Jazuk.Corto Maltese wrote:u Sarajevu nema s kim kafu popit
Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
-
cindrlimindrli
#401 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
- madner
#402 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Ne znam, to je vanjska politika.Lug wrote:znaci li to da i u srbiji i hrvatskoj govore BHS, mislim razumijemo se medjusobno, kvalitetnomadner wrote:Danas se zove BHS
-
udrch
#403 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
joj Corto što si negdje nagrajisao..toliko neistinu govoriš da ti ponovo moram reći da lažeš..Corto Maltese wrote:Koliko znam, niko nikad. Suljagiću je ovo, u zadnjih pet godina, već osma izgubljena bitka vođena preko tuđih leđa. Nema pravnih posljedica, ali čini se da je ovim fijaskom iscrpio i zadnje kredite. U Istočnoj Bosni je provaljen, u Sarajevu nema s kim kafu popit, u Centralnoj Bosni se stvari rješavaju na drugi način, a kod Krajišnika ova priča nikada nije ni prolazila. Mislim da ga neko vrijeme nećemo ni čuti ni vidjeti.Krushna mrva wrote:Pa dobro je li u ovoj zemlji iko odgovara kad na kraju ispadne da se samo izbalegao, a rezultata nigdje? Baska djeca u izlogu.
među Podrinjcima trenutno nema čovjeka kojem se više vjeruje..u Krajini ga dočekuju kao istinskog patriotu, u Sarajevu ima vjerovatno najširu podršku, jer ga podržavaju svih boja, a jebu mater svojim đilkošima..u dijspori je istinski kralj, jer objektivno je nakon dugo godina prvi koji im vraća dostojanstvo i nadu..
a što se tiče rezultata, provjeri u CIPS-u ili čekaj rezultate izbora..
-
Krushna mrva
#404 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Ma ti jednostavno ne znas o cemu pricas. Ozbiljni lingvisti znaju sta je jezik, cak i obicni ljudi znaju, osim ako nisu kao ti politicki motivisani da tvrde drugacije. Postotak "strucnjaka" u ovom dijelu svijeta koji pricaju kvazinaucne bajke (kad odes do Beca tamo je vec ljude stid reci takvo nesto besmisleno) je sigurno veci, eto prva ta tvoja zelena opcija ima "korisnu" platformu kojom je u biti bosanski ostavljen za jedan tor, a druga dva tora odavno su dobili legitimitet da rade sta hoce. Kako onda da nadjes kamaru onih koji se utrkuju da se sto dublje uvuku u SDA rektum? E taj tvoj bosanski je cirkus, i otpadak od bosanskog, ali kakvi protagonisti, takve i teze, a bogami i rezultati.udrch wrote:nešto mi nije jasno..hiljade stručnjaka na prostoru bivše Jugoslavije tvrdi suprotno, a mi tebi trebamo vjerovati na riječ..Krushna mrva wrote:Strucnjak, jezik je jedan, samo neobrazovan covjek ili teski ters moze tvtrditi da postoje razliciti jezici, kao "srpski". .
samo samoprozvani stručnjak, ters i neobrazovan čovjek može tražiti da mu se vjeruje na riječ kad tvrdi nešto što je suprotno tvrdnjama mnogih obrazovanih ljudi na ovim prostorima..
mnogo stvari na ovom svijetu liče jedna na drugu, ali nisu iste, pa imaju i različita imena..
-
Lug
#405 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
madner wrote:Ne znam, to je vanjska politika.
-
udrch
#406 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
pa stručnjak de nam ti reci koji jezik mi govorimo: srpski ili hrvatski?Krushna mrva wrote:Ma ti jednostavno ne znas o cemu pricas. Ozbiljni lingvisti znaju sta je jezik, cak i obicni ljudi znaju, osim ako nisu kao ti politicki motivisani da tvrde drugacije. Postotak "strucnjaka" u ovom dijelu svijeta koji pricaju kvazinaucne bajke (kad odes do Beca tamo je vec ljude stid reci takvo nesto besmisleno) je sigurno veci, eto prva ta tvoja zelena opcija ima "korisnu" platformu kojom je u biti bosanski ostavljen za jedan tor, a druga dva tora odavno su dobili legitimitet da rade sta hoce. Kako onda da nadjes kamaru onih koji se utrkuju da se sto dublje uvuku u SDA rektum? E taj tvoj bosanski je cirkus, i otpadak od bosanskog, ali kakvi protagonisti, takve i teze, a bogami i rezultati.udrch wrote:nešto mi nije jasno..hiljade stručnjaka na prostoru bivše Jugoslavije tvrdi suprotno, a mi tebi trebamo vjerovati na riječ..Krushna mrva wrote:Strucnjak, jezik je jedan, samo neobrazovan covjek ili teski ters moze tvtrditi da postoje razliciti jezici, kao "srpski". .
