Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima

Post Reply
SkyLimit

#1 Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima

Post by SkyLimit »

Često u raspravama neko potegne tezu kako Zapad nije želio Bosnu koju bi kontrolisali Bošnjaci jer su oni muslimani,a onda neko odgovori "a kako da daju Albancima Kosovo,a Kosovski Albanci uglavnom muslimani"?
Evo razlike između Bošnjaka i Albanaca,možete li i zamisliti Bakira Izetbegovića da podrži zabranu marama,kao što je predsjednica Kosova uradila?
Tri albanske učenice udaljene sa nastave zbog marame

Srbica – Rasprava o mestu verskih simbola u sekularnom društvu, kakva se odvija u Francuskoj, Turskoj, Britaniji i još nekim zemljama, prenela se i na Kosovo, ali u malo drugačijem kontekstu.

Tri albanske srednjoškolke sa Kosova prošle sedmice su udaljene sa nastave zbog toga što su nosile hidžab, tradicionalnu maramu kojom muslimanke pokrivaju glavu, javio je Asošiejtid pres navodeći da u separatističkoj srpskoj pokrajini postoji strah da će "previše muslimansko Kosovo" otežati put ka nezavisnosti.

"Religija ne samo da nanosi štetu našoj težnji ka nezavisnosti nego i čitavom našem konceptu. Ona je štetna za kosovsko društvo, za našu viziju", izjavio je za AP Redžep Ismajli, predsednik Kosovske akademije nauka, koja okuplja vodeće intelektualce u pokrajini.

Za Fatmiru Jašari, jednu od kažnjenih učenica škole "Hamez Jašari" u Srbici, nekadašnjem uporištu OVK-a, ovo je lično pitanje.

Ona i dalje ide u školu u crnoj uniformi sa amblemom škole, na kojem je portret jednog od poginulih albanskih boraca, ali nosi i svilenu plavo-belu maramu na glavi, koju, kako tvrdi, neće skinuti.

"Nadam se da me neće terati da biram između ovo dvoje, ali ako budem morala, izabraću maramu", odlučna je ova srednjoškolka.

Neki nastavnici joj dopuštaju da prisustvuje nastavi, a neki ne.

Direktor Hamdi Nuredini kaže da su uputstva stigla od pokrajinskog ministra za obrazovanje i da po njima u školi nije dozvoljeno nošenje marama i drugih verskih simbola.

"Danas imamo dve devojke koje nose marame. Ako im dozvolimo, sutra ćemo imati na stotine učenica sa maramama i pitaćemo se kakva je ovo škola, verska ili državna", kaže direktor, a prenosi AP.

Škola se nalazi u oblasti koja je među najnerazvijenijima na Kosovu. U centru grada izgrađena je prostrana džamija.

Iste nedelje je suspendovana još jedna devojka iz Fatmirine škole, ali i učenica iz jedne druge škole na Kosovu.

Ilber Hisa, kosovski istoričar i političar, pozdravio je odluku školskog odbora objašnjavajući da je na Kosovu čvrsto uspostavljeno sekularno obrazovanje.

"Skidanje hidžaba pre pola veka bilo je dostignuće u pravcu emancipacije Albanaca. Ono sada ima kulturni i sociološki karakter", rekao je Hisa.

Institucije u pokrajini, pod nadzorom UN, vode računa da se ne vezuju za islam strahujući da bi snažan muslimanski identitet mogao da nanese štetu težnji ka nezavisnosti od Srbije, koja je pretežno pravoslavna hrišćanska zemlja, podseća agencija.

Neki kosovski analitičari izrazili su zabrinutost da je skepticizam pojedinih evropskih zemalja prema nezavisnom Kosovu delimično posledica islamskog nasleđa pokrajine.

Prema zapadnim obaveštajnim izvorima, delovi Bosne i Kosova sa pretežno muslimanskim stanovništvom mogli bi da postanu centri za regrutovanje takozvane "bele Al Kaide" – muslimana sa zapadnjačkom fizionomijom, koji bi lako mogli da vrše terorističke napade u evropskim ili američkim gradovima, navodi AP.

