Molio bih sve one koji su upućeni u ovaj problem da ostave svoje komentare,a oni koji nisu neka se malo informišu pa tek onda ostave komentare.
Evi jedan mali prilog ovoj temi,a nakon toga na vas je red:
http://www.svjesnost.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=307
Zašto nestaju sva ta djeca?
- kemtrejls
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Zašto nestaju sva ta djeca?
I Sarajevo je zasuto prahom. Kažu da je to prah iz pp-aparata za gašenje početnih požara. Stanovnici u Ulici Jadranska, ne vjeruju u to da je to od pp-aparata.
Ko je i zašto posipao prah po tijelima i automobilima Sarajlija?
Zašto je Sarajevo naprašeno?
O vijesti vidi u današnjim dnevnim novinama,
a rezultate analiza ćemo znati iduće sedmice, kada u MUP-u sve laboratorijski analiziraju.
Kao što je poznato, država BiH ne kontroliše vazdušni prostor na većim visinama,...Čudne se stvari dogadjaju pred i malo nakon izbora.
Da li ovaj prah u Sarajevu ima ikakve veze sa jambo-jet-set avionima ili se samo radi o ''neslanoj'' šali omladine bez pametnog posla?
Volim saiks, jer vlasti više ne mogu ovo zataškati zahvaljujući ovom portalu i pokretaču teme o nestaloj djeci.
Ljetos je iznad Nahoreva vidjena izumrla ptica zvana, dodo, a prošle godine je vidjeno pola tramvaja broj: 3 iznad Mojmila kako leti prema Istočnom Sarajevu koje i nije baš istočno od centra Sarajeva.
U tramvaju su se vidjeli putnici kako ne paniče, nego mirno sjede, stoje,...ne uzbudjuju se.
Vidioci izumrle ptice dodo: Gospodin Sabrija Sirbubalo i njegova istoimena supruga Sabrija Sirbubalo.
Gospodin Sabrija je izjavio: Svi psi lutalice siti i sve brucelozne ovce na broju (Neke pred kamerama, a neke u mesari), a nismo se sjetili da prebrojimo umiljate janjce?!
Između mnogobrojnih vidilaca ''sarajevskog letećeg amsterdamca-holandeza'' izdvojio bih gospodina Ruždiju Šumana i njegovu istoimenu suprugu Ruždiju Šuman, rodjeni u naseljenom mjestu Kijevo kod Sarajeva, općina Trnovo a sa prebivalištem i adresom stanovanja u Olimpijskom naselju(1984.g. Novinarsko naselje ZOI-ja)
Ko je i zašto posipao prah po tijelima i automobilima Sarajlija?
Zašto je Sarajevo naprašeno?
O vijesti vidi u današnjim dnevnim novinama,
a rezultate analiza ćemo znati iduće sedmice, kada u MUP-u sve laboratorijski analiziraju.
Kao što je poznato, država BiH ne kontroliše vazdušni prostor na većim visinama,...Čudne se stvari dogadjaju pred i malo nakon izbora.
Da li ovaj prah u Sarajevu ima ikakve veze sa jambo-jet-set avionima ili se samo radi o ''neslanoj'' šali omladine bez pametnog posla?
Ljetos je iznad Nahoreva vidjena izumrla ptica zvana, dodo, a prošle godine je vidjeno pola tramvaja broj: 3 iznad Mojmila kako leti prema Istočnom Sarajevu koje i nije baš istočno od centra Sarajeva.
U tramvaju su se vidjeli putnici kako ne paniče, nego mirno sjede, stoje,...ne uzbudjuju se.
Vidioci izumrle ptice dodo: Gospodin Sabrija Sirbubalo i njegova istoimena supruga Sabrija Sirbubalo.
Gospodin Sabrija je izjavio: Svi psi lutalice siti i sve brucelozne ovce na broju (Neke pred kamerama, a neke u mesari), a nismo se sjetili da prebrojimo umiljate janjce?!
Između mnogobrojnih vidilaca ''sarajevskog letećeg amsterdamca-holandeza'' izdvojio bih gospodina Ruždiju Šumana i njegovu istoimenu suprugu Ruždiju Šuman, rodjeni u naseljenom mjestu Kijevo kod Sarajeva, općina Trnovo a sa prebivalištem i adresom stanovanja u Olimpijskom naselju(1984.g. Novinarsko naselje ZOI-ja)
- neprilagodjena
#3 Re: Zašto nestaju sva ta djeca?
Boze sacuvaj.
Gledala sam dokumentarac o Kini.
Tamo nesmijes imati vise od jedno djete a i za to jedno djete moras da pitas za dozvolu,ako bez pitanja dobijes (drugo) djete onda platis kaznu.
