Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#226 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by jao_situacije »

tako je gazda :thumbup:

za cartmana i ostale imam odličan prijedlog za film
"the skin i live in"
muha_sa

#227 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by muha_sa »

žene su vazda krive :-) krive su i za impotenciju onog forumša--ne znaju se naštimat
Cartmane

#228 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Cartmane »

brsti wrote:Odgovor bosanskom studentu bez jaja: NISTE FINI NEGO STE JADNI, ZATO STE I SAMI!
Kukaju ovih dana momci po fejsbuku, forumima, otvorenim pismima kako niko neće fine i sve traže samo provod i pare.
Nijedna neće u biblioteku, pozorište, sve bi na splavove i u kafane, pa jadni fini, kulturno uzdignuti momci nemaju više gde da ga umoče.
E pa da vam ja kažem ko su ti “fini”. To su oni što još uvek smaraju devojke otrcanim frazama iz knjiga i filmova i jeftinim doskočicama, jer svojih misli nemaju. Frikovi bez muda, koji se celog života po vazdan kriju u udobnosti poznatog okruženja i ne preduzimaju nikakve rizike.
Optužuju devojke da jure prinčeve iz bajki, a oni su ti koji žive u bajkama, traže netaknute princeze, fetiširaju nad nevinošću i doživljvaju žene kao objekte svojih fantazija. Prilaze lepima i ružnima… prilaze kojoj stignu bez ikakvog kriterijuma i istinske naklonosti, pa gde upali.

Smeta im što žene piju u kafanama, pa pričaju budalaštine i nedolično se ponašaju… Dragi momci, sve na svom mestu – u kafanu se i ide da se izbaci stres, da se pije, peva, igra… upadne u trans ako već tako hoćete, pa se onda rasterećeni ljudi vrate svojim nedeljnim obavezama. A i žene su ljudi. Iste te što se glupiraju po kafanama ćeš pre da vidiš u pozorištu ili s knjigom nekim drugim danima, nego one što se ne provode.

Sve te dobrice kojima “svaka dlaka smeta” samo su mamini sinovi koje neko treba da vuče kroz život. Nemaju skoro nikakvih kvaliteta, ali su zato puni sebe i misle da je dužnost svake devojke kojoj se fino obrate da odmah raširi ruke i noge. Rekle im mame da lepa reč gvozdena vrata otvara…
Jedan takav fin zamalo devojku da udavi. Dobrica, ćutljiv, lepi maniri, donosi cveće, recituje poeziju, vodi u pozorište, pa onda bam – ispade psihički nestabilan. Stisnuo je sa obe ruke oko vrata svom snagom.

Neće sine tebe žene ne zato što si dobar i fin, nego zato što si dosadan, buđav ti je pristup, fore su ti predratne, razmišljanje praistorijsko, deluješ kao psiho, a da se ne lažemo, verovatno i nisi nešto zgodan.
Svi vi dobri i fini, što kukate na ceo svet i tražite opravdanja za svoje neuspehe u drugima, bolje pogledajte sebe. Osnujte neki klub nesrećnika, pa se tamo jedni drugima do mile volje žalite. Niste fini, nego ste jadni – zato ste i sami!
http://besnopile.rs/odgovor-bosanskom-s ... te-i-sami/
Ravaku se pronasla. :lol:
Bodkin

#229 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Bodkin »

Realno u tim godinama sto prije skontas da ne trebas biti fin prema curama bolje za tebe :mrgreen:
TheMule

#230 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by TheMule »

Njegova je greska sto uopste slusa sta one kazu na fejsbuku :lol: ... ili bilo gdje drugo
Last edited by TheMule on 10/11/2015 20:38, edited 1 time in total.
Cartmane

#231 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Cartmane »

brsti wrote:Odgovor bosanskom studentu bez jaja: NISTE FINI NEGO STE JADNI, ZATO STE I SAMI!
Kukaju ovih dana momci po fejsbuku, forumima, otvorenim pismima kako niko neće fine i sve traže samo provod i pare.
Nijedna neće u biblioteku, pozorište, sve bi na splavove i u kafane, pa jadni fini, kulturno uzdignuti momci nemaju više gde da ga umoče.
E pa da vam ja kažem ko su ti “fini”. To su oni što još uvek smaraju devojke otrcanim frazama iz knjiga i filmova i jeftinim doskočicama, jer svojih misli nemaju. Frikovi bez muda, koji se celog života po vazdan kriju u udobnosti poznatog okruženja i ne preduzimaju nikakve rizike.
Optužuju devojke da jure prinčeve iz bajki, a oni su ti koji žive u bajkama, traže netaknute princeze, fetiširaju nad nevinošću i doživljvaju žene kao objekte svojih fantazija. Prilaze lepima i ružnima… prilaze kojoj stignu bez ikakvog kriterijuma i istinske naklonosti, pa gde upali.

