Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post Reply
hizo ramidovic

#226 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote:
hizo ramidovic wrote:
Basvod wrote: Da ali Mandela nije bio nepravedan covjek. Dok su bosnjacki politicari nepravedni, u FBiH nisu zaposlili ni jednog nastavnika srpskog jezika a napadaju RS u kojoj se u 20 skola izucava bosanski jezik. Ako u RS vlada aparthejd, a vlada, kako cemo onda nazvati stanje u FBiH? Aparthejd na kvadrat.
a ovo je apsolutna laz, i to ne na kvadrat vec na desetu.
i onda se @skijas trudi da ovakvim padobrancima nesto objasni...
Ja sam taj podatak izguglao, ti ako imas drugi slobodno me poduci.
ne vjeruj svemu sto ti gugl kaze.
pod jedan: vec sam gore jednom objasnio, u fbih taj se predmet zove 'bosanski, hrvatski, srpski jezik i knjizevnost', a ne samo 'bosanski'.
pod dva: u kojoj skoli u fbih je podnesen zahtjev (i da isti nije ispunjen) za odrzavanje nastave na srpskom jeziku? navedi primjer.
Blek Stena

#227 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Blek Stena »

Skijas@
i bore se tako sto izvedu djecu iz skole i postave satore pred OHR! sto ne odose u BL pred Vladu RS ili Vladu FBIH koja je i potpisala interim agreement? Sta ima OHR sa tim. Ti ne zelis da vidis politizaciju jer se to ne uklapa u tvoju koncepciju da sve lose u ovoj zemlji pripises velikosrbima i medjunarodnoj zajednici, koja, za tvoju informaciju, nije nimalo naivna i razumije politicku pozadinu ovog protesta.
Dionysios

#228 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Dionysios »

Da ali Mandela nije bio nepravedan covjek. Dok su bosnjacki politicari nepravedni, u FBiH nisu zaposlili ni jednog nastavnika srpskog jezika a napadaju RS u kojoj se u 20 skola izucava bosanski jezik. Ako u RS vlada aparthejd, a vlada, kako cemo onda nazvati stanje u FBiH? Aparthejd na kvadrat.[/quote]

Netacno. Proguglaj osnovnu skolu Drvar, zaposlen je kadar iz srpskog naroda i ime skole je promijenjeno prije nekoliko godina.
Basvod

#229 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Basvod »

Dionysios wrote:Da ali Mandela nije bio nepravedan covjek. Dok su bosnjacki politicari nepravedni, u FBiH nisu zaposlili ni jednog nastavnika srpskog jezika a napadaju RS u kojoj se u 20 skola izucava bosanski jezik. Ako u RS vlada aparthejd, a vlada, kako cemo onda nazvati stanje u FBiH? Aparthejd na kvadrat.
Netacno. Proguglaj osnovnu skolu Drvar, zaposlen je kadar iz srpskog naroda i ime skole je promijenjeno prije nekoliko godina.[/quote]

Pricamo o nastavnicima jezika. Google kaze da ni jedan nastavnik srpskog jezika ne radi u FBiH.
hizo ramidovic

#230 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote: Pricamo o nastavnicima jezika. Google kaze da ni jedan nastavnik srpskog jezika ne radi u FBiH.
pa ja ti postavih pitanje gore a ti sutis ko zaliven?
maca prstice pojela?
nema na guglu?
nestalo struje?
radostan dan

#231 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by radostan dan »

Skijaš wrote:
Neće niti treba, ovdje se radi o borbi za prava djece i onaj ko se brine za njih, treba da podrži njihove roditelje u borbi protiv diskriminacije.
računam da se javljaš sa terena, ispred zgrade parlamenta, i protestvuješ zbog toga što srpska djeca uče po nastavnom planu bhs jezika, koji se formalno na kraju godine napiše u knjižicu kao - srpski.
vlastiti primjer je najbolji primjer, zar ne?
shodno tome, što ti smeta šta je u udžbenicima i što učiteljica priča ekavski? doniježće se zakon - na kraju godine upiši u knjižicu jezik koji hoćeš, i mirna bosna. valja?

