Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima

Post Reply
Minkica88

#51 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

telum wrote:
Evo nam je Sarajcica88 :D

Koje evropske trendove?

Mozes da mi nabrojis te evropske zemlje u kojima je marama zabranjena?

Sto se tice Albanaca njhova jedina sreca je da Turci nisu naseljavali Vlahe po Albaniji jer ona nije imala stratesku vaznost u to vrijeme... pa su Albanci cijelo vrijeme bili vecina na svojim planinama.

Ali pogledaj sta su sve Albanci naseljavali u 18. i 19. vijeku na primjer... Albanci su bili vecina sve do Nisa, alu su sve to izgubili.

Da ih Amerika nije spasila ne bi jedan Albanac ostao na kosovu. Mi smo makar vecinu svojih bitki sami vodili.
Zabranjen nikab u Francuskoj, zabranjeni minareti u Svicarskoj (sto nije nista manje radikalnije od zabrane marame).

A ti mozes reci sta god hoces o Albancima, to nece promjeniti cinjenicu da su oni daleko bolje prosli od Bosnjaka u ovom zadnjem ratu.

Pa mi ti reci zasto bi oni htjeli slusati savjete Bosnjaka oko bilo cega :lol:
theTruePath

#52 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Sarajcica back? :D
Minkica88

#53 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

Svi su tvoji klonovi vec banirani pretpostavljam, posto neko vrijeme samo pises sa tog jednog nicka.

Sreca pa te ima na drugim forumima :lol:
cyprus

#54 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by cyprus »

Naklonjenost o kojoj se ovdje priča jeste rezultat stanja na terenu... Zapad je shvatio da se zajebo sa blagom politikom prema srpskom nacionalizmu početkom 90-tih i potrudio se da to ispravi 1999. godine na Kosovu... Obzirom da je Kosovo preko 90% naseljeno Albancima, najjednostavnije rješenje je bilo gurnuti tu teritoriju, odnosno dozvoliti joj, put u nezavisnost... Zašto? Pa zato što su druga rješenja praktično nezamisliva... Da li je moguće zamisliti da dobru četvrtinu poslanika u skupštini Srbije čine Albanci? Nije, ponajprije zato što to prvi Srbi ne žele... A obzirom da se nikako nije mogla pomiriti želja za teritorijom, a neželja za njenim stanovništvom, jedino logično rješenje je bilo da se podrži kosovska nezavisnost kao pokušaj stabilizacije regije... A i to je ujedno bila i prilika da se malo šukne Rusima...

BiH je druga priča... Zemlja kao iz udžebničkog primjera multietničnosti, sa izuzetno složenom etničkom kartom, nije mogla tako jednostavno biti rješena... U BiH ipak živi preko milion Srba, a toliki broj ipak ne možeš ignorisati... Dodati naravno nesnalaženje međunarodne zajednice u početnoj fazi jugoslavenskih ratova...
telum

#55 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

Minkica88 wrote:Zabranjen nikab u Francuskoj, zabranjeni minareti u Svicarskoj (sto nije nista manje radikalnije od zabrane marame).
Zabrana minareta je cista diskriminacija koja nikakvo racionalno opravdanje nema osim predrasuda i mrznje. Nije valjda da to podrzavas?

Zivis u Sarajevu a mrzis dzamije i minarete?

Jesi sigurna ti da si Bosnjakinja a ne Srpkinja cetnikusa?
Pa mi ti reci zasto bi Albanci htjeli slusati savjete Bosnjaka oko bilo cega :lol:
Prosli su bolje zato sto je svijet vidio ko su Srbi i ako nista ne urade da ce se desiti jos jedan genocid.

Prosli su bolje zbog nas i naseg stradanja.

A nemaju entitete jer nemaju 50% Srba i Hrvata u zemlji.
theTruePath

#56 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Banuju duple pazi se :D
SkyLimit

#57 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by SkyLimit »

Minkica88 wrote:Kao i uvijek, Bosnjaci letargicno i apaticno cekaju da im neko nesto daruje. Albanci kao narod nisu takvi. Njihova dijaspora, njihov lobi, njihovi ljudi u svijetu se svakodnevno bore za Kosovo i za interese Albanaca bilo gdje da su. Zato su dobili ono sto su dobili.

Bosnjaci jednostavno nisu takvi: mi smo lijeni, rekla bih najlijenijih narod u Evropi, skroz nezainteresovani za vlastitu sudbinu, ali isto tako uvijek spremni krivit neke druge za svoje probleme.

Ps, toliko su mi smijesni ovi nasi turbovjernici koji nesto moralizuju Albancima :-) Albancima je inace stvarno potrebno slusati savjete "neiskompleksiranih" Bosnjaka jer smo mi taaaako odlicno situirani politicki, ekonomski i drustveno :-)) Oni imaju svoju cistu albansku drzavu, a mi, sta imamo?

