poz
Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
adisk
#1 Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Zanima me ovaj fenomen, gledam po oglasima ima mnostvo kojekakvih peugeot vozila koja su stara po 4-5 godina, a cijena u pola manja. Da li je u pitanju recesija koja se preko njih mozda najvise lomi na ovom nasem trzistu, pa ljudi daju posto-poto, ili nema navike i povjerenja u ova vozila, pa se tesko prodaju, ILI su skupa za odrzavanje, ili cak nepouzdano izradjena. Meni zapada cesto za oko 407 kojih ima do 18.000 kakav pozelis, mislim na udobnost, dimenzije, performanse, klasu! JA bih ga cijenio 23.000 recimo
nisam upucen previse, ali nek mi neko razjasni malo ovo s pezoima, jer su mi neki iznenadjujce jeftini. Privlacni su jbg, mozda oni i pucaju na taj dizajn samo...ko zna....
poz
poz
-
Hendrix
#2 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Pa pale su cijene svih vozila, nema prodaje, uvezli dileri bruku auta koja stoje sada , bruka salona propala , recesija, sve kad sastaviš eto ti pada cijena. I to što vidiš nije konačna cijena, vjeruj ja sam uzimao auto prije 3 mjeseca i cijene su pale bile i još sam ga spustio na licu mjesta, i čovjek mi se poslije žali baš kako je prije auto na parkingu držo 7 dana maksimalno i ode, sad je totalni pad prodaje, tako da ako imaš lovu ovo ti je idealno vrijeme za kupovinu auta.
Naravno povedi nekog ko se razumije ako kupuješ, obavezno u ovlašteni servis na pregled i dijagnostiku i uz malo sreće eto fina autića za vozit.
Naravno povedi nekog ko se razumije ako kupuješ, obavezno u ovlašteni servis na pregled i dijagnostiku i uz malo sreće eto fina autića za vozit.
- olensoner
#3 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
ja malo podobnije pratim trziste i nije to slucaj samo sa Peugeotom, sa svim autima je tako, prije godinu naprimjer je Golf 5 1.9TDI bio 25000 sa nekih 100 000km na satu, sad isti takav kosta od 18 do 20 hiljada maraka, tako je sa vecinom auta, ne samo ovdje vec i u njemackoj, austriji, italiji itd.
-
adisk
#4 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
tja, ocito je tako...meni se mozda samo ucinila drasticna razlika bas na peugeotu, jer ne znam najbolje, ucinilo mi se da samo kod njih neka "bijesna" auta kostaju malo para
a sad koliko je pamtetno uzimati ta vozila...cini mi se da nisu na meti lopova bas? nema nas svijet neku naviku francuza uzimati...mada se moze i sresti pokoji na ulici u zadnje vrijeme, ali reklo bi se da ih ne dizu lako i cesto.
-
duboka_misao
#5 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
jer su smece?adisk wrote:Zanima me ovaj fenomen, gledam po oglasima ima mnostvo kojekakvih peugeot vozila koja su stara po 4-5 godina, a cijena u pola manja. Da li je u pitanju recesija koja se preko njih mozda najvise lomi na ovom nasem trzistu, pa ljudi daju posto-poto, ili nema navike i povjerenja u ova vozila, pa se tesko prodaju, ILI su skupa za odrzavanje, ili cak nepouzdano izradjena. Meni zapada cesto za oko 407 kojih ima do 18.000 kakav pozelis, mislim na udobnost, dimenzije, performanse, klasu! JA bih ga cijenio 23.000 recimonisam upucen previse, ali nek mi neko razjasni malo ovo s pezoima, jer su mi neki iznenadjujce jeftini. Privlacni su jbg, mozda oni i pucaju na taj dizajn samo...ko zna....