Smeta im što žene piju u kafanama, pa pričaju budalaštine i nedolično se ponašaju… Dragi momci, sve na svom mestu – u kafanu se i ide da se izbaci stres, da se pije, peva, igra… upadne u trans ako već tako hoćete, pa se onda rasterećeni ljudi vrate svojim nedeljnim obavezama. A i žene su ljudi. Iste te što se glupiraju po kafanama ćeš pre da vidiš u pozorištu ili s knjigom nekim drugim danima, nego one što se ne provode.

Sve te dobrice kojima “svaka dlaka smeta” samo su mamini sinovi koje neko treba da vuče kroz život. Nemaju skoro nikakvih kvaliteta, ali su zato puni sebe i misle da je dužnost svake devojke kojoj se fino obrate da odmah raširi ruke i noge. Rekle im mame da lepa reč gvozdena vrata otvara…
Jedan takav fin zamalo devojku da udavi. Dobrica, ćutljiv, lepi maniri, donosi cveće, recituje poeziju, vodi u pozorište, pa onda bam – ispade psihički nestabilan. Stisnuo je sa obe ruke oko vrata svom snagom.

Neće sine tebe žene ne zato što si dobar i fin, nego zato što si dosadan, buđav ti je pristup, fore su ti predratne, razmišljanje praistorijsko, deluješ kao psiho, a da se ne lažemo, verovatno i nisi nešto zgodan.
Svi vi dobri i fini, što kukate na ceo svet i tražite opravdanja za svoje neuspehe u drugima, bolje pogledajte sebe. Osnujte neki klub nesrećnika, pa se tamo jedni drugima do mile volje žalite. Niste fini, nego ste jadni – zato ste i sami!
http://besnopile.rs/odgovor-bosanskom-s ... te-i-sami/

Image
beniciodeltoro

#232 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by beniciodeltoro »

Cartmane wrote:Ravaku se pronasla. :lol:
:?
Ne kontam zašto bi se iko trebao uvrijediti zbog teksta onog šonje pa da napiše ovaj tekst iz razloga što mu je krivo što je se pronašao.
Prvo, autor prvog teksta je ogorčen jer su drugi ljudi sretni a on nije. Osoba koja pljuje druge jer žive svoj život, provode se i uživaju. Zašto bi se iko trebao uvrijediti što mu autor daje do znanja da mu je krivo što nema život kao on?
Drugo, ovdje se nema ko pronalaziti jer autor prvog teksta nije ciljao na određenu grupu nego je sve momke i djevojke što su u vezi nazvao papcima i kurvama
brsti

#233 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by brsti »

Bodkin wrote:Realno u tim godinama sto prije skontas da ne trebas biti fin prema curama bolje za tebe :mrgreen:
Pa kakav trebas biti? :shock: Sta raditi..
Patriotska_Liga

#234 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Patriotska_Liga »

Bodkin wrote:Realno u tim godinama sto prije skontas da ne trebas biti fin prema curama bolje za tebe :mrgreen:
To su finoćom nazvali oni koji ne znaju prići djevojci kako spada, kao eto ja sam fin de ti sad hajde sa mnom, pa nije ba gebira.

Evo gore fino objašnjeno, znači u pristupu je sve, moraš imati u vidu osoba s druge strane upravo gleda u nekog ko bi kao trebao da bude osoba s kojom će se viđati skoro svaki dan u narednom periodu. I šta vidi? Šonju. Šta će joj šonjo za svaki dan? Lik 100% nema nikakav pristup, ukočen je, smotan, iskompleksiran, visi po Fb i kmeči. Pa koja bi ga bolan djevojka htjela?

