Ako odes u haciendu,mash,pivnicu(bivsi internet).... svugdje se nudi tuborg pivo,koje je obicno sranje.Pa zar to nije sramota da moramo piti neka strana piva a dokazano je da je sarajevsko medju najboljim u svijetu.
zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
-
vanjki
#1 zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Pozdrav raja.Ne znam da li je neko pokrenuo ovu temu ali muka mi je vise da u centru Sarajeva nemas nigdje popiti toceno sarajevsko pivo.
Ako odes u haciendu,mash,pivnicu(bivsi internet).... svugdje se nudi tuborg pivo,koje je obicno sranje.Pa zar to nije sramota da moramo piti neka strana piva a dokazano je da je sarajevsko medju najboljim u svijetu.

- HAVANA
#2 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Uf,i mene to nervira.
Imaju bolji podsticaj od ovih drugih i

Imaju bolji podsticaj od ovih drugih i
- video
#3 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Pa valjda je fahro sredio da bude tako, nemeRe ti on onog selimovica, nikako 
- boogy
#4 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Nisam nešto obraćao pažnju po kafićima, al bio sam neki dan u pivnici na bistriku i pola litra sarajevske točene je 5KM - previše brate. Sipaju je tu gdje je i prave. Nema troškova prevoza, carine ... itd. Po mom skromnom mišljenju 1/2L sarajevske točene - 5KM - previše.
- HAVANA
#5 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Koliko je uvozna u nekom boljem objektu?
-
ins
#6 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Dobro zapazanje, pri cemu je:vanjki wrote:Pozdrav raja.Ne znam da li je neko pokrenuo ovu temu ali muka mi je vise da u centru Sarajeva nemas nigdje popiti toceno sarajevsko pivo.
Ako odes u haciendu,mash,pivnicu(bivsi internet).... svugdje se nudi tuborg pivo,koje je obicno sranje.Pa zar to nije sramota da moramo piti neka strana piva a dokazano je da je sarajevsko medju najboljim u svijetu.![]()
Tuborg iz Osijeka, a toceni "Tuborg" je zapravo Pan!
Carlsberg iz Celareva u Vojvodini, a kada narucis toceni "Carlsberg" dobijes Lav!
Razlog: agresivni nastup Tuborga i Carlsberga, nasuprot tromom ponasanju Sarajevske pivare koja se malo uljuljkala u svoju poziciju u Sarajevu... Trziste je majka...
-
ins
#7 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Sve osim Nektara i Sarajevske je uvozna...HAVANA wrote:Koliko je uvozna u nekom boljem objektu?
- HAVANA
#8 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
ins wrote:Sve osim Nektara i Sarajevske je uvozna...HAVANA wrote:Koliko je uvozna u nekom boljem objektu?
Znam ja šta je uvozna nego pitam boogya koliko košta pola litra točenog uvoznog?
- spreca
#9 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
boogy wrote:Nisam nešto obraćao pažnju po kafićima, al bio sam neki dan u pivnici na bistriku i pola litra sarajevske točene je 5KM - previše brate. Sipaju je tu gdje je i prave. Nema troškova prevoza, carine ... itd. Po mom skromnom mišljenju 1/2L sarajevske točene - 5KM - previše.
Pijem samo sarajevsko u flasi 0.33 (i ako mi je tuzlansko pod nosom)jer je stvarno naj bolje ,premingera nebih ni dzabe uzasno se je pokvarilo.
Ali 5km za toceno u sred sarajeva nebih dao ni da sam izaso iz ludnice.Za ovo ih neka bude sramota
- MoHiKaNaC
#10 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Ja nesto nisam primjetio da flasirane varijante fali po sarajevskim kaficima. Sto se tocene pive tice, prestao sam je piti osim ponekad crno u Celticu...
A ako je tacna cijena da je pola litre tocene pive u pivnici 5 KM onda stvarno pretjeruju. Cini mi se da je nekad piva tamo bila dosta jeftinija...
A ako je tacna cijena da je pola litre tocene pive u pivnici 5 KM onda stvarno pretjeruju. Cini mi se da je nekad piva tamo bila dosta jeftinija...
-
Nebi M.
