Svaka čast!sudnjidan wrote:Zamisli da hirurgu na operacionom stolu umre pacijent zato... jer je bio alergican na narkozu. I na kritike rodbine umrlog, odgovor hirurga ili njegovih advokata bude: "Sta je, svi bi se usr.ali da navucete hirurske rukavice ili uzmete skalpel".Irm@ wrote:svi su odjednom profesionalni komentatori...a svi bi se usr.ali da se nadju u komentatorskoj kabini...![]()
Kako to lijepo kaze Mrki iz Otpisanih: "Proslo je vrijeme improvizacija".
Ljudi, manite se partizanshtine, nije ovo 1945. da se iz shume dolazi na najodgovornije funkcije i 20 godina pravda kako je bio rat, kako su se rasuli strucni kadrovi i sl. Trazili smo i dobili kapitalizam i zakon trzista gdje monopolistima nema mjesta. Ako zakon trzista vazi za demobilisanog borca na pijaci koji mora u trzisnoj utakmici pobijediti Kineza da prehrani porodicu, isto treba biti i sa nesposobnim menadzmentom i priucenim komentatorima BHT-a.
Zašto NE želimo gledati SP na BHT1?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- arctic
-
davis.ba
Smeta mi što ne mogu gledati ono što sam platio svojim parama! Jel razumiješ to?sulesavic wrote:De mi objasnite protivnici BHT-a šta vam smeta:
BHT-ov komentator?
RAK-ova odluka o zabrani emitovanja na kablu?
Kablov potez da vas/nas naguzi za HRT2 (očito je da su ranije znali za ograničenja)?
To smo upravo i uradili legendo preko kablovske. Platili smo za gledanje svih tih stranih programa uključujući i HRT. Možda nisi znao ali kablovksa se plaća mjesečno za gledanje tih programa. Dakle nisu besplatni pa da oni mogu ukinuti.FaceOff wrote:Kome se ne svidja gledanje na BHT-u nek sebi kupi satelitsku antenu i gleda na Al Arabiji ako hoce. BHT je kupio prava za Bosnu i Hercegovinu i oni jedini mogu emitovati SP na području BiH i tačka.
-
edikamedika
Ovi nas fakat prave budalama.
RTL regularno cijeli dan prenosi tekme sa SP-a i niko ne reaguje.
Zasto se RTL signal ne gasi??? oni prenose SP u bocanju ili fudbalu???
Sramota, nista drugo.
RTL regularno cijeli dan prenosi tekme sa SP-a i niko ne reaguje.
Zasto se RTL signal ne gasi??? oni prenose SP u bocanju ili fudbalu???
Sramota, nista drugo.
-
Pearl
danas su kolege iz susjednog entiteta prenosili utakmicu SCG-Holandija na rtrs... jel i to protiv pravila ili se to moze tolerisati..
mislim da su prenosili sa BHT-a...
mislim da su prenosili sa BHT-a...
-
edikamedika
Dakle, HS je ugasio, kod mene je Elob i jos je signal gore.davis.ba wrote:Meni su bili ugasili i rtl. A nemam ni ard-a. Stvarno nema smisla. Prelazim sa kablovske definitivno.
Srecom, imam i satelitsku jos na balkonu pa gledam tekme preko satelita, to mi ne mogu ugasiti. Jedino sto po novom zakonu o uredjenju okolisa antene ne smiju biti na balkonu
Nije bitno sta su opljackali i mrtve i zive i sto su unazadili drzavu da se nikada oporaviti nece, bitno je gdje stoje satelitske antene i koji kanali se emitiraju preko kablovskih operatera.
Stoka.
-
bosnian kingdom
Hajd ne foliraj se. Baho sa svojim moronsko-dubinsko-mahalsko-pljuvacno-seljacko-neelokventinm- "buh" glasom ne bi bio ni portir na HTV-u!!! A da ne govorim o njegovoj snalazljivosti, poznavanju igraca i sporta uopste, nepotrebnih komentara, greskama itdmostarac wrote:Ne, ne moras svrsavati na Bahin glas jer je on nas, ali je cinjenica da bi 95% ovih sto placu za HRT-om na tog istog Bahu svrsavalo da je komentator HRT-a. O tome se ovde radi. Ne idete vi za kvalitetom nego ste navikli da kazete sve sto je nase ne valja, a sve sto je tudje valja i onda sami sebe ubjedite da je Blazicko dobar komentator, a covjek je morbidan do bola, ali jebiga on je komentator HRT-a.edikamedika wrote:Mostarac, nadam se da ces uzivati u skorom prijenosu tekme Srbija - Holandija, uz nadasve objektivan komentar banjaluckog komentatora na nasoj lijepoj i prelijepoj, patriotskoj BH televiziji.
