Pojednostavljeno:Sarajmen wrote:Vidi, hafizi npr. mogu da komuniciraju ''između redova'' koristeći se dijelovima ili cijelim ajetima , jer ih poznaju i na takvom su stepenu znanja. Oni u njihovom prisustvu, a koji nemaju takvo a pogotovo ni približno znanje , mogu samo da bleje i možda u konačnici zaključe da nisu baš svoji![]()
Kontam ja dobrim dijelom tebe i tvoje dato pojašnjenje i nemam namjeru da ga osporavam, jer se ajeti ne ispravljaju i ne osporavaju. Ali mislim da nekom laiku il' osobi koja posjeduje površno znanje , tvoj odgovor nije baš najbolje prilagođen. Hajde pokušaj pojednostavljeno da meni koji ću privremeno uzeti ulogu neupućenog, ponudiš mogući odgovor. To je i suština teme , zar ne?
Bog inicijalno iz svoje milosti stvorio ljude da bi ukazao i dao svoju milost ali da to bude zasluzeno, pa je odredio da se ljudi testiraju pa ako budu prolazili ovaj zivotni test kako treba Bog ce im ukazivati svoju milost, jer je receno da ako ljudi nebi grijesili stvorio bi bog druge ljude koji bi grijesili pa bi molili za oprost a On bi im prastao. A da dodjes do bozije milosti jeste kroz ibadete( od klanjanja pa sve do ciscenja ulice pa cak i sex sa svojom zenom spada u ibadet i dobija se nagrada na buducem svijetu)
>>>>>>>Ukratko receno bog stvorio ljude i dzine da rade djela sa kojim ce zasluzit boziju milost<<<<<<<