Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski rat?

Locked
Basvod

#351 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Basvod »

jeza u ledja wrote:
Basvod wrote: Moguce al bar bi postojala sansa, ovako nema sanse.
Sansa za cim? Za izmirenjem, tako sto "dobrovoljno" iselis stotine hiljada ljudi i napravi etnicki cist teritorij?

Smatram da se tako sansa za buducim sukobom drasticno uvecava, a ne smanjuje.

Uostalom, Srbi su upravo to od pocetka i htjeli, odnosno rukovodstvo SDS. Znaci ne samo ocistiti svoj teritorij, nego i iseliti svoj narod sa teritorija koji ne mogu dobiti, kao sto su uradili sa Sarajevom.

Ja sam ubjedjen da se nije desilo masovno iseljavanje bar jedno 100.000 Srba iz "Srpskog Sarajeva" u januaru 96e, da bi njihov ostanak u ujedinjenom gradu izuzetno doprinjeo poboljsanju odnosa izmedju naroda u BiH i danas bi imali itekako drukciju zemlju.
Pa sansa za onim sto si pitao.
Ko je kriv sto je tako manje je bitno. Ajmo reci da je do Srba i da Srbi nece da BiH bude stabilna multietnicka drzava. Sta ti tu mozes promjeniti? Nista, ne mozes uticati na misljenje vlastite npr. zene a ne na misljenje stotina hiljada ljudi.
petkov09

#352 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

gleda se sadašnje stanje,razumem nepravdu,patnje,ali tako je kako je,to su činjenice,besomučno blokiranje tri strane,i tako u nedogled,živimo jedni pored drugih,da ne bi ponovo ratovali za 50 godina
Basvod

#353 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Basvod »

jeza u ledja wrote:
petkov09 wrote:beograd je pogrešio pa ostao bez kosova,sarajevo bo tebalo biti mudrije,tri teritorije bez prava otcepljenja,minimum zajedničkih organa
Kosovo nema nikakvih dodirnih tacaka ni sa cim u BiH.

No recimo da ima, danasnji Srbi i Hrvati u BiH imaju nemjerljivo veca prava, politicke poluge, pa i teritorijalnu zastitu u vidu entiteta ili kantona, kakve Albanci na Kosovu (koji su na tom teritoriju imali apsolutnu vecinu od 90%, kakvu recimo Srbi u RS, 55% prije rata, nikad nisu imali).
Opet dzaba. U ljudskom bicu je da uvijek zeli vise.
_Sarajevka_

#354 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by _Sarajevka_ »

petkov09 wrote:gleda se sadašnje stanje,razumem nepravdu,patnje,ali tako je kako je,to su činjenice,besomučno blokiranje tri strane,i tako u nedogled,živimo jedni pored drugih,da ne bi ponovo ratovali za 50 godina
Kako ja obozavam kad se Srbijanci mjesaju u unutrasnje stvar BiH. Ljudi uspjeli otjerati od sebe ne samo katolicke Hrvate i muslimanske Bosnjake nego i pravoslavne Makedonce a cak i Crnogorce, svi su ih redom odjebali, niko nece sa njima. Pa onda dodju da nama nesto pametuju. Hrk pljuc.
jeza u ledja

#355 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by jeza u ledja »

petkov09 wrote:gleda se sadašnje stanje,razumem nepravdu,patnje,ali tako je kako je,to su činjenice,besomučno blokiranje tri strane,i tako u nedogled,živimo jedni pored drugih,da ne bi ponovo ratovali za 50 godina
To mozda neko zeli tako da gleda, ali ja tako ne gledam i sumnjam da mnogi u Bosni gledaju na period 1991-2013 kao na nezavrsenu pricu.

No recimo i da je zavrsena, polozili su se racuni, zapisane teritorije i tako to. Opet nije ni blizu isto stanje Kosovu iz 90ih. Ponavljam, Albanci na Kosovu nisu imali nikakva prava, a recimo Srbi u RS imaju sva prava koje jedna labava autonomija treba da omogucava.