Mislim, kad smo vec kod "naseg".
Daj covjece, sta tebe boli gdje drugi zele gledati tekme i zasto, ostavi se patriotizma tamo gdje mu nije mjesto. Sta, ja mojam svrsavati na debilni Bahin glas jer je eto on "nas". Vodi si ga kuci, ako ti je drag.
Smijesno.
Ja zelim kvalitetu, ne zanima me koja je i cija je televizija. I niko nema pravo da meni odredi sta cu ja gledati i koju cu televiziju gledati, sto sam platio SVOJIM parama.
-Jednostavno ne mogu i ne zelim da ga slusam. Jer on NIJE komentator !!!
- Jednom sam citao njegov intervju. Covjek javno, mrtav-hladan, priznaje da u jednoj utakmici nije dobio spisak igraca pa je IZMISLJAO imena !!!! Ne samo da je od sebe pravio budalu, nego i milionersko gledateljstvo. I tako nesto priznati, a ne postidjeti se ili izviniti !?!?!?
Pa ne znam....isto kad bih doasao na operacioni stol, a kirurg mi se keblari i kaze da prvi put u zivotu skalpel drzi. Ma MRSSS !!!
-
Animal
SUTRA JE PONEDELJAK, SVI TELEFONE U RUKE I ZOVITE SVOJE KABLOVKSE OPERATERE DA VAM RAZJASNE ZASTO JE HRT 2 UKINUT I KADA SE UTAKMICE NE PRIKAZUJU??
BUDITE MALO ZUSTRIJI DA VIDIMO KAKO CE REAGOVAT.. STVARNO NEMA SMISLA VISE GLEDAT ONE NASE DEBILNE UVODNE EMISIJE (KOJE IMAMO PRAVO GLEDATI NA HRT-U)
KADA VEC NE MOZEMO GLEDAT TEKME BAR DA NESTO URADIMO PO TOM PITANJU..
P.S. IZVINJAVAM SE ZBOG VELIKIH SLOVA AL VOLIO BI DA SVI OVO PROCITAJU I SHVATE OZBILJNO..
BUDITE MALO ZUSTRIJI DA VIDIMO KAKO CE REAGOVAT.. STVARNO NEMA SMISLA VISE GLEDAT ONE NASE DEBILNE UVODNE EMISIJE (KOJE IMAMO PRAVO GLEDATI NA HRT-U)
KADA VEC NE MOZEMO GLEDAT TEKME BAR DA NESTO URADIMO PO TOM PITANJU..
P.S. IZVINJAVAM SE ZBOG VELIKIH SLOVA AL VOLIO BI DA SVI OVO PROCITAJU I SHVATE OZBILJNO..
-
edikamedika
Ma zvao sam jucer vec tri puta, skine me sa qrca "imate na nasem sajtu objasnjenje, dovidjenja".
Istina, vidim da je snuzden i da im nije pravo.
Ali treba navaliti i jebat im svima mame. Stvarno nema smisla, ako vec moram platiti 6 KM pretplate, primoran sam, nece me primorati da i gledam njihov debilni program. Mislim, svaka im cast, nasi su i sve to stoji, neka ih i nadam se da ce do kraja propratiti program sa SP-a i drago mi je i sto je mojih 6x12 KM godisnje pomoglo u tome, ali brate mili daj me popusti i ne tjeraj me da gledam taj program.
Ja sam platio svoje i daj me ostavi na miru da ja gledam sta ja hocu.
Istina, vidim da je snuzden i da im nije pravo.
Ali treba navaliti i jebat im svima mame. Stvarno nema smisla, ako vec moram platiti 6 KM pretplate, primoran sam, nece me primorati da i gledam njihov debilni program. Mislim, svaka im cast, nasi su i sve to stoji, neka ih i nadam se da ce do kraja propratiti program sa SP-a i drago mi je i sto je mojih 6x12 KM godisnje pomoglo u tome, ali brate mili daj me popusti i ne tjeraj me da gledam taj program.
Ja sam platio svoje i daj me ostavi na miru da ja gledam sta ja hocu.
-
edikamedika
Da, kako da ne, bas na prvi dan SP-a dolazi zahtjev iz Zagreba da se ukine HRT 2.
Samo, zasto isti zahtjev ne upute ka Ljubljani, recimo. I tamo se reemitira HRT 2.
Suplja prica, ukratko.
Samo, zasto isti zahtjev ne upute ka Ljubljani, recimo. I tamo se reemitira HRT 2.
Suplja prica, ukratko.
