Smrt ne, ali patnju do smrti da. Sa smrću se moramo suočiti, a i sa onim što dolazi poslije smrti.stotka12 wrote: Aha.
A ako ih ne slijedimo mozemo izbjeci propast i smrt.
Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
-
Great Cornholio
#776 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
-
Great Cornholio
#777 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ne govori u ime svih vjernikafatamorgana wrote:
Meni dunjaluk svakako ne treba, (jes' me vidio, k'o da sam kakav vjernik)
- stotka12
#778 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
[/quote]Hallo Reis Ateista sa malim a,ko je tebi dao ,da ga ti dajes.Ma eto vam ga pa radite sa njim šta hoćete,
...odje diaspora
Ma ti si meni nekako simpa
-
Great Cornholio
#779 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma ti si meni nekako simpastotka12 wrote:Hallo Reis Ateista sa malim a,ko je tebi dao ,da ga ti dajes.Ma eto vam ga pa radite sa njim šta hoćete,
...odje diaspora
Kakav ti je ovo nož na avataru, bježi ti @fata na vakat
- dustaban
#780 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Drugim rjecima, Bog kaznjava Ameriku! Samo je malo neprecizan!Great Cornholio wrote:Slaba zdravstvena zaštita, slaba socijalna svijest,opšta nezainteresovanost i ravnodušnost na tragedije drugih. Dešava se ovo odavno u Americi, al' eto nekao se to brzo zaboravlja i ne preduzima se ništa dok se ne desi neka nova "nesreća".dustaban wrote:
Ko je ovdje omanuo? Da li se ova djeca nisu dovoljno molila Bogu? Ili njihovi roditelji ?
Ili je ubica trebao moliti da ga zaustavi?
Ili je Bogu nesto promaklo?
Ili je sve ovo trebalo da se desi radi nekog vaznijeg scenarija, neceg dobrog sto mi ne mozemo skontati?
![]()
![]()
![]()
![]()
(ovo bi bilo na tragu moje teze o kolateralu)
ILI..
Ili je to sve skupa bozja pravda koju mi ne kontamo?
Ili se radi o kaznjavanju "krive vjere"! (koliko vas upravo misli da je o ovome rijec
Dakle, imamo nekoliko odgovora, ali ne zna se koji je gori!
Jer niti u jednom ne vidimo opravdanje i smisao religije..
- stotka12
#781 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
.....podaj mu onu pjesmu sto spasava i od smrtiKakav ti je ovo nož na avataru, bježi ti @fata na vakat![]()
![]()
![]()
-
Great Cornholio
#782 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Bog nikoga ne kažnjava, " nesreće" koje pogađaju Ameriku su posljedica loših postupaka njenih državljana, prema sebi i prema drugima.dustaban wrote:
Drugim rjecima, Bog kaznjava Ameriku! Samo je malo neprecizan!
ILI..
Ili se radi o kaznjavanju "krive vjere"! (koliko vas upravo misli da je o ovome rijec)
Tom psihički oboljelom momku mjesto je bilo u bolnici, ali eto ima izgleda u americi prečih stvari od ljudi i nijhovog zdravlja, pa sad kad taj psihički oboljeli mladić pobije nedužnu djecu kriviti Boga nije pošteno.
-
Great Cornholio
#783 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma fata je više u ovom fazonu, njega više interesuje život od smrti , za njega je prikladnija ovastotka12 wrote:.....podaj mu onu pjesmu sto spasava i od smrtiKakav ti je ovo nož na avataru, bježi ti @fata na vakat![]()
![]()
![]()
,pa se nece ni noza bojat,......ili bolje nemoj jer ce onda imati i pjesmu i kramp
- stotka12
#784 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Great Cornholio wrote:Bog nikoga ne kažnjava, " nesreće" koje pogađaju Ameriku su posljedica loših postupaka njenih državljana, prema sebi i prema drugima.dustaban wrote:
Drugim rjecima, Bog kaznjava Ameriku! Samo je malo neprecizan!
ILI..
Ili se radi o kaznjavanju "krive vjere"! (koliko vas upravo misli da je o ovome rijec)
Tom psihički oboljelom momku mjesto je bilo u bolnici, ali eto ima izgleda u americi prečih stvari od ljudi i nijhovog zdravlja, pa sad kad taj psihički oboljeli mladić pobije nedužnu djecu kriviti Boga nije pošteno.
-
Great Cornholio
#785 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Nisam, ne slažem se sa stavovima oficijelnog Islama.stotka12 wrote:
- fatamorgana
#786 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Great Cornholio wrote:stotka12 wrote:
Nisam, ne slažem se sa stavovima oficijelnog Islama.
-
Great Cornholio
#787 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa ima i tih alternativnijeh, ima ih i na forumu, al' oni će svi u džehenemfatamorgana wrote:Great Cornholio wrote:stotka12 wrote:
Nisam, ne slažem se sa stavovima oficijelnog Islama.....Što, zar ima i kakav alternativni?
Kako da Bog pomogne ljudima kad se klanjanju idolu, haj ' ti meni to objasni

Uploaded with ImageShack.us
- fatamorgana
#788 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Fora je u tome što taj idol ima jedno od najjačih antistresnih djelovanja na čo'eka, kak'a kamilica,Great Cornholio wrote: Kako da Bog pomogne ljudima kad se klanjanju idolu, haj ' ti meni to objasni![]()
-
Great Cornholio
#789 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Licimurifatamorgana wrote:Fora je u tome što taj idol ima jedno od najjačih antistresnih djelovanja na čo'eka, kak'a kamilica,Great Cornholio wrote: Kako da Bog pomogne ljudima kad se klanjanju idolu, haj ' ti meni to objasni![]()
- odr0n
#790 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
A treba da se klanjaju još većem idolu - bogu, nema većeg idola.Great Cornholio wrote:Pa ima i tih alternativnijeh, ima ih i na forumu, al' oni će svi u džehenemfatamorgana wrote:[
....Što, zar ima i kakav alternativni?
