Zasto politicari citaju?

Post Reply
2HD

#1 Zasto politicari citaju?

Post by 2HD »

Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
Arrival

Post by Arrival »

Ma treba narodu u tranziciji Tito poslije Tita...

:D
margareta

#3 Re: Zasto politicari citaju?

Post by margareta »

2HD wrote:Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
Ne branim Z. Lagumdjiju ali kako si to uocilO a 'nisi' upucenO da je covjek u postoperativnoj fazi jer anestezija kao i sam operativni zahvat jesu prosti za hirurga ali ne i za pacijenta.

MQeer :mrgreen:
2HD

Post by 2HD »

U pravu si Margaretice :D
Hindi de Gundi

Post by Hindi de Gundi »

Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
pa mozda je covjek savjestan. Ili bi u ime naroda onako kao iz "rukava" trebao pricati?
Hindi de Gundi

Post by Hindi de Gundi »

Nije on jedini,na zalost citaju svi..
drugi citaju jer ne znaju ni sta citaju ni sta govore.
Fair Life

#7 Re: Zasto politicari citaju?

Post by Fair Life »

2HD wrote:Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ?
Pametan pise (da ne zaboravi), a budala pamti (da zaboravi)...
digger

#8 Re: Zasto politicari citaju?

Post by digger »

2HD wrote:Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja?
Problem je takve mizerne govore slusati.
Ereinion

Post by Ereinion »

Ne bi bio problem ako bi on bacio pogled kad zaboravi, ali od riječi do riječi pročitati govor, to ne opraštam nikome (osim stvarno onemogućenim, a gosp. Lagumdžija to nije).
Carl_Cox

Post by Carl_Cox »

Ereinion wrote:Ne bi bio problem ako bi on bacio pogled kad zaboravi, ali od riječi do riječi pročitati govor, to ne opraštam nikome (osim stvarno onemogućenim, a gosp. Lagumdžija to nije).
a sta velis za busha???
taj nezna dvije rijeci sastaviti a kamo li recenice, pa opet citav svjet vuce za nos onako kako mu je k.u.r.c.u. cejf!
jokeren

Post by jokeren »

Citaju zato sto ne mogu zapamtiti sta su zadnji put slagali.

Retoricka sposobnost je vazna u pregovorima i politickim dijalozima/monolozima, ali nije presudna.
Vodenjak

#12 Re: Zasto politicari citaju?

Post by Vodenjak »

2HD wrote:Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
Sta bi tek bilo da je jadnik kuhanog kupusa (ili vam kalje) jeo pa podrign´o...?

:roll:

:D
Arrival

Post by Arrival »

ma bio bi pravi drug

Image
glasnost

Post by glasnost »

lagumash mi je bio profesor. nije najbolji, ali je sigurno najelokventniji od svih profesora koji su mi predavali.
Arrival

Post by Arrival »

Aaa predavao ti...

obicno studenti kazu da su ga jal vidjeli jal ne vidjeli kroz studij :zzzz:

bice da ste bas bliski :D
kub lajkan

#16 Re: Zasto politicari citaju?

Post by kub lajkan »

Nebitno je da li cita ili govori iz glave.
Bitno je da li je zanimljiv i da li ima sta da kaze (ili procita, svejedno).
Post Reply