-
napalhame
Procitao sam sve od pocetka stvarno je bilo jadnih komentara, a ovo sto se desava sa SP je jadno i tuzno a kablovske operatere boli k.... meni je rekao danas ako ti se ne svidja otkazi kablovsku.....
Evo pitanje jel se treba ukinuti i HRT zato sto prenosi F1 a i hayat je platio isto kao i HRT za prava prenosa.... najbolje je ukinuti nam sve i staviti poveze pa da nas drugi vode
A sto se tice Bahe on je jedan papak koji veze nema ovo govorim opcenito posto ga znam jako dobro porodicni prijatelj
Evo pitanje jel se treba ukinuti i HRT zato sto prenosi F1 a i hayat je platio isto kao i HRT za prava prenosa.... najbolje je ukinuti nam sve i staviti poveze pa da nas drugi vode
A sto se tice Bahe on je jedan papak koji veze nema ovo govorim opcenito posto ga znam jako dobro porodicni prijatelj
-
napalhame
napalhame wrote:Direktor BHT1 Milan Trivić uputio je danas zahtjev Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH da najoštrije upozori kablovske operatere na njihovu zakonsku obavezu poštivanja interesa televizijskih gledatelja u BiH.
Kablovski operateri moraju prenositi program sva tri emitera Javnog radiotelevizijskog servisa BiH, uključujući i direktne prenose BHT1 sa Mundijala 2006.
"Izjave da se program BHT1 ne može prenositi na kablovskoj televiziji su netočne. Ukoliko kablovski operateri uskrate gledaoteljima najmanje 130 sati prijenosa iz Njemačke, BHT1 će od RAK-a tražiti da im oduzme dozvolu za rad", navodi Trivić u zahtjevu RAK-u.
On još jednom naglašava kako je Televizija BiH od novca televizijskih pretplatnika kupila ekskluzivna prava sa Svjetskog nogometnog prvenstva Njemačka 2006. i nema nikakvih prepreka da se taj signal prenosi i putem kablovske televizije.
Tragom objavljenih netočnih i nepotpunih informacija u javnosti o pravima emitiranja BHT1 programa Svjetskog prvenstva u nogometu, a putem kablovskih operatera, Javni radio-televizijski servis BiH priopćio je danas kako su kablovski operateri obavezni, na osnovu dozvole RAK-a, pružiti uslugu kablovske distribucije programa javnih RTV servisa u BiH.
Potpisanim ugovorom s "Infront" Sports media Javni radio-televizijski servis BiH stekao je isključiva, ekskluzivna prava da emitira program Svjetskog nogometnog prvenstva na zemaljskoj mreži i satelitu te u kablovskim sustavima, a čemu su kabel operateri blagovremeno obaviješteni.
Kabel operateri su informirani i o obavezi da na teritoriji BiH onemoguće prijenos programa SP-a u nogometu na bilo kojoj drugoj mreži, izuzev BHT1 i BH radija1. Dostavljena im je i precizna programska shema BHT1 s točnim satnicama održavanja i emitiranja utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu.
(Bljesak/Fena)
-
dzanum
stvar je jasna.
hrt2 nema otkupljena prava za emitiranje u bih.
svaki kabl operater u bih je duzan da u svoju ponudu uvrsti i javni servis.
kablovski operateri koji su samo poiskljucivali program hrt2 su zeznuli stvar. njima se zalite sto nemate serija. oni su nesposobni.
i ne samo to. kabl operateri koji u kanadi emituju americke kanale za vrijeme reklama stavljaju iskljucivo kanadske reklame.
kakvo je stanje po pitanju reklama u bih?
hrt2 nema otkupljena prava za emitiranje u bih.
svaki kabl operater u bih je duzan da u svoju ponudu uvrsti i javni servis.
kablovski operateri koji su samo poiskljucivali program hrt2 su zeznuli stvar. njima se zalite sto nemate serija. oni su nesposobni.
i ne samo to. kabl operateri koji u kanadi emituju americke kanale za vrijeme reklama stavljaju iskljucivo kanadske reklame.
kakvo je stanje po pitanju reklama u bih?
- Haris033
Meni je sve jasno...
Kemal Huseiniović (direktor RAka) je muz od Almire Huseinovic (voditeljica na BHTu), i mislim da tu ima i te kakvih talova...
Hrvatska ima nabolje TV pograme i gledanje istih je moj licni izbor, a ko zeli da gleda BHT, bujrum...
Mojne mi, samo, diktature!!!
Kemal Huseiniović (direktor RAka) je muz od Almire Huseinovic (voditeljica na BHTu), i mislim da tu ima i te kakvih talova...
