Zasto politicari citaju?
-
2HD
#1 Zasto politicari citaju?
Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
-
margareta
#3 Re: Zasto politicari citaju?
Ne branim Z. Lagumdjiju ali kako si to uocilO a 'nisi' upucenO da je covjek u postoperativnoj fazi jer anestezija kao i sam operativni zahvat jesu prosti za hirurga ali ne i za pacijenta.2HD wrote:Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
MQeer
-
Hindi de Gundi
pa mozda je covjek savjestan. Ili bi u ime naroda onako kao iz "rukava" trebao pricati?Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
-
Hindi de Gundi
drugi citaju jer ne znaju ni sta citaju ni sta govore.Nije on jedini,na zalost citaju svi..
- Fair Life
#7 Re: Zasto politicari citaju?
Pametan pise (da ne zaboravi), a budala pamti (da zaboravi)...2HD wrote:Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ?
-
digger
#8 Re: Zasto politicari citaju?
Problem je takve mizerne govore slusati.2HD wrote:Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja?
-
Carl_Cox
a sta velis za busha???Ereinion wrote:Ne bi bio problem ako bi on bacio pogled kad zaboravi, ali od riječi do riječi pročitati govor, to ne opraštam nikome (osim stvarno onemogućenim, a gosp. Lagumdžija to nije).
taj nezna dvije rijeci sastaviti a kamo li recenice, pa opet citav svjet vuce za nos onako kako mu je k.u.r.c.u. cejf!
- Vodenjak
#12 Re: Zasto politicari citaju?
Sta bi tek bilo da je jadnik kuhanog kupusa (ili vam kalje) jeo pa podrign´o...?2HD wrote:Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
-
kub lajkan
#16 Re: Zasto politicari citaju?
Nebitno je da li cita ili govori iz glave.2HD wrote:Upravo gledam kako Zlatko Lagumdzija cita tekst koji bi trebao govoriti "iz glave" i pitam se kako da glasamo za takve ? Ako ne zna pricati a da ne cita kako da nam vodi zemlju u napredak,on ili bilo ko drugi koji cita svoj govor? Nije on jedini,na zalost citaju svi..Da li mislite da bi takve mizerne govore trebali blebetati bez citanja? Fidel Castro satima prica(mada su to nebuloze) bez papira. Mislim da je u najmanju ruku odraz necije sposobnosti i inteligencije odrzati govor bez papira.Sta mislite ??
Bitno je da li je zanimljiv i da li ima sta da kaze (ili procita, svejedno).