Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

musac

#1 Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by musac »

Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx

BarbaDue
Kraljica_Suza

#2 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by Kraljica_Suza »

Valjda, jer je nedjelja neradni dan. lol :lol:
musac

#3 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by musac »

Kraljica_Suza wrote:Valjda, jer je nedjelja neradni dan. lol :lol:
Jest, slažem se, ali ako banka ima 50 poslovnica, moze bar jedna raditi nedjeljom.
burekodsira

#4 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by burekodsira »

kakve to ima veze koliko poslovnica ima.... valjda i radnici imaju dusu...
crazymmama

#5 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by crazymmama »

Pa i oni su na neki nacin napredovali imas bankomate maltene na svakom cosku a u krajnjoj liniji imas internet bankarstvo i za firme i za gradane pa mozes udobno iz svoje fotelje u svaka doba obavljati potrebna placanja
fatality

#6 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by fatality »

musac wrote:Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx

BarbaDue
hehehe prejako il sto ne radi barem jedan salter u opstini , kad ih ima toliko :-) :-)
to je to

#7 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by to je to »

Ako ti treba gotovina imaš bankomat a bilo koja druga transakcija ne bi imala svrhe jer se transakcije ionako odrade tek u ponedjeljak.
The Nightwatchman

#8 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by The Nightwatchman »

musac wrote:Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx

BarbaDue
pa prijavi se ti u jednu od banaka i reci da bi volio raditi nedjeljom, ako ti to toliko smeta. mozda te i prime.
Compact

#9 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by Compact »

The Nightwatchman wrote:
:lol:
raja svakako radnim danima nema šta podići ni uplatiti, a ti bi i nedjeljom da se radi :D
The Nightwatchman

#10 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by The Nightwatchman »

ma pun ko brod sigurno.

:D
Better Man

#11 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by Better Man »

BarbaDue

Zato što je neradni dan.
horosko

#12 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by horosko »

Dan za odlazak u crkvu!! Samo jos i petak da daju slobodno za dzumu! :D
jazzer

#13 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by jazzer »

Mislim da na aerodromu radi salter jedne banke ali nema nikakve svrhe uplacivati bilo sta
jer ce taj nalog svakako biti procesuiran tek u ponedeljak.
kockica_kockica

#14 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by kockica_kockica »

BarbaDue

mozda jer imaju ljudi dusu... pa ne rade samo taj dan.. cuj on bi da mu banka radi i nedeljom... prijavi se kod njih da zelis raditi nedeljom... e pa svasta na ovom svijetu ima... :-) :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#15 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by mIRCerka »

jazzer wrote:Mislim da na aerodromu radi salter jedne banke ali nema nikakve svrhe uplacivati bilo sta
Da ali tebi treba potvrda da si uplatio, kad god legle te pare...

Nije frka sto ne rade nedeljom, ali je frka sto vecina radi do 5!!!!!!!!!

A elektroprivreda do 2 i 30, ona salter sala, i vecina drugih sluzbi takodjer...mozes mahat usima da ista zavrsis ako imas pauzu od 30 minuta...
Al neka...
kockica_kockica

#16 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

UniCredit u Titovoj radi do 18.00 prije je radila do 20.00.
Subotom rade do 12.00 kao i vecina banaka.
Volksbank na alipasinom radi do 18.00 svaki dan
:)

Mislim da trazimo previse... eto recimo ti trzni centri rade svaki svaki dan praznik ili ne oni rade i mislim da nije u redu... a ti ljudi imaju dusu isto kao i mi... razumljivo mi je da hitna radi non stop ali brate mili uredi, salteri itd ne moraju... ako mi treba nesto fino uzmem izlaz i rijesim to sa papirima... trebamo se svi postaviti u kozu tih ljudi koji rade tamo i kako bi se osjecali da smo na njihovom mjestu...

jazzer

#17 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by jazzer »

mIRCerka wrote:
jazzer wrote:Mislim da na aerodromu radi salter jedne banke ali nema nikakve svrhe uplacivati bilo sta

A elektroprivreda do 2 i 30, ona salter sala, i vecina drugih sluzbi takodjer...mozes mahat usima da ista zavrsis ako imas pauzu od 30 minuta...
Al neka...
Ima smisla to sto kazes pogotovo ako si rokom vezan za odredjeno placanje, ali ako je
frka valjda se nece cekati nedelja. Sve je do nas.
zgembo_sa

#18 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by zgembo_sa »

jazzer wrote:
mIRCerka wrote:

Al neka...
Ima smisla to sto kazes pogotovo ako si rokom vezan za odredjeno placanje, ali ako je
frka valjda se nece cekati nedelja. Sve je do nas.
Ne mozes rokom biti vezan za placanje u nedjelju. Ako ti rok placanja pada u nedjelju onda je opravdano da platis u ponedjeljak, jer je nedjelja neradni dan. Ista stvar vazi i za drzavne praznike.
mIRCerka

#19 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by mIRCerka »

kockica_kockica wrote:UniCredit u Titovoj radi do 18.00 prije je radila do 20.00.

Mislim da trazimo previse... eto recimo ti trzni centri rade svaki svaki dan praznik ili ne oni rade i mislim da nije u redu... a ti ljudi imaju dusu isto kao i mi... razumljivo mi je da hitna radi non stop ali brate mili uredi, salteri itd ne moraju... ako mi treba nesto fino uzmem izlaz i rijesim to sa papirima... trebamo se svi postaviti u kozu tih ljudi koji rade tamo i kako bi se osjecali da smo na njihovom mjestu...