Ili ti pod ovo danasnje stanje mislis na Kosovo? To ti je buraz zavrsena prica.
petkov09

#356 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

a kako opstadoše bošnjaci u sandžaku,kako njih ne procerasmo,mnogi srbi su verovali u multietničko sarajevo i ostali u njemu,400 uglednih lekara koji su ostali u sarajevu,ubijeno,zatvoreno,progonjeno,nije sve crno i bjelo,mi koljaci vi cvecke
udrch

#357 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by udrch »

a jel moramo da čekamo 50 godina..ovi tvoji kako su krenuli, nemaju oni toliko mudrosti, oni su za opciju "što prije to bolje"..
udrch

#358 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by udrch »

petkov09 wrote:a kako opstadoše bošnjaci u sandžaku,kako njih ne procerasmo,mnogi srbi su verovali u multietničko sarajevo i ostali u njemu,400 uglednih lekara koji su ostali u sarajevu,ubijeno,zatvoreno,progonjeno,nije sve crno i bjelo,mi koljaci vi cvecke
jel ti ovo Kačavenda šapnuo na uho?
jeza u ledja

#359 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by jeza u ledja »

Basvod wrote:
jeza u ledja wrote:
petkov09 wrote:beograd je pogrešio pa ostao bez kosova,sarajevo bo tebalo biti mudrije,tri teritorije bez prava otcepljenja,minimum zajedničkih organa
Kosovo nema nikakvih dodirnih tacaka ni sa cim u BiH.

No recimo da ima, danasnji Srbi i Hrvati u BiH imaju nemjerljivo veca prava, politicke poluge, pa i teritorijalnu zastitu u vidu entiteta ili kantona, kakve Albanci na Kosovu (koji su na tom teritoriju imali apsolutnu vecinu od 90%, kakvu recimo Srbi u RS, 55% prije rata, nikad nisu imali).
Opet dzaba. U ljudskom bicu je da uvijek zeli vise.
Izvini, ali ne shvatam sta zelis reci?

U ljudskom bicu je da zeli vise, sta to znaci? Da Srbi u BiH zele nezavisnost, mada zive na teritoriju s kog je protjerano 45% stanovnistva prije 15ak godina? Da li je sva poenta politickog zivota praviti etnicki ciste i zapisane teritorije?
jeza u ledja

#360 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by jeza u ledja »

petkov09 wrote:a kako opstadoše bošnjaci u sandžaku,kako njih ne procerasmo,mnogi srbi su verovali u multietničko sarajevo i ostali u njemu,400 uglednih lekara koji su ostali u sarajevu,ubijeno,zatvoreno,progonjeno,nije sve crno i bjelo,mi koljaci vi cvecke
Dokaz za to?
_Sarajevka_

#361 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by _Sarajevka_ »

Je li ih ubila Hanka Paldum :lol: :lol: :lol:
petkov09

#362 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

insistiranje na unitarnoj bih,bošnjacima se vraća kao bumerang,rs ih stalno blokira,više vode računa šta dodik radi nego o federaciji,osporavanje rs samo vodi u dalje nesporazume i krize,rs je deo bih,i tu je kraj,bolje raditi na ekonomskom oporavku u fedraciji,nego osporavati dejton koji je fudament cjelovite bih
cindrlimindrli

#363 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:
Dokaz za to?
Pa ti mene opet napadaj kad kazem da su blentavi :mrgreen:
petkov09

#364 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

ćelo,caco,juka,potrudi se ,naćeš svedočenja srba koji su bili ugledni lekari i vreovali u mltietnicnost
cindrlimindrli

#365 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by cindrlimindrli »

petkov09 wrote:ćelo,caco,juka,potrudi se ,naćeš svedočenja srba koji su bili ugledni lekari i vreovali u mltietnicnost
Komada 400. :D
petkov09

#366 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

kakav cinizam,sprdnja sa žrtvama,hocu li ja sada da osporavam srebrnicu,da pitam koliko komada,meni to savest ne dozvoljava
cindrlimindrli

