zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

jareb

#26 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Post by jareb »

Bloodflow wrote:Nisi skont'o pitanje lave, a pitanje je zašto nema sarajevskog u Sarajevu, niko ne pita šta se pije u Grudama, Duvnu etc...Sarajevo popije dobar dio što zajedno popije ostatak Bosne a bome i 'ercegovine. Zbog svega, k'o što neko ovdje reče, izbjegavam kafane koje ne troše domaće...sarajka zakon.
Skontao sam ja. Nego sam povukao paralelu. Htjeo sam reci da su i sarajlije djelom krive jer konzumiraju strana piva. Zato sam rekao ljudi prodaju ono sto mogu prodati a ne ono sto nemogu.
Bloodflow

#27 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Post by Bloodflow »

A i ovaj... gdje nađe pivnicu i to još na Bistriku gdje je pivo 5 KM? K'o sad Bistrik sad neki japijevski dio grada, prije je k'o Pekam u Londonu (odakle su Delboy i Rodney iz Mućki :D) nego, ja znam bar 5 mjesta gdje je pola litre 3KM i to ti je u 90% mjesta u Sarajevu...Ne moraš piti u Avazovom tornju...Korner, Under, Route, ma ima ih metar...
Nego da ovim hiljadama raznih navijača po gradu nešto poručim, kad onako masovnije udju u lokal gdje nema našeg piva, odmah gazdu natjerat' da pušta "Vino piju nane..." "Jedna si jedina..." 8-) da vidiš kako ima, da ne imenujem sad objekat gdje smo se "raskopčali" sad ima sarajke u po dana u po noći...a prije bila samo Stella i nekakvi drugi pederluci...
JThomas

#28 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Post by JThomas »

ma misli na pivnicu sarajevske pivare...al jebiga, to je šminka restoran, šminka restorani naplaćuju ugođaj i poslugu.

na većini mjesta je veliko točeno ili 3 ili 3.5 km koje god bilo.
Bloodflow

#29 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Post by Bloodflow »

Ma znam za Pivnicu, neka i takvih mjesta i cijena, kad imaš gošparska gotivu onda ne stoji priča da je skupo, u Kelnu ima mjesta gdje je pivo 2 eura, a ista količina u npr. hotel Maritimu 8 eura...i to je normala, mada se radi o zemlji piva...
Fakat je da u mnogim sarajevskim mjestima još uvijek nema "nacionalnog" (čitaj sarajevskog) piva...
Bijeli_sa

#30 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Post by Bijeli_sa »

Al realno, nema bolje pive od tocene sarajevske.... :D ne salim se fakat uopste a hem sto je beton pivo, hem sto je nase nacionalno blago, tako da tu praksu treba promijeniti sigurno.... :dance:
Vares City

#31 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Post by Vares City »

Nebi M. wrote:
spreca wrote:
boogy wrote:Nisam nešto obraćao pažnju po kafićima, al bio sam neki dan u pivnici na bistriku i pola litra sarajevske točene je 5KM - previše brate. Sipaju je tu gdje je i prave. Nema troškova prevoza, carine ... itd. Po mom skromnom mišljenju 1/2L sarajevske točene - 5KM - previše.

Pijem samo sarajevsko u flasi 0.33 (i ako mi je tuzlansko pod nosom)jer je stvarno naj bolje ,premingera nebih ni dzabe uzasno se je pokvarilo.

Ali 5km za toceno u sred sarajeva nebih dao ni da sam izaso iz ludnice.Za ovo ih neka bude sramota
Ne mogu vjerovati sto citam... bio sam prosle godine na Jahorini, tamo gore sam placa za malo Sarajevsko (ne sjecam se 0.33 ili 0.25) 3.5 km!! Ok.. gore je turisticko mesto.. zima bla bla.. ali u GRADU??? 5km??? 5 Km je od prili 4.20 svajcarskih franaka.. ovde 05. domaceg u samoj pivnici toliko kosta samo malo vise - 5.50 (cca 7 KM) .. :roll:
EICHHOF,pivara u Luzern-u nudi gostima "klipacu",0,5l za SFr 2,otprilike 2,40 maraka a u Seheru vise nego X2,pa jel ta sto je Sarajevska pivara proizvodi lijeci neke bolesti,SIDU,rak ,... :mrgreen: :-)
vanjki

#32 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??

Post by vanjki »

ja sam cuo da ako neki kafic zeli tociti sarajevsko toceno da je jako tesko doci do njih.navodno ti treba stela i za to.mozda grijesim,ali i ne trude se oni previse da saraejvsko zauzme primat.ali u svakom slucaju treba reci NE,jednom Tuborgu,Laskom :bih: .....
Post Reply