Kakvih bolan argumenata pa uoce i ne raspravljam vec sam se bas fino sve slozila s @Ja sam odavleMyTao wrote:Meni je dovoljno tvoja tvrdja da je nepomicnost planina u jednom ajetu, isto sto i njihovo kretanje i mrdanje u drugom...nasa wrote:Diskusija s tobom je nekad zaista ogranicena svim i svacim,hajde daj ajet koji kaze 72 djevice,a ako ne nadjes 72 broj izricito kao sto sad tvrdis i psujesMyTao wrote:
Upravu si... mozda je bog sa 72 djevice mislio 3 automobila, 4 gljive, 2 jastuka, 3 hurme i 60 komaraca...
jbt, ako Kuran za sebe tvrdi da je JASAN onda nevidim sta 72 djevice moze znaciti osim 72 djevice...sta cemo onda,hoces priznati gresku svoju?
I da ti nadjem to, sve sto ces ti uraditi je ono sto si vec rekla u postu koji sam citirao... "neznamo mi sta bog misli s tim"Svaki put kad dodjes do zida i kad vidis da nemas argumenata ti se vadis tim... nemozemo mi znati sta on misli... pa na arapski jezik, pa ovo pa ono...
Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
- nasa
#376 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
- MyTao
#377 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa koju gresku?
Moj komentar se nije odnosio bas na taj ajet ili hadis o 72 djevice... Ja sam kritikovao to sto vjernici uvijek idu na to "neznamo mi sta je tacno Bog tu mislio" i slicno...
Meni nije jasno, i nikad mi nece biti jasno kako se nesto "savrseno" moze svatiti na vise nacina od jednog... a to je ono na sto vi vjernici konstanto ciljate. O tome sam pisao u tom postu o djevicama... a sad koliko te tacno djevica ceka, i dali se radi o ajetu ili hadisu nisam siguran... ako je to moja greska, onda priznajem. sretna?
Moj komentar se nije odnosio bas na taj ajet ili hadis o 72 djevice... Ja sam kritikovao to sto vjernici uvijek idu na to "neznamo mi sta je tacno Bog tu mislio" i slicno...
Meni nije jasno, i nikad mi nece biti jasno kako se nesto "savrseno" moze svatiti na vise nacina od jednog... a to je ono na sto vi vjernici konstanto ciljate. O tome sam pisao u tom postu o djevicama... a sad koliko te tacno djevica ceka, i dali se radi o ajetu ili hadisu nisam siguran... ako je to moja greska, onda priznajem. sretna?
-
Avetinho
#378 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Nista se jos ne zna...nasa wrote:Broj 72 se pojavljuje u hadisu i to iskljucivo vezano za sehide(samo za njih) ali hadisi nisu Bozija rijec i kao takvi se ne mogu tumaciti doslovno kao Kur'an vec za njih imas niz pravnih skola koje se bave time,ocjenjuju vjerodostojnost,uporedjuju,donose zakljucke....i to je hadis koji je prosao provjere ali niko ti nece tvrditi da zna sta ce biti u dzenetu ili kako dzenet izgleda jer je to nemoguce...u sustini ti ili ja ga sad mozemo tumaciti kako hoces ali to je prica u prazno jer sud o tome donose ove pravne skole ako prihvatis da si pripadnik nekog od zvanicnih pravacaJa Sam Odavle wrote: Pa koliko ima djevica?![]()
Citao sam Kuran mnogo puta, i stvarno se ne sjecam broja. Znam da se stalno obecavaju, i da se prijeti vatrom. Otkud 72, da ne trazim sad? Hadisi ili Kuran?
- nasa
#379 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
DA!b_hodzic wrote:Mislim da sam malo skontao. Recimo rodila se osoba A i Allah zna da je on grijesnik, da ga ceka Dzehennem. Medjutim, ako se osoba A potrudi, moze promijeniti sudbinu i otici u Dzennet. Sada moze se postaviti pitanje, ako sam ja osoba B koja ce ici u Dzennet, onda se ne moram ni truditi da ista radim, jer ce me sudbina voditi tako da cu ja raditi dobre stvari i ici u Dzennet. Medjutim, postoji kvaka, a to je da ja ne znam jesam li osoba A ili osoba B, pa zato moram da se trudim!!!