Istina je da su Albanci kao vojnici nikakvi, ali su politicki najsnalazljiviji narod u Evropi i zato se uvijek nekako izvuce iz gadnih situacija. A ovo oko marame je sasvim normalno, vjerujte mi na rijec da ce biti sve vise takvih zabrana u Evropi u buducnosti. Vec je pocelo u Svicarskoj i Francuskoj.

Stas' prate ljudi evropske trendove, i do sad im je to super islo.
Ali zato nisu imali Tekbir kao zvanični pozdrav OVK,niti jedinice u nekakvoj arab style odjeći,niti arapske natpise i znakovnja na uniformama i zastavama,niti Mudžahedine kao suborce.Ne kritikujem ja običnog bošnjačkog čovjeka za sve te pojave u Armiji BiH,ali morao je biti neko da kontroliše kakvu sliku ćemo slati u svijet.Pogledajte rat u Siriji,ja nemam nikakvih dvojbi da je Asad krvolok,ali na kraju će još ispasti pravednik i uživati podršku iz čitavog svijeta jer je slika njegovih protivnika,koliko opravdano ili neopravdano,slika bradatih Mudžahedina iz čitavog svijeta koji uništiše sve pred sobom što nije prema njihovim načelima.
theTruePath

#58 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

cyprus wrote:Naklonjenost o kojoj se ovdje priča jeste rezultat stanja na terenu... Zapad je shvatio da se zajebo sa blagom politikom prema srpskom nacionalizmu početkom 90-tih i potrudio se da to ispravi 1999. godine na Kosovu... Obzirom da je Kosovo preko 90% naseljeno Albancima, najjednostavnije rješenje je bilo gurnuti tu teritoriju, odnosno dozvoliti joj, put u nezavisnost... Zašto? Pa zato što su druga rješenja praktično nezamisliva... Da li je moguće zamisliti da dobru četvrtinu poslanika u skupštini Srbije čine Albanci? Nije, ponajprije zato što to prvi Srbi ne žele... A obzirom da se nikako nije mogla pomiriti želja za teritorijom, a neželja za njenim stanovništvom, jedino logično rješenje je bilo da se podrži kosovska nezavisnost kao pokušaj stabilizacije regije... A i to je ujedno bila i prilika da se malo šukne Rusima...

BiH je druga priča... Zemlja kao iz udžebničkog primjera multietničnosti, sa izuzetno složenom etničkom kartom, nije mogla tako jednostavno biti rješena... U BiH ipak živi preko milion Srba, a toliki broj ipak ne možeš ignorisati... Dodati naravno nesnalaženje međunarodne zajednice u početnoj fazi jugoslavenskih ratova...
Itekako je ovako
Vasco da Gama

#59 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Vasco da Gama »

albanci su ateisti.
theTruePath

#60 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

SkyLimit wrote:
Minkica88 wrote:Kao i uvijek, Bosnjaci letargicno i apaticno cekaju da im neko nesto daruje. Albanci kao narod nisu takvi. Njihova dijaspora, njihov lobi, njihovi ljudi u svijetu se svakodnevno bore za Kosovo i za interese Albanaca bilo gdje da su. Zato su dobili ono sto su dobili.

Bosnjaci jednostavno nisu takvi: mi smo lijeni, rekla bih najlijenijih narod u Evropi, skroz nezainteresovani za vlastitu sudbinu, ali isto tako uvijek spremni krivit neke druge za svoje probleme.

Ps, toliko su mi smijesni ovi nasi turbovjernici koji nesto moralizuju Albancima :-) Albancima je inace stvarno potrebno slusati savjete "neiskompleksiranih" Bosnjaka jer smo mi taaaako odlicno situirani politicki, ekonomski i drustveno :-)) Oni imaju svoju cistu albansku drzavu, a mi, sta imamo?

Istina je da su Albanci kao vojnici nikakvi, ali su politicki najsnalazljiviji narod u Evropi i zato se uvijek nekako izvuce iz gadnih situacija. A ovo oko marame je sasvim normalno, vjerujte mi na rijec da ce biti sve vise takvih zabrana u Evropi u buducnosti. Vec je pocelo u Svicarskoj i Francuskoj.