Hrvatska ima nabolje TV pograme i gledanje istih je moj licni izbor, a ko zeli da gleda BHT, bujrum...
-
radeljas
nasao si odlicnu vezu. bravo. upravo to ima veze itekako. kod nas se uvijke privatni interesi prelome preko ledja obicnog svijeta.Haris033 wrote:Meni je sve jasno...
zasto nemamo pravo izbora?
zasto smo obmanuti kad smo kupili kablovsku s tim da imamo i hrt2?
zasto smo ga imali toliko vremena ako je on pustan neregularno?
zasto ga jos uvijek ima pola bih, a mi u sarajevu ne?
zasto ne primjene zakon protiv kabl operatora u mostaru koji emitira hrt2 i nece ga skinuti?
rakovi zakoni ne vaze u herceg bosni i rsu?
f..ck them all? i onu konjastu dunju i kemala, isto takvog.
evo broja koji mi je dao inkasant i rekao da je to broj u raku na koji se mogu zaliti - 250 600. nema druge nego da svi zovu i da ih naruzimo dok ne polude. predlazem i druge opcije protesta, a sve da ne slusham bahu, bivseg prodavaca farmerki iz varteksa, sa biserima tipa "super dobar potez, ali strashno losh shut ... "
[/b]
-
radeljas
dok na srpskoj tv i na hrtu 2 imamo izvjestace sa lica mjesta sa masom informacija uzivo, dotle kod nas refik sabanadzovic, koji nije bas nacisto sa jezikom kojim govori, sjedi 2 dana u studiju. da ne spominjem sudiju "experta" peljtu koji sastavlja nebulozne recenice tipa "faul ne zastarjeva" pa je sudija iako je dao prednost svedskoj trebao dati zuti karton igracu t&t.sudnjidan wrote:Dok na RTL-u Pjer Litbarski uvodi gledaoce u susret Meksiko-Iran, iza prekrasne scene BHT-a svoje radove cita Emir Imamovic, ekspert za sve, a zapravo za nista, jedan od najvecih mediokriteta na javnoj sceni BiH. Be continued...
monopol preko nasih ledja. da bar imaju k od kvaliteta pa hajde. muka mi je vise od ove zemlje i od njene preplacene administracije ... i nekompotentnih i neobrazovanih na svakom mjestu placenom nasim parama
- flora.sa
joj ljudi sto kakite
...zamislite da opet nemamo struje pa da ne mozemo nikako gledati ni hrt, ni bht, nista
budimo stretni sto imamo sliku
...to je najbitnije. Koja TV kuca, nije da nije vazno, ali bitno je da mozemo gledati...
i mene Baho nervira, ali gledam
ali ne...nama uvijek tudje govno ljepse dismr

budimo stretni sto imamo sliku
i mene Baho nervira, ali gledam
ali ne...nama uvijek tudje govno ljepse dismr
-
davis.ba
Važno je ako sam platio. Razumite već jednom. Niko nama nije poklonio niti jedan od tih programa. VEĆ SMO DODATNO PLATILI ZA SVE TO.flora.sa wrote:joj ljudi sto kakite...zamislite da opet nemamo struje pa da ne mozemo nikako gledati ni hrt, ni bht, nista
![]()
![]()
budimo stretni sto imamo sliku...to je najbitnije. Koja TV kuca, nije da nije vazno, ali bitno je da mozemo gledati...
-
radeljas
floro ti se zadovolji sa malim ili sa nicim. i prizivaj mrak koliko hoces, ali ovo sto davis kaze je poenta. pri tome kada sam uzimao kablovsku prevaren sam jer su mi ponudili i HRT2 i zato sam i kupio. sta s tim?davis.ba wrote:Važno je ako sam platio. Razumite već jednom. Niko nama nije poklonio niti jedan od tih programa. VEĆ SMO DODATNO PLATILI ZA SVE TO.flora.sa wrote:joj ljudi sto kakite...zamislite da opet nemamo struje pa da ne mozemo nikako gledati ni hrt, ni bht, nista
![]()
![]()
budimo stretni sto imamo sliku...to je najbitnije. Koja TV kuca, nije da nije vazno, ali bitno je da mozemo gledati...
-
vaginalna_manipulacija
Eno jučer u Avazu obavijest od AKOP-a (Udruga kabl. operatera u BiH) objavili da HRT2 neće biti više u sistemu ni kod jednog kabl. operatera ni poslije završetka SP.
Lafo nemaju dozvolu za emitiranje (a kablovska ga kod nas emitira pa najmanje 6-7 god.), ko da ih RAK do sada ne bi kaznio ako nemaju dozvolu.
