Iako pisac ovih redaka sebe smatra patriotom, mjesecno izdvajam dovoljnu kolicinu novca za casopise iz zapadnog nam komsiluka (na istoku nista novo - bar koliko za sada znam), pored naravno ispunjavanja "patriotskih obaveza"
Razlog zbog kojeg izdvajam nesto vise od prosjecne dnevnice bh. radnika za ove casopise je jednostavan. Svi koji su ih citali znaju da ovdje nema ni trunkice nekih politickih gluposti - pogledajte recimo pisma citatelja u Hackeru - u skoro svakom broju ljudi iz Zenice, Travnika, Sarajeva, Tuzle ...
Zlobnici ce reci - To vas navlace oni hrvatski (iz Hrvatske) kreteni i uzimaju vam pare, a vi tu odvaljujete neke price...
Sad ja vas pitam (te ljude koji slicno misle - a njihova pitanja potvrdjuju da ne znaju sta misle) - zasto ljudi (BOSANCI) citaju BUG (znam vise ljudi koji ih skupljaju godinama), VIDI, PC Chip, i dr.
Zato sto u ovom nam parcetu zemlje gdje zivimo ima ljudi koji znaju objasniti par stvarcica o kompjuteru, znaju reci NE levatskom prodavacu koji im hoce uglaviti neku bijedni GeForce MX karticu (o arhivskim TNT2, Vantama, Aladin, i slicnim glupostima da i ne govorim).
O TOME STA PRODAVACI INFORMATICKE OPREME U BOSNI PODVALJUJU SVOJIM KUPCIMA MOZE SE OTVORITI POSEBNA PRICA, a najvise ljudi popusi kad im uvale FX5200 magic, umjesto FX5200 (koja nije magic), a koja je skuplja kojih 100 maraka
Kako u Bosni i Hercegovini doci do graficke koja je jaca od radeonke 9600 (nekih SE, LE, CRKLE DABOGDA -VERZIJA) - A DA PO STRANI OSTAVIMO pricu o finansijama bar za trenutak?
Rijetki to ucine tako sto naruce te kartice kod prodavaca, i to potraje, ali je TO primjer koliko kaskamo za ostalima u nekim segmentima ovisnosti nasih danasnjih.
Toliko za sada: IZVINJAVAM SE ZBOG DUZINE TEKSTA, ALI DA JE DUPLO DUZI, CINI SE, NE BI BIO DOVOLJAN DA SE DAJU ODGOVORI NA NEKA PITANJA.