U međuvremenu se nastavlja rasprava o tome kakvo će Kosovo biti kao država, ako postane država.

"Bilo je lako zalagati se za poštovanje zapadnih demokratskih principa za vreme represije srpskog režima. Ali kada je Zapad konačno došao na Kosovo, ljudi su pohrlili u džamije. To neće nužno napraviti od Kosova versku državu, ali će svakako otvoriti užarenu raspravu o tome kakvo bi ono trebalo da bude", rekao je za AP Dukađin Gorani, komentator albanske nacionalnosti.

Redžep Ismajli, iz Kosovske akademije nauka, veruje da nema mesta za religiju u zacrtanom cilju da Kosovo postane jedna od evropskih demokratija.

"Decenijama smo nastojali da izgradimo sekularnu državu. Vera je pravo građana, ali država mora da bude sekularna", rekao je on.
Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da na Kosovu neće biti dozvoljeno nošenje marama u javnim školama, javlja Anadolija.

"To nije dozvoljeno i neće biti dozvoljeno zato što je Republika Kosovo laička zemlja", kazala je ona za kosovsku televiziju KTV, govoreći o učenicama ispod 18 godina.

"Neće biti dozvoljeno nošenje marama", insistirala je Jahjaga, prenosi Gazeta Express.

Kazna za manipulatore glasovima

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima 3. novembra, Jahjaga je naglasila da će manipulatori glasovima dobiti zasluženu kaznu.

"Važno je da imamo slobodne izbore, časne i demokratske, i da cijeli izborni proces bude takav. Apeliram na savjest svih učesnika i garantiram neugrožavanje glasova", kazala je.

Nedavnu posjetu premijera Srbije Ivice Dačića Gračanici kod Prištine nazvala je "nepotrebnom" i rekla da ne doprinosi općoj situaciji.
Ja jesam za sekularizam,ali ne tvrdim da je ovo ispravno,moglo bi se itekako raspravljati o ljudskim pravima,ali bilo ispravno ili ne,poenta je da Bošnjaci i Albanci nisu isti.Također kod Albanaca se može primjetiti nacionalna svijest i ljubomorno čuvanje vlastite nacionalne kulture izvan stranih religijsko-kulturnih utjecaja na puno većem nivou nego kod Bošnjaka(što je donekle razumljivo jer doba nacionalnog preporoda kod Bošnjaka se upravo sada dešava).
Dosta,za moj ukus i previše Bošnjaka razmišlja na način da je sve što im se prodaje pod Islamskim automatski dobro ili u najgorem slučaju neka ga tu,ne može škoditi,pa je tako primjetno razumjevanje za pripadnike radikalnih "Islamističkih" sekti kojih prije u Bosni nije bilo,ja nisam stručnjak za religije da znam jesu li oni dobri sa religijskog aspekta,ali ono što znam zasigurno da ne mogu donijeti ništa dobro Bošnjacima u nacionalnom smislu,čak suprotno.Prosječan Bošnjak je u najmanju ruku ravnodušan prema pripadnicima vlastitog naroda koji se priklone tim sektama,mnogi ih smatraju čak i poželjnim,dok prosječnog Albanca upravo europski slobodarski zakoni sprječavaju da se lično obračuna sa njima.Sjetite se da tokom rata na Kosovu,Mudžahedini su pokušali doći i priključiti albanskim snagama,ovi su ih vratili odakle su i došli sa odgovorom parafraziram "ovdje Albanci ratuju za Albanstvo,a ne muslimani za Islam."
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#2 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by antimobbing »

Sve je zasnovano na ekonomskom interesu i uopće nema veze sa religijom. Kosovo je pristalo da bude Turska kolonija i rasprodalo je sve svoje resurse za sitnu lovu kao što SDA begovi i age planiraju da urade sa BiH i njenim resursima, tako da su Albanci na Kosovu sada građani drugog reda što planiraju da urade i u BiH. Bila je tema ovdje: http://www.klix.ba/forum/erdoganov-zet- ... 05093.html
theTruePath

#3 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by theTruePath »