JESAM LI BLIZU?
I zato neces moci da kazes pa to je bila moja sudbina jer ti ne znas sta i koliko je odredjeno i sta i koliko si ti promjenio svojim djelovanjem odnosno molitvom ili nedjelovanjem odnosno nevjerovanjem!
- nasa
#380 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ok sretna samMyTao wrote:Pa koju gresku?
- MyTao
#381 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa nije ni Muhamed pricao onako bezveze... imao je direktnu vezu s bogom... tako je i Kur'an objavljen. I Kur'an i Hadis je ustvari Muhamedova rijec. Dobro znam da je duznost svakog muslimana da vjeruje i postuje i Kur'an i Hadis jer jedno bez drugog nemogu... naravno posto ni jedno nije savrseno imamo puno ljudi koji to svataju drugacije... zato i postoje skole o kojim si pricala...nasa wrote:Ok sretna samMyTao wrote:Pa koju gresku?
Meni nije jasno, i nikad mi nece biti jasno kako se nesto "savrseno" moze svatiti na vise nacina od jednog... a to je ono na sto vi vjernici konstanto ciljate. O tome sam pisao u tom postu o djevicama... a sad koliko te tacno djevica ceka, i dali se radi o ajetu ili hadisu nisam siguran... ako je to moja greska, onda priznajem. sretna?jer hadis i Kur'an su razliciti prvo je Muhamedova rijec drugo Bozija..ovaj hadis o djevicama za sehide je OK ali nije ajet Bozija rijec
That being said... evo jedno jednostavno pitanje... Jeli moguce da se nesto "savrseno" moze svatiti na vise nacina?
A da ti i dam primjer sta ja svatam savrsenstvom... za mene je savrsenstvo nesto sto je univerzalno i nesto sto je norma nevazno iz kojeg ugla je gledano ili gdje se nalazi... Primjer gravitacije... nemoguce je svatiti gravitaciju na vise nacina od jednog... kako je moguce da ljudi drugacije svataju Boga i Kur'an i Muhameda?
- nasa
#382 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Znas da postoji vise pravaca i oni razlicito tumace hadise jer hadisa ima na hiljade i ralicito su rangirani po vjerodostojnosti,vecina ih je sasvim Ok jer su u skladu s Kur'anom,a manji dio je predmet ocjene ,uporedjivanja itd.te na kraju sud donosi ulema...musliman sunit moze prihvatiti tumacenje u okviru 4 skole,sije imaju nekedruge itd.tako da hadisi nisi bas uvijek nesto o cemu je lako diskutovati s nekim ko je laik po tom pitanju,zato je sigurnije drzati se Kur'ana!MyTao wrote:Pa nije ni Muhamed pricao onako bezveze... imao je direktnu vezu s bogom... tako je i Kur'an objavljen. I Kur'an i Hadis je ustvari Muhamedova rijec. Dobro znam da je duznost svakog muslimana da vjeruje i postuje i Kur'an i Hadis jer jedno bez drugog nemogu... naravno posto ni jedno nije savrseno imamo puno ljudi koji to svataju drugacije... zato i postoje skole o kojim si pricala...nasa wrote:Ok sretna samMyTao wrote:Pa koju gresku?
Meni nije jasno, i nikad mi nece biti jasno kako se nesto "savrseno" moze svatiti na vise nacina od jednog... a to je ono na sto vi vjernici konstanto ciljate. O tome sam pisao u tom postu o djevicama... a sad koliko te tacno djevica ceka, i dali se radi o ajetu ili hadisu nisam siguran... ako je to moja greska, onda priznajem. sretna?jer hadis i Kur'an su razliciti prvo je Muhamedova rijec drugo Bozija..ovaj hadis o djevicama za sehide je OK ali nije ajet Bozija rijec
That being said... evo jedno jednostavno pitanje... Jeli moguce da se nesto "savrseno" moze svatiti na vise nacina?
A da ti i dam primjer sta ja svatam savrsenstvom... za mene je savrsenstvo nesto sto je univerzalno i nesto sto je norma nevazno iz kojeg ugla je gledano ili gdje se nalazi... Primjer gravitacije... nemoguce je svatiti gravitaciju na vise nacina od jednog... kako je moguce da ljudi drugacije svataju Boga i Kur'an i Muhameda?
Bog u Kur'anu upozorava na mogucnost razlicitog tumacenja i upozorava da se treba drzati jasnih ajeta,a ne praviti razlike i mudrovati oko neceg sto mozda se razlicito tumaci....naravno u praksi to nije tako vec se tumaci razlicito ovisno o pravcu....ali to su trivijalna pitanja,jer nema dvojbe da ono sto je bitno za nas ovosvjetski zivot je sasvim jasno...
Bilo koji clanak da uzmes ,a ne knjigu neces naci od 20 ni 10 ljudi koji ce je isto protumaciti,medjutim nema dvojakog tumacenja u jasnim stvarima kao sto je Bog je jedan,ne ubij,ne kradi,ne lazi.ne uzimaj kamatu itd.
Shvatam ja o cemu ti pricas ali mislim da je bilo nemoguce Objaviti knjigu koja ce zadovoljiti potrebe sviju ,a da je istovremeno i matematicki precizna,zato i Bog ne insistira da ljudi zaista moraju shvatiti sve vec trebaju pronaci odgovore na pitanja o Bogu i olaksati sebi zivot!
-
amazon
#383 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
A Bogovi su prije, objave objavljivali , pisuci knjige, a danas se javljaju preko foruma, preko nasi forumasa..moderna vremena..Samo me interesuje sto je Bog, u svaki naroda drugacije diktirao, ili su sekretarice, malo drugacije to tumacile..
- BHF_Manijak
#384 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma cundaru si ti moju skonto.b_hodzic wrote:Mislim da sam malo skontao. Recimo rodila se osoba A i Allah zna da je on grijesnik, da ga ceka Dzehennem. Medjutim, ako se osoba A potrudi, moze promijeniti sudbinu i otici u Dzennet. Sada moze se postaviti pitanje, ako sam ja osoba B koja ce ici u Dzennet, onda se ne moram ni truditi da ista radim, jer ce me sudbina voditi tako da cu ja raditi dobre stvari i ici u Dzennet. Medjutim, postoji kvaka, a to je da ja ne znam jesam li osoba A ili osoba B, pa zato moram da se trudim!!!
JESAM LI BLIZU?
Fazon je u tome sto ste vi uhvatili diskutovati i po forumu saznavati o temi o kojoj su ljudi godinama i godinama istrazivali, doktorske radove pisali a vi bi kroz par stranica da dobijete odgovor koji ce vas zadovoljiti.
Isto da pokusas auto iz dijelova sastavit preko foruma...
-
last mohicans
#385 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Samo neka mi ovi ateisti objasne kako je nastao cjelokupni univerzum, da ni je Big Bangom i ako jeste ko ga je inicirao, da nije možda ta božanstvena čestica koju u Cernu pokušavaju "stvoriti". Je li to neka sila, Božija ruka, priznaju li oni tu neku silu,kako je zovu, ko njom upravlja i usmjerava je. Kako je poslanik znao da se željezo spušta s neba, da ga nema u Zemlji, da nije i to prepisao od Grka, kako je znao da svaki insan ima jedinstven kod na vrhovima prstiju, kako je znao da su planine pričvršćene kao ekseri, kako je znao da Zemlja na svojim polovima prilikom okretanja oko svoje ose nema loptast izgled već elipsast. Kako je znao da se kosmos širi, da vjetrovi oplođuju, da se mora Aden i Crveno more ne dotiču, da postoji nevidljiva prepreka koju su njemački naučnici tek otkrili 1962. Kako je znao za tmine, mračne dijelove mora, opisane tačno kao jedna iznad druge, gdje se prst pred okom ne vidi. Je li to poslanik ronio preko 200 metara? Neka mi objasne šta jedan spermatozoid zna o oplođivanju, te kako nastane embrion sam od sebe, kako u milionima spermatozoida samo jedan oplođava, kako je poslanik da u najsitnije detalje znao faze razvoja embriona itd...... Kad mi ovo objasne, dobit će još, ako žele.
Najviše bi volio da mi odgovore na boldirano. Za onog što mu je argument da se tekstovi sukobljavaju po pitanju planina i njihove pomičnosti ili nepomičnosti u ajetu gdje se kaže da su planine nepomične. To je prvenstveno izbor prevodioca i koristi se riječ rasin mn. rewasii što pored toga što može značiti nepomična prvenstveno znači čvrsta planina, da se aludira na njenu čvrstoću i tvrdoću, a u drugom ajetu se jasno naglašava da se planine kreću sa zemljinom korom i Zemljom uopće.
Onaj što kaže da nije impresioniran stilom Kur'ana na jednom od nama razumljivih jezika. To nije stil Kur'ana već je to pokušaj prevodioca da prenese izvorni stil, a u startu je osuđen na propast, jer ga je nemoguće prenijeti. Nešto je pokušao Esad Duraković pa nek pročita njegov pokušaj prenosa stila. Na kraju krajeva, nije stil jezika imao osnovni primat,već poruka,mada je i on fascinantan na izvornoim jeziku. Ne može niko ko ne zna arapski jezik govoriti o stilu nečeg što nije na izvornom jeziku. Ko hoće da spozna stil Kur'ana neka nauči arapski jezik, mada su kur'anske poruke običnom čovjeku u potpunosti jasne i precizne, bez da se zamara sa stilom.
Najviše bi volio da mi odgovore na boldirano. Za onog što mu je argument da se tekstovi sukobljavaju po pitanju planina i njihove pomičnosti ili nepomičnosti u ajetu gdje se kaže da su planine nepomične. To je prvenstveno izbor prevodioca i koristi se riječ rasin mn. rewasii što pored toga što može značiti nepomična prvenstveno znači čvrsta planina, da se aludira na njenu čvrstoću i tvrdoću, a u drugom ajetu se jasno naglašava da se planine kreću sa zemljinom korom i Zemljom uopće.
Onaj što kaže da nije impresioniran stilom Kur'ana na jednom od nama razumljivih jezika. To nije stil Kur'ana već je to pokušaj prevodioca da prenese izvorni stil, a u startu je osuđen na propast, jer ga je nemoguće prenijeti. Nešto je pokušao Esad Duraković pa nek pročita njegov pokušaj prenosa stila. Na kraju krajeva, nije stil jezika imao osnovni primat,već poruka,mada je i on fascinantan na izvornoim jeziku. Ne može niko ko ne zna arapski jezik govoriti o stilu nečeg što nije na izvornom jeziku. Ko hoće da spozna stil Kur'ana neka nauči arapski jezik, mada su kur'anske poruke običnom čovjeku u potpunosti jasne i precizne, bez da se zamara sa stilom.
Last edited by last mohicans on 21/12/2012 22:56, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#386 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Evo mogućeg odgovora: Mi smo djeca majke prirode i oca karikaturiste,last mohicans wrote: Najviše bi volio da mi odgovore na boldirano.
-
last mohicans
#387 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ko je majka prirode, definiraj je. Ko joj je dao tu zadaću i ima li pokretačku snagu? A i za oca može isto važiti.fatamorgana wrote:Evo mogućeg odgovora: Mi smo djeca majke prirode i oca karikaturiste,last mohicans wrote: Najviše bi volio da mi odgovore na boldirano.
-
last mohicans
#388 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Čekam odgovore. Priznajete li da neka sila vlada univerzumom, zovite je kako hoćete?
- fatamorgana
#389 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
E neće od moje kože bubanj,last mohicans wrote:Čekam odgovore. Priznajete li da neka sila vlada univerzumom, zovite je kako hoćete?
