Zašto NE želimo gledati SP na BHT1?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dont Let

Post by Dont Let »

Vidim koliko sama sa sobom razgovaram :-)

A ja svoj intelekt odmaram na ovakvim temama :-)Nekako se pamet sama nametne. :P Nema mi nikog ravnog (u ovim odgovorima), pa da mi nešto kao diskutujemo...

A moja pisemenost? Imaš nešto protiv navodnika? Da koristim možda jednostruke (znaš ono ---> ' ) pa ćeš se možda sjetiti da se tako citira?
:-)
sudnjidan

Post by sudnjidan »

zzzzz wrote:
sudnjidan wrote:Ljudi, na ARD-u imate super sliku, jos u formatu 16:9, komentatore koji Vas ne nerviraju, ko zna imalo njemacki moze slusati analizu utakmice od strane Gintera Necera, iza 20h nema reklama... Ja mislim da je nabavka satelitske antene odlicna investicija pogotovo zato sto ce se, ako ovo uspije, nastaviti teror nepismenih komentatora pod parolom "nervirajmo se na domace". Nema HRT-a, sutra ostaje da F1 gledamo na Hayatu ili RTL-u, brzo ce i Liga prvaka...
Nadam se da ce to sve tako biti ko sto kazes, onda mozda budu bolji bh programi
Bice bolji ako se ukine konkurencija? :lol:
U nedostatku konkurencije nepismeni TV-komentatori dobice strasan motiv da se educiraju i nadoknade ono sto su trebali nauciti u osnovnoj skoli. Lol, dosta je ove teme, hajmo otvoriti novu: "BiH u Evropskoj uniji do 2009. godine" ili "Ukidanje viza u oktobru". 8-)
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Dont Let wrote:Vidim koliko sama sa sobom razgovaram :-)

A ja svoj intelekt odmaram na ovakvim temama :-)Nekako se pamet sama nametne. :P Nema mi nikog ravnog (u ovim odgovorima), pa da mi nešto kao diskutujemo...

A moja pisemenost? Imaš nešto protiv navodnika? Da koristim možda jednostruke (znaš ono ---> ' ) pa ćeš se možda sjetiti da se tako citira?
:-)
Joj jesam se ufurala u ove forumske "rasprave" (koje nekako uvijek završavaju sa
"haj ne seri" ili "idi otvori temu za sebe - buuuuuuuu")
bosnian kingdom

Post by bosnian kingdom »

Zasto ne zelim gledati prijenos utakmica na BHT??

- zato sto ne zelim da slusam price o bekovima u Francuskoj na utakmici ENG-PARG.
- zato sto ne zelim da slusam: „OPASNO jeeee....“(bar 10 puta u toku utakmice), sta je opasno u vraziju mater?
- zato sto ne zelim da slusam: „Dobro skače“ (bar 10x)...koji moronski komentar...“dobro skače“, pa sta je skok s motkom ili fudbal? Pogotovo desetak puta!!!
- zato sto ne zelim da slusam: "Dobro vecer iz sarajevskog studija..." (odmah znam da mi nista specijalno nece reci u toku citave utakmice, a sto ni sam necu vidjeti)
- zato sto ne zelim da slusam: "Ući će.....ne vidim bas sad....(ne vidi broj igraca op.a.)
- zato sto ne zelim da slusam: "igrac.....(pauza)......sa brojem 6...(pauza)...a da to je....da....“
- zato sto ne zelim da slusam: "Mislim da je to bio....(pauza)...reiser je zaboravio da prikaze....(opet nije vidio broj igraca, pa komentar ostade "nedorecen")
- zato sto ne zelim da slusam: "Ovdje vlada misljenje...(misli u Njemackoj,a on u studiju u Sarajevu !?!?)
- zato sto ne zelim da slusam komentiranje onog sto vec vidim (xy je primio loptu-pa vidim i sam; xy je pucao-vidim i sam, xy izgleda zabrinuto-wauuuu komentara, xy je napravio prekrsaj...pardon, to je bio yy....itd)
- Ne zelim da slusam po 2. minute apsolutne tisine (kada komentor nema nista reci, ustvari ne zna, a toliko stvari se desava na terenu).
-Zato sto ne zelim gubiti zivce.
- Zato sto ne zelim slusati nepotrebne, amaterske, neelokventne, neartikulisane, ponavljacke, bombardisticno statisticke, idiotske komentare i komentatore!!!

ZELIM DA SAM BIRAM!
ZELIM KVALITETU!
HEBES DEMOKRACIJU OVAKVU (citaj:na bosanski nacin)!
mostarac

Post by mostarac »

Iskreno recheno ovi sto ovde revu za HRT-om seru i to do bola, a zasto. Evo samo jednog primjera - FENOMENALNI BEZGRESNI KOMENTATORI HRT-a
Vela Kina-Kostarika "zanimljivije je gledati izravan prijenos plime i oseke"
• bozo susec :"ispricavamo se dragi gledatelji ali cini se da je netko umro"
• drago cosic Mallorca-Hajduk u Mallorci utakmica minuta sutnje za zrtve ETA-e :"i sada je minuta sutnje za Andjelka Herjavca"
• Miroslav Rede na HRT-u, utakmica izmedu Reala i Juventusa : "Tko prvi zabije gol, biti ce u prednosti.

• Ćosić prije cca 20 godina prenosio formulu 1 i u na prijenosu utrke iz monte carla za vrijeme kruga zagrijavanja kada vozači voze polako naglo mjenjajući smjer lijevo desno (tzv cik-cak) on poviče: Ma, ljudi šta je ovo, ovo se mora hitno zaustaviti, ovakva utrka nema smisla, vozači su poludjeli kad voze ovako cik cak!!"
• utakmica ekvador-Hrvatska 83 minuta 1:0 ekvador vodi a Ivo Susak mudro "nama ovaj rezultat nikako ne odgovara"
• U fudbalu je osnovna jedna, a to su dve stvari: rad, red i disciplina
• ITA-CRO,out za Talijane,a Sušec kaže:"Panucci se je odlučio na ubacivanje rukom".
• ulazi novi igrač i četvrti sudac diže onaj semaforčić i pokazuje 8 (ulazi broj osam),
a Božo Sušec sav preneražen: "...OSAM MINUTA!!!!!... NEVJEROJATNO,
DA LI JE TO OSAM MINUTA PRODUŽIO SUDAC....DA,OSAM MINUTA.." Poslije koje minute komentira: ".. i to je taj novi igrač ušao s brojem osam".
• "Evo Hrvatska je trinaesta, ispred Šveðana koji su diskvalificirani što je dobar rezultat, a i ispred Kine ... a znate koliko oni mogu napravit štafeta?!"
• Miću dušanović , prijenos ivaniševićevog meče:

