Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Moderator: anex
-
musac
#1 Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx
@musac, bez psovanja, nema potrebe!!!
BarbaDue
- Kraljica_Suza
#2 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Valjda, jer je nedjelja neradni dan. lol 
-
musac
#3 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Jest, slažem se, ali ako banka ima 50 poslovnica, moze bar jedna raditi nedjeljom.Kraljica_Suza wrote:Valjda, jer je nedjelja neradni dan. lol
- burekodsira
#4 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
kakve to ima veze koliko poslovnica ima.... valjda i radnici imaju dusu...
-
crazymmama
#5 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Pa i oni su na neki nacin napredovali imas bankomate maltene na svakom cosku a u krajnjoj liniji imas internet bankarstvo i za firme i za gradane pa mozes udobno iz svoje fotelje u svaka doba obavljati potrebna placanja
- fatality
#6 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
hehehe prejako il sto ne radi barem jedan salter u opstini , kad ih ima tolikomusac wrote:Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx
to je to
#7 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Ako ti treba gotovina imaš bankomat a bilo koja druga transakcija ne bi imala svrhe jer se transakcije ionako odrade tek u ponedjeljak.
- The Nightwatchman
#8 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
pa prijavi se ti u jednu od banaka i reci da bi volio raditi nedjeljom, ako ti to toliko smeta. mozda te i prime.musac wrote:Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx
#9 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
The Nightwatchman wrote:pa prijavi se ti u jednu od banaka i reci da bi volio raditi nedjeljom, ako ti to toliko smeta. mozda te i prime.musac wrote:Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx
- The Nightwatchman
#10 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
ma pun ko brod sigurno.

- Better Man
#11 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
musac wrote:Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx
- horosko
#12 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Dan za odlazak u crkvu!! Samo jos i petak da daju slobodno za dzumu! 
- jazzer
#13 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Mislim da na aerodromu radi salter jedne banke ali nema nikakve svrhe uplacivati bilo sta
jer ce taj nalog svakako biti procesuiran tek u ponedeljak.
- kockica_kockica
#14 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
musac wrote:Zašto? Zar ne mogu ostaviti bar jednu poslovnicu u gradu otvorenu nedjeljom? Ono što je još gore, većina ih ne radi ni subotom. Ja danas išao u Hypo banku na Pofalićima, ne radi. Ne radi ni Unicredit do nje. xxxxxxxxxxxxx
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#15 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Da ali tebi treba potvrda da si uplatio, kad god legle te pare...jazzer wrote:Mislim da na aerodromu radi salter jedne banke ali nema nikakve svrhe uplacivati bilo sta
Nije frka sto ne rade nedeljom, ali je frka sto vecina radi do 5!!!!!!!!!
A elektroprivreda do 2 i 30, ona salter sala, i vecina drugih sluzbi takodjer...mozes mahat usima da ista zavrsis ako imas pauzu od 30 minuta...
Al neka...
- kockica_kockica
#16 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
UniCredit u Titovoj radi do 18.00 prije je radila do 20.00.
Subotom rade do 12.00 kao i vecina banaka.
Volksbank na alipasinom radi do 18.00 svaki dan

Mislim da trazimo previse... eto recimo ti trzni centri rade svaki svaki dan praznik ili ne oni rade i mislim da nije u redu... a ti ljudi imaju dusu isto kao i mi... razumljivo mi je da hitna radi non stop ali brate mili uredi, salteri itd ne moraju... ako mi treba nesto fino uzmem izlaz i rijesim to sa papirima... trebamo se svi postaviti u kozu tih ljudi koji rade tamo i kako bi se osjecali da smo na njihovom mjestu...