Ali zato nisu imali Tekbir kao zvanični pozdrav OVK,niti jedinice u nekakvoj arab style odjeći,niti arapske natpise i znakovnja na uniformama i zastavama,niti Mudžahedine kao suborce.Ne kritikujem ja običnog bošnjačkog čovjeka za sve te pojave u Armiji BiH,ali morao je biti neko da kontroliše kakvu sliku ćemo slati u svijet.Pogledajte rat u Siriji,ja nemam nikakvih dvojbi da je Asad krvolok,ali na kraju će još ispasti pravednik i uživati podršku iz čitavog svijeta jer je slika njegovih protivnika,koliko opravdano ili neopravdano,slika bradatih Mudžahedina iz čitavog svijeta koji uništiše sve pred sobom što nije prema njihovim načelima.
Ti po svom pa tacka,i Ako svi ovdje iznose razloge prave ti ko pjan navalio da je zbog te gluposti...e svasta :D
Minkica88

#61 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

telum wrote:
Zabrana minareta je cista diskriminacija koja nikakvo racionalno opravdanje nema osim predrasuda i mrznje? Nije valjda da to podrzavas?

Zivis u Sarajevu a mrzis dzamije i minarete?

Jesi sigurna ti da si Bosnjakinja a ne Srpkinja cetnikusa?
Ne zivim u Sarajevu sada nego sam iz Sarajeva.

Pitao si me za primjere zabrane, ja sam ti ih dala. I da, ako je vecina Svicaraca protiv minareta onda je njihovo pravo da to zabranjuju.

Nego, sta kazes, hoces opet reci da ne postoji trend zabrane muslimanskih simbola u Evropi? Jer vjeruj mi da ce takvih zabrana samo biti sve vise.
Prosli su bolje zato sto je svijet vidio ko su Srbi i ako nista ne urade da ce se desiti jos jedan genocid.

Prosli su bolje zbog nas i naseg stradanja.
Jes, svijet im je pomagao onako cisto i iskljucivo iz humanistickih razloga, i to prvenstveno zbog patnje Bosnjaka :lol: :lol: :lol:

Ne trebaju njima nasa pomoc. Zapravo smiju se kad im Bosnjaci nesto savjetuju oko politike, religije i svega toga. A zasto ne bi kad smo mi narod koji je u Evropi ubjedljivo najvise najebali od drugog svjetskog rata? :)
theTruePath

#62 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Vasco da Gama wrote:albanci su ateisti.
Na zadnjem popisu je bilo muslimani 96% na Kosovu
Minkica88

#63 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

theTruePath wrote:Banuju duple pazi se :D
Ti to najbolje znas a Elma/siddo/eman/sustinca/"Edna"/"Meldina", Muamer aka Bosnian ruler :D Najbizarnije si stvorenje na ovom internetu :-)
theTruePath

#64 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

:shock: e svasta :D
Last edited by theTruePath on 24/10/2013 19:34, edited 1 time in total.
daddy-kool

#65 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by daddy-kool »

Minkica88 wrote:

Pitao si me za primjere zabrane, ja sam ti ih dala. I da, ako je vecina Svicaraca protiv minareta onda je njihovo pravo da to zabranjuju.

Nego, sta kazes, hoces opet reci da ne postoji trend zabrane muslimanskih simbola u Evropi? Jer vjeruj mi da ce takvih zabrana samo biti sve vise.
Znači problem je u religiji Islamu?
Hajvan

#66 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Hajvan »

:skoljka:
Adriatic

#67 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Adriatic »

Zašto kod njih nije bilo i nema vehabija?
theTruePath

#68 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Adriatic wrote:Zašto kod njih nije bilo i nema vehabija?
Si siguran? Imaju isti problem!!
SkyLimit

#69 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by SkyLimit »

theTruePath wrote:
SkyLimit wrote:

Ti po svom pa tacka,i Ako svi ovdje iznose razloge prave ti ko pjan navalio da je zbog te gluposti...e svasta :D
Ja po svom da je jednom prosječnom Europskom kršćanu,od nekoliko stotina miliona njih,draži Albanac koji zabranjuje marame u školama nego Bošnjak koji ima takav mentalitet da i ako njegova kćerka ne nosi ni maramu,neće ni mariti ako druge žene u društvu počnu hodati u burkama da im se samo oči vide.I poenta uopće nije ko je tu u pravu,nego šta je milije srcu onih iz EU.
sinuhe

#70 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by sinuhe »

Ja na ovom forumu nisam vidio da Bosnjaci bilo kome sta savjetuju, ali jesam vidio da se Bosnjaci dive Sanaderu, Djukanovicu, Vucicu :D pa eno neki dan rekose kako se i Japanci dive Djokovicu a danas se evo divimo i Albancima.
Jebo ja sebe ako je u Bosni iko pri cistoj :-)
Adriatic

#71 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Adriatic »

theTruePath wrote:
Adriatic wrote:Zašto kod njih nije bilo i nema vehabija?
Si siguran? Imaju isti problem!!
Ne sjećam se da je kod njih pucano po USA ambasadi....
Da imaju svoje Maoče, eksteritorijalne džamije......
theTruePath

#72 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

daddy-kool wrote:
Minkica88 wrote:

Znači problem je u religiji Islamu?
Sarajcica je skriveni,znas vec sta,ne shvacaj ozbiljno.njena zelja je da je tako na zapadu ali nije i nece biti ,zapadnjake boli ona stvar za vjerom ateisti su i bit ce Sve vise
telum

#73 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

Minkica88 wrote:Ne zivim u Sarajevu sada nego sam iz Sarajeva.
Sad si u Zagrebu, trazis Hrvata da te zeni? :oops:

E kompleksasice mala... :lol:
U vecini evropskih drzava marama nije zabranjena, cak ni u Albaniji. A iako se zabrani radi se cistoj mrznji i sovinizmu.