samo samoprozvani stručnjak, ters i neobrazovan čovjek može tražiti da mu se vjeruje na riječ kad tvrdi nešto što je suprotno tvrdnjama mnogih obrazovanih ljudi na ovim prostorima..
mnogo stvari na ovom svijetu liče jedna na drugu, ali nisu iste, pa imaju i različita imena..
ako ti nije problem da se izvučeš faHraonu iz gore spomenutog udubljenja..
- Corto Maltese
#407 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Šta tačno treba da provjerim u CIPS-u, i zbog čega treba da čekam rezultate izbora?udrch wrote:joj Corto što si negdje nagrajisao..toliko neistinu govoriš da ti ponovo moram reći da lažeš..Corto Maltese wrote:Koliko znam, niko nikad. Suljagiću je ovo, u zadnjih pet godina, već osma izgubljena bitka vođena preko tuđih leđa. Nema pravnih posljedica, ali čini se da je ovim fijaskom iscrpio i zadnje kredite. U Istočnoj Bosni je provaljen, u Sarajevu nema s kim kafu popit, u Centralnoj Bosni se stvari rješavaju na drugi način, a kod Krajišnika ova priča nikada nije ni prolazila. Mislim da ga neko vrijeme nećemo ni čuti ni vidjeti.Krushna mrva wrote:Pa dobro je li u ovoj zemlji iko odgovara kad na kraju ispadne da se samo izbalegao, a rezultata nigdje? Baska djeca u izlogu.
među Podrinjcima trenutno nema čovjeka kojem se više vjeruje..u Krajini ga dočekuju kao istinskog patriotu, u Sarajevu ima vjerovatno najširu podršku, jer ga podržavaju svih boja, a jebu mater svojim đilkošima..u dijspori je istinski kralj, jer objektivno je nakon dugo godina prvi koji im vraća dostojanstvo i nadu..
a što se tiče rezultata, provjeri u CIPS-u ili čekaj rezultate izbora..
- uglavnomja
#408 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
u kojoj to dijaspori je istinski kralj
u ovoj mojoj niko nije ni cuo za njega
u ovoj mojoj niko nije ni cuo za njega
-
udrch
#409 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
govoriš da Suljagić gubi bitku za bitkom..Corto Maltese wrote:Šta treba da provjerim u CIPS-u, i zbog čega treba da čekam rezultate izbora?
jel "Glasaću za Srebrenicu" bila njegova bitka..
a s obzirom da već dugo vodi 1. mart, a ti govoriš o gubljenju bitaka i o tome kako nema s kim popiti kafu, onda vjerovatno imaš drugačije rezultate od mene..
a ja ti mogu navesti napamet najmanje 100 osoba koje poznajem, koje nisu nikad glasale, a ljetos su izvadile dokumente u Podrinjskim opštinama..
da on nema rezultate, ne bi ga presjednik četniteta navodio kao najveći problem, a osim njega to isto radi i opozicija u PC-u..
pa o kakvim izgubljenim bitkama ti govoriš?
-
udrch
#410 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
ako si zavšio sa ceraknjem mogu li dobiti odgovor na ovo pitanje?udrch wrote:a kako se zvao prije srpsko-hrvatske ljubavi?uglavnomja wrote:nekad se zvao srpsko/hrvatski-hrvatsko/srpski, sad ga zove svako kako hoce, prema politickim potrebama.
i jezik je ostao isti, mozda par % nasilu uceranih kroatizama i turcizama ... ali i dalje smo tu gdje smo bili i prije: razumijemo se, ako se zelimo razumjeti, naravno.