voda i ostale tehničke stvari -
škola u konjević polju pati po pitanju pomenutog kao i sve druge podružne škole u srpskoj, a kao što mogu pročitati ovdje na forumu - kao i pojedine u federaciji. a sve njih karakteriše seleće - nema para. mali broj đaka. podružna škola za koju niko ne može da prognozira dokle će postojati, obzirom na sve manji broj djece koja stasaju za istu.
raubovani prosvetari pred penziju, nastavno osoblje pod ugovorom, ograničen fond časova po svakom učitelju/nastavniku, itd, itd.
stotine ih je takvih u srpskoj. ali još malo. svakako će se ugasiti, zato se i ne ulaže u njih.

ono što ovu školu izdvaja od tih stotinu je što su tu bošnjaci povratnici. i zato je trebalo ljudski posvetiti joj više pažnje i sredstava, da bi se otklonili pomenuti nedostaci i primjedbe.
.Ili mrze djecu ili moraju tolerisati velikosrpsko divljanje. Na to se ograničava taj tvoj pristup, podebljaćemo međuentitetsku liniju novim zakonom o JMBG a onaj ko se protivi i protestuje, mrzi djecu i treba odgovarati
a ne,ne, gospodine moj...klasično spinovanje. nema novog zakona o jmbg i podebljavanja linija, nego stari zakon o jmbg nije bio usklađen sa ustavom i terit. organizacijom bih, pa se morao mijenjati.
to što tebi to ne odgovara ne obavezuje ustavni sud da donosi odluke tipa - kako mali jovica zamišlja pravo.

prema tome, kao što mi reče jednom prilikom u diskusiji po pitanju bh zbilje i haških presuda (gotovina, prljak, karadžić, itd) - presude moramo poštovati, a ja ti odgovorih - moramo, šta je onda problem?

da se mjenja sporazum?
ok, da se mjenja...znaju se načini, a ako se ne znaju, znaće ih sud. opštinski, okružni, vrhovni, ustavni, srazburski.
Corto Maltese

#232 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Da ponovimo jedno od pitanja sa prethodnih stranica (verzija za čitaoce sa posebnim potrebama):
akcid wrote:Da li će iko pokrenuti krivičnu odgovornost zbog ugrožavanja zdravlja njihove djece boravkom pod šatorima u zimskim vremenskim uslovima?

Da li će neko pozvati socijalne ustanove, ili nedajbože - da li će neko od njihovih odgovornih rukovodilaca sam izdati nalog i poziv za razgovor s roditeljima te djece, možda ih oduzeti od staranja na određeno vrijeme, iz razloga navedenog u pitanju iznad?
Zar nas zaista nije briga za promrzlu djecu Konjevic Polja?
Paranoid

#233 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Paranoid »

Corto dosadan si... djeci nije ugroženo zdravlje i nisu niti jednu noć proveli u šatorima.

Poruku prenesi i "akcidu", a on će ljudima bliskim ministru obrazovanja šumske...
Skijaš

#234 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:ono što ovu školu izdvaja od tih stotinu je što su tu bošnjaci povratnici. i zato je trebalo ljudski posvetiti joj više pažnje i sredstava, da bi se otklonili pomenuti nedostaci i primjedbe.
Ništa se više ne traži.
klasično spinovanje. nema novog zakona o jmbg i podebljavanja linija, nego stari zakon o jmbg nije bio usklađen sa ustavom i terit. organizacijom bih, pa se morao mijenjati.
Ta neusklađenost nije imala veze sa postojanjem ili nepostojanjem entitetskog koda u JMBG, a ja o tom govorim, o toj akrobaciji kojom se opiranje ubacivanju tog entitetskog koda u JMBG predstavilo kao nešto antidječje.
da se mjenja sporazum? ok, da se mjenja...znaju se načini, a ako se ne znaju, znaće ih sud. opštinski, okružni, vrhovni, ustavni, srazburski.
Za to je potrebno stvoriti potreban pritisak i boljeg načina se ovi roditelji očigledno nisu mogli sjetiti. Očekivati od žrtava genocida da vjeruju u dobru volju nekog ko negira genocid, ne da je smiješno nego je podlo.
Last edited by Skijaš on 16/12/2013 19:22, edited 1 time in total.
Afanasi_94

#235 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Afanasi_94 »

Corto Maltese wrote:Zar nas zaista nije briga za promrzlu djecu Konjevic Polja?
Mene nije. :oops:
Skijaš

#236 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:Da ponovimo jedno od pitanja sa prethodnih stranica (verzija za čitaoce sa posebnim potrebama):
akcid wrote:Da li će iko pokrenuti krivičnu odgovornost zbog ugrožavanja zdravlja njihove djece boravkom pod šatorima u zimskim vremenskim uslovima?
Ako te je briga za njih, podrži njihove roditelje.
Corto Maltese

#237 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Paranoid wrote:Corto dosadan si... djeci nije ugroženo zdravlje i nisu niti jednu noć proveli u šatorima.

