E baš ne možete da ne spomenete šerijat i islamsko društvo :D
a tek Islamska deklaracija, dok ona dodje na red :D
naprijed_bl

#185 Re: Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovi

Post by naprijed_bl »

infobrcko wrote:Vec par dana pratim forumske diskucije kako vecina forumasa prica najgore stvari o Aliji Izetbegovicu ...
Pa me zanima Zasto raja iz Sarajeva i Republike Srpske jedini mrze Aliju Izetbegovica?

Iskreno ne mogu da vjerujem da moze postojat neko iz Sarajeva a da ne postuje lik i djelo Alije....

......
Zato sto nije ucinio mnogo za Bosnu kao npr. Goran Bregovic. Goran je omiljen u gradu zbog svoje borbe za nasu drzavu.
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

Joj ljudi moji, vise gadluka i gluposti na jednum mjestu dugo nisam procitao... :-) :lol: :oops:

Neki forumasi fakat ne kontaju da svojim neargumentovanim, bijednim i primitivnim komentarima samo jacaju sjecanje na Aliju.

@Bosank_a
A hajde da se vratimo u realnost i malo pricamo o stvarnim neprijateljima Bosne, o stvarnim agresorima, zlocinzima i onima koji su skovali plan u karadjordjevu, pa da vidimo jesi li stvarno Bosanka.

Image
Vidi sta su "drugovi" uradili.
Image
nadji mi ovakvu sliku a da je to uradila armija BiH(alijina armija)
Image

Istina boli zar ne...
Sta mislis sta ce u historiji biti upisano, ko je sve ovo pocinio, a kome je na samrti u posjet dosao predsjednik Amerike...
infobrcko

Post by infobrcko »

Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
piskerernest

#188 Re: Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovi

Post by piskerernest »

naprijed_bl wrote:
infobrcko wrote:Vec par dana pratim forumske diskucije kako vecina forumasa prica najgore stvari o Aliji Izetbegovicu ...
Pa me zanima Zasto raja iz Sarajeva i Republike Srpske jedini mrze Aliju Izetbegovica?

Iskreno ne mogu da vjerujem da moze postojat neko iz Sarajeva a da ne postuje lik i djelo Alije....

......
Zato sto nije ucinio mnogo za Bosnu kao npr. Goran Bregovic. Goran je omiljen u gradu zbog svoje borbe za nasu drzavu.
gorana bregovića vole u većini oni koji vole i aliju ,a ne smeta im što nikad nije rekao da je sarajevo napadnuto i što je ipak bio na srpskoj strani
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Prolecni se miris siri
Toplo sunce nama sja
Na izbore krece stranka SDA
SDA- Demokratija
SDA- ljudska prava stvar
SDA- hajmo svi u glas
NIKO NECE POBEDITI NAS
and

#190 Re: Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovi

Post by and »

naprijed_bl wrote:

......
:thumbup:

infobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
Ne varaj se.
Nisu to bosanci a ni bosanjaci...
Vec ko zna odakle sa Pala....
infobrcko

Post by infobrcko »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:
infobrcko wrote:Ja bi stvarno zamolio administraciju foruma da zakljuca ovu temu i da je izbrise jer stvarno ne mogu da vjerujem da su ovoliko bosnjaci nezahvali iako je alija uradio sve za njih.
Ne varaj se.
Nisu to bosanci a ni bosanjaci...
Vec ko zna odakle sa Pala....
Stvarno ne mogu da vjerujem da su se pojedine "sarajlije" ujedinili sa onima iz genocidne tvorevine po pitanju misljenja o aliji...
bosank_a

Post by bosank_a »

@pustinjski pjesnik i mrav
nakon sve price mogu reci da si ti neki zaguljeni fanatik.

Uopste mi nije jasno zasto se smijes dok postavljas ove slike ...

Ni jednog momenta nisam porekla ko je napao BIH dok je lzetbegovic sutio.
Moje misljenje promjeniti neces.

A ti se i dalje smiji ...

Serijat je logicno da se pomene jer nije bio prisutan u BIH do '92.g. ,
a nije previse ni danas.

Sreca pa u BIH postoje ljudi koji znaju da razmisljaju svojom glavom. Toliko.
505

#194 Re: Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovi

Post by 505 »

naprijed_bl wrote:

......
Isto kao Kusturica.

Bosank_a

Ja tvoje misljenje i ne zelim da promijenim. Ovako si vise smijesna.

Uporedi planove Tudjmana i Milosevisa, sa onima koje je imao Alija.
Uporedi snagu ove dvojice zlocinaca, sa snagom koju je imao Alija.
Uporedi broj i procenat zlocina na svim stranama.
Sjeti se ko je bio agresor a ko zrtva.
Sjeti se ko nije protjerivao a ko je rusio sve pred sobom.

Tvoj problem je sto Aliji nemas sta da nadjes loseg, i to je najveca kazna za takve poput tebe.
Dok ja gdje god se okrenem mogu naci dokaze o zlocinima koje su pocinili cetnici i ustase.
Neka, za knjige i historiju.
bosank_a

Post by bosank_a »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Bosank_a

Tvoj problem je sto Aliji nemas sta da nadjes loseg, i to je najveca kazna za takve poput tebe.
Dok ja gdje god se okrenem mogu naci dokaze o zlocinima koje su pocinili cetnici i ustase.
Sjetim se.
Sjetim se vezanja zastava, Dejtonskog sporazuma i nastanka RS,
a cega se ti ocito nesjecas.

lz koje si ti pustinje ovamo zalutao ...

bosank_a wrote:
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Bosank_a

Sjetim se.
Sjetim se vezanja zastava, Dejtonskog sporazuma i nastanka RS,
a cega se ti ocito nesjecas.

lz koje si ti pustinje ovamo zalutao ...
RS je nastala na agresiji i genocidu. Zato sto svijet nije htjeo da intervenise i spasi BiH od agresije pa smo se mi morali goloruko da branimo.
Dejtonski sporazum je donio mir i spasio ko zna koliko djece po Sarajevu od junackih srbskih snajperista. A da Dejtonski mir nije potpisao Alija, sa da bi smo mu to zamjerili i pricali kako Aliji nije bilo dosta krvi i kako nam je on produzio rat i patnju.

Ma koliko ti se to ne svidjalo, uvijek ce se znati ko je bio agresor a ko zrtva, uvjek ce se znati ko je pravio masovne grobnice a ko postovao sva pravila fer borbe. Uvijek ce se znati ko je imao ugled u svijetu a ko zavrsio u hagu kao zlocinac. Od istine se ne moze pobjeci.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

bosank_a wrote:@pustinjski pjesnik i mrav
nakon sve price mogu reci da si ti neki zaguljeni fanatik.

Uopste mi nije jasno zasto se smijes dok postavljas ove slike ...

Ni jednog momenta nisam porekla ko je napao BIH dok je lzetbegovic sutio.
Moje misljenje promjeniti neces.

A ti se i dalje smiji ...

Serijat je logicno da se pomene jer nije bio prisutan u BIH do '92.g. ,
a nije previse ni danas.

Sreca pa u BIH postoje ljudi koji znaju da razmisljaju svojom glavom. Toliko.
:thumbup:
bosank_a

Post by bosank_a »

U zadnjoj vojoj akciji zajednickih snaga ABIH i HVO-a se mogla osloboditi cijela BIH i u onom dopisu koji je predstavljao Dejtonski ugovor, a koji je poslao Professor Francis A. Boyle se citajuci fino vidi da mu to sve nije jasno i da mu je smjesno da predsjednik koji ima sansu da oslobodi zemlju odustaje od toga i podpisuje sporazum.
S ovim je nasa rasprava na ovu temu gotova.

Nekoliko pitanja:

Kako je nastala RS?
Koja armija je branila i odbranila Bosnu?
Ko je bio komandant te armije koja je BRANILA Bosnu?
Ko je cinio masovne zlocine, a ko postovao sva pravila fer borbe?
Ko je bio agresor a ko zrtva?
Kome se velikom vecinom sudi u Hagu?

Molim konkretne odgovore na konkretna pitanja...
Locked