Ajmo gorane, sad ga sad ga, ajmo bekend, bekend!!, ma neeeeeeee, bekend igraj kad ti kažem!!!, ehhhhh, kako Goran ne zna kad treba bekend potegnit.
• A kad je mićo čekao u ateni interview od vaterpolista i nešto ga Grci sa strane zajebavaju, a on: "Pa dobro koja je ovo pička materina, pa pola sata čekamo...Ispričavamo se štovani gledaoci što ste morali ovako dugo čekati..."
• Utakmica Nizozemska - Jugoslavija (1998), Čosič ili Sušec: penal za Jugoslaviju: Mijatović, Mijatović i prečka, Ima boga....
• ne znam koji komentator je u pitanju: ''sviđa mi se ovaj dečko''... nakon 30 sekundi: ''naravno mislio sam na njegov način igre''
• Mićo:
Ančić pukne dijagonalu gdje je našao komadić slobodnog prostora tako da Indijci nisu mogli uhvatiti loptu, a on viče: "Indijaca ima milijardu i trista milijuna, ali Ančić je uspio pronaći komadić terena di nema nijednog!"?
• Cvitković:
Kimi je ušao na nadoljevanje guma!!
• neznam jel ovo bilo...USA '94 (Bugarska-Svedska), ne mogu se sjetit komentatora
Trifon Ivanov ulazi u 16-erac Svedjana a komentetor ce: Trifon Ivanov! Triiiiifon Ivanooov! pa taj covjek stvarno izgleda zastrasujuce!
• Boris Mutic: I Janica se napokon vratila gdje joj je i mjesto. na HRT!

• Cvitkovic F1, u boxu mislim mclaren stoji par sekundi previse: "Pa ovoga nema niti na ininim benzinskim crpkama"

"Janica!!!!jos 40 stotinki prednosti ispred Anje Paerson.A sada suti Boris,ionako vise nemozes pomoci!!!"
• "Piresova supruga se u jednom intervjuu začudila kako se njen suprug ne umori nakon trčanja 90 minuta a kući se umori nakon svega par sekundi.......( pauza od 3-4 sekunde ) Hm....nije napomenula na kakav napor je mislila......
• a kad je blazicko prenosio skijanje i sad kao ide mislim schoenfelder ili kako se zove i blazicko: i evo shoenfeldera decka iz bleiburga di su mnogi hrvatski sinovi ostavili srca....

... i onda posto su cijelo vrijeme isli na dnu ekrana sms-ovi za podrsku janici i ivici ....
....prođe sms ...."blazicko ne seri"
• Jeste čuli jučer što je Blažičko rekao, da hajduk izgleda kao drogirani boksač! Bože, pa di je do tog došao...
• "I ode Chilavert grlom u jagode......(malo kasnije)......i evo opet gledamo intervenciju Chilaverta MEDO BERE JAGODE"

Utakmica: Hrvatska-Italija, kod drugog ponistenog gola Talijana.
Komentator: "Nemojte se veseliti, nije zgoditak. Cini mi se da je to jedanaesterac! Ne mozda je to svirano zaledje!? Ne nije jedanaesterac".
Onda reziser u krupnom planu pokaze pomocnog suca koji jasno pokazuje prekrsaj za Hrvatsku.
Komentator dalje: "Sta je to svirao, cini se ipak zaledje!"

Portugal - SAD, Portugal gubi na iznenadjenje svih.
Komentator: "portugalci su na prvenstvo dosli autobusom, samouvjereni, a na povratku ce im trebati kamion za rasute terete?????"

ITA-CRO, out za Talijane,i prepametni komentator kaze:
"Panucci se odlucio na ubacivanje rukom".
BIO JE OUT KAKO CE DRUGACIJE UBACITI.

"Ovi Japanci stvarno su napredni, uspjeli su nedavno proizvesti i najmanji televizor na svijetu... samo ne znam zasto su ga stavili u moju kabinu...."

Argentina ispala sa SP-a.
Komentator: "Dragi gledatelji ne znam ako ste upuceni, ali trenutno je u Argentini velika financijska kriza, ostali bez para, nema vise ni nogometa ostao je samo TANGO!"

"utakmica ja zanimljiva kao izravan prijenos plime i oseke!"

Ulazi novi igrac i cetvrti sudac dize onaj semaforcic i pokazuje 8 (ulazi broj osam), a komentator sav prenerazen:
"...OSAM MINUTA !!!!!... NEVJEROJATNO,DA LI JE TO OSAM MINUTA PRODUZIO SUDAC.... DA, OSAM MINUTA.."
Poslije koje minute komentira: "..i to je taj novi igrac usao s brojem osam".
Kao, nista se nije dogodilo.

Svedska - Senegal
Komentator: "to je bio svensson, ali onaj drugi, zgodni svensson, a ne onaj....kako da kazem...robusni svensson!"

Italija-Hrvatska: nakon naseg prvog gola komentator veselo govori:"Samo se ti ljuti moj Panucci!"

Francuska i Senegal: poslje gola Senegala komentator provaljuje: "MONA LISA SE SMIJE, LJUBITE SE TELETABISI!!!!???"

Koreja - SAD
Komentator: "I puce. Puce arkada."

Obrambeni igrac pomalo panicno ispucava loptu u out, a komentator ce:
"I lopta je daleko na tribinama, u strahu su velike noge."
(?????!!!!!!)

Njemacka - S. Arabija
Komentator (O Ballacku): "...on je narocito bitan, narocito u situaciji kada Njemcima nedostaju preostala dvojica igraca s mozgom..."

Turska - Brazil
Nakon Rivaldove glume: "Da postoji Oskar u nogometu, Rivaldo bi osvojio sve kategorije"

Njemacka-S.Arabija
"Ziege je opasan igrac, ali u ovoj irokez - Mavrovicevoj kombinaciji cini se da je jos i opasniji"
"Oli Kahn je mogao mirno rjesavati krizaljke cijelu utakmicu"

Njemacka - S.Arabija
Komentator: "i sinovi pustinje da su danas pobijedili vjerojatno bi svaki dobio po svoje naftno polje, ali oni to nikako nisu zasluzili....."

Slovenija - Spanjolska
Na pad Ecimovica: "Opet Ecimovic i njegovi beogradski trikovi"

"Sva sreca za komentatore danas, ima samo dva Kima u pocetnoj postavi, inace ih ima pet-sest." Komentator, citajuci pocetnu postavu Rep. Koreje

Italija - Ekvador.
Slobodnjak sa oko 35m, ne zna da li ce Totti pucati po golu ili dodati loptu, a Komentator nakon sto Totti ipak opali po golu:
"..i moze Totti cak i odavdje, moze Totti i iz svlacionice."