poz
- Maxwell2008
#6 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
E ovo je stvarno DUBOKA MISAO.duboka_misao wrote:jer su smece?adisk wrote:Zanima me ovaj fenomen, gledam po oglasima ima mnostvo kojekakvih peugeot vozila koja su stara po 4-5 godina, a cijena u pola manja. Da li je u pitanju recesija koja se preko njih mozda najvise lomi na ovom nasem trzistu, pa ljudi daju posto-poto, ili nema navike i povjerenja u ova vozila, pa se tesko prodaju, ILI su skupa za odrzavanje, ili cak nepouzdano izradjena. Meni zapada cesto za oko 407 kojih ima do 18.000 kakav pozelis, mislim na udobnost, dimenzije, performanse, klasu! JA bih ga cijenio 23.000 recimonisam upucen previse, ali nek mi neko razjasni malo ovo s pezoima, jer su mi neki iznenadjujce jeftini. Privlacni su jbg, mozda oni i pucaju na taj dizajn samo...ko zna....
poz
-
duboka_misao
#7 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
kratko i sazeto kolega ! sto da pisem romane 
- Maxwell2008
#8 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Bojim se da "duboka misao" nije kratka sazeta i nedorecena.duboka_misao wrote:kratko i sazeto kolega ! sto da pisem romane
-
duboka_misao
#9 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
onda google deep thoughtMaxwell2008 wrote:Bojim se da "duboka misao" nije kratka sazeta i nedorecena.duboka_misao wrote:kratko i sazeto kolega ! sto da pisem romane
- Maxwell2008
#10 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Jah!duboka_misao wrote:onda google deep thoughtMaxwell2008 wrote:Bojim se da "duboka misao" nije kratka sazeta i nedorecena.duboka_misao wrote:kratko i sazeto kolega ! sto da pisem romane
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
koliko je onda C1 da kupim 2-3 
- Karabaja
#12 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
čuuuuvaaaaj

- Maxwell2008
- Karabaja
#14 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
ja gepeka i prostora 
-
whow
#15 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
@ KArabaja ,moze li se sta staviti u gepek .Karabaja wrote:ja gepeka i prostora
Ma Peugeot je provjerena marka i tu ze nema sta razmisljati . Ako ti se svidaju vozila ove marke slobodno uzmni jer tu stvarno nema nikakve shuhe to je Francuz koji je napravljen poput svabe . Naravno svako polovno auto je prica za sebe tako da moras dobro utvrditi svoje A, B,C's da te neko ne bih izlevatio pa ti proda neko vozilo iz havarije ili nasto spaseno iz pozara i poplave . Cuo sam da su neki tipovi kupovali totalno havarisana auto , jdno sa prednje strane a drugo sa zadnje pa ih onda prerezu pa navare jedno na drugo
-
ado-šampion
#16 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Peugeot 407 18 milja?! Šta je tu čudno? Eno ima u oglasima, F-Autocentar prodaje Mazdu 6 dizel 125 konja, 130 hiljada prešla, 2002., za 16,5 hiljada, nije bila ispod 45 kad je bila nova. Mene je to više začudilo.
- Gorštak
#17 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Ludo je vrijeme za kupovinu auta, jer su cijene uglavnom nerealno niske. I nije realno očekivati da će to tako vječno ostati.
Btw, šta mislite kako će se skoro ukidanje starosnog ograničenja od 7 godina na uvoz auta odraziti na tržište polovnih auta kod nas općenito?
Btw, šta mislite kako će se skoro ukidanje starosnog ograničenja od 7 godina na uvoz auta odraziti na tržište polovnih auta kod nas općenito?
-
adisk
#18 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Slazem se, cijene ne mogu u nedogled silaziti, niti ce vjecno trajati. A to oko ogranicenja na 7 god, mislim da je nece totalno ukinuti, mozda je pomjere na 12 recimo, jer bi u protivnom znacilo da se svaki moguci krs moze uvesti, zahvaljujuci prilikama nasim u kakvim jesmo, tako bi i bilo. Smetljarnik na kraju od drzave.Gorštak wrote:Ludo je vrijeme za kupovinu auta, jer su cijene uglavnom nerealno niske. I nije realno očekivati da će to tako vječno ostati.
Povecat ce se dijapazon ponude. Mi smo sada prezasiceni izuzetno starim autima, a nemamo za novija polovna.
