ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

bwin

#1 ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by bwin »

Zasto nema recimo nase vode na kioscima, benziskim pumpama i bilo gdje drugo. U Tuzli sam sve pretrazio da kupim obicnu domacu vodu sve sto ima je JANA I OLIMPIJA, ja kazem zeni necu hrvatsku vodu ima li domaca, kaze nije ti ovo Pakistan, voda ko voda. Meni nije voda ko voda, zelim nase proizvode, imamo najveca izvorista pitke vode na balkanu a u friziderima stoji Jana i Olimprija. Vidite dakle da nije samo do politicara, mi kao narod smo ista mraka, trgovci biraju koju ce vodu imati u ponudi i obavezno narucuju hrvatske proizvode a ne nase. Tako je isto i za ostale proizvode, ne samo za vodu. Uzasno me nervira to. Zatucan smo narod i nikad nam nece biti bolje. Umrijet cemo napaceni i nesretni kolektivno gledajuci
Last edited by bwin on 12/09/2015 13:06, edited 1 time in total.
AmirBaa

#2 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by AmirBaa »

bwin wrote:Zasto nema recimo nase vode na kioscima, benziskim pumpama i bilo gdje drugo. U Tuzli sam sve pretrazio da kupim obicnu domacu vodu sve sto ima je JANA I OLIMPIJA, ja kazem zeni necu hrvatsku vodu ima li domaca, kaze nije ti ovo Pakistan, voda ko voda. Meni nije voda ko voda, zelim nase proizvode, imamo najveca izvorista pitke vode na balkanu a u friziderima stoji Jana i Olimprija. Vidite dakle da nije samo do politicara, mi kao narod smo ista mraka, trgovci biraju koju ce vodu imati u ponudi i obavezno narucuju hrvatske proizvode a ne nase. Tako je isto i za ostale proizvode, ne samo za vodu. Uzasno me nervira to. Zatucan smo narod i nikad nam nece biti bolji. umrijet cemo napaceni i nesretni kolektivno gledajuci
Imamo najveca izvorista vode a ja 10 sati dnevno nemam vode u cesmama :run:
Drinski

#3 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by Drinski »

Nemojte kupovati i ona ce prestati drzati tudju vodu. Sa druge strane ne moze patriotizam biti zamjena za los marketing pivara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by _BataZiv_0809 »

Olimpija je domaca :D
spreca

#5 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by spreca »

bwin wrote:Zasto nema recimo nase vode na kioscima, benziskim pumpama i bilo gdje drugo. U Tuzli sam sve pretrazio da kupim obicnu domacu vodu sve sto ima je JANA I OLIMPIJA, ja kazem zeni necu hrvatsku vodu ima li domaca, kaze nije ti ovo Pakistan, voda ko voda. Meni nije voda ko voda, zelim nase proizvode, imamo najveca izvorista pitke vode na balkanu a u friziderima stoji Jana i Olimprija. Vidite dakle da nije samo do politicara, mi kao narod smo ista mraka, trgovci biraju koju ce vodu imati u ponudi i obavezno narucuju hrvatske proizvode a ne nase. Tako je isto i za ostale proizvode, ne samo za vodu. Uzasno me nervira to. Zatucan smo narod i nikad nam nece biti bolji. umrijet cemo napaceni i nesretni kolektivno gledajuci
sto joj nisi reko da ti se napusi bosanske kurcine
bwin

#6 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by bwin »

_BataZiv_0809 wrote:Olimpija je domaca :D
Proizvodjac je Coca Cola, oni imaju svoje fabrike u cijelom svijetu pa tako i u Bosni, ne znaci da je nas proizvod.
bwin

#7 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by bwin »

Drinski wrote:Nemojte kupovati i ona ce prestati drzati tudju vodu. Sa druge strane ne moze patriotizam biti zamjena za los marketing pivara.
Poenta je sto nas zatucani narod uopste na to ne obraca paznju, siguran sam da sam prvi koji je trazio domacu vodu zato se zena sokirala, pun onaj frizider Jane, sve mislimo tudje valja a nase ne, kompleks inferiornosti. RETARDIRANA NACIJA!
SVITOLINA

#8 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by SVITOLINA »

bwin wrote:
Drinski wrote:Nemojte kupovati i ona ce prestati drzati tudju vodu. Sa druge strane ne moze patriotizam biti zamjena za los marketing pivara.
Poenta je sto nas zatucani narod uopste na to ne obraca paznju, siguran sam da sam prvi koji je trazio domacu vodu zato se zena sokirala, pun onaj frizider Jane, sve mislimo tudje valja a nase ne, kompleks inferiornosti. RETARDIRANA NACIJA!
Naš narod je malo čudan. Evo sve i da ima naša voda i da je kojim slučajem skuplja 5 feninga od Jane, barem 80% će kupiti Janu i praviti se pametan kako je uštedio 5 feninga. I onda dođe na kasu i prodavačica mu kaže nemam ti vratiti 10 feninga a on sav ponosan kaže "ma uredu je". :lol: Tako ti je to sa nama. :bih:
Država

#9 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by Država »

bwin wrote:
Vjeruj mi, sve više naših ljudi traži naše proizvode. Ja to primjetim u kupovini po tržnim centrima. U prošlu subotu sam bio u Bingu na Pofalićima, i situacija je bila kao da se sve dijeli džaba. Milion ljudi. KONZUM preko puta je bio potpuno prazan. Samo polako, bit će to sve o.k...

