Corto Maltese wrote:Solidaran sam sa njihovom nevoljom. Nisam solidaran sa načinom na koji pokušavaju da riješe problem. Kada je, prije par godina, u Sarajevu organizovano šatorsko naselje Srebreničana koji su najavili iseljenje iz Podrinja, čak sam i išao gore, razgovarao sa ljudima pokušavao im objasniti kako je ta metoda kontraproduktivna, ali bez rezultata. Na žalost, razbilo im se o glavu. Nisu postigli ništa, osim toga da se Srebreničke inicijative se nakon toga gledaju kroz duple naočale. Iste one inicijative koje su prije toga prihvatane bez pitanja. Ćamilu, koga je ekipa zavalila k'o bekana, isturivši ga u prvi plan je trebalo nekoliko godina da ponovo bude prihvaćen kao ozbiljan političar.bingov buraz wrote:Nisi principijelan, ako su roditelji u pravu taman ih predstavljao Vladi Tepeš lično treba se solidarizirati sa njima.
Neuspjeh šatorskog naselje pred OHR-om će biti još teži po Bošnjake Istočne Bosne.
Kada uporedim gromoglasno najavljivane i sasvim jalove inicijative Emira Suljagića koje završe tiho, tiše, najtiše, sa rezultatima koje, bez imalo buke postiže Hasan Nuhanović, stomak mi se okrene.
Pardon, bude buke i kod Nuhanovića, ali tek na kraju, kada se slavi neka nova pravna pobjeda.
Rahmetli Braciku neću ni spominjati.
Iz svih ovih inicijativa i protesta, pa taman i propalih se uci i sazrijeva, i isplati se na kraju krajeva sve to jer je u pitanju visi cilj.A sta se ti uostalom toliko sikiras za ove ljude i djecu? Nisi ti pod satorom, i sto je najvaznije nisi van Kotlinske Republike.