Poruku prenesi i "akcidu", a on će ljudima bliskim ministru obrazovanja šumske...
Gdje djeca provode noći? Nisam vidio niti jedan prilog o šatorskom naselju ispred OHR bez djece u kadru. A prilozi su snimani u različito doba dana. Dakle, ili djeca zaista spavaju pod šatorima, ili ih samo dovode na snimanje, da bi izgledalo kao da spavaju pod šatorima.
Pokušavam da skontam šta je odvratnije, i ne mogu da se odlučim.
GAU8

#238 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by GAU8 »

Skijaš wrote:
Corto Maltese wrote:Da ponovimo jedno od pitanja sa prethodnih stranica (verzija za čitaoce sa posebnim potrebama):
Koja glupost manipulisati djecom i koristiti ih kao taoce politike.
Ja vjerujem da je mnogima kao i meni zao ove djece, ali ko sam ja da se suprotstavljam njihovim roditeljima i vracam tu djecu u skolu gdje im je i mjesto. Jer bolje ikakva skola nego ovo sto rade s njima.
Afanasi_94

#239 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Afanasi_94 »

Corto Maltese wrote:
Paranoid wrote:Corto dosadan si... djeci nije ugroženo zdravlje i nisu niti jednu noć proveli u šatorima.

Gdje djeca provode noći? Nisam vidio niti jedan prilog o šatorskom naselju ispred OHR bez djece u kadru. A prilozi su snimani u različito doba dana. Dakle, ili djeca zaista spavaju pod šatorima, ili ih samo dovode na snimanje, da bi izgledalo kao da spavaju pod šatorima.
Najbolje da pogledaš oko 2 u noći koga ima unutra i riješiš sve dileme. :wink:
moranadruga

#240 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by moranadruga »

Afanasi_94 wrote:
Corto Maltese wrote:Zar nas zaista nije briga za promrzlu djecu Konjevic Polja?
Mene nije. :oops:
babo ga doveo,babo ga odveo,ne vidim zasto bih nekog zalila- :-)
Corto Maltese

#241 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Afanasi_94 wrote:
Corto Maltese wrote:

Najbolje da pogledaš oko 2 u noći koga ima unutra i riješiš sve dileme. :wink:
Time bih saznao šta se stvarno događa, ali ne bih otklonio dilemu oko toga koji je scenario odvratniji.
Paranoid

#242 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Paranoid »

Corto Maltese wrote:

Jaooo duša draga...nisi vidio niti jedna snimak.

Djecu dovedu pred snimanje, podjele im čokolade...a nakon snimanja im oduzmu, a u dom Nedžariće ih odvedu i pred veče ih vrate u šatore... :oops:
Skijaš

#243 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

GAU8 wrote:
Skijaš wrote: Ako te je briga za njih, podrži njihove roditelje.
Ja vjerujem da je mnogima kao i meni zao ove djece, ali ko sam ja da se suprotstavljam njihovim roditeljima i vracam tu djecu u skolu gdje im je i mjesto. Jer bolje ikakva skola nego ovo sto rade s njima.
Nije bolje, to što pišeš podsjeća na savjete ženi koju muž zlostavlja, kao bolje i to nego na ulicu.
Corto Maltese

#244 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Paranoid wrote:
Corto Maltese wrote:
Jaooo duša draga...nisi vidio niti jedna snimak.