#11 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Ne mogu vjerovati sto citam... bio sam prosle godine na Jahorini, tamo gore sam placa za malo Sarajevsko (ne sjecam se 0.33 ili 0.25) 3.5 km!! Ok.. gore je turisticko mesto.. zima bla bla.. ali u GRADU??? 5km??? 5 Km je od prili 4.20 svajcarskih franaka.. ovde 05. domaceg u samoj pivnici toliko kosta samo malo vise - 5.50 (cca 7 KM) ..spreca wrote:boogy wrote:Nisam nešto obraćao pažnju po kafićima, al bio sam neki dan u pivnici na bistriku i pola litra sarajevske točene je 5KM - previše brate. Sipaju je tu gdje je i prave. Nema troškova prevoza, carine ... itd. Po mom skromnom mišljenju 1/2L sarajevske točene - 5KM - previše.
Pijem samo sarajevsko u flasi 0.33 (i ako mi je tuzlansko pod nosom)jer je stvarno naj bolje ,premingera nebih ni dzabe uzasno se je pokvarilo.
Ali 5km za toceno u sred sarajeva nebih dao ni da sam izaso iz ludnice.Za ovo ih neka bude sramota
- MoHiKaNaC
#12 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Ma ne, cijena te pive je u prosjeku 3 KM po flasi...
- vox-populi
#13 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Eto ti razloga sto nema Sarajevskog nigdje. Jebote, 5 KM za pola litra. Pa ovdje u Minhenu gdje je prosjecna plata preko 1600€ pola litra je oko 3€.boogy wrote:Nisam nešto obraćao pažnju po kafićima, al bio sam neki dan u pivnici na bistriku i pola litra sarajevske točene je 5KM - previše brate. Sipaju je tu gdje je i prave. Nema troškova prevoza, carine ... itd. Po mom skromnom mišljenju 1/2L sarajevske točene - 5KM - previše.
- TheWatcher
#14 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
vanjki wrote:Pozdrav raja.Ne znam da li je neko pokrenuo ovu temu ali muka mi je vise da u centru Sarajeva nemas nigdje popiti toceno sarajevsko pivo.
Ako odes u haciendu,mash,pivnicu(bivsi internet).... svugdje se nudi tuborg pivo,koje je obicno sranje.Pa zar to nije sramota da moramo piti neka strana piva a dokazano je da je sarajevsko medju najboljim u svijetu.![]()
vrlo jednostavno objasnjenje
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#15 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
u 99.99% slucajeva pijem sarajevsko,probao sam vecinu piva ali mi ovo nase najvise odgovaraspreca wrote:boogy wrote:Nisam nešto obraćao pažnju po kafićima, al bio sam neki dan u pivnici na bistriku i pola litra sarajevske točene je 5KM - previše brate. Sipaju je tu gdje je i prave. Nema troškova prevoza, carine ... itd. Po mom skromnom mišljenju 1/2L sarajevske točene - 5KM - previše.
u pivnici valjda racunaju da tu dolaze samo guzonje koje ne pitaju za cijenu
uglavno na mjestima gdje ja izlazim sarajevsko pivo uvijek ima
-
vanjki
#16 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
to sto je u pivnici 5KM piva je stvarno puno.ali oni ciljaju najvise na strance i od njih uzimaju lovu.ma ne mogu da vjerujem da se sarajevsko na nekim mjestima kao sto je hacienda,bico itd ne moze naci i da toce sranje od tuborga.Ali sigurno ove strane firme daju bolje uslove i jeftiniji su, sto je malo nelogicno.
meni je preminger dobro pivo,ne znam sto zezate
meni je preminger dobro pivo,ne znam sto zezate
- 2407
#17 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Primjetio sam i ja da sarajevskog tocenog slabo gdje ima. Flasirana varijanta se moze naci svugdje, ali tocena tesko.
Upratio sam par puta sto u novinama, sto na vijestima da se domaci pivari(Sarajevsko, Nektar...) zale kako su nekonkurentni u odnosu na strane proizvodjace, jer valjda sadasnji zakon favorizuje strane u odnosu na domace proizvodjace piva i ne stiti domace proizvodjace dovoljno. Ahhh... u ovoj zemlji je sve naopako, pa me i ne cudi previse takva situacija.
Upratio sam par puta sto u novinama, sto na vijestima da se domaci pivari(Sarajevsko, Nektar...) zale kako su nekonkurentni u odnosu na strane proizvodjace, jer valjda sadasnji zakon favorizuje strane u odnosu na domace proizvodjace piva i ne stiti domace proizvodjace dovoljno. Ahhh... u ovoj zemlji je sve naopako, pa me i ne cudi previse takva situacija.
-
Klodovik
#18 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Ja sam samo primijetio da sarajevskog tamnog točenog nema baš svuda. Donedavno ga je, koliko znam, bilo samo u HS Pivnici.