Cini mi se da ce tu kad ulete ova do 10ak god, najbolje kotirati, a da ce krsevi biti bagatela, a novija polovna u naporu da se ipak prodaju nekako ce biti takodje ispod svoje cijene.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
auto ne kupuje onaj ko vidi da su cijene niske
već onaj ko želi i kome treba
već onaj ko želi i kome treba
- Gorštak
#20 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Auto svakom treba.
Niske cijene po prirodi stvari čine da guza malo zine na kakvo bolje auto od ovog koje se trenutno vozi.
Niske cijene po prirodi stvari čine da guza malo zine na kakvo bolje auto od ovog koje se trenutno vozi.
-
ludilo konstantno
#21 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Kolega, oprostite, ispravak krivog navoda:duboka_misao wrote:jer su smece?adisk wrote:Zanima me ovaj fenomen, gledam po oglasima ima mnostvo kojekakvih peugeot vozila koja su stara po 4-5 godina, a cijena u pola manja. Da li je u pitanju recesija koja se preko njih mozda najvise lomi na ovom nasem trzistu, pa ljudi daju posto-poto, ili nema navike i povjerenja u ova vozila, pa se tesko prodaju, ILI su skupa za odrzavanje, ili cak nepouzdano izradjena. Meni zapada cesto za oko 407 kojih ima do 18.000 kakav pozelis, mislim na udobnost, dimenzije, performanse, klasu! JA bih ga cijenio 23.000 recimonisam upucen previse, ali nek mi neko razjasni malo ovo s pezoima, jer su mi neki iznenadjujce jeftini. Privlacni su jbg, mozda oni i pucaju na taj dizajn samo...ko zna....
poz
"Zato što su francusko smeće!"
Hvala:)
-
ado-šampion
#22 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Da se nadovežem na ovu temu, danas mi haver govori, BMW 318d, nov u Tomiću, nekakav comfort edition, 49 milja.
Ne mogu da vjerujem da je istina. Ima reklama na sa-x. Baš neki dan gledam cijene u Hrvatskoj tih limuzina srednje klase, dizel sa oko 125 konja, druga oprema odozdo, samo Mondeo je ispod 50 milja, svi ostali (Mazda 6, Avensis, Insignia, C5, P 407...) su između 52 i 55, osim ovih "premium". Taj isti 318d je u Hrvatskoj 70 milja, a na cjenovniku na Tomićevoj stranici je 33 milje €. Ima li iko ikakvih saznanja otkud toliko niska cijena i kako to komentarišete? Mora da ima neka caka. Jer ako nema, to je UVJERLJIVO najbolja ponuda u klasi trenutno.
-
Rambo-Amadeus
#23 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
evo ja odoh odmah kupiti, toliko je povoljno...49 krvnih zrnaca...ado-šampion wrote:Da se nadovežem na ovu temu, danas mi haver govori, BMW 318d, nov u Tomiću, nekakav comfort edition, 49 milja.Ne mogu da vjerujem da je istina. Ima reklama na sa-x. Baš neki dan gledam cijene u Hrvatskoj tih limuzina srednje klase, dizel sa oko 125 konja, druga oprema odozdo, samo Mondeo je ispod 50 milja, svi ostali (Mazda 6, Avensis, Insignia, C5, P 407...) su između 52 i 55, osim ovih "premium". Taj isti 318d je u Hrvatskoj 70 milja, a na cjenovniku na Tomićevoj stranici je 33 milje €. Ima li iko ikakvih saznanja otkud toliko niska cijena i kako to komentarišete? Mora da ima neka caka. Jer ako nema, to je UVJERLJIVO najbolja ponuda u klasi trenutno.
-
duboka_misao
#24 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Ispravka prihvacena dragi kolega i zabiljezena za ubuduceKolega, oprostite, ispravak krivog navoda:
-
duboka_misao
#25 Re: Zasto padaju cijene Peugeot vozila???
Ispravka prihvacena dragi kolega i zabiljezena za ubuduceKolega, oprostite, ispravak krivog navoda: