RNG_25 wrote:HadiRa wrote:znas, bilo bi prepotentno od mene, reci da cu ti dati odgovor i da ga znam
ja samo pokusavam, zajedno s tobom, izaci na drugi Vidikovac, kontas.
dakle, prvo, greska je fatalna, da ti mozes sam prekinuti svoj san, i to kad pozelis.
drugo, pod pojmom bespomocnog stanja sam mislila, kad padnes u tu bespomocnost i nazovimo ju "san" , i "sanjas" lose i negativno i bolno recimo, kome i kako se obratis da te oslobodi tog "sna" i "probudi" ? sebi samom se obratis ili "Necemu" ?
i ako se uopste obratis tom "necemu", u recimo konkretnoj situaciji, zasto to cinis ?

Greška očito nije fatalna, ali nema veze. Glede drugog, češće se upravo sam sebi obratim. A u onim (rjeđim) situacijama... Razloga može biti puno više nego što, možda, ti misliš da može. Kako god.
Dakle, prema tebi, ako te dobro razumijevam, obraćaš se Nečemu zato što želiš da te oslobodi "nečeg neugodnog", između ostalog. Te je to, ujedno, razlog ljubavi. Uredu. E sad se zapitaj otkud uopće tebi "mogućnost" da ti bude loše. Otkud, uopće, faktora koji mogu ti uzrokovati neku neugodnost, bol i drugo. Te, ako to Nešto što je predmet ljubavi je ujedno o svemu dobro bilo upoznato i "prije" stvaranja tvog... da li to ima kakve implikacije po ljubav. I, možda više od svega, da to Nešto se konačno odluči šta uopće hoće od stvorenoga, jer ovako ispada da ni samo to Nešto nije načisto samo sa sobom po pitanju nekih stvari, bar ako je "vjerovati" u istinitost tvrdnji iznesenih u bilo kojoj vjeri - Islam (tj. Kur'an) uključujući.
znas, poteska je ovo tema.. i tesko je slijepom objasniti koje je boje sunceva svjetlost.. a osobito u kojim se nijansama raspu dugine boje, u Srcu u koje je bljesnuo Nur.
ljudi koji su usli na trag Tajne, ne pricaju puno o tome, niti imaju potrebu dokazivanja niti da im se dokazuje... sto ja licno mogu vrlo dobro da shvatim.
ostajem dakle pri misljenju da je fatalna greska, vjerovati, da ti mozes palcem desne noge maknuti sam, a kamoli da se mozes sam iz sna probuditi... no ne bih te ja ubjedjivala ovdje u suprotno.. inace nisam pobornik disertacija.. ja sam samo pjesnikinja
a za drugi dio pitanja bih ti rekla ovo: znas, nije vjerovanje dobar auto ili regal, pa fino odes u ducan i odaberes po ukusu.
vjerovati, sto znaci u prevodu ne sumnjati, je kad ti vene i zile poplavi onaj Osjecaj, da je Neko ili Nesto, bas tebe odabralo, da ti pokaze sarmantni svijet vlastite nutrine, kad bivas oslobodjen tjelesnih dimenzija i granica.. i bude ti zao onih, koji ostaju na strani mraka i sami sebi unistavaju nadu.
dakle, to je ta ljubav o kojoj govorim, u najkracem ovdje, kojoj je stalo da se ti i ja uvjerimo, kakvi smo mogli biti a nismo.. ili jesmo.
eto... halali cekanje na odgovor.