Komentator u toku prijenosa Rusija - Japan pri vodstvu Japanaca:
"Hoce li to prvi puta nakon 8 godina jedna azijska momcad pobijediti europsku na svjetskom prvenstvu?"
(Par dana ranije J.Koreja - Poljska 2:0 !!)
• Gledao sam jednom neku utakmicu Jugoslavije, ne znam više protiv koga, i komentator će na malo pretjerano valjanje igrača na travi poslije faula: "pa nemoj bre od komarca da praviš magarca".
• Blazicko:

Stam! kakav panj! pa ja zaista ne znam na sta je Manchester potrosio novac. p..pa bolje da su otisli u brvnaru i deblo kupili i stavili u 16metara......
• Vela, utakmica između Njemačke i S. Arabije: "Vidimo puno više njemačkih navijača na tribinama, saudijskih je puno manje zasigurno zbog financijske situacije u zemlji"

• Butulija.....Butulija na krilo do Kneževića......iiiiiiiiii..............gooooooooooooool.................bravo rođače!!!!!!!!!!
• Utakmica Hajduk-Steaua Susec: "ispricavamo sa na smetnjama, na odasiljac nam je sletio jedan golub. sada je sve u redu poslali smo ga u raj"Utakmica Hajduk-Steaua Susec: "ispricavamo sa na smetnjama, na odasiljac nam je sletio jedan golub. sada je sve u redu poslali smo ga u raj"

• denis šabić na prijenosu sinjske alke: predstavlja nekog alkara koji je na redu za trčat i kaže-on je inače jako brz konj

• Hajduk-Debrecen pri rezultau 0:3, Zeljko Vela:

....ovo je sad vec samaranje mrtvog magarca...

• Kaže danas Božo na atletici: "Uuuu, kako je zgodna finska ministrica kulture..."
• Ja se sjetio jednog starog lapsusa, još je Mima Jaušovec igrala tenis, ne znam tko je bio, ali rekao je :Mima skida gornji dio trenerke...nadamo se da će nam pokazati sve!

• JUčer Drago Čosić utakmica Osijek- Rijeka. Na Gradski vrt osim gledatelja vratile su se i lijepe slavonke...

I...gol je postigao Angulo Contrario
• 1) Haduk-Roma:
I kod lopte je Lima, taj nam dolazi iz Manausa, kao i Mister No...
2) Hrvatska(mladi)-?:
Slaven Bilić je svu taktiku iznio u rečenici da naši moraju imati loptu u svojim nogama više nego suparnici, a to me nekako podsjeća na natpise s Grunfovih majica iz Alana Forda...
• Kad je Čosić (juventus-bayern) počeo kao manijak vikat: I kako se tamo tuče, kako se tamo tuče. A ono policajci hapse dvojcu navijača Juventusa. Valjda se usro kad je u Splitu prije onog famoznog finala kupa dobio po lampi od Torcide, i izjavio za vrijeme utakmice da mu je to zadnji put da je na poljudu.
• Blazicko(Dinamo-Heereeven(valjda se tako pise)) nakon sto netko od igraca dinama ocito povlaci za dres nizozemskog napadaca "I ovdje niti najmanjeg kontakta nije bilo, bio je metar od njega"
• ova lopta ide kao da je... (sada Cosic pojacava glas) VODJENA PLAYSTATIONOM

i igraci kao da su.... (opet Cos povisuje glas) PRIKLJUCENI NA PLAYSTATION

• Boris Mutić 94-te u pretkolu Lige prvaka Panathianaikos-Hajduk, Grci su morali igrati bez gledatelja:"...atmosfera na stadionu je korektna."
Mićo Dušanović o Duji Draganji nakon finala utrke na 100 delfin na svjetskom prvenstvu (bio je mislim sedmi):"Duje nažalost nije u svjetskom vrhu u delfinovom stilu"
Bozo Susec, biathlon, nakon sto je Bjorndalen (koji je ionako najbrzi skijas) pogodio i zadnjih 5 meta (za 20 pogodjenih od 20):

I ode Bjorndalen prema šumi i pobjedi. Ništa ga sada ne može zaustaviti, osim ako , ne daj bože, slomi nogu , ili ako ga ne napadne neki medvjed. Što bi sad mogao biti problem, budući da je ispucao zadnje metke.

• Ćosić:
(rukomet EP Španjolska-Hrvatska) Pa valjda će sada napokon i nama sreća okrenuti leđa....tj. svoj prednji dio!
• Šah...i kada protivnik ovako previdi pješaka mora priznati mat...Raul i 1:0 za Španjolsku! (Portugal - EP u nogometu - Španjolska-Grčka)
• blažičko danas:
ako vidite da krave leže na travi znači da pada kiša, ako krave pasu kiše nema ili će pasti za pola sata, a ako vidite kravu sa nogama u zraku - to je mrtva krava
• even novak prije utrke u SPA, jučer:
"Nakon dugo vremena ovo je prva mokra kiša!"
• Nedavno, tekma Bayern - Juve, Juve smanji na 2:1 u zadnjim minutama, a vrli "komentator" Drago Čosić će na to:

" ........ovaj pogodak vratio je osmijeh na čelo Fabia Capella........."
• Blažičko u Petici, englesko prvenstvo, tip daje gol rukom: "Postigao je pogodak u duhu svog prezimena". Pokažu igrača s leđa, iznad broja piše Pedersen!?
Dakle o cemu vi pricate? O kome vi govorite? Ja priznajem da nasi komentatori imaju ispada, da znaju biti katastrofalni, ali daj budite realni i priznajte sebi da mnogo bolji ne sjede ni u Zagrebu, a da samo napomenem, da je pretplata za HRT u zemlji od 5 miliona stanovnika gdje svim MORAJU PLACATI I PLACAJU pretplatu, 16 KM - SESNAEST KONVERTIBILNIH MARAKA ili 63 Kune. Eh ako jos tome dodate otprilike 5-6 puta veca izdvajanja drzave za televiziju onda mozete i skontati zasto oni imaju, a zasto mi nemamo svoje komentatore na svim utakmicama SP. Jednostavno nemamo love i NIKAD je necemo imat ako se mi sami budemo odnosili prema NASOJ televiziji kako se odnosimo, a odnosimo se isto onako kao i prema drzavi - JADNO. Patriota se u miru prepoztnaje u prodavnici gospodo. BH komentatori mogu biti mnogo mnogo bolji, ali ni komsije nisu toliko ispred, nego samo imaju napucanije emisije i bolji studio,a i za razliku od nasih, komsijski komentatori su na licu mjesta, a zasto su oni tamo, a Baho nije zapitajte sami sebe i shvaticete da su oni tamo, a Baho nije iz razloga jer ste vi to Bahi onemogucili i uskratili ga za informacije pa je prinudjen iznositi vam statistiku i ono sto i vi mozete naci na internetu. Meni statistika nije zanimljiva, ali bar je znak da su se ti komentatori spremali za utakmicu i da su radili svoj posao, a to sto oni nemaju informacija sta se desava na ulicama njemackih gradova, sto ne znaju pikanterije, e jebiga ljudi mi smo za to krivi a ne BHT. U drzvi u kojoj maksimalno milion i po ljudi placa pretplatu a televizija ima 1.200 radnika viska mi imamo FENOMENALAN program, a zasto nemamo bolji krivi smo i mi sami, ali ko skonta skontace, a ko ne skonta ne vrijedi ni objasnjavati. Draze je vazda ovom narodu bilo tudje govno, nego nasa pita i tako ce vazda i biti i zato ce vazda Baho sjedit u Sarajevu i iz sivog doma komentarisat, a Blazicko iz Berlina ili Hamburga. I zato nikad necemo imati drzavu ili biti nacisto sa njom, jer jednostavno mi se prema svojoj zemlji ne odnosimo patriotski ni sa postovanjem, a onda nas ni drugi ne postuju, ako mi sami ne postujemo sebe.
Stihy

