....ucini mi se da thumb up-om i stavljanjem rijeci u usta svom sagovorniku a po tvom zakljuckufatamorgana wrote:stotka12 wrote: Ne znam čiji je, ja ne vjerujem a bajke a ti?
Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
- stotka12
#1151 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Last edited by stotka12 on 11/01/2013 20:03, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#1152 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Zar su im tolike te nastambe, valjda moderna gradnja, visoki plafoni, šta li .... ....biturbo wrote: EI-Garkad: vrsta drveća, koje posjeduje trnje i beskorisne plodove. Danas židovi masovno u svojim nastambama sade ovo drvo
- stotka12
#1153 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
fatamorgana wrote:Zar su im tolike te nastambe, valjda moderna gradnja, visoki plafoni, šta li .... ....biturbo wrote: EI-Garkad: vrsta drveća, koje posjeduje trnje i beskorisne plodove. Danas židovi masovno u svojim nastambama sade ovo drvo
...to je za sad
-
biturbo
#1154 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Vidis da je nesto golemo ,bas za sakrit se iza njegafatamorgana wrote:Zar su im tolike te nastambe, valjda moderna gradnja, visoki plafoni, šta li .... ....biturbo wrote: EI-Garkad: vrsta drveća, koje posjeduje trnje i beskorisne plodove. Danas židovi masovno u svojim nastambama sade ovo drvo
-
Avetinho
#1155 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
... a to je tako jer to pise u Kuranu kojeg je napisao Muhamed. Sve sto kaze Muhamed je tako, jer to pise u Kuranu koji je napisao Muhamed.biturbo wrote: Kako god okrenes , nevjernici su gubitnici .
Gdje ces porediti "teret" (za iskrenog vjernika,praktikovanje vjere nije teret) sa vjecnom patnjom koja tebe (kao nevjernika) ceka.
Imam i ja jedan most za prodati, jeftino. Zainteresovani nek se jave na sifru: Ja sam posten, bogami, kad ti ja kazem.
-
biturbo
#1156 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Razumijem ja da si ti nevjernik ,to je tvoje opredjeljenje ,ali sta ako se izradis ,o tome ti govorim ?Ja Sam Odavle wrote:... a to je tako jer to pise u Kuranu kojeg je napisao Muhamed. Sve sto kaze Muhamed je tako, jer to pise u Kuranu koji je napisao Muhamed.biturbo wrote: Kako god okrenes , nevjernici su gubitnici .
Gdje ces porediti "teret" (za iskrenog vjernika,praktikovanje vjere nije teret) sa vjecnom patnjom koja tebe (kao nevjernika) ceka.
Imam i ja jedan most za prodati, jeftino. Zainteresovani nek se jave na sifru: Ja sam posten, bogami, kad ti ja kazem.
Kako god okrenes ...
- fatamorgana
#1157 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma nešto mi oni ne izgledaju plašljivi k'o narod, mali al' zahebani,biturbo wrote: Vidis da je nesto golemo ,bas za sakrit se iza njega
-
biturbo
#1158 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Sto jest-jest ,kad idu na goloruk narod,mnogo su hrabrifatamorgana wrote:Ma nešto mi oni ne izgledaju plašljivi k'o narod, mali al' zahebani,biturbo wrote: Vidis da je nesto golemo ,bas za sakrit se iza njega
- stotka12
#1159 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
.....a i nisu se hrabroscu u svojoj istoriji provukli/izvukli kroz evropu tj zapadni svijet......fatamorgana wrote:Ma nešto mi oni ne izgledaju plašljivi k'o narod, mali al' zahebani,biturbo wrote: Vidis da je nesto golemo ,bas za sakrit se iza njega
-
Avetinho
#1160 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
biturbo wrote:Razumijem ja da si ti nevjernik ,to je tvoje opredjeljenje ,ali sta ako se izradis ,o tome ti govorim ?Ja Sam Odavle wrote:... a to je tako jer to pise u Kuranu kojeg je napisao Muhamed. Sve sto kaze Muhamed je tako, jer to pise u Kuranu koji je napisao Muhamed.biturbo wrote: Kako god okrenes , nevjernici su gubitnici .