Djecu dovedu pred snimanje, podjele im čokolade...a nakon snimanja im oduzmu, a u dom Nedžariće ih odvedu i pred veče ih vrate u šatore... :oops:
I u jednom i u drugom slučaju, postoji zakonska obaveza da se djeca zaštite i privremeno oduzimu od roditelja.
Last edited by Corto Maltese on 16/12/2013 19:42, edited 1 time in total.
moranadruga

#245 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by moranadruga »

Skijaš wrote:
GAU8 wrote:
Skijaš wrote: Ako te je briga za njih, podrži njihove roditelje.
Nije bolje, to što pišeš podsjeća na savjete ženi koju muž zlostavlja, kao bolje i to nego na ulicu.
u citavoj bih,samo djeca onoga glavatog "gospodina" imaju problem? mani suplje. :lol: mali se zaigro,pa kad je vidio da je govno pojeo sad ne zna sta bi sam sa sobom a kamo li sa djecom. sve je ovo politicka manipulacija. mi naivni ko sto jesmo uvijek navijamo za "svoje" i ne trudimo se da pokrenemo mozdane vijuge.na to danasnji politicari dobijaju izbore zadnjih 20godina a kavi smo i sledecih pedeset sigurno su na vlasti.
Styling

#246 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Styling »

Meni je u jednoj stvari zao te djecice a to je da mogu doci u situaciju da Ministarstvo obrazovanja RS-a ide do kraja pa djeci zbog propustene nastave i gradiva, jer polugodiste se blizi kraju, ne prizna skolsku godinu pa djecica budu morala ponavljati razred.
Kako ce im tada mentori koji su ih doveli u Sarajevo pomoci? :sad:
radostan dan

#247 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by radostan dan »

Skijaš"

Ništa se više ne traži.
super.
samo...vidjećemo šta će biti kad se riješe tehn. pitanja tipa voda i 3 člana školskog odbora da budu bošnj. nacionalnosti. hoće li tu biti kraj jer se samo to traži?

Ta neusklađenost nije imala veze sa postojanjem ili nepostojanjem entitetskog koda u JMBG, a ja o tom govorim, o toj akrobaciji kojom se opiranje ubacivanju tog entitetskog koda u JMBG predstavilo kao nešto antidječje.
uz svo poštovanje tvoje ili moje naobrazbe, cijenim da sudije bolje znaju tematiku od nas dvoje.
Za to je potrebno stvoriti potreban pritisak i boljeg načina se ovi roditelji očigledno nisu mogli sjetiti.
ko se bolan sjetio?
roditelji se sjetili?
daj bolan skijaš, da te nisam ranije čitao,i da ne znam da si načitan i sklon analitici, rekao bih da diskutujem sa napupjelom šesnaestogodišnjakinjom sa bijelim dokoljenicama i lilihipom u noćnom klubu blizu pijace arizona negdje oko 2 časa iz ponoći, deveeetsedme na devedeetosmu...

koji crni pritisak? pa evo 3 godine otkako te lagumdžija razočarao, i samo pišeš o pritisku , a rezultati po tom sudu sve gori i gori.
pritisak oko jmbg, oko izbornog zakona, hidropotencijala, itd, itd...
Očekivati od žrtava genocida da vjeruju u dobru volju nekog ko negira genocid, ne da je smiješno nego je podlo.
tebi brate ako je svaka glava koja proviri iz republike srpske genocidaš i negator istog, ja ne razumijem čemu se ti nadaš i stremiš - kakvim dogovorima, sastancima, izmjenama, pritiscima, ohaerovima, kuvcima-palcima.

onda pušku u ruke i diži ustanak po slobodnim džepovima (kako voliš reći) na teritoriji eresa i širi ih do konačnog oslobođenja.

pa zar ti vjeruješ u to da bi mz, ohr i ostali eu mudrolozi ćutala o ovome ili o jmbg-u npr, da ne znaju koliko je sati ili koliko će biti?

stvaro te nekad ne kontam :?: ...ili kontam a neću da priznam sam sebi.
Havatar

#248 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Nije ih briga sto ta djeca zive u aparthejdu a ovamo pricaju o njihovoj sigurnosti i navodno "brinu" :oops: :skoljka:
Havatar

#249 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Skijaš wrote:
:thumbup:
Havatar

#250 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Styling wrote:

Meni je u jednoj stvari zao te djecice a to je da mogu doci u situaciju da Ministarstvo obrazovanja RS-a ide do kraja pa djeci zbog propustene nastave i gradiva, jer polugodiste se blizi kraju, ne prizna skolsku godinu pa djecica budu morala ponavljati razred.
Kako ce im tada mentori koji su ih doveli u Sarajevo pomoci? :sad:
To ce biti jos jedan dokaz ugrozenosti i ni tu nece biti krivi ni mentori ni djeca ni rodittelji nego RS koja nastavlja sa genocidnom politikom uz ppomoc izdajnicke SDP i medjunarodne zajednice
Post Reply