Mogu mufljuzi, ljencine i senilni 20-25ogodisnjaci...mima wrote:Kako neko moze rad nedjeljom smatrati bitnim?
Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Moderator: anex
- slavkoimamodilera
#51 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Last edited by slavkoimamodilera on 16/03/2009 12:42, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#52 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
isto onako kako ti temu koja tebi nije bitna mozes proglasiti supljom.mima wrote:mIRCerka wrote:
Obzirom da radim kao prevodilac, nemam obicaj pricati ljudima da im trebaju usluge prevodioca.
Samo postavih pitanje "otkad je to zabranjeno postaviti pitanje koje neko smatra bitnim".
Sto se mene tice, dabogda se sve banke zatvorile, jutros mi kazu stanje racuna ali su uspjeli da mi razmagnetisu karticu provlaceci je na svom aparatu, sunce im kalajisano...
Kako neko moze rad nedjeljom smatrati bitnim?
-
*mima*
#53 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Pa i ova je tema suplja.......Cuj rad nedjeljom......Rad nedjeljom treba zabranit kao u Hrvatskoj.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#54 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
subota i nedelja su neradni dani i tačka
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#55 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
subora je radna, najmanje jedna u sedmici..Faruk wrote:subota i nedelja su neradni dani i tačka
-
harka
#56 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Radila sam kod nas u banci na salteru,jednu sedmicu prva smjena pa drugu sedmicu druga smjena
i dvije subote u mjesecu,e vala trebalo bi jos i nedelju
Ovdje gdje sam radi se od
9h-18h i subota do 12h,dosta.Prodavnice jednom mjesecno mogu nedeljom biti otvorene,
zavisi od opstine.
i dvije subote u mjesecu,e vala trebalo bi jos i nedelju
9h-18h i subota do 12h,dosta.Prodavnice jednom mjesecno mogu nedeljom biti otvorene,
zavisi od opstine.
- Discball
#57 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Kako da reagujem na ovu temu a radim u Banci i to u smjenama a radno vrijeme poslovinica je od 8-19 i subotom od 8-13, pa nekome i to nije dovoljno valjda od silnog izležavanja i ljenjčarenja ne stigne nikako pa bi mi eto trebali nedeljom za nekog nepismenog da obavi nešto pored moderne tehnologije...
E ovako stvari stoje što se tiče klijenata...naš narod milion bi malih izgovora našao da mu se nešto naprečac učini a kad su u pitanju plaćanja kartica kredita i slično onda se sve u zadnji dan čini ( da ne spominjem one koji kasne i nije ih ni briga) pa normalno da se formiraju i redovi u pojedine dane pa se nekima ne čeka....e a to je sve do nečije organizacije...
Ja npr ako dođem negdje na šalter i vidim gužva, sve i ako imam vremena da čekam obično se okrenem i dođem nekad kad nije gužva ili ako baš moram onda stanem u red i lijepo čekam...jbga tako sam naučio šta li valjda?!
Bankomati naravno postoje, ali da samo znate kako nam se diže kosa na glavi kada neko ko ima 20 i koju godinu uđe ( a nije ih malo ako mislite) i stane u red da podigne novac a ima bankomat karticu a argument mu je "ma neznam ja to, ovako mi je lakše", hajde kad je starija osoba u pitanju pa naravno čovjek ima razumijevanja....
Uskoro se predviđa i drugi dio automatizacije i usluge prema klijentima, a to su bankomati koji primaju i uplate, npr pologe na tekuće račune, kreditne kartice, kredite itd, pitam li se samo kako će naši pismeni klijenti koristiti te bankomate ili će možda "nositi bijeli luk oko vrata" čisto da budu sigurni...
Ali nismo samo mi na udaru, pogledajte radnike u silnim šoping centrima, maknite samo malo u EU svi su zatvoreni već u subotu u 15h, pa svi sve stignu obaviti a mi moramo imati ovdje otvorene prodavnice cipela u nedelju u 21 i kusur sati da bi neko mogao da kupi cipele, ma nemojte biti smiješni, malo starija generacija zna kakvo je bilo uobičajeno radno vrijeme prije rata u ovoj zemlji, pa se opet sve stizalo...razumijem da neka zanimanja imaju dežurne službe, ali zaista ta zanimanja su malobrojna i normalno da takva zanimanja zbog takve organizacije trebaju biti i posebno plaćena, što u većini slučajeva nije tako pogotovo ako su šoping centri u pitanju i razno razne trgovine koje bi trebali ovakvima kao što je postavljač posta biti dostupne bilo kada...
Kako mi se čini postali smo prevelika gospoda a ni G od gospode...

E ovako stvari stoje što se tiče klijenata...naš narod milion bi malih izgovora našao da mu se nešto naprečac učini a kad su u pitanju plaćanja kartica kredita i slično onda se sve u zadnji dan čini ( da ne spominjem one koji kasne i nije ih ni briga) pa normalno da se formiraju i redovi u pojedine dane pa se nekima ne čeka....e a to je sve do nečije organizacije...
Ja npr ako dođem negdje na šalter i vidim gužva, sve i ako imam vremena da čekam obično se okrenem i dođem nekad kad nije gužva ili ako baš moram onda stanem u red i lijepo čekam...jbga tako sam naučio šta li valjda?!
Bankomati naravno postoje, ali da samo znate kako nam se diže kosa na glavi kada neko ko ima 20 i koju godinu uđe ( a nije ih malo ako mislite) i stane u red da podigne novac a ima bankomat karticu a argument mu je "ma neznam ja to, ovako mi je lakše", hajde kad je starija osoba u pitanju pa naravno čovjek ima razumijevanja....