Post by Stihy »

Fakat ubishe na bht-u....studio,gosti,voditelji,komentatori ...fakat nemoze se ono gledat.
Opasno jeeeeee.....to sto
1.kablovska otkupila prenos hrt2
2.bht izvalila ko zna koliko para na prvenstvo
3.rak + bht = zabrana gledanja jedinog pismenog kanala za pracenje ikakvog sporta.

Od kako sam uzeo kablovsku (ima 3 godine) nisam pogledao bht niti federalnu niti a zasto?
Kvaliteta hrt-a kad se poredi sa bhtv-om je otprili poredjenje bhtv sa ntv99 (hajmo malo intervju sa samim sobom)

Mislim kontao sam danas gledati obalu slonovace i argentinu nakon 30 sekundi izvaljivanja nebuloza u bhtv studiju...ukinuo sam tv jer je to sta? KATASTROFA!!!

Fakat nas prisiljavaju na opasno jeeee,kutlar vozi dobro... i ine domace kretenizme.

Nadam se samo da sutra nisu ukinuli na DSF-u F1 prenos inace cu samoinicijativno ischupati i kablovsku i tv odnjet pred bhtv zgradu polit benzinom i zapalit!
mostarac

Post by mostarac »

Stihy wrote:Fakat ubishe na bht-u....studio,gosti,voditelji,komentatori ...fakat nemoze se ono gledat.
Opasno jeeeeee.....to sto
1.kablovska otkupila prenos hrt2
2.bht izvalila ko zna koliko para na prvenstvo
3.rak + bht = zabrana gledanja jedinog pismenog kanala za pracenje ikakvog sporta.

Od kako sam uzeo kablovsku (ima 3 godine) nisam pogledao bht niti federalnu niti a zasto?
Kvaliteta hrt-a kad se poredi sa bhtv-om je otprili poredjenje bhtv sa ntv99 (hajmo malo intervju sa samim sobom)

Mislim kontao sam danas gledati obalu slonovace i argentinu nakon 30 sekundi izvaljivanja nebuloza u bhtv studiju...ukinuo sam tv jer je to sta? KATASTROFA!!!

Fakat nas prisiljavaju na opasno jeeee,kutlar vozi dobro... i ine domace kretenizme.

Nadam se samo da sutra nisu ukinuli na DSF-u F1 prenos inace cu samoinicijativno ischupati i kablovsku i tv odnjet pred bhtv zgradu polit benzinom i zapalit!
nadam se da neces zaboraviti da polijes i sebe ;)
Stihy

Post by Stihy »

Usput mislim da svi nezadovoljni korisnici trebaju poslati prosvjedni mail na
[email protected] kao sto sam i sam uradio uz koristenje kljucnih rijeci
"korumpirana","stoka","nepismena","mentalno subnormalna","gamad".
Fair_Life

Post by Fair_Life »

Beatrice_22 wrote:Ma daj, pa niko od ovih momaka na forumu nije profesionalac, a nasi "komentatori" bi ko fol trebali to biti, zato su primjedbe na njihov racun opravdane. Niko ne treba biti GENIJALAC da bi bio sportski komentator. Dovoljno je da bude SPORTSKI KOMENTATOR. :roll: :roll: ali zaista.
Jedan je Mladen Delic...

Image
Image
bosna forever

Post by bosna forever »

mostarac wrote:Iskreno recheno ovi sto ovde revu za HRT-om seru i to do bola, a zasto. Evo samo jednog primjera - FENOMENALNI BEZGRESNI KOMENTATORI HRT-a
Vela Kina-Kostarika "zanimljivije je gledati izravan prijenos plime i oseke"
• bozo susec :"ispricavamo se dragi gledatelji ali cini se da je netko umro"
• drago cosic Mallorca-Hajduk u Mallorci utakmica minuta sutnje za zrtve ETA-e :"i sada je minuta sutnje za Andjelka Herjavca"
• Miroslav Rede na HRT-u, utakmica izmedu Reala i Juventusa : "Tko prvi zabije gol, biti ce u prednosti.

• Ćosić prije cca 20 godina prenosio formulu 1 i u na prijenosu utrke iz monte carla za vrijeme kruga zagrijavanja kada vozači voze polako naglo mjenjajući smjer lijevo desno (tzv cik-cak) on poviče: Ma, ljudi šta je ovo, ovo se mora hitno zaustaviti, ovakva utrka nema smisla, vozači su poludjeli kad voze ovako cik cak!!"
• utakmica ekvador-Hrvatska 83 minuta 1:0 ekvador vodi a Ivo Susak mudro "nama ovaj rezultat nikako ne odgovara"
• U fudbalu je osnovna jedna, a to su dve stvari: rad, red i disciplina
• ITA-CRO,out za Talijane,a Sušec kaže:"Panucci se je odlučio na ubacivanje rukom".
• ulazi novi igrač i četvrti sudac diže onaj semaforčić i pokazuje 8 (ulazi broj osam),
a Božo Sušec sav preneražen: "...OSAM MINUTA!!!!!... NEVJEROJATNO,
DA LI JE TO OSAM MINUTA PRODUŽIO SUDAC....DA,OSAM MINUTA.." Poslije koje minute komentira: ".. i to je taj novi igrač ušao s brojem osam".
• "Evo Hrvatska je trinaesta, ispred Šveðana koji su diskvalificirani što je dobar rezultat, a i ispred Kine ... a znate koliko oni mogu napravit štafeta?!"
• Miću dušanović , prijenos ivaniševićevog meče:

Ajmo gorane, sad ga sad ga, ajmo bekend, bekend!!, ma neeeeeeee, bekend igraj kad ti kažem!!!, ehhhhh, kako Goran ne zna kad treba bekend potegnit.
• A kad je mićo čekao u ateni interview od vaterpolista i nešto ga Grci sa strane zajebavaju, a on: "Pa dobro koja je ovo pička materina, pa pola sata čekamo...Ispričavamo se štovani gledaoci što ste morali ovako dugo čekati..."
• Utakmica Nizozemska - Jugoslavija (1998), Čosič ili Sušec: penal za Jugoslaviju: Mijatović, Mijatović i prečka, Ima boga....
• ne znam koji komentator je u pitanju: ''sviđa mi se ovaj dečko''... nakon 30 sekundi: ''naravno mislio sam na njegov način igre''
• Mićo:
Ančić pukne dijagonalu gdje je našao komadić slobodnog prostora tako da Indijci nisu mogli uhvatiti loptu, a on viče: "Indijaca ima milijardu i trista milijuna, ali Ančić je uspio pronaći komadić terena di nema nijednog!"?
• Cvitković:
Kimi je ušao na nadoljevanje guma!!
• neznam jel ovo bilo...USA '94 (Bugarska-Svedska), ne mogu se sjetit komentatora
Trifon Ivanov ulazi u 16-erac Svedjana a komentetor ce: Trifon Ivanov! Triiiiifon Ivanooov! pa taj covjek stvarno izgleda zastrasujuce!
• Boris Mutic: I Janica se napokon vratila gdje joj je i mjesto. na HRT!

• Cvitkovic F1, u boxu mislim mclaren stoji par sekundi previse: "Pa ovoga nema niti na ininim benzinskim crpkama"

"Janica!!!!jos 40 stotinki prednosti ispred Anje Paerson.A sada suti Boris,ionako vise nemozes pomoci!!!"
• "Piresova supruga se u jednom intervjuu začudila kako se njen suprug ne umori nakon trčanja 90 minuta a kući se umori nakon svega par sekundi.......( pauza od 3-4 sekunde ) Hm....nije napomenula na kakav napor je mislila......
• a kad je blazicko prenosio skijanje i sad kao ide mislim schoenfelder ili kako se zove i blazicko: i evo shoenfeldera decka iz bleiburga di su mnogi hrvatski sinovi ostavili srca....

... i onda posto su cijelo vrijeme isli na dnu ekrana sms-ovi za podrsku janici i ivici ....
....prođe sms ...."blazicko ne seri"
• Jeste čuli jučer što je Blažičko rekao, da hajduk izgleda kao drogirani boksač! Bože, pa di je do tog došao...
• "I ode Chilavert grlom u jagode......(malo kasnije)......i evo opet gledamo intervenciju Chilaverta MEDO BERE JAGODE"

Utakmica: Hrvatska-Italija, kod drugog ponistenog gola Talijana.
Komentator: "Nemojte se veseliti, nije zgoditak. Cini mi se da je to jedanaesterac! Ne mozda je to svirano zaledje!? Ne nije jedanaesterac".
Onda reziser u krupnom planu pokaze pomocnog suca koji jasno pokazuje prekrsaj za Hrvatsku.
Komentator dalje: "Sta je to svirao, cini se ipak zaledje!"

Portugal - SAD, Portugal gubi na iznenadjenje svih.
Komentator: "portugalci su na prvenstvo dosli autobusom, samouvjereni, a na povratku ce im trebati kamion za rasute terete?????"

ITA-CRO, out za Talijane,i prepametni komentator kaze:
"Panucci se odlucio na ubacivanje rukom".
BIO JE OUT KAKO CE DRUGACIJE UBACITI.

"Ovi Japanci stvarno su napredni, uspjeli su nedavno proizvesti i najmanji televizor na svijetu... samo ne znam zasto su ga stavili u moju kabinu...."

Argentina ispala sa SP-a.
Komentator: "Dragi gledatelji ne znam ako ste upuceni, ali trenutno je u Argentini velika financijska kriza, ostali bez para, nema vise ni nogometa ostao je samo TANGO!"

"utakmica ja zanimljiva kao izravan prijenos plime i oseke!"

Ulazi novi igrac i cetvrti sudac dize onaj semaforcic i pokazuje 8 (ulazi broj osam), a komentator sav prenerazen:
"...OSAM MINUTA !!!!!... NEVJEROJATNO,DA LI JE TO OSAM MINUTA PRODUZIO SUDAC.... DA, OSAM MINUTA.."
Poslije koje minute komentira: "..i to je taj novi igrac usao s brojem osam".
Kao, nista se nije dogodilo.

Svedska - Senegal
Komentator: "to je bio svensson, ali onaj drugi, zgodni svensson, a ne onaj....kako da kazem...robusni svensson!"

Italija-Hrvatska: nakon naseg prvog gola komentator veselo govori:"Samo se ti ljuti moj Panucci!"

Francuska i Senegal: poslje gola Senegala komentator provaljuje: "MONA LISA SE SMIJE, LJUBITE SE TELETABISI!!!!???"

Koreja - SAD
Komentator: "I puce. Puce arkada."

Obrambeni igrac pomalo panicno ispucava loptu u out, a komentator ce:
"I lopta je daleko na tribinama, u strahu su velike noge."
(?????!!!!!!)

Njemacka - S. Arabija
Komentator (O Ballacku): "...on je narocito bitan, narocito u situaciji kada Njemcima nedostaju preostala dvojica igraca s mozgom..."

Turska - Brazil
Nakon Rivaldove glume: "Da postoji Oskar u nogometu, Rivaldo bi osvojio sve kategorije"

Njemacka-S.Arabija
"Ziege je opasan igrac, ali u ovoj irokez - Mavrovicevoj kombinaciji cini se da je jos i opasniji"
"Oli Kahn je mogao mirno rjesavati krizaljke cijelu utakmicu"

Njemacka - S.Arabija
Komentator: "i sinovi pustinje da su danas pobijedili vjerojatno bi svaki dobio po svoje naftno polje, ali oni to nikako nisu zasluzili....."

Slovenija - Spanjolska
Na pad Ecimovica: "Opet Ecimovic i njegovi beogradski trikovi"

"Sva sreca za komentatore danas, ima samo dva Kima u pocetnoj postavi, inace ih ima pet-sest." Komentator, citajuci pocetnu postavu Rep. Koreje

Italija - Ekvador.
Slobodnjak sa oko 35m, ne zna da li ce Totti pucati po golu ili dodati loptu, a Komentator nakon sto Totti ipak opali po golu:
"..i moze Totti cak i odavdje, moze Totti i iz svlacionice."