Bosnjaci su i onako oduvijek necije sluge,sta se tu ima glumiti neki lazni ponos :D
sinuhe

#4 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by sinuhe »

Bosnjacima su taj islamisticki biljeg dali sami Bosnjaci nakon islamske revolucije u Iranu na sarajevskom procesu 83-ce. :roll:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by antimobbing »

U ratu smo imali ponos i čitav svijet nam se je divio. Poslije rata, sve je to uništeno od strane kvislinga i beskičmenjaka poput Tihića i SDA koji su umjesto izgradnje države za Bošnjake izgradili GETO ''Sarajevo-Tuzla-Zenica'' u koji je u zadnjem ratu sabijeno 2 miliona Bošnjaka. Ukoliko uspiju rasprodati i naše resurse možemo lagano zaboraviti svu našu borbu i one žrtve genocida koje smo imali u ratu jer ćemo kao Albanci postati građani drugog reda u vlastitoj zemlji.
Drvosjeca iz Dejcica

#6 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mislim da je u pitanu bio jak kosovski lobi, vrijeme i položaj Kosova koji je u datom trenutku bio interesantan Americi. Kosovo ima tu sreću jer se sve izdešavalo nakon rata u Hrvatskoj i Bosni, da je Kosovo bilo prije Bosne mislim da bi stvari išle drugačije.
IlijaLadin

#7 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by IlijaLadin »

sve same gluposti.
burger_pasa

#8 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by burger_pasa »

SkyLimit wrote:Često u raspravama neko potegne tezu kako Zapad nije želio Bosnu koju bi kontrolisali Bošnjaci jer su oni muslimani,a onda neko odgovori "a kako da daju Albancima Kosovo,a Kosovski Albanci uglavnom muslimani"?
Evo razlike između Bošnjaka i Albanaca,možete li i zamisliti Bakira Izetbegovića da podrži zabranu marama,kao što je predsjednica Kosova uradila?
Ja jesam za sekularizam,ali ne tvrdim da je ovo ispravno,moglo bi se itekako raspravljati o ljudskim pravima,ali bilo ispravno ili ne,poenta je da Bošnjaci i Albanci nisu isti.Također kod Albanaca se može primjetiti nacionalna svijest i ljubomorno čuvanje vlastite nacionalne kulture izvan stranih religijsko-kulturnih utjecaja na puno većem nivou nego kod Bošnjaka(što je donekle razumljivo jer doba nacionalnog preporoda kod Bošnjaka se upravo sada dešava).
Dosta,za moj ukus i previše Bošnjaka razmišlja na način da je sve što im se prodaje pod Islamskim automatski dobro ili u najgorem slučaju neka ga tu,ne može škoditi,pa je tako primjetno razumjevanje za pripadnike radikalnih "Islamističkih" sekti kojih prije u Bosni nije bilo,ja nisam stručnjak za religije da znam jesu li oni dobri sa religijskog aspekta,ali ono što znam zasigurno da ne mogu donijeti ništa dobro Bošnjacima u nacionalnom smislu,čak suprotno.Prosječan Bošnjak je u najmanju ruku ravnodušan prema pripadnicima vlastitog naroda koji se priklone tim sektama,mnogi ih smatraju čak i poželjnim,dok prosječnog Albanca upravo europski slobodarski zakoni sprječavaju da se lično obračuna sa njima.Sjetite se da tokom rata na Kosovu,Mudžahedini su pokušali doći i priključiti albanskim snagama,ovi su ih vratili odakle su i došli sa odgovorom parafraziram "ovdje Albanci ratuju za Albanstvo,a ne muslimani za Islam."
Malo si zelen po ovom pitanju. Trebao bi znati da u SAD zivi najmanje 2 miliona Albanaca, koji imaju jak lobij. Ima ih u politici i u svim sferama SAD drustva.
Demokratija i ljudske slobode ne poznaju zabrane. Ni meni se nesvidlja da neko dodje u rokerskoj koznoj jakni na predavanje, pa sta.
Zapad odnosno SAD imaju svoje interese, svoje ciljeve. Ne vole oni Albance niti Njemce niti ikoga. To mozes vidjeti i po aferama prisluskivanja. Jucer je objavljeno da SAD prisluskuje mobilni telefon od Merkelove.
Kad bi snage koje vole BiH imale snage i jedinstva onda bi mozda i SAD pomogle da se drzava ojaca. Ovako podijeljeni u 10-tak razlicitih struja smo slabi i bez pravih prijatelja, jer ni oni pravi prijatelji neznaju kome da pomognu. Rekli su to jednom prilikom i Turci, da kad dodju u BiH, neznaju sa kim da razgovaraju.
sinuhe

