Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post Reply
uglavnomja

#526 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

hizo ramidovic wrote:
uglavnomja wrote: e hebat ga, potrazi :-) ... citirana su bar 20 puta na ovoj temi, tamo negdje u prvoj polovini teme mislim
hm hm...jasno mi je....
sta ti je jasno :-)

evo sve letim da ti nadjem ... :izet:

ima jaro, ima, kad procitas sve nacices ...

ko ti je kriv sto si kamapanjac pa nisi pratio od pocetka :D
hizo ramidovic

#527 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

uglavnomja wrote:

:oops:

fali mi slovo "i"

"i tu budu i ljudi koji nisu direktno povezani sa skolom ....
predstavnik roditelja i skole se podrazumijeva, ali i njih bira ministartvo
opet fula...
nemoj vise, matere ti.
udrch

#528 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

uglavnomja wrote:"svi nastavnici su srbi iz kravice "
pitanje: da li ima dovoljan broj nastavnika bosnjaka istih kvalifikacija u krugu iste kilometraze da pokrije sva radna mjesta?

dalje, u koliko razreda idu djeca? koliko ukupno ima nastavnika i kolika im je norma? koliko njih ima 100% normu? koliko njih naradjuje normu do 100% u drugim skolama u okolini ...

jer, u krajnjoj liniji bi se sve trebalo svoditi na racunicu koliko sta kosta, da se ne placa dupli topli obrok za 2x50% norme ni 2 regresa ni prevoz za +100 km dnevno, itd ....

skolski odbori: to imenuje ministarstvo koliko znam, i tu budu ljudi koji nisu direktno povezani sa skolom, u sarajevu su to uglavnom ljudi sa vss i nekom uspjesnom karijerom, ne obavezno politickom. i ne placaju se. i ni ne pitaju se nista :-) dodju, popiju kafu, direktor im procita budzet, koliko treba ljudi zaposliti po normativima, oni klimnu glavom i dovidjenja..
ti baš voliš da lupaš i ono što ne moraš..
- svi nastavnici jesu Srbi, ali nisu svi iz Kravice, ima ih i iz Ljubovije, recimo nastavnica bosanskog :D
- djeca idu u 9 razreda :D , jer je u našoj zemlji sad osnovno obrazovanje devetogodišnje..ovdje si vjerovatno mislio na odjeljenja, ali ja čitam po Vuku..
- ima velik broj Bošnjaka koji bi voljeli predavati u ovoj školi..ja znam 2 nastavnika bosanskog i tri nastavnika historije iz tog dijela odakle su učenici..ima i dovoljan broj škola u okolini gdje bi i Bošnjaci mogli da dopune normu predajući u školama gdje se ne uskraćuje ovo pravo kao u Konjević polju..
- takođe bi trebao znati da trenutno nisu problem viši razredi, već ovi niži gdje predaju učitelji..
- školske odbore ne bira ministarstvo u Sarajevu, već se biraju iz svakog odjeljenja po jedan roditelj..i pitaju se kad ima problema..
hizo ramidovic

#529 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

uglavnomja wrote:
sta ti je jasno :-)

evo sve letim da ti nadjem ... :izet:

ima jaro, ima, kad procitas sve nacices ...

ko ti je kriv sto si kamapanjac pa nisi pratio od pocetka :D
fakat ne znam o cemu pricas?
ja sam naveo primjer iz 'goskog vijenca', i ti hoces da kazes da se to ne radi vec 15 godina!?
uglavnomja

#530 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

haj sad ti :D

direktor bira skolski odbor
direktor sam sebe bira u skolski odbor

....
direktor rasolaze skolom tokom manadata kao svojom privatnom prcijom ... a finansira ga ministarstvo :-)

jaro, u skoli se nista ne smije, ali bas nista bez dozvole ministarstva.

direktor ima pravo da predlozi roditelja i zaposlenika ispred skole, ali ih NE BIRA! nije zakonodavni :D organ, nego samo izvrsni.
Baboolal

#531 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Baboolal »

udrch wrote: - školske odbore ne bira ministarstvo u Sarajevu, već se biraju iz svakog odjeljenja po jedan roditelj..i pitaju se kad ima problema..
Ako je pravilo da je iz svakog odjeljenja jedan roditelj u skolskom odboru, kako su opravdali to sto odjeljenja iz Konjevic Polja nisu zastupljena? Sigurno imaju neko objasnjenje... Ako znas, bas bi me interesovalo.
Havatar

#532 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:
udrch wrote:
uglavnomja wrote:djeca su izgubila dio skolske godine, mozda i citavu, roditelji ce (mozda) dobiti kaznu da plate ...
hoćeš da se kladimo da djeca neće izgubiti školsku godinu i da roditelji neće platiti kaznu???
hajd molim te, da ti povećam zadovoljstvo tom njihvom nesrećom..
neka ti Bog vrati istom mjerom..

kao prvo, fino pise (oba put) MOZDA!!!!

i nema tu zadovoljstva, samo zalosti zbog ljudskog neznanja i povodljivosti i iskoristavanja od strane politicara koji igraju svoje igre.

to je samo da podvucem BESMISLENOST cucanja pred ohr-om.

ne trpaj mi u postove ono sto ne pise. od prvog dana trubim: zao mi je djece!

a kad si vec tu, daj nam malo matematike, bas me zanima, ovo nije zlobno, nego cisto da poslozim neke cinjenice u glavi, jer ne znam situaciju tamo.