#367 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by cindrlimindrli »

petkov09 wrote:kakav cinizam,sprdnja sa žrtvama,hocu li ja sada da osporavam srebrnicu,da pitam koliko komada,meni to savest ne dozvoljava
To sto pises su nebuloze bolesnog mitomana, i jesi samo za sprdnju.
petkov09

#368 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

i kazani su propaganda četnika,ne priznavati tudje žrtve,zbog takvih kao ti bi nikad neće biti napredna država i ne razlikuješ se od onih iz rs koji negiraju srebrnicu,ti si rušitelj bih
petkov09

#369 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

ako je neko za sprdnju to si ti,misliš da živiš u cjelovitoj bih,a u stvari živiš na 24 %,onaj koji te je proterao sa ogništa,opet kontroliše tvoj živor,ne dati napred ,stalno te blokira,60% tvojih sugradjana ne navijaju za bih reprezentaciju na koju ti navijaš
exliberal-ex

#370 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by exliberal-ex »

Petkov...daj bogati nelaprdaj...ovo ti pise srbin koji je cijeli rat bio u Sarajevu...ok :wink:
petkov09

#371 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

ja sam čitao svedočenja srba lekara koji su zatvarani,kao i što verujem u svedocenje muslimana koji su takodje muceni od strane srba,ja žrtve ne gledam po nacionalnoj pripadnosti
jeza u ledja

#372 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by jeza u ledja »

petkov09 wrote:ćelo,caco,juka,potrudi se ,naćeš svedočenja srba koji su bili ugledni lekari i vreovali u mltietnicnost
Ne, ne, ti se potrudi pa daj dokaze za takve otpuzbe.

Za Kazane se zna i krivci su procesirani jos u ratu. Za Srebrenicu se zna i postoji more dokaza i presuda u Hagu.

Hajd sad ti reci gdje su ti dokazi o 400 srpskih lekara. Kad ti shvatis da postoji vrlo vrlo jasna granica izmedju zlocina i izmisljotine, stvarnosti i mitomanije, onda ces mozda i shvatiti sve ono o cemu sam ja pisao , kao mentalnom sklopu dijela Srba u BiH.

I ovo ti pise neBosnjak koji je cijeli rat proveo u Sarajevu. ;)
jeza u ledja

#373 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by jeza u ledja »

petkov09 wrote:ja sam čitao svedočenja srba lekara koji su zatvarani,kao i što verujem u svedocenje muslimana koji su takodje muceni od strane srba,ja žrtve ne gledam po nacionalnoj pripadnosti
Ja sam isto citao "svjedocenje" prve komsinice koja je jos u aprilu zbrisala za Begesh i poslije tvrdila da ju je silovao drugi komsija Hrvat (inace mator covjek, 60+ kuka, profesor klavira, mrava ne bi zgazio) :-) . Mislim sta je bilo u pitanju, neka seksualna fantazija, ne znam. :shock:

To nisu svjedocenja, to su LAZI. Lazi kojima vas tove 20 godina.

Od svih tih silnih lazi, pravi zlocini ostaju zaboravljeni, a bilo ih je.
petkov09

#374 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by petkov09 »

pronadji na inetrnetu,svedočenja srpskih lekara koji su ostali u sarjevu sarajevu,meni je drago zbog tebe,drugi nisu imali tu sreću,
jeza u ledja

#375 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by jeza u ledja »

petkov09 wrote:insistiranje na unitarnoj bih,bošnjacima se vraća kao bumerang,rs ih stalno blokira,više vode računa šta dodik radi nego o federaciji,osporavanje rs samo vodi u dalje nesporazume i krize,rs je deo bih,i tu je kraj,bolje raditi na ekonomskom oporavku u fedraciji,nego osporavati dejton koji je fudament cjelovite bih
Stanje danas i "unitarna BiH" su svjetlosnim godinama daleko. Srbi u RS danas imaju vece ovlasti nego sto su nekadasnje socijalisticke republike imale u bilo kojem trenutku. A na osnovu cega? Ratnih osvajanja.

Ponavljam, 45% stanovnistva u danasnoj RS su 91e cinili neSrbi.
Locked