#9 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by sinuhe »

Albanski lobi su izmislili Srbi jer se nisu znali nositi sa kosovskim problemima.
MuaDib

#10 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by MuaDib »

Kratko i jasno, zato što Albanci imaju visoko razvijenu nacionalnu svijest, nevezanu za religiju, za razliku od Bošnjaka kod koji je religijski momenat najdominantiniji identifikacioni element. Stijecanje države kod Bošnjaka, to nije promjenilo.
burger_pasa

#11 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by burger_pasa »

O cem u ti to, pa bas Bosnjaci imaju razvijenu nacionalnu svijest. Upitaj se sta je sa srbima i hrvatima.
Neznam sta je pisac htjeo sa ovom temom. Pa mi imamo drzavu, mi smo stvorili drzavu.
A to sto ima problema u drzavi, pa to ima u svim drzavama. To sto ima onih koji je nevole, toga ima i u drugim drzavama.
Fakat je da smo se spasili cetnicke srboslavije I da danas uzivamo u drzavi Bosni I hercegovini.
Alfons Kauders

#12 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Alfons Kauders »

Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima?

Nekako mi se cini da to ima veze s doticnim.

Image
ronnie

#13 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by ronnie »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mislim da je u pitanu bio jak kosovski lobi, vrijeme i položaj Kosova koji je u datom trenutku bio interesantan Americi. Kosovo ima tu sreću jer se sve izdešavalo nakon rata u Hrvatskoj i Bosni, da je Kosovo bilo prije Bosne mislim da bi stvari išle drugačije.
mislim da su tu kosovari bili puno pametniji, cekali su da se prvo rijesi pitanje bosne i srbi da se iscrpe od ratovanja :evil:
telum

#14 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

SkyLimit wrote:Često u raspravama neko potegne tezu kako Zapad nije želio Bosnu koju bi kontrolisali Bošnjaci jer su oni muslimani,a onda neko odgovori "a kako da daju Albancima Kosovo,a Kosovski Albanci uglavnom muslimani"?
:roll:

Nemoj mi o albanskoj svijesti i ponosu svega ti...

Pored Vlaha, narod koji je najvise asimiliran na Balkanu su Albanci.

Albanci muslimani, ne svi ali vecina, su najveci kompleksasi u Evropi. Pljuju po svojoj vjeri da bi se ulizali Zapadu jer znaju da im od njih zavisi opstanak.

Oni bi ti rodjenu majku prodali za pravu cijenu.

Pa eno oni iz Albanije naveliko prodaju cerke Srbima... ali bukvalno prodaju za nekoliko hiljada eura. Srbima od kojih vecina sanja njihov nestanak i organski ih ne podnosi oni im prodaju cerke da im radjaju Srbe kojima ce isto mozak biti ispran Kosovskim bojem i "prljavim Siptarima" koji kradu organe...

O kojem ti ponosu sad pricas?

Mislis Zapad nije imao neki interes zato sto je odbranio Kosovo? Baza Bondsteel ili sta im je vec trebalo... ?

Da su 50% stanovnistva Kosova cinili Srbi i Hrvati mislis da bi Kosovo bilo uredjeno kao sto je danas?
_majevica_

#15 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by _majevica_ »

Kosovo je vecinsko Albancima naseljeno.BiH je uvijek bila vise nacionalna drzava.To je to.
burger_pasa

#16 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by burger_pasa »

Alfons Kauders wrote:Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Albancima?