"svi nastavnici su srbi iz kravice "
pitanje: da li ima dovoljan broj nastavnika bosnjaka istih kvalifikacija u krugu iste kilometraze da pokrije sva radna mjesta?

dalje, u koliko razreda idu djeca? koliko ukupno ima nastavnika i kolika im je norma? koliko njih ima 100% normu? koliko njih naradjuje normu do 100% u drugim skolama u okolini ...

jer, u krajnjoj liniji bi se sve trebalo svoditi na racunicu koliko sta kosta, da se ne placa dupli topli obrok za 2x50% norme ni 2 regresa ni prevoz za +100 km dnevno, itd ....

skolski odbori: to imenuje ministarstvo koliko znam, i tu budu ljudi koji nisu direktno povezani sa skolom, u sarajevu su to uglavnom ljudi sa vss i nekom uspjesnom karijerom, ne obavezno politickom. i ne placaju se. i ni ne pitaju se nista :-) dodju, popiju kafu, direktor im procita budzet, koliko treba ljudi zaposliti po normativima, oni klimnu glavom i dovidjenja..
Ako mogu da dovode nastavnke iz Loznice mogu i nekog iz Sarajeva ili nekog grada gdj Bosnjaci nisu etnicki ocisceni. Sto se tice skolskih odbora oni ucestvuju u donosenju svih odluka i onda je logicno da u tom odboru budu oni koji ce gledati da poboljsaju stanje te djece a ne da 100% budu Srbi u skoli sa 100% bosnjacke djece
uglavnomja

#533 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

udrch wrote:

- svi nastavnici jesu Srbi, ali nisu svi iz Kravice, ima ih i iz Ljubovije, recimo nastavnica bosanskog :D
- djeca idu u 9 razreda :D , jer je u našoj zemlji sad osnovno obrazovanje devetogodišnje..ovdje si vjerovatno mislio na odjeljenja, ali ja čitam po Vuku..
- ima velik broj Bošnjaka koji bi voljeli predavati u ovoj školi..ja znam 2 nastavnika bosanskog i tri nastavnika historije iz tog dijela odakle su učenici..ima i dovoljan broj škola u okolini gdje bi i Bošnjaci mogli da dopune normu predajući u školama gdje se ne uskraćuje ovo pravo kao u Konjević polju..
- takođe bi trebao znati da trenutno nisu problem viši razredi, već ovi niži gdje predaju učitelji..
- školske odbore ne bira ministarstvo u Sarajevu, već se biraju iz svakog odjeljenja po jedan roditelj..i pitaju se kad ima problema..

znas ti ovo i bolje ... :D

samo se upetljavate ...
pocelo je da nastavnica srpskog dosla iz srbije, a sad ispade da su ucitelji problem ... :-)

neka ti znas nastavnike nac, grupe predmeta, nije bilo sumnje u to :D
ima veliki broj bosnjaka ... :-)

znaci, cilj je izbaciti srbe i zaposliti bosnjake, tako ispade na kraju :lol: :lol:
je li to ta igranka?

nego, sarajevo je navedeno, naglaseno kao primjer, kako se radi u jednom kantonu. ne znam gdje si procitao da ih bira ministarstvo iz sarajeva ...
uglavnomja

#534 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Havatar wrote: Ako mogu da dovode nastavnke iz Loznice mogu i nekog iz Sarajeva ili nekog grada gdj Bosnjaci nisu etnicki ocisceni. Sto se tice skolskih odbora oni ucestvuju u donosenju svih odluka i onda je logicno da u tom odboru budu oni koji ce gledati da poboljsaju stanje te djece a ne da 100% budu Srbi u skoli sa 100% bosnjacke djece
izvini zasto jedan srbin, hrvat marsovac ... ne moze uticati na poboljsanje uslova skolovanja BOSNJACKE djece? zasto? da predlozi da se uvede internet i dodatna 2 casa informatike? engleski jos par casova sedmicno, fizicko u velikoj dvorani ... lupam ... ali tako neke stvari, koje odgovarju djeci, koje su pozitivne ... kakve veze ima ko ih je predlozio??????