Zabranu nikaba razumijem ali zabrana marame nema nikakvo opravdanje osim mrznje.
I sta? Ako Evropa to radi to je prava stvar?

Ako Evropa sutra baci muslimane u koncetracione logore kao stu su uradili sa Jevrejima ti ces to podrzavati?
A zasto ne bi kad smo mi narod koji je u Evropi ubjedljivo najvise najebali od drugog svjetskog rata? :)
Da su Albanci bili u nsaoj poziciji u Bosni danas Bosne ne bi bilo.

Poredi uspjeh njihove OVK sa ABiH.

Satrali bi ih Srbi i Hrvati ko mrave... nijedna posljasticarnica ne bi u Bosni opstala. :D
Last edited by telum on 24/10/2013 12:22, edited 1 time in total.
Minkica88

#74 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Minkica88 »

daddy-kool wrote: Znači problem je u religiji Islamu?
Ja vjerujem da jeste, jer su islamske dogme nestimulativne za drustveni razvoj. Kao i krscanske uostalom, ali stvar je u tome sto su na zapadu religija i drzava odvojene. Tako nesto jednostavno nije moguce u islamu jer je islam, kao sto ce ti reci muslimani, ne samo vjera nego nacin uredjenja drustva i drzave.
sv12

#75 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by sv12 »

Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima?

1. Albanski prioritet je bila nacionalna drzava Albanaca broj 2
2. Nisu kokektirali sa islamizacijom stanovnistva kao SDA i Alija Izetbegovic, kod njih se iskljucivo pikalo nacionalno, ne vjersko.
3. Nisu dali materijala Srbima i Hrvatima da prepadaju zapad sa islamskom bjelosvjetskom bagrom, kao SDA i Izetbegovic, pored toga sto ga je na to izricito upozorio Zulfikarpasic jos prilikom pristupa Abdica u SDA, na skupu SDA u Velikoj Kladusi.
4. Nisu imali dva direktna neprijatelja kao Bosnjaci
5. Nisu bili nikad u izolaciji jer im je svo vrijeme Albanija zaledje, u svemu od geografije do diplomatije.
6. Zato sto su zajebali glupe Srbe, prvo su ih nahuskali da krenu na Kosovo, pa su onda cjelokupno stanovnistvo iselili u okolne zemlje sa tendencijom da ih presele u EU, a to je bilo nesto sto je automatski tjeralo Ameriku i EU na bombanje Srbije. Oni jednostavno nisu imali izbora, alternativa je bila da prime i izdrzavaju 2 miliona Albanaca sa Kosova.
7. Njihov vodja je bio politicki, a ne vjerski lider, njihovom vodji je nacionalno bilo prioritet, a vjersko nebitno. Kod Izetbegovica sasvim surpotno, njemu je prioritet bilo vjersko u vrijeme kad nije imao ni pedlja sigurne teritorije.
8. Albanci su nacionalno svjesni ljudi, jer su svjesni da ih nacionalni apsekt ujedinjuje sve, a da ih vjerski dijeli, a nema ih puno da bi se djelili vjerski. Sasvim suprotno od Izetbegovica i SDA, koji su malobrojne Bosnjake cak podijelili i na vjernike, ateiste i agnostike, pa i tu napravili dodatnu podjelu.
9. Taciju je prioritet bila drzava Kosovo, a Izetebgovicu Islam, hidzab, dzuma itd, tako da jedan danas uziva sam na Kosovu, a drugi mora pitati Srbe i Hrvate moze li u WC.

Generalno, Albanci su imali Rugovu i Tacija, a Bosnjaci Izetbegovica i Bicakcica. Albanci u nacionalno svjesni ljudi, vise vole svoje nego tudje, Bosnjaci su kurac od ovce koji ne vole svoje, nisu nacionalno svjesni a vole tudje govno. Zato im se desava genocid svakih par desetljeca.

Jedni su dobili drzavu, a drugi su dobili sipak i bjelosvjetsku islamisticku bagru cije su ih rodjene zemlje najurile i protjerale, jer su mentalno sjebani jos u p. materinoj.
Last edited by sv12 on 24/10/2013 12:29, edited 9 times in total.
Post Reply