![]()
![]()
Kako da Bog pomogne ljudima kad se klanjanju idolu, haj ' ti meni to objasni![]()
Uploaded with ImageShack.us
-
Great Cornholio
#791 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Zavisi od toga kako Ga čovjek doživljava, za mnoge je idol koga se plaše, u koga su projicirali sve svoje moći pa ga moraju moliti da im ih vrati.odr0n wrote:
A treba da se klanjaju još većem idolu - bogu, nema većeg idola.
- fatamorgana
#792 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Znači kako god okreneš neko kino je u pitanju,Great Cornholio wrote:Zavisi od toga kako Ga čovjek doživljava, za mnoge je idol koga se plaše, u koga su projicirali sve svoje moći pa ga moraju moliti da im ih vrati.odr0n wrote:
A treba da se klanjaju još većem idolu - bogu, nema većeg idola.
-
Great Cornholio
#793 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma šta da ti pričam kad sve znaš, šteta što si ateistafatamorgana wrote:
Znači kako god okreneš neko kino je u pitanju,
- fatamorgana
#794 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Imam i ja jednu dobru stranu, nije mi do osvajanja svijeta,Great Cornholio wrote:Ma šta da ti pričam kad sve znaš, šteta što si ateistafatamorgana wrote:
Znači kako god okreneš neko kino je u pitanju,
-
Great Cornholio
#795 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ni meni, zadovoljiću se mjesnom zajednicomfatamorgana wrote: Imam i ja jednu dobru stranu, nije mi do osvajanja svijeta,
- fatamorgana
#796 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Kad osvojiš javi da dođem na partiju dame,Great Cornholio wrote:Ni meni, zadovoljiću se mjesnom zajednicomfatamorgana wrote: Imam i ja jednu dobru stranu, nije mi do osvajanja svijeta,![]()
- ArtemisFowl
#797 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Nije Bogu nista promaklo... Sve se desava sa odredjenim ciljem, Allah nas sve iskušava... Evo npr,zamisli da nije bilo Hitlera. Mislis da bi svijet bio ljepsi danas? Vjerovatno ne bi!Zasto? Zato sto da Hitler nije dosao, covjecanstvo ne bi naucilo da prepozna likove koji bi doveli do propasti covjecanstvadustaban wrote:Great Cornholio wrote:Nije sve unaprijed određeno, Bog nam , zbog toga što može predvidjeti ono što će se dogoditi, može pomoći, ako to od njega tražimo, da se nešto desi ili ne desi, može nam pomoći da uradimo ili ne uradimo nešto što će nam promijeniti "sudbinu", i učiniti nam život lakšim, srećnijim, ispunjenijim...
Bog ne ispunjava želje, on nas može "usmjeriti" u pravcu koji je najbolji za nas, ali ne uzima On u obzir samo našu sreću, već i sreću ostalih na koje bi uticala promjena naše "sudbine", i zato je najbolja molitva " Bože, neka bude volja tvoja".
Ko je ovdje omanuo? Da li se ova djeca nisu dovoljno molila Bogu? Ili njihovi roditelji ?
Ili je ubica trebao moliti da ga zaustavi?
Ili je Bogu nesto promaklo?
Ili je sve ovo trebalo da se desi radi nekog vaznijeg scenarija, neceg dobrog sto mi ne mozemo skontati?
![]()
![]()
![]()
![]()
- fatamorgana
#798 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Bilo je nažalost još dosta hitlera poslije Hitlera, naravno ne njegovih dimenzija (iako nisam baš siguran za Staljina) ali jednako opasnih zlih i neljudskih likova ... Staljin, Pol Pot, ovi "naši" iz zadnjeg rata, ma bruka jedna. I nažalost niko ih nije na vrijeme prepozn'o ....ArtemisFowl wrote:... Evo npr,zamisli da nije bilo Hitlera. Mislis da bi svijet bio ljepsi danas? Vjerovatno ne bi!Zasto? Zato sto da Hitler nije dosao, covjecanstvo ne bi naucilo da prepozna likove koji bi doveli do propasti covjecanstva
Ista drama se i dalje odvija samo se glumci mijenjaju, nažalost.
- ArtemisFowl
#799 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ipak oni nisu pritiskalidugmice za nuklearke ko ovaj ,,moj'' xDfatamorgana wrote:Bilo je nažalost još dosta hitlera poslije Hitlera, naravno ne njegovih dimenzija ali jednako opasnih zlih i neljudskih likova ... Staljin, Pol Pot, ovi "naši" iz zadnjeg rata, ma bruka jedna. I nažalost niko ih nije na vrijeme prepozn'o ....ArtemisFowl wrote:... Evo npr,zamisli da nije bilo Hitlera. Mislis da bi svijet bio ljepsi danas? Vjerovatno ne bi!Zasto? Zato sto da Hitler nije dosao, covjecanstvo ne bi naucilo da prepozna likove koji bi doveli do propasti covjecanstva
Ista drama se i dalje odvija samo se glumci mijenjaju, nažalost.
- fatamorgana
#800 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma zlo je univerzalna kategorija, kao virus, nećeš ga se riješiti tek tako što ubiješ onoga ko je "zdrav nosioc" ----ArtemisFowl wrote: A sve hitlere treba ,,po kratkom postupku''
istorija nas uči ....