Zasto radnici rade neprijavljeni?
-
ernest
#1 Zasto radnici rade neprijavljeni?
U nasoj zemlji skoro 40 posto radnika nema zdravstveno i socijalno osiguranje. Najgora siutuacija je u ugostiteljskim i prodajnim objektima, ali nista bolje nije ni u medijima. Neprijavljeni radnici za svoj pristanak da rade pod tim uvjetima kao nagradu umjesto nesto vece plate obicno dobivaju manju jer su uskraceni za topli obrok. Pa, dokle?
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Zasto radnici rade neprijavljeni?
Do konacne pobjede!ernest wrote:U nasoj zemlji skoro 40 posto radnika nema zdravstveno i socijalno osiguranje. Najgora siutuacija je u ugostiteljskim i prodajnim objektima, ali nista bolje nije ni u medijima. Neprijavljeni radnici za svoj pristanak da rade pod tim uvjetima kao nagradu umjesto nesto vece plate obicno dobivaju manju jer su uskraceni za topli obrok. Pa, dokle?
-
nineac
Necu reci da ti je pitanje glupo, ali malo razmisli sto je tako!
Pogledaj koliko su doprinosi na plate, pa raznorazne takse itd, itd!
Kada se doprinosi smanje na realan nivo, i smanji birokratija koja ti trazi papir da bi mogao otici u WC na radnom mjestu, onda postavi tako pitanje ako i dalje bude takva situacija!
Pogledaj koliko su doprinosi na plate, pa raznorazne takse itd, itd!
Kada se doprinosi smanje na realan nivo, i smanji birokratija koja ti trazi papir da bi mogao otici u WC na radnom mjestu, onda postavi tako pitanje ako i dalje bude takva situacija!
-
ernest
da, ali niko od nas, barem pojedinacno, nije odgovoran za obimnu birokratiju, ali zato nas i previse, bosanaca, nesto manje hercegovaca, ima sa po 30-40 godina bez dana staza. zaboravio sam spomenuti i kladionice, au brale, pa i one su u rangu s medijima.
- Jimmy_The_Saint
#7 Re: Zasto radnici rade neprijavljeni?
Dok se magarcu ne nalije voda u uši. Ja hrmbam 10 godina, i evo tek sam nabr'o godinu staža NEPOVEZANO.ernest wrote:U nasoj zemlji skoro 40 posto radnika nema zdravstveno i socijalno osiguranje. Najgora siutuacija je u ugostiteljskim i prodajnim objektima, ali nista bolje nije ni u medijima. Neprijavljeni radnici za svoj pristanak da rade pod tim uvjetima kao nagradu umjesto nesto vece plate obicno dobivaju manju jer su uskraceni za topli obrok. Pa, dokle?
Jednostavno, važna mi je bila lova od danas do za prekosutra da imam, i nisam se htio jebavati s birokratijom u jalovoj nadi da će mi neko davati 150 KM kad mi obijeli glava. Kontam, ako ne steknem do tad, rađe ću crći nego se u državu uzdati.
Žao mi je samo zdravstvenog... Propašće nam skroz taj sistem ako ga svi izigramo, a bogami je dobra stvar.
-
Ljubitelj Zabara
Da stvarno... evo i ja podrzavam zaposlene... hocemo bonove za topli obrok i markicu za prevoz ... mada sam ja nezaposlen...
Iskreno, zabole me za zaposlene jer znam kako su se zaposlili.
Lep poz.
Iskreno, zabole me za zaposlene jer znam kako su se zaposlili.
Lep poz.
-
Svemirski_Jebach
#10 Re: Zasto radnici rade neprijavljeni?
nije da ti zelim pokvarit dan Jimmy - al je zdravstveno davno propalo...Jimmy_The_Saint wrote:Dok se magarcu ne nalije voda u uši. Ja hrmbam 10 godina, i evo tek sam nabr'o godinu staža NEPOVEZANO.ernest wrote:U nasoj zemlji skoro 40 posto radnika nema zdravstveno i socijalno osiguranje. Najgora siutuacija je u ugostiteljskim i prodajnim objektima, ali nista bolje nije ni u medijima. Neprijavljeni radnici za svoj pristanak da rade pod tim uvjetima kao nagradu umjesto nesto vece plate obicno dobivaju manju jer su uskraceni za topli obrok. Pa, dokle?
Jednostavno, važna mi je bila lova od danas do za prekosutra da imam, i nisam se htio jebavati s birokratijom u jalovoj nadi da će mi neko davati 150 KM kad mi obijeli glava. Kontam, ako ne steknem do tad, rađe ću crći nego se u državu uzdati.
Žao mi je samo zdravstvenog... Propašće nam skroz taj sistem ako ga svi izigramo, a bogami je dobra stvar.