ili treba hodza da sjedi u skolskom odboru :-? i da odredi da svaki dan pocinje i zavrsava vjeronaukom?
uglavnomja

#535 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Baboolal wrote:
udrch wrote: - školske odbore ne bira ministarstvo u Sarajevu, već se biraju iz svakog odjeljenja po jedan roditelj..i pitaju se kad ima problema..
Ako je pravilo da je iz svakog odjeljenja jedan roditelj u skolskom odboru, kako su opravdali to sto odjeljenja iz Konjevic Polja nisu zastupljena? Sigurno imaju neko objasnjenje... Ako znas, bas bi me interesovalo.
i mene :)
Havatar

#536 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:
udrch wrote:

znas ti ovo i bolje ... :D

samo se upetljavate ...
pocelo je da nastavnica srpskog dosla iz srbije, a sad ispade da su ucitelji problem ... :-)

neka ti znas nastavnike nac, grupe predmeta, nije bilo sumnje u to :D
ima veliki broj bosnjaka ... :-)

znaci, cilj je izbaciti srbe i zaposliti bosnjake, tako ispade na kraju :lol: :lol:
je li to ta igranka?

nego, sarajevo je navedeno, naglaseno kao primjer, kako se radi u jednom kantonu. ne znam gdje si procitao da ih bira ministarstvo iz sarajeva ...
Cilj je da se kad ponestane Srba iz Rs ne dovode Srbi iz Srbije iako ima ljudi koji imaju obrazovanje i kvalifikacije a iz Konjevic Polja su i samo zato sto nisu Srbi ne mogu da budu zaposljeni da predaju bosnjackoj djeci posto gdje ce Bosnjak da predaje Bosnjacima :-)
uglavnomja

#537 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Havatar wrote: Cilj je da se kad ponestane Srba iz Rs ne dovode Srbi iz Srbije iako ima ljudi koji imaju obrazovanje i kvalifikacije a iz Konjevic Polja su i samo zato sto nisu Srbi ne mogu da budu zaposljeni da predaju bosnjackoj djeci posto gdje ce Bosnjak da predaje Bosnjacima :-)

i zbog jednog nastavnika se cucalo 4 mjeseci pod satorima :roll:

i koliko udrch rece, ima nastavnika bosanskog i istorije 3 skole ... ali sta sa ostalim nastavnicima?

a ovo boldirano :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Havatar

#538 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:
Havatar wrote: Cilj je da se kad ponestane Srba iz Rs ne dovode Srbi iz Srbije iako ima ljudi koji imaju obrazovanje i kvalifikacije a iz Konjevic Polja su i samo zato sto nisu Srbi ne mogu da budu zaposljeni da predaju bosnjackoj djeci posto gdje ce Bosnjak da predaje Bosnjacima :-)

i koliko udrch rece, ima nastavnika bosanskog i istorije 3 skole ... ali sta sa ostalim nastavnicima?

a ovo boldirano :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije smijesno nego je zalosno da se zposljavaju Srbi iz Srbije samo da ne bi zaposlili Bosnjaka
Krushna mrva

#539 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Izgleda da se lista zahtjeva i dalje dpopunjava, mijenja i skracuje, cak i poslije "rjesenja" klojim je rijeseno - nista.
radostan dan

#540 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by radostan dan »

Blek Stena wrote:Niko nece da kaze zasto su protesti organizovani pred OHRom a ne pred zvanicnim institucijama BIH i entiteta? I kako to da ni OHR ni OSCE nisu zauzeli stav po ovom pitanju osim davanja uopstenih saopstenja kako problem treba rjesavati kroz razgovore sa nadleznim ministarstvom? Nemojte mi samo reci da oni podrzavaju vlasti RS u diskriminaciji povratnika i povratnicke djece.

kasniš momoče, kasniš... :)

Postao/la radostan dan dana 16/12/2013 22:17

pa zar ti vjeruješ u to da bi mz, ohr i ostali eu mudrolozi ćutala o ovome ili o jmbg-u npr, da ne znaju koliko je sati ili koliko će biti?
uglavnomja

#541 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:
uglavnomja wrote:

Nije smijesno nego je zalosno da se zposljavaju Srbi iz Srbije samo da ne bi zaposlili Bosnjaka
posto ti sve znas, reci koliko ljudi bas u konjevic polju ima zavrsenu neku pedagosku akademiju ( :D dosad bi se vec ukazali po satorima)
drugo, koliko uopce u toj regiji ima nezapolsenih vs ili vss bosnjaka nastavnika i profesora (ako zanemarimo 2 za bosanski 3 za istoriju, vjeronauku ne pikamo, tu je svakako hiperprodukcija, sto je kraj siromasniji, vise je hodza i popova ...)