- hepek071
#19 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
đe nema sarajevskog ne pijem pivo
minus je svakako gazdi u džepu
- Bloodflow
#20 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Pa jbg, pivara ima kvalitet, naše pivo je po oficijelnom svjetskom rangu daleko ispred laškog ali kad je marketing nula, zaštita domaćeg proizvođača na državnom nivou nula, i do odsustva svijesti vlasnika ugostiteljskih objekata, koja je u CRO npr. itekako razvijena i nema mjesta gdje nemaš domaću Žuju ili Karlovačko...ima i ova finta što neko pomenu, a radi se ovako: da udruženje potrošača uputi javni apel konzumentima da traže u ugostiteljskim objektima domaće pivo, sarajku, tuzlansko bihaćko, nektar i sl. koje se ovdje proizvodi, a "elita" nek pije Bud, Kilkeny etc. što se mene tiče...
-
jareb
#21 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Pa ima krivice i do gradjana. Recimo u mjestima gdje zive Hrvati ima samo stranih piva najvise iz Hrvatske. Trziste je zasnovano za zakonu potraznje. Zasto neko da prodaje proizvod koji niko ne trosi. Znaci da gazde pivnica i kafica znaju da im niko nece piti nijedno drugo pivo nabavljali bi samo sarajevsko. Saberite oko 100 ljudi udjite u pivnicu i trazite sartajevsko pivo ako nemdne samo se pokupite i izadite, pa cete vidjeti da ce odmah sutra da bude sarajevskog (ako je gazda ima samo 3 ciste u glavi). Vracam se na Hrvate oni nece nista sto nije Hrvatsko i tacka. Zado gazde samo nabavljaju pivo iz Hrvatske. Mislite li da oni nebi prodavali Sarajevsko kad bi znali da ce Hrvati to da piju.
- Bloodflow
#22 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Nisi skont'o pitanje lave, a pitanje je zašto nema sarajevskog u Sarajevu, niko ne pita šta se pije u Grudama, Duvnu etc...Sarajevo popije dobar dio što zajedno popije ostatak Bosne a bome i 'ercegovine. Zbog svega, k'o što neko ovdje reče, izbjegavam kafane koje ne troše domaće...sarajka zakon.
- Edin H.
#23 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
Tamo zive klosari sto ne vole potrositi na dobru kapljicuvox-populi wrote:Eto ti razloga sto nema Sarajevskog nigdje. Jebote, 5 KM za pola litra. Pa ovdje u Minhenu gdje je prosjecna plata preko 1600€ pola litra je oko 3€.boogy wrote:Nisam nešto obraćao pažnju po kafićima, al bio sam neki dan u pivnici na bistriku i pola litra sarajevske točene je 5KM - previše brate. Sipaju je tu gdje je i prave. Nema troškova prevoza, carine ... itd. Po mom skromnom mišljenju 1/2L sarajevske točene - 5KM - previše.
- shuriken
#24 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
sarajevsko pivo je jako dobro, uvijek ga biram prije svih drugih lager pivi kojih ima kod nas po kaficimaBloodflow wrote:Pa jbg, pivara ima kvalitet, naše pivo je po oficijelnom svjetskom rangu daleko ispred laškog ali kad je marketing nula, zaštita domaćeg proizvođača na državnom nivou nula, i do odsustva svijesti vlasnika ugostiteljskih objekata, koja je u CRO npr. itekako razvijena i nema mjesta gdje nemaš domaću Žuju ili Karlovačko...ima i ova finta što neko pomenu, a radi se ovako: da udruženje potrošača uputi javni apel konzumentima da traže u ugostiteljskim objektima domaće pivo, sarajku, tuzlansko bihaćko, nektar i sl. koje se ovdje proizvodi, a "elita" nek pije Bud, Kilkeny etc. što se mene tiče...
i umjesto da grade autenticni marketing na tome da rade jako dobro pivo
oni se busaju u prsa da su medju prvih 10 na svijetu na nekom fake web sajtu
bruka & sramota
- duspi
#25 Re: zasto nema sarajevskog piva po kaficima??
ma korner zakon, u sred grada, flaširana 2, mala točena 2, velika 3...ide ko halva 
možda jest reklama jebiga, halalite, al samo da se vidi da ipak ima kafana u centru grada sa sarajevskog pivom i normalnim cijenama..iako jako malo nažalost
možda jest reklama jebiga, halalite, al samo da se vidi da ipak ima kafana u centru grada sa sarajevskog pivom i normalnim cijenama..iako jako malo nažalost