Priča o previše finom i kriminalcu je crno bijela tehnika. Treba bit normalan, s jedne strane ne biti prepotentan, a s druge cijeniti sebe, dakle biti karakter.
Cartmane

#235 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Cartmane »

Samo se vi sprdajte s likom... Ovakve stvari su imale dalekoseznije poslijedice od likovanja onih koji nisu u takvoj situaciji i ne znaju kako je biti u istoj.

Patriotska_Liga

#236 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Patriotska_Liga »

To se slažem, ovakve treba posmatrati na vrijeme.
Bodkin

#237 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Bodkin »

brsti wrote:
Pa kakav trebas biti? :shock: Sta raditi..
Def ne trebas odgovarati na poruke u roku od 10 src, slati 10 poruka dnecno, uvijek dolaziti na vrijeme, ucijek se javljati na telefon i biti dostupan, svaku njenu kritiku prihvatati, slati joj kredit kad nema da ti se javi, reci joj da te prozove pa ces ti nazvati, biti najbolji jaran njenim jaranicama, prilagoditi cijeli zivot njoj ili prestati se druziti sa muskom ekipom. Ovo sve sam vidio da rade momci iz moje raje :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#238 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Jimmy McNulty »

Evo me, jedan od onih što nemaju djevojku već dugo. :mrgreen:

Uvijek sam mislio da je ne mogu naći zbog svog fizičkog izgleda, kada sam i to riješio i kada stvarno izgledam pristojno i dobro i dalje me neće. Činjenica je da sam previše dobar i dopuštam da mi se jaše po leđima, jednostavno kada me neko blizak nešto zamoli ja ne znam reći Ne i onda vremenom se to pretvori u iskorištavanje mene jer druga strana vidi da može. A nekakav sam i bagav, dosta stidljiv i uvijek mislim da je realna samo ona najgora opcija. Prići djevojci - pffff, lakše prići lavu s komadom mesa u ruci. Svakako mi je popušiti u bilo kojoj od te dve situacije pa koja je razlika? Kad te lav podere ako preživiš bol će proći, kad te neko opet odbije ostane to urezano u tebi. I pri tome apsolutno nemam talenat da pričam s nekim koga ne poznajem ili s kim sam se tek upoznao tako da to još više otežava prilazak i barenje. Nisu krive djevojke, kriv sam ja koji im nemam ništa ponudit. Što bi bile sa nekim ko je toliko nesiguran u sebe i čije je samopouzdanje ispod nule, realno ni ja sam sebe ne bih izabrao.

S druge strane imam jednu drugaricu koja je zaista vrh djevojka i koliko ja visoko kotiram u njenim očima mi je uvijek bilo malo čudno: za mene kaže da sam prezgodan, inteligentan, sa sjajnim smislom za humor i da sam prava prilika. Takođe kaže mi eto to da sam dobar i da nekako trebam više muško biti, žene kao vole to. Treba mi ta neka mrvica šarma, jedna doza drskosti ili šta ti ja znam, znate ono što već čini razliku a što ja godinama ne umijem postići i krivim samo sebe. Tako da ovaj student gore jede govna, nisu krive djevojke kriv je on baš kao i ja.

Ja sam isto odustao tj pauza. Malo da odmorim od svega toga jer mi je postalo veliki teret i loše utiče na moju psihu. samo ću reći da sam ove godine doživio nekih 15-tak odbijanja, jedno je toliko bilo teško jer sam bio zaljubljen ko nikad u životu da još nisam došao sebi kako treba. Sad malo radim na sebi, čitam, treniram, trudim se popraviti na fakultetu, pokušavam što više da udjem u dijalog sa osobama koji nisu dio moje svakodnevnice u nadi da ću nešto popraviti... eto moradoh i ja nešto našvrljat, valjda je relevantno mišljenje momka u dvadesetim godinama koji nije imao djevojku nevjerovatnih 5 godina.
Rockefeller

#239 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Rockefeller »

Većina ih je ali takvo je vrijeme došlo.
Njanjavi

#240 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Njanjavi »

Sve to treba kurcem u chelo dok ne natekne, il chundara il njena blentara :roll:
beniciodeltoro

#241 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by beniciodeltoro »

Cartmane wrote:Samo se vi sprdajte s likom... Ovakve stvari su imale dalekoseznije poslijedice od likovanja onih koji nisu u takvoj situaciji i ne znaju kako je biti u istoj.

