If it ain't broken, don't fix it. Zašto moraju da diraju kada nešto radi mnogi programeri i kompanije bilo čega od Google, Microsoft pa nadalje.
Evo maloprije sam ažurirao Opera browser i ništa mi se sada ne sviđa. Dirali su font i onaj text wrap itd, i premal je kao i na drugim browser ali kada se text wrap uključi i kada se dva puta dodirne ekran uveća se font ali ne radi kao nekada i po meni nisu morali da diraju bilo šta od ovoga.
Nije uglavnom kao nekada.
Nedavno sa mamom komentarišem to sve i kaže ona meni eksperimentiraju na nama da vide da li ćemo se prilagoditi i naučiti da koristimo ovo sve šta promjene ili uvedu od promjena.
Nedavno su mijenjali iz Google ikone svojih aplikacija od Google drive pa nadalje, boje su promjeli i izgled istih.
Pitam se zašto to uopšte rade, kada ima pravila jednostavnosti UI i ostaloga i glavna krilatica u IT industriji i programiranju sa početka, a to je if it ain't broken, don't fix it.
Zašto moraju da diraju kada nešto radi?
Moderator: Benq
- Sanjarko
- dr_Evil
#2 Re: Zašto moraju da diraju kada nešto radi?
Naviknes se s vremenom. Obicno imamo i sa autima prelaze svako 7-8 godina i u pocetku izgledaju uzasno ruzno. Za par mjeseci ti svejedno, nakon godinu dana se pitas kako su automobili uopste izgledali onako cudno ranije 
-
zigzag
#3 Re: Zašto moraju da diraju kada nešto radi?
ja evo već godinama psujem na te stvari..
Praktične stvari mijenjaju nepraktičnim i po nekoj njihovoj logici. Kako u firmama tako i u bankarskim aplikacijama ili tim opštim korištenjem kompjuterskih stvari.
Nisam tehnološki nepismen, nemam problem sa usavršavanjem ali ako je nešto praktično zašto ne ostane praktično.
Praktične stvari mijenjaju nepraktičnim i po nekoj njihovoj logici. Kako u firmama tako i u bankarskim aplikacijama ili tim opštim korištenjem kompjuterskih stvari.
Nisam tehnološki nepismen, nemam problem sa usavršavanjem ali ako je nešto praktično zašto ne ostane praktično.
-
last mohicans
#4 Re: Zašto moraju da diraju kada nešto radi?
Jbt, ja na moru, apartman sve nesta smart, touch svjetla, el.zaluzine, haj to, jedva kola skontali, a tek rerna, SFI. Jbt, da je neko stariji ko ne kuzi tehniku, klinac bi je upalio.