Zasto nema Low-cost avio kompania u BiH

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...
Post Reply
User avatar
hrusta
Posts: 426
Joined: 24/11/2006 15:01
Location: Per ardua ad astra....

Zasto nema Low-cost avio kompania u BiH

Post by hrusta » 27/04/2007 16:35

Vozdra raja, evo nesto se dumam i kontam zasto fakat kod nas nema avio kompanija sto nude stvarno pristupacne cijene avio prevoza. znam neki ce mozdra reci ovo se diskutovalo ono kad je bila frka oko germanwings-a. ako neko zna pouzdano, sto starno nama nedolaze low-cost kompanije kao sto su easyjet, ryan air, air berlin. kad covjek vidi ima ih u HR (mislim dolaze im non stop, puca im turizam) neke jeftine kompanije lete u SRB itd. bio sam na easjet.com stranici, nema ba gdje ne lete, bezveze ukucam neke datume da vidim koliko bi me doso let od engleske do splita i ono izadje €6 + tax u jednom pravcu = €25 ukupno, pa to je jeftino, svi znaju da turizam u HR u toku ljeta puca, na dubrovackom aerodromu nema kakvih se nevidi avio kompanija, dobro neke su charter ali ima i jeftinih. rayanair sklapa ugovore sa manjim aerodromima po evropi zbog manje takse i tako jeftine karte. nasi hoce da im dolaze turisti a nista nisu osigurali da im to omoguce, nece turista doci preko vikenda i platiti €200 za let....... :?


User avatar
Hantraga
Posts: 3102
Joined: 19/10/2006 18:13
Location: Sent Lujis

Re: Zasto nema Low-cost avio kompania u BiH

Post by Hantraga » 27/04/2007 16:42

hrusta wrote:Vozdra raja, evo nesto se dumam i kontam zasto fakat kod nas nema avio kompanija sto nude stvarno pristupacne cijene avio prevoza. znam neki ce mozdra reci ovo se diskutovalo ono kad je bila frka oko germanwings-a. ako neko zna pouzdano, sto starno nama nedolaze low-cost kompanije kao sto su easyjet, ryan air, air berlin. kad covjek vidi ima ih u HR (mislim dolaze im non stop, puca im turizam) neke jeftine kompanije lete u SRB itd. bio sam na easjet.com stranici, nema ba gdje ne lete, bezveze ukucam neke datume da vidim koliko bi me doso let od engleske do splita i ono izadje €6 + tax u jednom pravcu = €25 ukupno, pa to je jeftino, svi znaju da turizam u HR u toku ljeta puca, na dubrovackom aerodromu nema kakvih se nevidi avio kompanija, dobro neke su charter ali ima i jeftinih. rayanair sklapa ugovore sa manjim aerodromima po evropi zbog manje takse i tako jeftine karte. nasi hoce da im dolaze turisti a nista nisu osigurali da im to omoguce, nece turista doci preko vikenda i platiti €200 za let....... :?


Eto vidis napiso si tu recenicu "Puca im turizam"

Mi uvjek ispanemo na karti na onom mjestu gdje se presavija, pa kad se karta ishaba, haman se i ne primjetimo...

Nema potraznje, nema konkurenciije, nema low cost flying...

User avatar
hrusta
Posts: 426
Joined: 24/11/2006 15:01
Location: Per ardua ad astra....

Post by hrusta » 27/04/2007 16:51

Mi uvjek ispanemo na karti na onom mjestu gdje se presavija, pa kad se karta ishaba, haman se i ne primjetimo...

Nema potraznje, nema konkurenciije, nema low cost flying...upravu si, ja posjeti neki dan onaj turisticki centar nize hotela europa ustvari preko puta centrala, reko haj da vidim sta ima, ono je fakat jadno i zalosno, tmurno nako, one zenske sjede ni bu ni mu, piju kaficu, cigara i trac. ja pitam imateli onaj promotivni dvd enjoy bih, ona se samo nasmija i kaze 'cuj dvd' statce ti to, i nako siktericno odgovori nema, to je samo za vazne turiste, ja ko eto onice im doci u taj centar, i imaju samo za njih, eeee pa mogo sam ja biti, staja znam nakav nas biznisman zivim u tunguziji i hocu da pokazem mojim poslovnim partnerima kakva mi je zemlja pa da ih malo dovedem da vide kako je ovhe rahatluk, eeee moj boze sve bi se na veresiju sa malo truda..... :sad:

Post Reply