Ja otkazujem kablovsku, gledat ću šta ja hoću preko digit. resivera, nek crknu mamu im.
Na BH Cable Net-u jučer sve utakmice na RTL-u su se mogle gledati normalno.
IDIOTI
Lafo nemaju dozvolu za emitiranje (a kablovska ga kod nas emitira pa najmanje 6-7 god.), ko da ih RAK do sada ne bi kaznio ako nemaju dozvolu.
Ja otkazujem kablovsku, gledat ću šta ja hoću preko digit. resivera, nek crknu mamu im.
Na BH Cable Net-u jučer sve utakmice na RTL-u su se mogle gledati normalno.
IDIOTI
- flora.sa
zasto NE ZELIMO DA GLEDAMO BHT?...ili tako nesto...tema se tako zove...
pa zasto gledate?
BTW...vjerovatno ste prevareni i od strane kablovskih operatera, tako da se mozete zaliti i na njih...i oni su dijelom krivi za novonastalu situaciju...nemojte im platiti slijedeci mjesec, zato sto su vas zakinuli, zalite se i dalje...nadam se da ce vam vratiti taj zeljno iscekivani kanal
radeljas...mislim da se i tu u ovoj situaciji zadovoljavas sa malim, jer ipak gledas prenose BHT...ili ipak bojkotujes, samo zato sto Baho komentira?
i nije kablovska samo HRT...placa se cio paket...a u paketu ima jos puuuno programa za gledati...
ne kazem da nije glupo, glupo jest...zalosno jest, sto mi placamo ova medijska previranja, imate pravo da se zalite, ali dobro je sto mozemo gledati svjetsko, bilo na ovom ili onom kanalu...
pa zasto gledate?
BTW...vjerovatno ste prevareni i od strane kablovskih operatera, tako da se mozete zaliti i na njih...i oni su dijelom krivi za novonastalu situaciju...nemojte im platiti slijedeci mjesec, zato sto su vas zakinuli, zalite se i dalje...nadam se da ce vam vratiti taj zeljno iscekivani kanal
radeljas...mislim da se i tu u ovoj situaciji zadovoljavas sa malim, jer ipak gledas prenose BHT...ili ipak bojkotujes, samo zato sto Baho komentira?
i nije kablovska samo HRT...placa se cio paket...a u paketu ima jos puuuno programa za gledati...
ne kazem da nije glupo, glupo jest...zalosno jest, sto mi placamo ova medijska previranja, imate pravo da se zalite, ali dobro je sto mozemo gledati svjetsko, bilo na ovom ili onom kanalu...
- Mahalac
Ukratko i u ovom slucaju smo donji moj radeljas...sto je najgore ja sam prije skoro godinu dana PLATIO prikljucak za kablovsku i tu mogucnost izbora i taj uzitak gledanja SP sa toliko zivog programa direktno iz Njemacke(HRT) a ne kako neko rece Refika Sabanadzovica u "belom" i sta sad da covjek radi ...ovde stvarno vise nema nikakvog smislaN SVE OTISLO U MP3 ovo s televizijama je samo tacka na svo sranje koje nam se desava a da smo bespomocniradeljas wrote:floro ti se zadovolji sa malim ili sa nicim. i prizivaj mrak koliko hoces, ali ovo sto davis kaze je poenta. pri tome kada sam uzimao kablovsku prevaren sam jer su mi ponudili i HRT2 i zato sam i kupio. sta s tim?davis.ba wrote:Važno je ako sam platio. Razumite već jednom. Niko nama nije poklonio niti jedan od tih programa. VEĆ SMO DODATNO PLATILI ZA SVE TO.flora.sa wrote:joj ljudi sto kakite...zamislite da opet nemamo struje pa da ne mozemo nikako gledati ni hrt, ni bht, nista
![]()
![]()
-
radeljas
duhovita si jako. prisiljen sam da slusam tog bivseg prodavaca farmerki koji mi prica na utakmici argentina - obala slonovace o transferu izmedju lampara i deka, a pri tome ni jedan nemaju veze sa utakmicom koju prenosi i sve tako i sve tome slicno. da ne govorim o njegovom spominjaju bh reprezentacije u obje utakmice koje je prenosio. valjda da svi kazu kako je on patriota, kao i kemal i njegova zena i milan trivic i ona dunja. ali to nije tema. za moje pare mi prodaju smece. i nemam kome da se zalim.flora.sa wrote:radeljas...mislim da se i tu u ovoj situaciji zadovoljavas sa malim, jer ipak gledas prenose BHT...ili ipak bojkotujes, samo zato sto Baho komentira?![]()