Znam za taj slučaj i koja je poenta? Biti sa nekim iz sažaljenja? Da ne bi puko i nešto strašno uradio? Za takve slučaje treba profesionalna pomoć, jezivo je i pomisliti započeti vezu sa takvim. Evo nećemo mu se više smijati ali šta predlažeš dalje? Izlaziš sa osobom jer ti se sviđa, nekima se svidi karakter, neki gledaju na materijalne stvari, neki na fizički izgled, ne izlazi se sa osobom zbog straha ili sažaljenja da bi ovaj mogao nešto uraditi ako ga odbiješ.
Nismo mi ovdje važni i naša reakcija nego cure sa kojima izlazi i njihova reakcija. Šta hoćeš sa tim videom dokazati? Da je se moglo spriječiti da je jedna htjela izaći mimo svoje volje sa njim?
Cartmane

#242 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Cartmane »

Jimmy McNulty wrote:Evo me, jedan od onih što nemaju djevojku već dugo. :mrgreen:

Uvijek sam mislio da je ne mogu naći zbog svog fizičkog izgleda, kada sam i to riješio i kada stvarno izgledam pristojno i dobro i dalje me neće. Činjenica je da sam previše dobar i dopuštam da mi se jaše po leđima, jednostavno kada me neko blizak nešto zamoli ja ne znam reći Ne i onda vremenom se to pretvori u iskorištavanje mene jer druga strana vidi da može. A nekakav sam i bagav, dosta stidljiv i uvijek mislim da je realna samo ona najgora opcija. Prići djevojci - pffff, lakše prići lavu s komadom mesa u ruci. Svakako mi je popušiti u bilo kojoj od te dve situacije pa koja je razlika? Kad te lav podere ako preživiš bol će proći, kad te neko opet odbije ostane to urezano u tebi. I pri tome apsolutno nemam talenat da pričam s nekim koga ne poznajem ili s kim sam se tek upoznao tako da to još više otežava prilazak i barenje. Nisu krive djevojke, kriv sam ja koji im nemam ništa ponudit. Što bi bile sa nekim ko je toliko nesiguran u sebe i čije je samopouzdanje ispod nule, realno ni ja sam sebe ne bih izabrao.

S druge strane imam jednu drugaricu koja je zaista vrh djevojka i koliko ja visoko kotiram u njenim očima mi je uvijek bilo malo čudno: za mene kaže da sam prezgodan, inteligentan, sa sjajnim smislom za humor i da sam prava prilika. Takođe kaže mi eto to da sam dobar i da nekako trebam više muško biti, žene kao vole to. Treba mi ta neka mrvica šarma, jedna doza drskosti ili šta ti ja znam, znate ono što već čini razliku a što ja godinama ne umijem postići i krivim samo sebe. Tako da ovaj student gore jede govna, nisu krive djevojke kriv je on baš kao i ja.

Ja sam isto odustao tj pauza. Malo da odmorim od svega toga jer mi je postalo veliki teret i loše utiče na moju psihu. samo ću reći da sam ove godine doživio nekih 15-tak odbijanja, jedno je toliko bilo teško jer sam bio zaljubljen ko nikad u životu da još nisam došao sebi kako treba. Sad malo radim na sebi, čitam, treniram, trudim se popraviti na fakultetu, pokušavam što više da udjem u dijalog sa osobama koji nisu dio moje svakodnevnice u nadi da ću nešto popraviti... eto moradoh i ja nešto našvrljat, valjda je relevantno mišljenje momka u dvadesetim godinama koji nije imao djevojku nevjerovatnih 5 godina.