Davno nekad bijah u Italiji, i hodam gradom u 13h, sve pusto sve zatvoreno...pridjem vratima, kad imam sta vidjeti...
Dvokratno radno vrijeme...rade od 8 do 12 pa od 12 do 3 ne rade, onda rade do 7 navece. Svi sve stignu, cak i kad rade od 8 do 5...
sekiracija

#20 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by sekiracija »

Pitam se zasto banke uopste i rade?
Pa bolje bi nam bilo da predjemo na robnu razmjenu. :D
opet ja

#21 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by opet ja »

Zato sto vani ne rade pa nemaju sta da rade :D a za podizanje kesha postoje bankomati :D
kockica_kockica

#22 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

mIRCerka wrote:
kockica_kockica wrote:UniCredit u Titovoj radi do 18.00 prije je radila do 20.00.

Davno nekad bijah u Italiji, i hodam gradom u 13h, sve pusto sve zatvoreno...pridjem vratima, kad imam sta vidjeti...
Dvokratno radno vrijeme...rade od 8 do 12 pa od 12 do 3 ne rade, onda rade do 7 navece. Svi sve stignu, cak i kad rade od 8 do 5...
E moja Mirci gdje smo mi a gdje su talijani.. kod njih postoji dvokratno radno vrijeme kod sviju jer oni vole otici na rucak kuci i ond odmoriti malo... i onda opet na posao...
Nama je auto luksuz, ljudi putuju po sat i po do posla.. ovo je realno gledanje na situaciju... onako razmisljam, da neko radi na Bascarsiji a zivi na Ilidzi koliko se njemu isplati ici u 12 kuci da se vrati u 3... hmmm... radila sam na mjestu gdje su kahrice imale lufta oko 3 sata, i mogle su ici kuci... zeni se nije isplatilo ici kuci, zivjela je na Stupu radila na Katedrali... daleko brate mili a nema auto... hocu reci da kod nas to ne bi moglo funkcionisati kao kod talijana daleko smo mi od njih....
opet ja

#23 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by opet ja »

kockica_kockica wrote:
mIRCerka wrote:

E moja Mirci gdje smo mi a gdje su talijani.. kod njih postoji dvokratno radno vrijeme kod sviju jer oni vole otici na rucak kuci i ond odmoriti malo... i onda opet na posao...
Nama je auto luksuz, ljudi putuju po sat i po do posla.. ovo je realno gledanje na situaciju... onako razmisljam, da neko radi na Bascarsiji a zivi na Ilidzi koliko se njemu isplati ici u 12 kuci da se vrati u 3... hmmm... radila sam na mjestu gdje su kahrice imale lufta oko 3 sata, i mogle su ici kuci... zeni se nije isplatilo ici kuci, zivjela je na Stupu radila na Katedrali... daleko brate mili a nema auto... hocu reci da kod nas to ne bi moglo funkcionisati kao kod talijana daleko smo mi od njih....
Talijani tako rade radi fjake...tj. vrucine...
mIRCerka

#24 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

Post by mIRCerka »

opet ja wrote: Talijani tako rade radi fjake...tj. vrucine...
Nema potrebe za pravdanjem zasto to tako rade, nek kod nas rade radi guzve u saboracaju ili plave boje neba, ali neka izadju u susret onima koji RADE PA I PLACAJU SVE TE RACUNE I DADZBINE...i nemojte mi pricat TREBAS SE ORGANIZOVAT SVE JE DO TEBE BLA BLA BLA BLA...
Zamislite da nemate ni roda ni poroda koji mogu umjesto vas otici i nesto uraditi, vec da STE SAMI SAMCATI U OVOM GRADU I RADITE OD 8 DO 5....
kockica_kockica

#25 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?

mIRCerka wrote:
opet ja wrote: Talijani tako rade radi fjake...tj. vrucine...
Nema potrebe za pravdanjem zasto to tako rade, nek kod nas rade radi guzve u saboracaju ili plave boje neba, ali neka izadju u susret onima koji RADE PA I PLACAJU SVE TE RACUNE I DADZBINE...i nemojte mi pricat TREBAS SE ORGANIZOVAT SVE JE DO TEBE BLA BLA BLA BLA...
Zamislite da nemate ni roda ni poroda koji mogu umjesto vas otici i nesto uraditi, vec da STE SAMI SAMCATI U OVOM GRADU I RADITE OD 8 DO 5....

Mirci sve svoje papire vadim sama... i znam kako je.. i cesto moram uzeti slobodne sate i dane od godisnjeg da uradim.... i da mrzi me sto moram stajati u redovima od tri kilometra za jedan papir, i sto mi dan od godisnjeg ode u PM da se ne izrazavam... ali ja i dalje stojim iza toga da i oni imaju dusu... i cesto stanuju na jednom a rade na drugom kraju grada, i nema svako auto, i ako ga ima, nema ga gdje parkirati sve i da zeli s autom na posao i jos mali milion stvari... i dvokratno radno vrijeme bi zakompliciralo ionako kompliciran status radnika...
ali tema je zasto banke ne rade nedjeljom... odgovor je jednostavan, nedjelja treba biti neradni dan svima.... i to ne treba biti nicija privilegija vec pravo svakog radnika... a to se pravo kod nas krsi na svakom cosku... i osoba koja je postavila ovu temu ocigledno misli da njegova slobodna nedjelja je njegova privilegija i da za njegovo lijeno dupe treba neko i tu nedjelju raditi jer je njemu bas tad bilo naumpalo da ide u banku...
Post Reply