Pa ovako: "uvriježeno" je mišljenje kod nas kako je Haris S. jedan od najvećih promašaja BH patriotizma, ili čak i šire, BH politike. To visokopozicionirano mjesto među "intelektualnim" kodom je, mogli bi kazati, naslijedio od Alije I. i čvrsto ga drzi, čak evo i nakon samih izbora! Nije čovjek jos ni na tron zasjeo...
Jedan mi novinarčić iz Dana bas zgodno reče: "Haris je PO SVIM PARAMETRIMA najgori mogući izbor i najgori političar kod nas..." !!!
Malo me puno ljuti ovo PO SVIM PARAMETRIMA, naročito to sto su ti parametri uglavnom (ako ne i svi): jednostrana prozivanja sa minbere 60 minuta, medijske prozivke o pljački tuzlanske banke (naravno neargumentovano, bar dosad), zenička željezara, itd.
A u isto vrijeme ni pod razno se za PARAMETAR ne uzima (demokratska) volja naroda! To već i, ipak mislim s pravom, ljuti, naročito sto će oni koji tako razmisljaju pravdati to time kako je narod - stoka; sta oni znaju, to je on njih demagoski odradio, itd. Nije to bas (demokratski) lijepo.
Hajd da se jos usput dotaknem i jos jedne tačke koja mi mozda jos glupavije zvuči, a to je ono sto stalno govore (ne samo o njemu) kako se nahapo, klepio ovdje, mazno ondje. Ne zaklinjem se u ničije, niposto ni njegovo postenje, no strasno mi je to (iako vam zvučalo naivno i praznoglavo) da neko vjeruje u takve priče. Ako nista pa pobogu, taj čovjek sad ako se ne varam ima 60 godina. (Senad je 5-6 brojeva konstantno valjao teoriju i silovao čitatelje pričom kako je Haris mazno 2.3 miliona zato sto je Jati nastelio T. banku) A ako je imalo normalan (Haris) kako se predstavlja, neće zasigurno zivjeti jos 60. Jos četiri zasigurno nemoze ih trositi, a onih 6 sto mu preostaje ze naku normalu od 70-tak godina nije dovoljno ni za sta (dok se preseli na Havaje, dok kucu napravi, pa zenu obezbjedi nema ga na mapi
S druge strane moram priznati da mi je drago, iako je nevjerovatno izgledalo, da će mediji na kraju katastrofično izgubiti bitku, zapravo biti porazeni do koljena. Naročito sto sam i ja bio jedan od silovanih tim konspirativnim teroijama. Jamio - jamio
Dakle, svi ti "moderni" i "urbani" mediji, lice modernog i intelektualnog bica u bih, svi su bili ujedinjeni u zajedničkom projektu blacenja eto tog Harisa, i bilo je za očekivati da Haris nece ni prismrdjeti na izborima. No eto - narod je pobijedio!
I za kraj jos jednom, Haris mi nije bitan, nisam glasao za njegovu stranku jer mi se gadi, kao i svi ljudi oko Harisa. Eh, sad cete to uzeti protiv mene i ove gore priče, no svjestan sam toga, zapravo to je meni jedina njegova crna tačka: ako je on OK kako vrijedi, sta ce mu onda oni onoliki mamlazi oko njega
Jesam samo za njega glasao za predsjednika, no to samo zato jer je obecavao, a u tom mu vjerujem, da ce ostvarivati poslove sa arapskim svijetom, a posto posla jos nikako nemam
Eh pa eto, mislim da je fina tema za pljuvanje Harisa