Mislim da trazimo previse... eto recimo ti trzni centri rade svaki svaki dan praznik ili ne oni rade i mislim da nije u redu... a ti ljudi imaju dusu isto kao i mi... razumljivo mi je da hitna radi non stop ali brate mili uredi, salteri itd ne moraju... ako mi treba nesto fino uzmem izlaz i rijesim to sa papirima... trebamo se svi postaviti u kozu tih ljudi koji rade tamo i kako bi se osjecali da smo na njihovom mjestu...
- jazzer
#17 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Ima smisla to sto kazes pogotovo ako si rokom vezan za odredjeno placanje, ali ako jemIRCerka wrote:Da ali tebi treba potvrda da si uplatio, kad god legle te pare...jazzer wrote:Mislim da na aerodromu radi salter jedne banke ali nema nikakve svrhe uplacivati bilo sta
A elektroprivreda do 2 i 30, ona salter sala, i vecina drugih sluzbi takodjer...mozes mahat usima da ista zavrsis ako imas pauzu od 30 minuta...
Al neka...
frka valjda se nece cekati nedelja. Sve je do nas.
- zgembo_sa
#18 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Ne mozes rokom biti vezan za placanje u nedjelju. Ako ti rok placanja pada u nedjelju onda je opravdano da platis u ponedjeljak, jer je nedjelja neradni dan. Ista stvar vazi i za drzavne praznike.jazzer wrote:Ima smisla to sto kazes pogotovo ako si rokom vezan za odredjeno placanje, ali ako jemIRCerka wrote:Da ali tebi treba potvrda da si uplatio, kad god legle te pare...jazzer wrote:Mislim da na aerodromu radi salter jedne banke ali nema nikakve svrhe uplacivati bilo sta
Al neka...
frka valjda se nece cekati nedelja. Sve je do nas.
-
mIRCerka
#19 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Davno nekad bijah u Italiji, i hodam gradom u 13h, sve pusto sve zatvoreno...pridjem vratima, kad imam sta vidjeti...kockica_kockica wrote:UniCredit u Titovoj radi do 18.00 prije je radila do 20.00.
Dvokratno radno vrijeme...rade od 8 do 12 pa od 12 do 3 ne rade, onda rade do 7 navece. Svi sve stignu, cak i kad rade od 8 do 5...
- sekiracija
#20 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Pitam se zasto banke uopste i rade?
Pa bolje bi nam bilo da predjemo na robnu razmjenu.
Pa bolje bi nam bilo da predjemo na robnu razmjenu.
-
opet ja
#21 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Zato sto vani ne rade pa nemaju sta da rade
a za podizanje kesha postoje bankomati 
- kockica_kockica
#22 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
E moja Mirci gdje smo mi a gdje su talijani.. kod njih postoji dvokratno radno vrijeme kod sviju jer oni vole otici na rucak kuci i ond odmoriti malo... i onda opet na posao...mIRCerka wrote:Davno nekad bijah u Italiji, i hodam gradom u 13h, sve pusto sve zatvoreno...pridjem vratima, kad imam sta vidjeti...kockica_kockica wrote:UniCredit u Titovoj radi do 18.00 prije je radila do 20.00.
Dvokratno radno vrijeme...rade od 8 do 12 pa od 12 do 3 ne rade, onda rade do 7 navece. Svi sve stignu, cak i kad rade od 8 do 5...
Nama je auto luksuz, ljudi putuju po sat i po do posla.. ovo je realno gledanje na situaciju... onako razmisljam, da neko radi na Bascarsiji a zivi na Ilidzi koliko se njemu isplati ici u 12 kuci da se vrati u 3... hmmm... radila sam na mjestu gdje su kahrice imale lufta oko 3 sata, i mogle su ici kuci... zeni se nije isplatilo ici kuci, zivjela je na Stupu radila na Katedrali... daleko brate mili a nema auto... hocu reci da kod nas to ne bi moglo funkcionisati kao kod talijana daleko smo mi od njih....
-
opet ja
#23 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Talijani tako rade radi fjake...tj. vrucine...kockica_kockica wrote:E moja Mirci gdje smo mi a gdje su talijani.. kod njih postoji dvokratno radno vrijeme kod sviju jer oni vole otici na rucak kuci i ond odmoriti malo... i onda opet na posao...mIRCerka wrote:Davno nekad bijah u Italiji, i hodam gradom u 13h, sve pusto sve zatvoreno...pridjem vratima, kad imam sta vidjeti...kockica_kockica wrote:UniCredit u Titovoj radi do 18.00 prije je radila do 20.00.
Nama je auto luksuz, ljudi putuju po sat i po do posla.. ovo je realno gledanje na situaciju... onako razmisljam, da neko radi na Bascarsiji a zivi na Ilidzi koliko se njemu isplati ici u 12 kuci da se vrati u 3... hmmm... radila sam na mjestu gdje su kahrice imale lufta oko 3 sata, i mogle su ici kuci... zeni se nije isplatilo ici kuci, zivjela je na Stupu radila na Katedrali... daleko brate mili a nema auto... hocu reci da kod nas to ne bi moglo funkcionisati kao kod talijana daleko smo mi od njih....
-
mIRCerka
#24 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
Nema potrebe za pravdanjem zasto to tako rade, nek kod nas rade radi guzve u saboracaju ili plave boje neba, ali neka izadju u susret onima koji RADE PA I PLACAJU SVE TE RACUNE I DADZBINE...i nemojte mi pricat TREBAS SE ORGANIZOVAT SVE JE DO TEBE BLA BLA BLA BLA...opet ja wrote: Talijani tako rade radi fjake...tj. vrucine...
Zamislite da nemate ni roda ni poroda koji mogu umjesto vas otici i nesto uraditi, vec da STE SAMI SAMCATI U OVOM GRADU I RADITE OD 8 DO 5....
- kockica_kockica
#25 Re: Zašto nijedna banka ne radi nedjeljom?
mIRCerka wrote:Nema potrebe za pravdanjem zasto to tako rade, nek kod nas rade radi guzve u saboracaju ili plave boje neba, ali neka izadju u susret onima koji RADE PA I PLACAJU SVE TE RACUNE I DADZBINE...i nemojte mi pricat TREBAS SE ORGANIZOVAT SVE JE DO TEBE BLA BLA BLA BLA...opet ja wrote: Talijani tako rade radi fjake...tj. vrucine...
Zamislite da nemate ni roda ni poroda koji mogu umjesto vas otici i nesto uraditi, vec da STE SAMI SAMCATI U OVOM GRADU I RADITE OD 8 DO 5....
Mirci sve svoje papire vadim sama... i znam kako je.. i cesto moram uzeti slobodne sate i dane od godisnjeg da uradim.... i da mrzi me sto moram stajati u redovima od tri kilometra za jedan papir, i sto mi dan od godisnjeg ode u PM da se ne izrazavam... ali ja i dalje stojim iza toga da i oni imaju dusu... i cesto stanuju na jednom a rade na drugom kraju grada, i nema svako auto, i ako ga ima, nema ga gdje parkirati sve i da zeli s autom na posao i jos mali milion stvari... i dvokratno radno vrijeme bi zakompliciralo ionako kompliciran status radnika...
ali tema je zasto banke ne rade nedjeljom... odgovor je jednostavan, nedjelja treba biti neradni dan svima.... i to ne treba biti nicija privilegija vec pravo svakog radnika... a to se pravo kod nas krsi na svakom cosku... i osoba koja je postavila ovu temu ocigledno misli da njegova slobodna nedjelja je njegova privilegija i da za njegovo lijeno dupe treba neko i tu nedjelju raditi jer je njemu bas tad bilo naumpalo da ide u banku...