Nazalost u vecini slucajeva se desi da djete nestane,roditelji prodaju djete nekom drugom ili neko ukrade djete.
Prikazivali su covjeka koji prodaje djecu i koji je prodao svog mladjegg sina,ima jos starijeg sina ali taj mali kaze 'zapamtio sam put kuci,ako me i proda uvjek se mogu vratitit'.
Nazalost roditeljima nije dozvoljeno da traze,policija nepomaze nimalo.
Unajme detektiva kojeg jedva mogu platiti.
U siromasnim zemljama djeca nestanu i onda budu primorana da rade teske tjelesne poslove ili da rade u prostituciji.
Mali broj te djece dodje u familije koje mogu da im pruze ugodan zivot iako vise nisu uz svoju familiju.
Jadna djeca

Gledala sam dokumentarac o Kini.
Tamo nesmijes imati vise od jedno djete a i za to jedno djete moras da pitas za dozvolu,ako bez pitanja dobijes (drugo) djete onda platis kaznu.
Nazalost u vecini slucajeva se desi da djete nestane,roditelji prodaju djete nekom drugom ili neko ukrade djete.
Prikazivali su covjeka koji prodaje djecu i koji je prodao svog mladjegg sina,ima jos starijeg sina ali taj mali kaze 'zapamtio sam put kuci,ako me i proda uvjek se mogu vratitit'.
Nazalost roditeljima nije dozvoljeno da traze,policija nepomaze nimalo.
Unajme detektiva kojeg jedva mogu platiti.
U siromasnim zemljama djeca nestanu i onda budu primorana da rade teske tjelesne poslove ili da rade u prostituciji.
Mali broj te djece dodje u familije koje mogu da im pruze ugodan zivot iako vise nisu uz svoju familiju.
Jadna djeca
-
barby02
#4 Re: Zašto nestaju sva ta djeca?
neprilagodjena wrote:
'zapamtio sam put kuci,ako me i proda uvjek se mogu vratitit'.
Jaaaaaaaaaaaaaao ne mogu da vjerujem . . . . T U G A DO N E B A
- neprilagodjena
#5 Re: Zašto nestaju sva ta djeca?
Sto je najgore otac sjedi pored njega i prica novinaru kako ukrade djete i kako ga proda.
- armin_tz
#6 Re: Zašto nestaju sva ta djeca?
auhuh.. na pitanje "Zasšto nestaju sva ta djeca?" mogao bi napisati toliko odgovora, ali cu napisati onaj, koji najvise odgovara onima koji nisu "obicni" smrtnici: ne znam
- Poglavica
#7 Re: Zašto nestaju sva ta djeca?
da li je tko gledao dokumentarac o Bih?Gledala sam dokumentarac o Kini.
pocelo je sa kradjom i prodajom one djece za Italiju tamo one 1993. Bez krivice Italije(!!!)
Zasto? Umijesanost politickih i sudskih struktura BiH. Sta bi od one 'uzbune Tuzilastva BiH januara 2006?
Tema je ozbiljna o tome bi trebalo nastaviti.
Koliko se secam je BiH 2003 bila pred sankcijama zbog kradje djece "sudskim" i "administartivnim" putem.
Da li tko zna da li su ti izvedeni pred sud? Ili kavi su izgledi nove tuzbe protiv BiH zbog trgovine ljudima. Cujem da je pristigla u ICC. Da li tko o tome zna sta detaljnije?
Ja sam za to da nastavimo temu.
- _veleposlanik
#8 Re: Zašto nestaju sva ta djeca?
Poglavica wrote:da li je tko gledao dokumentarac o Bih?Gledala sam dokumentarac o Kini.
pocelo je sa kradjom i prodajom one djece za Italiju tamo one 1993. Bez krivice Italije(!!!)
Zasto? Umijesanost politickih i sudskih struktura BiH. Sta bi od one 'uzbune Tuzilastva BiH januara 2006?
Tema je ozbiljna o tome bi trebalo nastaviti.
Koliko se secam je BiH 2003 bila pred sankcijama zbog kradje djece "sudskim" i "administartivnim" putem.
Da li tko zna da li su ti izvedeni pred sud? Ili kavi su izgledi nove tuzbe protiv BiH zbog trgovine ljudima. Cujem da je pristigla u ICC. Da li tko o tome zna sta detaljnije?
Ja sam za to da nastavimo temu.
ne znam koliko ce narod ovo ozbiljno shvatiti. to toliko nije ni bitno, s obzirom da je cinjenica jedna, bas kao i istina. satanisticki kultovi tajne prirode su glavni razlog, glavni zlocinac, kako u nasoj zivotnoj tragediji, tako i za ovo krajnje podlo i okrutno nedjelo... zasto ne znamo nista o tome? pitanje je: koliko znamo o tajnim kultovima i njihovim rabotima?