citavo podrucje bratunac ima cca 20.000 stanovnika

dalje, odokativno, od loznice do konjevic polja je jedno 10 puta krace nego od sarajeva do tamo i 2 x krace nego od tuzle, a da ne pricam o napr. bosnjackoj jablanici i km

ostaje tuzlanski kanton, i rjesavanja pitanja nezaposlenih nastavnika bosnjaka ... a taj isti problem imaju i u rs, a onaj ko placa bira onoga ko mu najvise odgovara, po kvalifikacija i potencijalnim troskovima.

u sarajevu ce uvijek prije izabrati za nastavnika u, napr. vladislav skaric, nekoga ko zivi na marindvoru, a ne nekoga sa pala... nista novo.

plus sto ostaje placanje doprinosa i raspored love.
hizo ramidovic

#542 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

uglavnomja wrote:haj sad ti :D

....direktor rasolaze skolom tokom manadata kao svojom privatnom prcijom ... a finansira ga ministarstvo :-)

direktor ima pravo da predlozi roditelja i zaposlenika ispred skole, ali ih NE BIRA! nije zakonodavni :D organ, nego samo izvrsni.
cuj to: ministarstvo obrazovanja zakonodavni organ!? i cuj to: direktor predlaze zaposlenike u uo/so!?
koja si ti legenda, jarane...
a ja cijelo vrijeme mislim ti ozbiljan sagovornik, nesto se k'o razumijes u ovo, a ti lupas k'o ringo star...
e svasta, ljudi...
haj odmori malo, materi ti!!
uglavnomja

#543 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

hizo ramidovic wrote:

....
direktor rasolaze skolom tokom manadata kao svojom privatnom prcijom ... a finansira ga ministarstvo :-)

cuj to: ministarstvo obrazovanja zakonodavni organ!?
a ja cijelo vrijeme mislim ti ozbiljan sagovornik, nesto se k'o razumijes u ovo, a ti lupas k'o ringo star...
e svasta, ljudi...
samo ti trazi dlaku u jajetu, koje nema :-)

zato i stoji ovaj zeleni :D pored zakonodavni.

ministarstvo je to koje daje odobrenje i potpisuje akte o imenovanju, bez toga nista nije legalno.
hizo ramidovic

#544 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Krushna mrva wrote:Izgleda da se lista zahtjeva i dalje dpopunjava, mijenja i skracuje, cak i poslije "rjesenja" klojim je rijeseno - nista.
cime se to lista skracuje, dopunjava?
hizo ramidovic

#545 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

uglavnomja wrote:
hizo ramidovic wrote:

....

cuj to: ministarstvo obrazovanja zakonodavni organ!?
e svasta, ljudi...
samo ti trazi dlaku u jajetu, koje nema :-)

zato i stoji ovaj zeleni :D pored zakonodavni.

ministarstvo je to koje daje odobrenje i potpisuje akte o imenovanju, bez toga nista nije legalno.
nesretnice jedan, pa ti ne znas razliku izmedju biranja i imenovanja...
odmori malo, jarane, rekoh ti ja, samo se jos vise zavaljujes.
uglavnomja

#546 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

jah ....

eto ...

izmedju izbora i imenovanja ambis stoji ....
hizo ramidovic

#547 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

uglavnomja wrote:jah ....

eto ...

izmedju izbora i imenovanja ambis stoji ....
hahahahahah...samo nastavi...krenulo te pravo...
uglavnomja

#548 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Broj: 11-05-38-30187/13
Sarajevo, 28.11.2013. godine

Na osnovu čl. 134. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj: 23/10), Pravilnika o izboru i imenovanju školskih i nadzornih odbora osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj: 25/04), a u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH (“Službene novine F BiH” br. 12/03, 34/03 i 65/13), ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo raspisuje

JAVNI KONKURS
za izbor i imenovanje školskih odbora srednjih škola Kantona Sarajevo

:zzzz:
hizo ramidovic

#549 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

uglavnomja wrote:Broj: 11-05-38-30187/13
Sarajevo, 28.11.2013. godine

Na osnovu čl. 134. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj: 23/10), Pravilnika o izboru i imenovanju školskih i nadzornih odbora osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj: 25/04), a u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH (“Službene novine F BiH” br. 12/03, 34/03 i 65/13), ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo raspisuje

JAVNI KONKURS
za izbor i imenovanje školskih odbora srednjih škola Kantona Sarajevo

:zzzz:
ja, i?
pa majka mu stara, zar je tesko izguglati zakone i pravilnike, lijepo sve procitati pa da se vise ne provaljujes? tamo lijepo piše ko i kako vrsi izbor koga i ko vrsi cije imenovanje.
jesi se zajeb'o sto si se danas uopce i konektovao...
uglavnomja

#550 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

ma jasta cu guglati ... :izet:

ono sto znam, znam, a ti nemas kvalitetan argument pa nesto pokusavas, a ni sam ne znas sta :-)
Post Reply