necu se sloziti sa tobom, cak i ako se pokaze istinitost ovoga sto kazes, opet je bolje poceti sa tim zakonima nego ostaviti da titramo u mjestu...
1.reevizija radnih mjesta na budžetu se odrazumjeva da se vidi ko je i na koji način zaposlen (konkurs), da li mu stručna sprema odgovara mjestu i funkciji koju obavlja i na kraju, koliko je zaista otrebno ljudi da radi u određenom sektoru (šef odjela prodaje, pomoćnik šefa prodaje, savjetnik 1 i 2 šefa prodaje, prevodilac savjetnika itd... znaš kako to već ide, ustanoviti ko je i zasto zaposlio taj broj osoba kada nije potrebno)
mogu se materi dizati na noge sve po zakonu se radi i neka izvvole ako posteno rade i ako su posteno preko konkursa primljeni ostat ce raditi
2.zakon o porijeklu imovine
nema tu sta retroaktivno... zakon o porijeklu imovine je u suštini jednostavan
imaš toliko=zarađuješ toliko
ne možeš imati više nego što zarađuješ i TAČKA...ako imaš ide proces KAKO IMAŠ TOLIKO ... onda na vidjelo izađe prljavi veš
ove fore prepisao stan na strrininog sina i stričevu kćerku, odlično, odakle strininoj kćerki stan od 150 kvadrata u ferhadiji a ima 10 godina i mjesec dana radnog staža? ?
3. zatvorski kapacciteti se naravno noraju povećati, pa sada ulicama sarajeva hoda preko 1000 osoba koje zbog malog broja mjesta u zatvoru nemaju gdje da izdrzavaju kaznu...
4.zasto bi se digli na noge (sa ovim sam mislio na one u parlamentu i skupstini koji imaju od 4 000 do 8 000 km platu i plus nekih 1000 troškova), pa i oni su svjesni da to nigdje nema, a kad se oni dignu na noge, dignu se i ljudi oji nemaju sta jesti pa sta bude....10 godina? pa njima treba 10 minuta da izglasaju sebi povećanje plate za 20% sto je oko 1000 km, a kao treba 10 godina da vrate na normalu... dvva koktela u prozor skupstine u toku "sastanka" bi pogurao taj proces na 10 dana... da imamo i malo mozga!
5.zakon o radu, mislio sam na ljude koji rade na ugovore, pa ide pod ugovor na 3 mjseca i tako do godinu dana, a onda mu nakon 2 godine da otkaz tj ne produzi ugovor, pusti ga 15 dana da odmori i opet lolo na novo, po 3 mjseca i tako dvije godine

jasno napraviti zakon i pravilnik o ugovorima i radnim mjestima i naravno KAŽNJAVATI VRTOGLAVIM ciframaone koji to ne postuuju
6.jel slobodno tržište da firma koja ima prijavljene zaposlene nije dobila 4 mjeseca platu, doprinosi nisu uplaćeni 6 mjeseci, državi porez nije plaćen .... mjeseci, a gazda sa računa OD FIRME digne 140 000 km i uzme novog volva ... fino vidi se da firma ne daje plate (bankovne transakcija, pio, mio) pogledas racun i revizija , uplate isplate, gdje su pare? nema, vozdra
7.postoji zakon koji je idealno mjesto za razmnožavanje kriminala i korupcije
dođe jedan IZ STRANKE i kaze "ja drzim farmu toga i toga, evo svjedoka izasli na lice mjesta (ima 1 kravu i 10 koka) treba mi poticaj od drzave... svak sebi razgrabi... i zdravo... "plavi dizel" smanjenje pdv-a na nase proizvode, smanjenje troskova proizvodnje itd.. sve se to moze...
a tu dolazimo doonog dijela sto si naveo
imaju zakoni (a nisu bas nesto) ali se ne postuju... ODLIČNO za to služe MASOVNI protesti, pa kad mu kuća od 400 000 km, sa bazenom izgori da vidis hoce li drugi put razmisliti o povećanju cijena?