:sax:
SVITOLINA

#10 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by SVITOLINA »

Država wrote:
bwin wrote:
Vjeruj mi, sve više naših ljudi traži naše proizvode. Ja to primjetim u kupovini po tržnim centrima. U prošlu subotu sam bio u Bingu na Pofalićima, i situacija je bila kao da se sve dijeli džaba. Milion ljudi. KONZUM preko puta je bio potpuno prazan. Samo polako, bit će to sve o.k...

Samo moramo istrajati u tome i Konzum će da seli kao Meksički cirkus.
bwin

#11 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by bwin »

Ne znam za Konzum u drugim gradovima ali u Tuzli je relativno pun kao i do sada. Nazalost mislim da ova zagrijanost za domace je prolazna, proradit ce zatucanost i kompleksi i opet cemo poletiti za komsijskim dusmanskim proizvodima
bwin

#12 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by bwin »

SVITOLINA wrote:
Naš narod je malo čudan. Evo sve i da ima naša voda i da je kojim slučajem skuplja 5 feninga od Jane, barem 80% će kupiti Janu i praviti se pametan kako je uštedio 5 feninga. I onda dođe na kasu i prodavačica mu kaže nemam ti vratiti 10 feninga a on sav ponosan kaže "ma uredu je". :lol: Tako ti je to sa nama. :bih:
Bravo. :lol: Bas je tako.
Ma kakvi 5 feninga, da je nasa voda 1KM a njihova 0,99 haman bi nju uzeo zatucani bosanac.
SVITOLINA

#13 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by SVITOLINA »

bwin wrote:Ne znam za Konzum u drugim gradovima ali u Tuzli je relativno pun kao i do sada. Nazalost mislim da ova zagrijanost za domace je prolazna, proradit ce zatucanost i kompleksi i opet cemo poletiti za komsijskim dusmanskim proizvodima
Tačno da je prolazna zagrijanost za domaće, ali i naši proizvođači moraju malo na tome poraditi. Nek mjesec, dva svjesno idu u minus ali nek narod barem privuku cijenama a kasnije će kvalitet pobijediti sve susjedne proizvode. Ima i do naših proizvođača, ali je ipak više do nas KONZUMenata.
Država

#14 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by Država »

bwin wrote:
SVITOLINA wrote:
Bravo. :lol: Bas je tako.
Ma kakvi 5 feninga, da je nasa voda 1KM a njihova 0,99 haman bi nju uzeo zatucani bosanac.
Ja sam siguran da bi naš čovjek uzeo Janu čak i da je 1,5 KM, a da je naša voda 0,80 KM. Tu se radi o žešćim kompleksima. To je neka bolesna, seljačka želja da se pokaže da si bolji od ostatka sela.

Jedini način da se izborimo sa tim jeste stalna kampanja koja objašnjava ljudima koliko je važan domaći proizvod, obrazovanje novih naraštaja i koliko je moguće izvršiti urbanizaciju što većeg dijela BiH.

Kompleksi su čudo...

musicman80

#15 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by musicman80 »

bwin wrote:
Proizvodjac je Coca Cola, oni imaju svoje fabrike u cijelom svijetu pa tako i u Bosni, ne znaci da je nas proizvod.
Ne, nego ti iz Kalifornije uvoze vodu u Hadzice, pa onda Coca Cola toci i prodaje, a pare eto sve odose u SAD.

Voda se ne proizvodi nego puni.
dale cooper

#16 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by dale cooper »

Zato što nisu konkurentni. Druga strana ima bolji marketing, distribuciju itd. Meni je bilo smiješno
čitajući ovih dana o ovim bojkotima Konzuma i Hrvatskih proizvoda. Takve stvari ne funkcionišu
ako nije donesena odluka na državnom nivou da se recimo ograniči uvoz proizvoda iz susjednih zemalja ili
se uvedu neke posebne mjere i sankcije. A to će se dogoditi...nikada. Ovi impulsivni bojkoti ljudi ne
daju rezultate i kratkog su daha. Probudite se ljudi i pomirišite kafu. Živimo u kapitalizmu i eri slobodnog tržišta.
Nekad u budućnosti je za očekivati da će i Bingo preuzeti neki strani lanac, ili da će neke od ovih domaćih
proizvodača, recimo vode, kupiti strani kapital. I šta onda, koga ćemo onda bojkotovati?
bwin

#17 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by bwin »

musicman80 wrote:
bwin wrote:
Ne, nego ti iz Kalifornije uvoze vodu u Hadzice, pa onda Coca Cola toci i prodaje, a pare eto sve odose u SAD.