Uskoro se predviđa i drugi dio automatizacije i usluge prema klijentima, a to su bankomati koji primaju i uplate, npr pologe na tekuće račune, kreditne kartice, kredite itd, pitam li se samo kako će naši pismeni klijenti koristiti te bankomate ili će možda "nositi bijeli luk oko vrata" čisto da budu sigurni...
Ali nismo samo mi na udaru, pogledajte radnike u silnim šoping centrima, maknite samo malo u EU svi su zatvoreni već u subotu u 15h, pa svi sve stignu obaviti a mi moramo imati ovdje otvorene prodavnice cipela u nedelju u 21 i kusur sati da bi neko mogao da kupi cipele, ma nemojte biti smiješni, malo starija generacija zna kakvo je bilo uobičajeno radno vrijeme prije rata u ovoj zemlji, pa se opet sve stizalo...razumijem da neka zanimanja imaju dežurne službe, ali zaista ta zanimanja su malobrojna i normalno da takva zanimanja zbog takve organizacije trebaju biti i posebno plaćena, što u većini slučajeva nije tako pogotovo ako su šoping centri u pitanju i razno razne trgovine koje bi trebali ovakvima kao što je postavljač posta biti dostupne bilo kada...
Kako mi se čini postali smo prevelika gospoda a ni G od gospode...
- zgembo_sa
#58 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Glupa tema zaista. Nedjelja je neradni dan i prihvatite to. Ako vam treba novac u 8:00 u ponedjeljak i nemate karticu onda fino u subotu podignite novac i eto. Bas vam eto u nedjelju treba usluga banke. Nemojte supljirat. Broj ljudi kojima zaista treba usluga banke nedjeljom i ne mogu to uraditi subotom, se mjeri promilima. Nedovoljno opravdanje za maltretiranje sluzbenika banaka. I oni su ljudi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
nedjelja je dan za odmor
i još mi treba da mislim oćel rajfajzen bankrotirati i nedjeljom
ne to je briga za radne dane

i još mi treba da mislim oćel rajfajzen bankrotirati i nedjeljom
- Skyfox
#60 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
samo ako u banci ima neko ko ce potvrditi tu transakciju.crazymmama wrote:Pa i oni su na neki nacin napredovali imas bankomate maltene na svakom cosku a u krajnjoj liniji imas internet bankarstvo i za firme i za gradane pa mozes udobno iz svoje fotelje u svaka doba obavljati potrebna placanja
01.03. nedelja ali i praznik koji se prenio na 02.03.
27.02. petak, legla mi plata i pozurim da poplacam minuse na karticama da mi bude manja kamata, negdje oko 13h, vidim ja prolaze sati nista se ne desava. Nazovem ih, kaze lik zbog praznika radimo skraceno, tek 02.03. ce vam proci transakcija
Znaci 4 dana mozes sjest i plakat...
- JThomas
#61 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
ne mogu da vjerujem da ima i likova kojima naš divlji kapitalizam nije dovoljno divlji...što rekoše, prijavi se ti da radiš nedjeljom...
-
TheDocToR
#62 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
.
Last edited by TheDocToR on 15/03/2017 10:12, edited 1 time in total.
-
BatoL
#63 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Care, zadnji odgovor na tebi prije tebe bio je 20/03/2009 
-
kojeime
#64 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
.
Last edited by kojeime on 12/03/2011 22:09, edited 1 time in total.
- Comrad
#65 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
I ono sto je meni postalo odvratno, jeste da je ta subota UZETA ljudima i danas je u BiH postalno sasvim normalno raditi subotom. Eej, znaci radis 6 dana i imas jedan dan odmora u sedmici. Al neka, tako nam i treba.
- O'zone
- Globalni moderator
#66 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Ih ovo je još dobro ja radim 14 dana u komadu pa onda ima jedan dan slobodan, al dobro je redovna je plataComrad wrote:Ma kakav zakon crni i 40 sati. Ovdje se radi onoliko koliko ti privatnik i gazda kazu. Ako neces, dovidjenja ima ko hoce, tacnije 500.000 ljudi ceka. Ko ce uopste provjeriti da li se radi 8h na dan, gdje su inspekcije i kako to provjeriti. A o prijavljivanju od strane radnika, mislim da treba zaboraviti. Zamislite da imate ok placen posao i morate raditi ne znam 50h sedmicno, e taman cete otici i prijaviti vlasnika firme jer eto radite 10 sati vise. Ja za takav slucaj jos nisam cuo. Uostalom i te inspekcije je veoma lako podmititi.
I ono sto je meni postalo odvratno, jeste da je ta subota UZETA ljudima i danas je u BiH postalno sasvim normalno raditi subotom. Eej, znaci radis 6 dana i imas jedan dan odmora u sedmici. Al neka, tako nam i treba.
P.S. sada sam na poslu
- Better Man
#67 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Samo lijencinama i neradnima treba neka banka koja radi nedeljom, ostalom normalnom i svjesnom svijetu ne treba.Joe7 wrote:A da vama ponudi neko dnevnicu umjesto 30 - 60 KM ,
Da li biste onda radili nedeljom?
Kada će ovaj blesavi narod da shvati da sve TREBA da bude po zakonu ponude i potražnje
Ljudima treba da je neka banka dostupna nedeljom,
isto tako ima radnika koji ŽELE raditi nedeljom za veću dnevnicu.
Zar to nije jasno ?
Sve je samo stvar DOGOVORA