- vaučer
#390 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Da, gravitacija.last mohicans wrote:Čekam odgovore. Priznajete li da neka sila vlada univerzumom, zovite je kako hoćete?
- MyTao
#391 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Hajd recimo da je Bog stvorio sve... Ko je stvorio njega???last mohicans wrote:Samo neka mi ovi ateisti objasne kako je nastao cjelokupni univerzum, da ni je Big Bangom i ako jeste ko ga je inicirao, da nije možda ta božanstvena čestica koju u Cernu pokušavaju "stvoriti". Je li to neka sila, Božija ruka, priznaju li oni tu neku silu,kako je zovu, ko njom upravlja i usmjerava je. Kako je poslanik znao da se željezo spušta s neba, da ga nema u Zemlji, da nije i to prepisao od Grka, kako je znao da svaki insan ima jedinstven kod na vrhovima prstiju, kako je znao da su planine pričvršćene kao ekseri, kako je znao da Zemlja na svojim polovima prilikom okretanja oko svoje ose nema loptast izgled već elipsast. Kako je znao da se kosmos širi, da vjetrovi oplođuju, da se mora Aden i Crveno more ne dotiču, da postoji nevidljiva prepreka koju su njemački naučnici tek otkrili 1962. Kako je znao za tmine, mračne dijelove mora, opisane tačno kao jedna iznad druge, gdje se prst pred okom ne vidi. Je li to poslanik ronio preko 200 metara? Neka mi objasne šta jedan spermatozoid zna o oplođivanju, te kako nastane embrion sam od sebe, kako u milionima spermatozoida samo jedan oplođava, kako je poslanik da u najsitnije detalje znao faze razvoja embriona itd...... Kad mi ovo objasne, dobit će još, ako žele.
-
last mohicans
#392 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Nezadovoljan odgovorom. Nemoguće da je gravitacija vlada svime, pa i širenjem kosmosa? Šta je sa ostalim odgovorima na moja pitanja ?
-
last mohicans
#393 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Nemoj recimo, kazi, imenuj tu silu koju priznaješ ili ne?MyTao wrote:Hajd recimo da je Bog stvorio sve... Ko je stvorio njega???last mohicans wrote:Samo neka mi ovi ateisti objasne kako je nastao cjelokupni univerzum, da ni je Big Bangom i ako jeste ko ga je inicirao, da nije možda ta božanstvena čestica koju u Cernu pokušavaju "stvoriti". Je li to neka sila, Božija ruka, priznaju li oni tu neku silu,kako je zovu, ko njom upravlja i usmjerava je. Kako je poslanik znao da se željezo spušta s neba, da ga nema u Zemlji, da nije i to prepisao od Grka, kako je znao da svaki insan ima jedinstven kod na vrhovima prstiju, kako je znao da su planine pričvršćene kao ekseri, kako je znao da Zemlja na svojim polovima prilikom okretanja oko svoje ose nema loptast izgled već elipsast. Kako je znao da se kosmos širi, da vjetrovi oplođuju, da se mora Aden i Crveno more ne dotiču, da postoji nevidljiva prepreka koju su njemački naučnici tek otkrili 1962. Kako je znao za tmine, mračne dijelove mora, opisane tačno kao jedna iznad druge, gdje se prst pred okom ne vidi. Je li to poslanik ronio preko 200 metara? Neka mi objasne šta jedan spermatozoid zna o oplođivanju, te kako nastane embrion sam od sebe, kako u milionima spermatozoida samo jedan oplođava, kako je poslanik da u najsitnije detalje znao faze razvoja embriona itd...... Kad mi ovo objasne, dobit će još, ako žele.
- fatamorgana
#394 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
A ko je stvorio gravitaciju?vaučer wrote:Da, gravitacija.last mohicans wrote:Čekam odgovore. Priznajete li da neka sila vlada univerzumom, zovite je kako hoćete?
- MyTao
#395 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
A ko stvaraoca gravitacije?fatamorgana wrote:A ko je stvorio gravitaciju?vaučer wrote:Da, gravitacija.last mohicans wrote:Čekam odgovore. Priznajete li da neka sila vlada univerzumom, zovite je kako hoćete?