Komentator u toku prijenosa Rusija - Japan pri vodstvu Japanaca:
"Hoce li to prvi puta nakon 8 godina jedna azijska momcad pobijediti europsku na svjetskom prvenstvu?"
(Par dana ranije J.Koreja - Poljska 2:0 !!)
• Gledao sam jednom neku utakmicu Jugoslavije, ne znam više protiv koga, i komentator će na malo pretjerano valjanje igrača na travi poslije faula: "pa nemoj bre od komarca da praviš magarca".
• Blazicko:

Stam! kakav panj! pa ja zaista ne znam na sta je Manchester potrosio novac. p..pa bolje da su otisli u brvnaru i deblo kupili i stavili u 16metara......
• Vela, utakmica između Njemačke i S. Arabije: "Vidimo puno više njemačkih navijača na tribinama, saudijskih je puno manje zasigurno zbog financijske situacije u zemlji"

• Butulija.....Butulija na krilo do Kneževića......iiiiiiiiii..............gooooooooooooool.................bravo rođače!!!!!!!!!!
• Utakmica Hajduk-Steaua Susec: "ispricavamo sa na smetnjama, na odasiljac nam je sletio jedan golub. sada je sve u redu poslali smo ga u raj"Utakmica Hajduk-Steaua Susec: "ispricavamo sa na smetnjama, na odasiljac nam je sletio jedan golub. sada je sve u redu poslali smo ga u raj"

• denis šabić na prijenosu sinjske alke: predstavlja nekog alkara koji je na redu za trčat i kaže-on je inače jako brz konj

• Hajduk-Debrecen pri rezultau 0:3, Zeljko Vela:

....ovo je sad vec samaranje mrtvog magarca...

• Kaže danas Božo na atletici: "Uuuu, kako je zgodna finska ministrica kulture..."
• Ja se sjetio jednog starog lapsusa, još je Mima Jaušovec igrala tenis, ne znam tko je bio, ali rekao je :Mima skida gornji dio trenerke...nadamo se da će nam pokazati sve!

• JUčer Drago Čosić utakmica Osijek- Rijeka. Na Gradski vrt osim gledatelja vratile su se i lijepe slavonke...

I...gol je postigao Angulo Contrario
• 1) Haduk-Roma:
I kod lopte je Lima, taj nam dolazi iz Manausa, kao i Mister No...
2) Hrvatska(mladi)-?:
Slaven Bilić je svu taktiku iznio u rečenici da naši moraju imati loptu u svojim nogama više nego suparnici, a to me nekako podsjeća na natpise s Grunfovih majica iz Alana Forda...
• Kad je Čosić (juventus-bayern) počeo kao manijak vikat: I kako se tamo tuče, kako se tamo tuče. A ono policajci hapse dvojcu navijača Juventusa. Valjda se usro kad je u Splitu prije onog famoznog finala kupa dobio po lampi od Torcide, i izjavio za vrijeme utakmice da mu je to zadnji put da je na poljudu.
• Blazicko(Dinamo-Heereeven(valjda se tako pise)) nakon sto netko od igraca dinama ocito povlaci za dres nizozemskog napadaca "I ovdje niti najmanjeg kontakta nije bilo, bio je metar od njega"
• ova lopta ide kao da je... (sada Cosic pojacava glas) VODJENA PLAYSTATIONOM

i igraci kao da su.... (opet Cos povisuje glas) PRIKLJUCENI NA PLAYSTATION

• Boris Mutić 94-te u pretkolu Lige prvaka Panathianaikos-Hajduk, Grci su morali igrati bez gledatelja:"...atmosfera na stadionu je korektna."
Mićo Dušanović o Duji Draganji nakon finala utrke na 100 delfin na svjetskom prvenstvu (bio je mislim sedmi):"Duje nažalost nije u svjetskom vrhu u delfinovom stilu"
Bozo Susec, biathlon, nakon sto je Bjorndalen (koji je ionako najbrzi skijas) pogodio i zadnjih 5 meta (za 20 pogodjenih od 20):

I ode Bjorndalen prema šumi i pobjedi. Ništa ga sada ne može zaustaviti, osim ako , ne daj bože, slomi nogu , ili ako ga ne napadne neki medvjed. Što bi sad mogao biti problem, budući da je ispucao zadnje metke.

• Ćosić:
(rukomet EP Španjolska-Hrvatska) Pa valjda će sada napokon i nama sreća okrenuti leđa....tj. svoj prednji dio!
• Šah...i kada protivnik ovako previdi pješaka mora priznati mat...Raul i 1:0 za Španjolsku! (Portugal - EP u nogometu - Španjolska-Grčka)
• blažičko danas:
ako vidite da krave leže na travi znači da pada kiša, ako krave pasu kiše nema ili će pasti za pola sata, a ako vidite kravu sa nogama u zraku - to je mrtva krava
• even novak prije utrke u SPA, jučer:
"Nakon dugo vremena ovo je prva mokra kiša!"
• Nedavno, tekma Bayern - Juve, Juve smanji na 2:1 u zadnjim minutama, a vrli "komentator" Drago Čosić će na to:

" ........ovaj pogodak vratio je osmijeh na čelo Fabia Capella........."
• Blažičko u Petici, englesko prvenstvo, tip daje gol rukom: "Postigao je pogodak u duhu svog prezimena". Pokažu igrača s leđa, iznad broja piše Pedersen!?
Dakle o cemu vi pricate? O kome vi govorite? Ja priznajem da nasi komentatori imaju ispada, da znaju biti katastrofalni, ali daj budite realni i priznajte sebi da mnogo bolji ne sjede ni u Zagrebu, a da samo napomenem, da je pretplata za HRT u zemlji od 5 miliona stanovnika gdje svim MORAJU PLACATI I PLACAJU pretplatu, 16 KM - SESNAEST KONVERTIBILNIH MARAKA ili 63 Kune. Eh ako jos tome dodate otprilike 5-6 puta veca izdvajanja drzave za televiziju onda mozete i skontati zasto oni imaju, a zasto mi nemamo svoje komentatore na svim utakmicama SP. Jednostavno nemamo love i NIKAD je necemo imat ako se mi sami budemo odnosili prema NASOJ televiziji kako se odnosimo, a odnosimo se isto onako kao i prema drzavi - JADNO. Patriota se u miru prepoztnaje u prodavnici gospodo. BH komentatori mogu biti mnogo mnogo bolji, ali ni komsije nisu toliko ispred, nego samo imaju napucanije emisije i bolji studio,a i za razliku od nasih, komsijski komentatori su na licu mjesta, a zasto su oni tamo, a Baho nije zapitajte sami sebe i shvaticete da su oni tamo, a Baho nije iz razloga jer ste vi to Bahi onemogucili i uskratili ga za informacije pa je prinudjen iznositi vam statistiku i ono sto i vi mozete naci na internetu. Meni statistika nije zanimljiva, ali bar je znak da su se ti komentatori spremali za utakmicu i da su radili svoj posao, a to sto oni nemaju informacija sta se desava na ulicama njemackih gradova, sto ne znaju pikanterije, e jebiga ljudi mi smo za to krivi a ne BHT. U drzvi u kojoj maksimalno milion i po ljudi placa pretplatu a televizija ima 1.200 radnika viska mi imamo FENOMENALAN program, a zasto nemamo bolji krivi smo i mi sami, ali ko skonta skontace, a ko ne skonta ne vrijedi ni objasnjavati. Draze je vazda ovom narodu bilo tudje govno, nego nasa pita i tako ce vazda i biti i zato ce vazda Baho sjedit u Sarajevu i iz sivog doma komentarisat, a Blazicko iz Berlina ili Hamburga. I zato nikad necemo imati drzavu ili biti nacisto sa njom, jer jednostavno mi se prema svojoj zemlji ne odnosimo patriotski ni sa postovanjem, a onda nas ni drugi ne postuju, ako mi sami ne postujemo sebe.
Svaka cast i hvala MOSTARAC
sulesavic

