Čitam po forumu, Sarajevo opljačkano, Velež opljačkan, vjerujem da je na još nekim terenima bilo pljačke. I Želju su pljačkali i mi smo pljačkali. I Velež je pljačkao. I komšije su nekada, nekoga.
Sve u svemu:
Bla, bla, bla, bla.
Zašto ovo govorim, zato što mislim da Vas masa, uopšte nije glasala ili je glasala za vladajuće(ako griješim, izvinjavam se, al nešto sumnjam da griješim barem oko ovog neglasanja) što će reći da je direktno uticala na trenutno stanje u fudbalu u BiH. Da se podsjetimo da NS funkcioniše tako što se članovi upravnog odbora NS biraju iz kantonalnih odbora kantona koje drže, znamo već ko. U svim kantonima vladaju, vladajući
Politika i političari su direktno umiješani na dva načina:
1.nedonošenje zakona o sportu što onemogućuje privatizaciju klubova i normalizaciju BiH klupskog fudbala
2.nominovanje svojih kadrova u kantonalne saveze koji delegiraju članove upravnog odbora NS BiH što stvara začarani krug iz kojeg teško možemo izaći.
Valjda vam je jasna veza i razlog što nam je fudbal na ovako niskim granama. Kada se uzme u obzir da smo relativno siromašna zemlja i da klubovi nemaju(uglavnom, Lištica i Svinjski su izuzetci uz jednog predstavnika šumnjaka po random izboru) preveliku potporu gradova i kantona u kojim se nalaze, ništa ne treba da nas čudi. Također, još uvijek nije formirano udruženje klubova PL. Zašto, ne znam.
Također, što je isto povezano sa kvalitetom fudbala je činjenica da nam se u savezu nalaze sve sami istaknuti sportski radnici
Dok se gore navedene stvari ne riješe, dok ljudi ne ulože svoje pare koje će onda i štititi na sve moguće načine, nama prosperiteta nema. Put do toga je dug i težak a mi nismo ni krenuli a kako se čini, nemamo ni namjere da krenemo. Čak ni promjena vlasti nije garant da će se nešto promijeniti ali ova vlast garantuje da se sigurno ništa neće promijeniti. Uopšte ne znam čemu se nadate. Kada, realno, nade nema. Povremeni bljeskovi vaših/naših ekipa je maksimum do kojih smo došli. Dalje, u nekom drugom životu kako se trenutno čini što ne znači da ću ja prestati gledati Želju a i neki drugi navijači svoje ekipe. zato nas i ima par hiljada na utakmicama(izuzimajuće derbije ili tekme za titulu). Tako je kako je dok se masa ne zatalasa. A kako se čini, prije će drveće prohodati nego što će se masa zatalasati.
Pozdrav svim navijačima