Nekako mi se cini da to ima veze s doticnim.
Ma ti ga bas zadrobi i naglavacke izokrenu. Nekontam sta je pisac ovog foruma htjeo da kaze. Pa mi imamo drzavu, halo ba, mi imamo drzavu i zove se Bosna i Hercegovina. A to kako je unutra je unutrasnji problem. Bosnjaci su jedini koji vole drzavu i koji su ginuli i krv dali za Bosnu i Hercegovinu koju danas imamo. Zato ako neko ima nekih frustracija nek se obrati gospodi Dodiku i Covicu.
SkyLimit

#17 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by SkyLimit »

_majevica_ wrote:Kosovo je vecinsko Albancima naseljeno.BiH je uvijek bila vise nacionalna drzava.To je to.
Bila bi i Bosna Bošnjacima da nad njima nije počinjen genocid i etničko čišćenje
Image

burger_pasa wrote:O cem u ti to, pa bas Bosnjaci imaju razvijenu nacionalnu svijest. Upitaj se sta je sa srbima i hrvatima.
Srbi i Hrvati su stvorile moderne nacije nekada davno,taj proces kod Bošnjaka je tek u toku.Hrvat može biti katolik,ateist,(pa čak i musliman ili pravoslavac,ali oni nisu bitni ovdje),homoseksualac,kriminalac,franjevac,svi su oni Hrvati,kod Bošnjaka imaš dvije maligne pojave:Pojedini religiozni Bošnjaci kojima je Bošnjanstvo samo paravan,za njih je Bošnjak jednostavno musliman i najradije bi se distancirao od onih koji to nisu,ima svoje muslimanske ciljeve povezane sa interesima muslimana nebošnjaka i Bošnjanstvo i nacija je to samo krinka.Druga su "Bosanci" u nacionalnom smislu,koji su kao urbani,moderni,slušaju Hard-Ons i piju Jack Daniels nasuprot "zatucanim religioznim Bošnjama što idu u džamiju i ne piju alkohol".
Ja nemam ništa protiv religioznih ljudi ukoliko su dobronamjerni,kao što nemam ništa ni protiv Bosanaca,pa i ja sam jedan i to ponosan,ali Bosanac nije nacionalnost,ljudi različitih nacionalnosti su zajedno Bosanci.
Ne zaboravi šta se dešavalo tokom rata u Krajini tokom rata gdje su se hiljade Bošnjaka međusobno poubijale,da je postojala izgrađena moderna nacionalna svijest do toga ne bi moglo doći,barem u takvoj situaciji gdje je cijeli Bošnjački narod bio napadnut.
Bošnjaci su opstali zbog raznih faktora,Islamski svijet pritisnuo USA, oni zapadnjake,pa i neki od tih zapadnjaka poput Austrije su vodili diplomatsku borbu za Bošnjake i Bosnu,a što ne reći i potpuno neočekivan nadljudski otpor Bošnjaka,kakvi smo što se tiče ekonomije,obrazovanja i politike,još nam je činjenica da ne prezamo uzeti uzeti pušku u ruke i najači adut.Neke nacionalne osvješćenosti Bošnjaka je tu najmanje bilo.

burger_pasa wrote: Neznam sta je pisac htjeo sa ovom temom. Pa mi imamo drzavu, mi smo stvorili drzavu.
A to sto ima problema u drzavi, pa to ima u svim drzavama. To sto ima onih koji je nevole, toga ima i u drugim drzavama.
Fakat je da smo se spasili cetnicke srboslavije I da danas uzivamo u drzavi Bosni I hercegovini.
Albanci imaju dvije države koje su u potpunosti njihove,i plus Makedoniju koja je skoro njihova koliko i Makedonska.
Bošnjaci sa druge strane su demografski uništen narod i stjeran u dvije palestinske enklave države BiH,i ja uopće ne dijelim tvoje oduševljenje,ako ti to da bez blagoslova iz RS država BiH ne može mrdnuti nazivaš spasom od srboslavije
Image
Uza sve to,Bošnjaci su ti od kojih se zahtjevaju ustupci i razumjevanje za spas "multietnične,jedinstvene države džamija,crkava i sinagogi,države na granici svjetova",protiv kakve ja u načelu nemam ništa,ali sve je to utopija od kako nema više Bošnjačke djece da odrastaju uz Drinu.
JThomas