Post by sulesavic »

Nije mi jasno, ljudi, ne¹to.

U ovu prièu je ukljuèeno nekoliko institucija

1. BHT
2. HRT
3. kablovski operateri
4. RAK

Koliko sam razumio, prièa je ova:

BHT kupio TV prava za utakmice.

HRT prodao kablovskim operaterima svoj signal

Kablovski operateri nisu kupili TV prava za utakmice, nego samo signal.

RAK za¹titio BHT i zabranio emitovanje onoga za ¹ta kablovski oerateri nemaju prava.

Imam osjeæaj da se bijes usmjerava na pogre¹ne ljude.

®ivo mi se jebe za SP. NIti je prvo, niti je zadnje. Niti ima ko na tom takmièenju ko me mo¾e zaintrigirati.

Ali mi se jebe zbog Ne daj se, Floki. Flokija imaju pravo emitovati, ali ga ne emituju. Zato, ako imam kome spominjati bli¾u i dalju familiju, onda su to kablovski operateri.
Prenj

Post by Prenj »

mostarac wrote: ...
U sridu ... :thumbup:
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Mostarac, ti mijenjas teze.
1. Niko od ovih koji su protiv monopola BHT-a na prenos utakmica nije rekao da ne treba placati pretplatu. Naprotiv, zakonska obaveza je placati i treba placati, a sto je to u nasim uslovima 6 a u hrvatskim 16 KM, ima vise razloga (zivotni standard, cijene, konkurencija, kvalitet programa...). Znaci, prica o losem odnosu prema NASOJ televiziji ne pije vode jer cinimo ono najvise sto mozemo - placamo pretplatu zbog cega je drzavna TV u punoj boljoj poziciji nego ostale TV u BiH.
2. Kvalitet programa ne postize se samo novcem kako ti naivno mislis vec tu ima jos dosta faktora. Npr. prije nekoliko godina su sve ankete javnosti u HR pokazale da je novogodisnji program Nove TV bio bolji od HRT-ovog. Isti dan kada su objavljeni rezultati anketa trojica direktora HRT-a su podnijela ostavke kao "moralni cin" jer su smatrali da je sramota da komercijalna privatna TV ima bolji program u bilo kom segmentu od javne televizije koju finansiraju najvecim dijelom gradjani svojom pretplatom. Da to nisu ucinili sami, smijenio bi ih upravni odbor HRT-a. Jesi li cuo da je neki urednik BHT-a tako reagovao? Ne, nego je opravdanje da imaju 1200 radnika viska? Jesu li gledaoci krivi za to? Do kada ce imati "visak"? Oteli su imovinu FTV-u (nista nisu uzeli od RTRS), preuzeli sva prava FTV-a (pretplata) a nikakve obaveze (dugovi), i za nekoliko godina napravili milionske gubitke uz katastrofalan TV program. A te gubitke sanirace poreski obveznici. Hajmo onda sve gubitase u drzavi dovesti u istu ravan: zabranimo rad INA-i, OMV-u, Petrolu da bi prisilili ljude da kupuju na Energopetrolu jer je to "patriotski".
3. Ovdje se ne radi o napucanom studiju, prenosu sa lica mjesta, vec o prostom i jednostavnom prenosu utakmice. Znaci, ne ide signal HRT-a pet minuta prije BHT-ovog pa da se ugrozava drzavna televizija. Signal dolazi jednako i jednima i drugima, istu sliku prenose i jedni i drugi, i vecina ljudi kaze da je HRT bolji, po meni, ne zato sto su pretjerano kvalitetni vec zato sto su ovi nasi "katastroficni". A zasto su "katastroficni", pogledaj pod "mrkva i batina", visak 1200 radnika. I sada ce postati bolji sto nemaju konkurencije? Baho iz studija ce reci "Vidimo jako obezbjedjenje na stadionu", a Baho na licu mjesta "Ja ovakvo obezbjedjenje u zivotu nisam vidio". Sustina je da nece ljudima objasniti takticke zamisli i ono po cemu bi trebao biti iznad prosjecnog TV gledaoca.
edikamedika

Post by edikamedika »

Stihy wrote:Usput mislim da svi nezadovoljni korisnici trebaju poslati prosvjedni mail na
[email protected] kao sto sam i sam uradio uz koristenje kljucnih rijeci
"korumpirana","stoka","nepismena","mentalno subnormalna","gamad".
Poslao, naravno.

A ti mostarac, ako je Lasko pivo nase, domace, kako god, onda si i ti inteligentan.

Ili bolje receno, ako je BHT profesionalna TV a odnos do gradjana im je profesionalan i ljudski, onda sve u materinu.

Zasto se ne nametnu kvalitetom? u Sloveniji je HRT sasvim normalno na kablovskim operatorima i SLO TV ne pada na pamet ukidati signal HRT-a samo zato da bi oni imali monopol.

U krajnjem, ako HRT nije platio prava za emitiranje utakmica na signalima kablovskih operatora, NIJE NI BHT. Ajmo malo o dosljednosti.

Ukratko, jebo vas Milan Trivic i Zoran "na stadionu ima 40.000 metara kabla" Shuko.
zach

Post by zach »

ne znam jel vec spomenuto, ali strucni gost u studiju BHT -
.
.
Hari. Mata Hari.