Evo ovo je vec trezveno i dobro napisano. Pronasao sam se u mnogocemu sto si napisao. Ali misljenja sam da olako amnestiras djevojke. Nisu one cvijecke, mnoge su korov.
kolegione

#243 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by kolegione »

Jimmy McNulty wrote:Evo me, jedan od onih što nemaju djevojku već dugo. :mrgreen:

Opterecenje oko trivijalne stvari, druze opusti se procjeni ljude kako muske tako zenske, ponudi sto zelis; sex, vezu, imaj stav. Dzentlmen si ko zasluzuje ne nekoj Bakus djevojci nego nekoj koja to zeli. Glupo je dumati o tome, prosetaj gradom ali razmisljaj o svakom koraku smorices se hodajuci.
maida95

#244 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by maida95 »

Ja eto smatram da si ti sasvim normalan momak.. A tu dozu drskosti ćeš da dobiješ kad ti samo jednog dana pukne film, pa više nećeš dozvoliti sebi da te neko gazi :mrgreen:
Ja sam eto iste ličnosti k'o ti
Jimmy McNulty wrote:dopuštam da mi se jaše po leđima, jednostavno kada me neko blizak nešto zamoli ja ne znam reći Ne i onda vremenom se to pretvori u iskorištavanje mene jer druga strana vidi da može.
al' vjeruj, neko pređe tu granicu i ti se promijeniš, okreneš za 180 i postaneš i bezobrazniji, "drzak", i počneš više gledaš sebe, da udovoljavaš sebi, a ne drugome. Al' polako, nekom se to desi ranije, nekom kasnije, al' svi to prođu :D
Unitedforever

#245 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Unitedforever »

Vidim ovdje svi momka osuđuju da je patetičan. Eto nek vi niste patetični, izlizani forumaši u najsiromašnijoj zemlji u Evropi. Svi ste u sretnim brakovima i vezama sa odličnim poslovima i uživate sve privilegije koje vam pruža ova država. Slika djevojaka i momaka u današnjem vremenu je samo odraz onoga što nam je nametnuto. Sve moguće jeftinoće, od muzike, izgleda, izlazaka, filmova, spotova, emisija, reality-a, modernih roditelja i nakaradnog odgoja. To ne može da donese ništa drugo od ovog što se trenutno dešava. Kad je neko realan, odmah je patetičan. Vrlo je upitno ko je tu patetičan.
dezurni_ucenik

#246 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by dezurni_ucenik »

Posto ste momka razapali na krst, hajmo sada sagledat i drugu stranu. Nazvacete me konzervativcem, ali djevojka koja svaki vikend ide da pije, plese, skace i pEva i da je ujutru mrtvu pijanu iz kafane iznose, nije djevojka vec dronfulja.
maida95

#247 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by maida95 »

Slažem se :)
Cartmane

#248 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by Cartmane »

Unitedforever wrote:Vidim ovdje svi momka osuđuju da je patetičan. Eto nek vi niste patetični, izlizani forumaši u najsiromašnijoj zemlji u Evropi. Svi ste u sretnim brakovima i vezama sa odličnim poslovima i uživate sve privilegije koje vam pruža ova država. Slika djevojaka i momaka u današnjem vremenu je samo odraz onoga što nam je nametnuto. Sve moguće jeftinoće, od muzike, izgleda, izlazaka, filmova, spotova, emisija, reality-a, modernih roditelja i nakaradnog odgoja. To ne može da donese ništa drugo od ovog što se trenutno dešava. Kad je neko realan, odmah je patetičan. Vrlo je upitno ko je tu patetičan.

Bravo momak. Ali hajde ti sad ubjedi ove sto sve znaju o svemu. :thumbup:
trcicu trceci

#249 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by trcicu trceci »

dezurni_ucenik wrote:Posto ste momka razapali na krst, hajmo sada sagledat i drugu stranu. Nazvacete me konzervativcem, ali djevojka koja svaki vikend ide da pije, plese, skace i pEva i da je ujutru mrtvu pijanu iz kafane iznose, nije djevojka vec dronfulja.
Ovdje se sve hipoteticki posmatra, nigdje konkretnog primjera. Problem je sto momci koji ne znaju naci djevojku krivicu prebacuju na njih i govore za sebe da su fini. Ako te nijedna nece sigurno nije problem u njima nego u tebi. To je teorija velikih brojeva.
dezurni_ucenik

#250 Re: Zašto nemam djevojku - razočarani sarajevski student

Post by dezurni_ucenik »

Ono je de fakto, sto je cinjenica je da ne treba biti ni previse fin. Ne samo prema djevojkama, vec generalno. Pogano je danas vrijeme, ljudi su postali govna i smradovi, mnogi ce gledati da te kroz tu finocu pregaze,.
Post Reply