Voda se ne proizvodi nego puni.
Je li ti tesko shvatiti da je COCA COLA, jevrejska kompanija ta koja je vlasnik vode Olimpije i samim tim uzima najveci procenat profita? Cak i ako kupis samu koka kolu kod nas pisat ce mjesto proizvodnje Sarajevo npr, je li ti stvarno mislis da to znaci da je kola domaci sok?
bwin

#18 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by bwin »

dale cooper wrote:Zato što nisu konkurentni. Druga strana ima bolji marketing, distribuciju itd. Meni je bilo smiješno
čitajući ovih dana o ovim bojkotima Konzuma i Hrvatskih proizvoda. Takve stvari ne funkcionišu
ako nije donesena odluka na državnom nivou da se recimo ograniči uvoz proizvoda iz susjednih zemalja ili
se uvedu neke posebne mjere i sankcije. A to će se dogoditi...nikada. Ovi impulsivni bojkoti ljudi ne
daju rezultate i kratkog su daha. Probudite se ljudi i pomirišite kafu. Živimo u kapitalizmu i eri slobodnog tržišta.
Nekad u budućnosti je za očekivati da će i Bingo preuzeti neki strani lanac, ili da će neke od ovih domaćih
proizvodača, recimo vode, kupiti strani kapital. I šta onda, koga ćemo onda bojkotovati?
Znaci da kupujemo hrvatske proizvode a ne nase? Je li nam to porucujes? Neka hvala-
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ta Coca Cola placa ovdje nekome porez i dadzbine, daje nekome ovdje platu, mislim da ima razlike izmedju nje i Jane :roll:
dale cooper

#20 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by dale cooper »

bwin wrote:
dale cooper wrote:Zato što nisu konkurentni. Druga strana ima bolji marketing, distribuciju itd. Meni je bilo smiješno
Znaci da kupujemo hrvatske proizvode a ne nase? Je li nam to porucujes? Neka hvala-
Kažem da je ovo slobodna zemlja i slobodno tržište i neka svako bira ono što misli da je najbolje.
Nekada uzmem naše, nekada uzmem strano, kako mi je volja.
perfekcionista1

#21 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by perfekcionista1 »

Mi smo jedna iskompleksirana nacija i to je razlog. Recimo srbi znaju da su potomci turaka i znaju da je turski gen dominantni gen kod srba ali su opet pretjerano ponosni na sebe i svoje porijeklo i sve svoje. To je jedino sto kod genocidasa cijenim.
karanana

#22 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by karanana »

perfekcionista1 wrote:Mi smo jedna iskompleksirana nacija i to je razlog. Recimo srbi znaju da su potomci turaka i znaju da je turski gen dominantni gen kod srba ali su opet pretjerano ponosni na sebe i svoje porijeklo i sve svoje. To je jedino sto kod genocidasa cijenim.
ne kontam post vezan za temu ali hajde nek si nam objasnio sta i kako.
Leons

#23 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by Leons »

perfekcionista1 wrote:Mi smo jedna iskompleksirana nacija i to je razlog. Recimo srbi znaju da su potomci turaka i znaju da je turski gen dominantni gen kod srba ali su opet pretjerano ponosni na sebe i svoje porijeklo i sve svoje. To je jedino sto kod genocidasa cijenim.
Super, evo ti jedan Jelen
Leons

#24 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by Leons »

Cuj neko ne kupuje bosanske proizvode jer je iskompleksiran :mrgreen:
Jbt neki dan sam kupio energetsko pice domace , popio par gutljaja i prosuo u solju... Sto ne znaci da nema dobrih proizvoda ali na proizvodjacu je da me ubijedi da je kvalitetom i cijenom bolji od konkurencije a ne ja da hodam po trznim centrima provjeravajuci jel domace il strabo pa da onda isprobavam svakakva sranja.
perfekcionista1

#25 Re: ZASTO NE PRODAJEMO NASE PROIZVODE?

Post by perfekcionista1 »

karanana wrote:
ne kontam post vezan za temu ali hajde nek si nam objasnio sta i kako.
Pa pucaju kompleksi nas narod, stalno nam susjedi uvaljuju pricu da smo izmisljeni narod, da smo njihovi potomci i kod prosjecnog neobrazovanog zatucanog covjeka to ostavlja traga i onda ima komplekse pa nema osjecaj za domaci proizvod i bitnost toga. Zato spominjem ovo. Sve i da jeste tako kako kazu eto recimo kod srba dominantni gen je turski gen, gen mrskog im naroda, ali im to ne smeta, oni i dalje ponosna nacija, a mi imamo supke poput Emira Suljagica.
Post Reply