:zzzz:
edikamedika

Post by edikamedika »

A o njihovom programu posvecenom SP-u je suvisno govoriti, od najavne spice pa do izbora gostiju a preko voditelja, blaga katastrofa. Meni Hari Varesanovic pocne kenjati o fudbalu, u koji se razumije kao baba u krivi qrac.

Najavna spica radjena u wordu, reporteri iz Njemnacke se javljaju telefonom, uz zvuk iz slusalice kao radioamateri u ratu, ko da slusam javljanje Brkica iz Tuzle. Voditelji u studiju kao da ih je neko natjerao da tamo sjede, nemaju osnovno znanje o onome o cemu govore, i onda secer na kraju, Igor Kristic ili Zoran Shuko.
I vrhunac patriotizma i otpora kolonizatorima sa istoka i zapada, reklame Laskog piva, Ronhila, Karlovackog piva.

Nakon tekme dnevnik, dok na HRT-u Ivic strucno analizira utakmicu, nama glas iz slusalice prepricava sto su jutros doruckovali haski optuzenici i u kojoj jazbini je sinoc more bit bidne spavao Ratko Mladic.

Ma fuj. I mi sad zarad nekakvog kvazipatriotizma moramo stati na njihovu stranu? na stranu diktata, nepotizma (supruznici Huseinovic su se lijepo nasli u ovom dilu, ne sumnjam) najcrnjeg komunistickog sistema unistavanja konkurencije i nametanja rjesenja??? znate kako se na bosanskom kaze "necu"? ne moram dalje.
Last edited by edikamedika on 11/06/2006 13:14, edited 1 time in total.
edikamedika

Post by edikamedika »

E da, po 3657 put u studiju sjedi Katalinski i po 3657 put ide prica o golu koji je zabio nekada nekome, u zadnjoj minuti, i onda po 3657 put pocne spominjanje Marica i gola koji je primio sa gola na gol. Svaki put Skija prica istu pricu, ko pokvarena ploca. A o utakmicama ni govora, ili eventualno u jednoj recenici "pa znate, ja mislim da je Svedska favorit na papiru, i onda je Maric primio gol joj jesmo se nasmijali a bili smo tuzni, ali smo s enasmijali"

A drugi dan u studiju sjedi Sabanadzovic, i voditelji vec kakvi jesu operisani od fudbala, postavljaju pitanja tipa "eto, ulazimo u peti sat naseg programa, gospodine Sabanadzovicu, jeste se umorili od sjedenja".. paaaa znate, nisam, nije tesko sjediti uz fudbal :-) :-)

Do kad vise.
Hart

Post by Hart »

ja radije propustim po 3-4 minute pocetka utakmice (da ne kazem "susreta") samo da ne slusam otuzne baljezgarije iz studija. naravno, primoran sam slusati ih tokom prijenosa utakmice.
zzzzz

Post by zzzzz »

edikamedika wrote:a samo zato da bi oni imali monopol.

U krajnjem, ako HRT nije platio prava za emitiranje utakmica na signalima kablovskih operatora, NIJE NI BHT. Ajmo malo o dosljednosti.
Daj ne pricaj gluposti, prava se placaju za odredjenu zemlju a ne za kablovsku ili zemaljsku mrezu.

Dok u Evropi TV kuce tuze lance kafana i restorana sto prikazuju SP bez naknade onima koji imaju TV prava, kod nas cudno da BHT stiti svoje trziste i investiciju u koju je ulozio lovu.

Oni na to imaju puno pravo svidjalo se to vama ili ne
muha_sa

Post by muha_sa »

Evo zašto žalim što nema HRT-2---poslušajte ovog komantatora na Hayatu--prenos trke formule-1--odoh na RTL
edikamedika

Post by edikamedika »

HRT ima prava za Hrvatsku za prijenose Formule 1, ali nemaju prava braniti kablovskim operatorima Hrvatske da emitiraju programe koje zele, pa tako pojedini kablovski operatori Zagreba reemitiraju Hajat (sarajevski, naravno) sve sa prijenosom Formule 1 na programu Hajata.

I sta mislis je li HRT poduzeo neke mjere? nije, jer nemaju zakonske osnove. A nemaju ni razloga, ruku na srce, jer su svjesni svoje kvalitete.

Mislim, imali bi, da je Almira Huseinovic urednica HRT vijesti a njen suprug Kemal Huseinovic bog i batina za dozvole za emitiranje tv i radio signala na teritoriju Hrvatske.
zzzzz

Post by zzzzz »

Zakonske osnove imaju, druga je stvar ako oni to ne rade

Hayat na satelitu ne prenosi F1, vjerovatno ne smiju iako je njihov kanal kodiran
edikamedika

Post by edikamedika »

Ajde mi onda objasni kako u Mostaru i Banjaluci kablovski operatori i dalje emitiraju HRT dok u Tuzli i Sarajevu ne.

Navodno objasnjenje je da Banjaluka hvata zemaljski signal HRT-a, ok ajmo izracunati udaljenost Banjaluke od najblizeg repetitora HRTa i udaljenost Tuzle od najblizeg reptitora HRT-a. Rezem se gdje sam najtanji ako Tuzla nije blize.

Nemoj sad pricu kako u BL i Mostaru nema zakona, ima ima samo sto tamo ne vrijedi diktat i samovolja bracnog para Huseinovic i njihovih pajtosa iz menadzmenta BHT-a.

Sad su cak isposlovali totalno ukidanje HRT-a, ajde neka mi neko objasni logiku tog poteza, i to bas tacno na pocetak SP-a.

Radi se o totalno nelegalnim akcijama, koje je Hajat sjetimo se vec pokusao ali kada su im kablovski operateri pokazali zube, Svrakici su se povukli u misiju rupu.
muha_sa

Post by muha_sa »

Nije fol u pravu prenosa--briga me imeju li ili nemaju dozvolu--fol je u komentatorima--ubiše svojim kreštavilom--pojma nemam kako drugi podnose,al mene ubiše tako da gledam formulu na RTL-u--jest da ne razumijem al zato slušam normalan glas.
edikamedika

Post by edikamedika »

I uostalom, sjetimo se slucaja sa Kucanicama. Kablovski operatori su skidali program Nova TV samo dok traje spomenuta serija i sve 5, nemam nista protiv takvog nacina.

A ajde mi ti ili neko drugi objasni prvo, koliko sati dnevno traju tri utakmice i sta je sa ostatkom od 20 sati programa na HRT2??? ako je vec problem u utakmicama, zasto nisu sklonili HRT 2 za vrijeme trajanja utakmica i nakon zavrsetka tekmi vratiti HRT 2 na male ekrane. Koliko znam, BHT nije platio prava prijenosa Formule 1 koja trenutno ide na programu HRT 2.
Post Reply