-
udrch
#411 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
pregledo slike, pročito viceve, ali nijedan ne odgovara, a palamude..
-
cindrlimindrli
#412 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Neka, dok se malo slegne par dana pa ce opet...udrch wrote:pregledo slike, pročito viceve, ali nijedan ne odgovara, a palamude..
- Corto Maltese
#413 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
1. Istorija kaže da je ideju zajedničke liste za Srebrenicu dala i pokrenula SDA. Nosilac inicijative je bio Ćamil Duraković, koji je prethodno dao ostavku na članstvo u SDA i time postao nezavisni kandidat. Suljagić se prikačio na tu priču, ali dovoljno skromno, da nije stigao mnogo da pokvari.udrch wrote:govoriš da Suljagić gubi bitku za bitkom..Corto Maltese wrote:Šta treba da provjerim u CIPS-u, i zbog čega treba da čekam rezultate izbora?
jel "Glasaću za Srebrenicu" bila njegova bitka..
a s obzirom da već dugo vodi 1. mart, a ti govoriš o gubljenju bitaka i o tome kako nema s kim popiti kafu, onda vjerovatno imaš drugačije rezultate od mene..
a ja ti mogu navesti napamet najmanje 100 osoba koje poznajem, koje nisu nikad glasale, a ljetos su izvadile dokumente u Podrinjskim opštinama..
da on nema rezultate, ne bi ga presjednik četniteta navodio kao najveći problem, a osim njega to isto radi i opozicija u PC-u..
pa o kakvim izgubljenim bitkama ti govoriš?
2. Pod dva ide brdo stvari, od šatorskog naselja 2008, do šatorskog naselja 2013. Između toga je bio neuspješan pokušaj ukidanja vjeronauka u KS, smjena direktora muzičke škole na Ilidži, koja je rezultirala vraćanjem istog na posao, poziv svim partijama koje ne negiraju genocid da se skupe pod okrilje 1. Marta, na koji se nije odazvao niko, njegov prijedlog JMBG bez entitetskih obilježja, zakon o ličnim ispravama... da ne nabrajam više. Sve je završilo na isti način. Ovo nisu neuspjesi zbog toga što ja tako kažem. Tako kaže Suljagić, koji je svaku od ovih situacija popratio lamentom nad propuštenim prilikama. Puna je stranica 1. Marta tih rasplakanih saopštenja. Sve je pokriveno.
Izuzev onog složnog neodazivanja pozivu političkim partijama koje negiraju genocid. To je, beli, prešutio. A obećao je da će objaviti imena svih partija koje se ne odazovu. Valjda nije imao dovoljno velik list papira da ih sve popiše, šta li?
-
Krushna mrva
#414 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Ma ti jednostavno ne citas, procitaj ako hoces odgovor od prije glede jezika sa ove strane. Iako je i samo pitanje suvisno.udrch wrote: pa stručnjak de nam ti reci koji jezik mi govorimo: srpski ili hrvatski?
ako ti nije problem da se izvučeš faHraonu iz gore spomenutog udubljenja..
I ovo drugo sto spominjes isto vrijedi, nisi upratio Fahro vs. ja, iako ovo mozda i namjerno u ocaju ubacujes, iako je nigdje veze.
Uglavnom, staro vrcenje u krug od strane zelene raje. Sudeci po dosadasnjem, izvucice se Suljagic i ovaj put, samo da ga neki roditelj ne mlatne negdje u mraku, toga bih se cuvao.
-
Krushna mrva
#415 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Mogao je ba svoj CV uzeti, tu ima mjesta koliko hoces. Sto 'no kazu tabula raza.Corto Maltese wrote:....Valjda nije imao dovoljno velik list papira da ih sve popiše, šta li?
-
Baboolal
#416 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
A Crnogorci?madner wrote:Zvao se bosanski, no jos u AH je naziv promjenjen.
Danas se zove BHS
- Corto Maltese
#417 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Dodiku ji i Silajdžić bio "najveći problem" dok god mu je dizao rejting i radio besplatnu predizbornu kampanju. Očito je da je Suljagić prestao biti korisan, pa ga u zadnje vrijeme i ne spominje. Ali nije sve izgubljeno. Možda mu, tamo negdje pred izbore, Suljagić ponovo bude upotrebljiv.udrch wrote:da on nema rezultate, ne bi ga presjednik četniteta navodio kao najveći problem, a osim njega to isto radi i opozicija
-
Krushna mrva
#418 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Sta ce mu bolji protivnik. Bas kao i Ceric, Zukorlic... degen do degena.Corto Maltese wrote:Dodiku ji i Silajdžić bio "najveći problem" dok god mu je dizao rejting i radio besplatnu predizbornu kampanju. Očito je da je Suljagić prestao biti korisan, pa ga u zadnje vrijeme i ne spominje. Ali nije sve izgubljeno. Možda mu, tamo negdje pred izbore, Suljagić ponovo bude upotrebljiv.udrch wrote:da on nema rezultate, ne bi ga presjednik četniteta navodio kao najveći problem, a osim njega to isto radi i opozicija
- Havatar
#419 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Znaci ko god ne igra kako Dodik svira kao sto to rade Lagumdzija i Radoncic je degenKrushna mrva wrote:Sta ce mu bolji protivnik. Bas kao i Ceric, Zukorlic... degen do degena.Corto Maltese wrote:Dodiku ji i Silajdžić bio "najveći problem" dok god mu je dizao rejting i radio besplatnu predizbornu kampanju. Očito je da je Suljagić prestao biti korisan, pa ga u zadnje vrijeme i ne spominje. Ali nije sve izgubljeno. Možda mu, tamo negdje pred izbore, Suljagić ponovo bude upotrebljiv.udrch wrote:da on nema rezultate, ne bi ga presjednik četniteta navodio kao najveći problem, a osim njega to isto radi i opozicija
- Paranoid
#420 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
jahh... znaš koliko zaboli qrac Cerića i Zukorlića šta ti misliš o njima. Da mi je vidjeti na šta ti ličiš kad njih prozivaš degenima.
Reci mi jesi li promijenio majicu ili je ona na tebi 10 dana...a čarape?? Jesu li bijele i jeli trenerka strpana u čarape, ili su supštene do gležnjeva u znak žalosti na Kačavendu i njegov brz oporavak.
Reci mi jesi li promijenio majicu ili je ona na tebi 10 dana...a čarape?? Jesu li bijele i jeli trenerka strpana u čarape, ili su supštene do gležnjeva u znak žalosti na Kačavendu i njegov brz oporavak.
-
Lug
#421 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
ovo sa ARBiH, nije nikakav primjer, upravo suprotno.. bosnjaci u rs bi trebali odustati od svog jezika, nadajuci se da ce rs i hb jednog dana dobrovoljno poceti taj jezik nazivati bosanskim ili ..?Krushna mrva wrote:
Jezik je bosanski, onaj jezik koji se ovakvim cirkusima baca u blato. Recept je zapravo isti onaj kojim se ARBiH srozavala i svodila na muslimane, potpuno isti.
na drzavnom nivou nije moguce tako sta dogovoriti, to je valjda jasno.
tvojim ne podrzavanjem roditelja ti upravo cementiras i jednonacionalne entitete i njihove nacionalne jezike u njima i pretvaras ih u ono sto nisu...samo ne kontam jel´ti to namjerno? a vamo fol bori se za zajednistvo..bratstvo-jedinstvo.
- Platformas
#422 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Naći nalogodavca (finansijera) ovog cirkusa, roditelje kazniti zbog iskorištavanja djece.
-
cindrlimindrli
#423 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Je l' to sve ili imas jos koju zelju?Platformas wrote:Naći nalogodavca (finansijera) ovog cirkusa, roditelje kazniti zbog iskorištavanja djece.
- Platformas
#424 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
Ako može da nestanu svi nacionalisti, sa svih strana.
I da se Rifat makne iz kuhinje.
I da se Rifat makne iz kuhinje.
-
hizo ramidovic
#425 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?
bil' ti jos koga kaznio?Platformas wrote:Naći nalogodavca (finansijera) ovog cirkusa, roditelje kazniti zbog iskorištavanja djece.