-
last mohicans
#396 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Napad je najbolja odbrana. Dajete neozboljne odgovore. Kad nemate prave odgovre i argumente počinjete sa filozofiranjem i razglabanjem u nedogled. Ako priznajete tu neku silu vi vjerujete u Boga i tačka. Ne morate ga tako zvati. Smatrajte se poraženim u ovoj diskusiji koja nije imala za cilj ima li ili nema Boga.
- fatamorgana
#397 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Smatram se poraženim ....last mohicans wrote:Napad je najbolja odbrana. Dajete neozboljne odgovore. Kad nemate prave odgovre i argumente počinjete sa filozofiranjem i razglabanjem u nedogled. Ako priznajete tu neku silu vi vjerujete u Boga i tačka. Ne morate ga tako zvati. Smatrajte se poraženim u ovoj diskusiji koja nije imala za cilj ima li ili nema Boga.
- MyTao
#398 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Haha... Univerzumom vladaju zakoni fizike... oni poznati nama a mozda i neki s kojim nismo upoznati. gravitacija je definitivno jedan od tih zakona... E=MC^2 je isto tako zakon koji vazi svud u univerzumu.last mohicans wrote:Napad je najbolja odbrana. Dajete neozboljne odgovore. Kad nemate prave odgovre i argumente počinjete sa filozofiranjem i razglabanjem u nedogled. Ako priznajete tu neku silu vi vjerujete u Boga i tačka. Ne morate ga tako zvati. Smatrajte se poraženim u ovoj diskusiji koja nije imala za cilj ima li ili nema Boga.
-
last mohicans
#399 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Gravitacija daje i zivot na zemlji, daje kišu,vjetrove, bilje i sve živo, stvara život ? Ko je na kraju uspostavio te savršene zakone fizike, oni sami sebe postavili?MyTao wrote:Haha... Univerzumom vladaju zakoni fizike... oni poznati nama a mozda i neki s kojim nismo upoznati. gravitacija je definitivno jedan od tih zakona... E=MC^2 je isto tako zakon koji vazi svud u univerzumu.last mohicans wrote:Napad je najbolja odbrana. Dajete neozboljne odgovore. Kad nemate prave odgovre i argumente počinjete sa filozofiranjem i razglabanjem u nedogled. Ako priznajete tu neku silu vi vjerujete u Boga i tačka. Ne morate ga tako zvati. Smatrajte se poraženim u ovoj diskusiji koja nije imala za cilj ima li ili nema Boga.
Ne znam čemu haha, ni na jedno pitanje nisi ponudio konkretan odgovor. Sva tvoja priča i "argumenti" padaju u vodu ko kula od karata.
- MyTao
#400 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa bog je to sve uspostavio... hajd sad odgovori ko je stvorio njega? nije valjda da je sam od sebe nastao? ili da je uvijek biolast mohicans wrote:Gravitacija daje i zivot na zemlji, daje kišu,vjetrove, bilje i sve živo, stvara život ? Ko je na kraju uspostavio te savršene zakone fizike, oni sami sebe postavili?MyTao wrote:Haha... Univerzumom vladaju zakoni fizike... oni poznati nama a mozda i neki s kojim nismo upoznati. gravitacija je definitivno jedan od tih zakona... E=MC^2 je isto tako zakon koji vazi svud u univerzumu.last mohicans wrote:Napad je najbolja odbrana. Dajete neozboljne odgovore. Kad nemate prave odgovre i argumente počinjete sa filozofiranjem i razglabanjem u nedogled. Ako priznajete tu neku silu vi vjerujete u Boga i tačka. Ne morate ga tako zvati. Smatrajte se poraženim u ovoj diskusiji koja nije imala za cilj ima li ili nema Boga.
Ne znam čemu haha, ni na jedno pitanje nisi ponudio konkretan odgovor. Sva tvoja priča i "argumenti" padaju u vodu ko kula od karata.