#18 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by JThomas »

da američka podrška ima ikakve veze s pokrivanjem glave i radikalnošću islama, ne bi saudijska arabija bila najbolji jaran USA na bliskom istoku.

samo interes, samo igra šahovskih figura...
uglavnomja

#19 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by uglavnomja »

SkyLimit wrote:
Image

a gdje su ostali :roll:
burgundy

#20 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by burgundy »

Ja cu to kroz slike.
Image
Image
SkyLimit

#21 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by SkyLimit »

JThomas wrote:da američka podrška ima ikakve veze s pokrivanjem glave i radikalnošću islama, ne bi saudijska arabija bila najbolji jaran USA na bliskom istoku.

samo interes, samo igra šahovskih figura...
Jedno je USA,a drugo EU i Europljani.U njihovim očima ako želiš biti prihvatljiv musliman moraš biti sekularan,što uopće nije loše,i ja sam zagovornik sekularizma,mada ne mogu da ne primjetim da često idu u krajnost sa muslimanima,zabraniti pokrivalo za kosu nije sekularizam nego kršenje ljudskih prava(drugo su one što im samo oči vire),a istovremeno kod njih tako sekularnih u pola država najača politička partija ima "kršćanska" u imenu a druga polovica ima križ na zastavi.
Last edited by SkyLimit on 24/10/2013 10:42, edited 1 time in total.
telum

#22 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

uglavnomja wrote:a gdje su ostali :roll:
Pa ti si Srbin, sto se interesujes za ostale?
telum

#23 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

SkyLimit wrote:Jedno je USA,a drugo EU i Europljani.U njihovim očima ako želiš biti prihvatljiv musliman moraš biti sekularan,što uopće nije loše,i ja sam zagovornik sekularizma,mada ne mogu da ne primjetim da često idu u krajnost sa muslimanima,zabraniti pokrivalo za kosu nije sekularizam nego kršenje ljudskih prava(drugo su one što im samo oči vire),a istovremeno kod njih tako sekularnih u pola država najača politička partija ima "kršćanska" u imenu a druga polovica ima križ na zastavi.
Evropljani su malu ulogu imali na Balkanu 90-ih. Tad je Amerika odlucivala o svemu.

I Albance niko nije tjerao da zabrane maramu na Kosovu nego su oni to sami uradili jer su kompleksasi.
Bodkin

#24 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by Bodkin »

telum wrote:
SkyLimit wrote:Jedno je USA,a drugo EU i Europljani.U njihovim očima ako želiš biti prihvatljiv musliman moraš biti sekularan,što uopće nije loše,i ja sam zagovornik sekularizma,mada ne mogu da ne primjetim da često idu u krajnost sa muslimanima,zabraniti pokrivalo za kosu nije sekularizam nego kršenje ljudskih prava(drugo su one što im samo oči vire),a istovremeno kod njih tako sekularnih u pola država najača politička partija ima "kršćanska" u imenu a druga polovica ima križ na zastavi.
Evropljani su malu ulogu imali na Balkanu 90-ih. Tad je Amerika odlucivala o svemu.

I Albance niko nije tjerao da zabrane maramu na Kosovu nego su oni to sami uradili jer su kompleksasi.

aha kompleksasi. Sreca pa ih boli patka sta takvi kao ti misle :D

Sent from my Lumia using Tapatalk
telum

#25 Re: Zašto odnos Zapada prema Bošnjacima nije kao prema Alban

Post by telum »

I SHVATITE VEC JEDNOM DA NA KOSOVU POLOVINU STANOVNISTVA NE CINE SRBI I HRVATI VEC SU VISE OD 90% ALBANCI

Da je nas u Bosni bilo vise od 90% da li bi imali entitete danas?
Last edited by telum on 24/10/2013 10:49, edited 1 time in total.
Post Reply