Imam i ja jedan most za prodati, jeftino. Zainteresovani nek se jave na sifru: Ja sam posten, bogami, kad ti ja kazem.![]()
Kako god okrenes ...
Pa to ti i ja kazem. Bolje odmah kupi onaj most, dok je jos jeftin.
-
biturbo
#1161 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pusti most ,sta ako se izradis ?Ja Sam Odavle wrote:Pa to ti i ja kazem. Bolje odmah kupi onaj most, dok je jos jeftin.
-
Avetinho
#1162 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ako se izradis, ostade bez mosta i propade ti lova.biturbo wrote:Pusti most ,sta ako se izradis ?Ja Sam Odavle wrote:Pa to ti i ja kazem. Bolje odmah kupi onaj most, dok je jos jeftin.![]()
Ako mislis na gradele i djevice, moj bog je meni obecao Crvenkapicu i Baku. Ne znam ni kako cu s ove dvije izac na kraj, kamoli sa sedamdesetdvije.
- stotka12
#1163 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pust covjeka da razvaljuje one Asadovce tamobiturbo wrote:Pusti most ,sta ako se izradis ?Ja Sam Odavle wrote:Pa to ti i ja kazem. Bolje odmah kupi onaj most, dok je jos jeftin.![]()
-
Avetinho
#1164 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
stotka12 wrote:Pust covjeka da razvaljuje one Asadovce tamobiturbo wrote:Pusti most ,sta ako se izradis ?Ja Sam Odavle wrote:Pa to ti i ja kazem. Bolje odmah kupi onaj most, dok je jos jeftin.![]()
-
biturbo
#1165 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Znaci ,ti zivis za bakutuJa Sam Odavle wrote:Ako se izradis, ostade bez mosta i propade ti lova.biturbo wrote:Pusti most ,sta ako se izradis ?Ja Sam Odavle wrote:Pa to ti i ja kazem. Bolje odmah kupi onaj most, dok je jos jeftin.![]()
Ako mislis na gradele i djevice, moj bog je meni obecao Crvenkapicu i Baku. Ne znam ni kako cu s ove dvije izac na kraj, kamoli sa sedamdesetdvije.
- fatamorgana
#1166 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
kakvi god da su, (nisam fan) njihova pet hiljadugodišnja vjernost vlastitoj tradiciji i religiji kao i istom bogu kojem se i ti moliš je ako ništavrijedna poštovanja ....stotka12 wrote:.....a i nisu se hrabroscu u svojoj istoriji provukli/izvukli kroz evropu tj zapadni svijet......fatamorgana wrote:Ma nešto mi oni ne izgledaju plašljivi k'o narod, mali al' zahebani,biturbo wrote: Vidis da je nesto golemo ,bas za sakrit se iza njega
- vatrogasac
#1167 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Analogija je očita pa da probamo ovako.fatamorgana wrote:
Ne znam čiji je, ja ne vjerujem a bajke a ti?
Ako ovog pitaš da li vjeruje u bajke, reći će ti da ne vjeruje i čak se na to nasmijati.

Isto i ovog...
Pa i ovog...

I ovog...

I tako još na milijarde sličnih, ali ako ih pitaš da li vjeruju u Boga reći će ti da vjeruju. To je dokaz da ne postoje paralele koliko god se upinjali i ponavljali.
- fatamorgana
#1168 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Fali još samo tvoja slika, 
- stotka12
#1169 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Zavisi kojeg od brace Grimm pitasfatamorgana wrote: kakvi god da su, (nisam fan) njihova pet hiljadugodišnja vjernost vlastitoj tradiciji i religiji kao i istom bogu kojem se i ti moliš je ako ništavrijedna poštovanja ....
Ehre wem Ehre gebührt.
- fatamorgana
#1170 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa znamo svi ko je autor bajki,stotka12 wrote:Zavisi kojeg od brace Grimm pitasfatamorgana wrote: kakvi god da su, (nisam fan) njihova pet hiljadugodišnja vjernost vlastitoj tradiciji i religiji kao i istom bogu kojem se i ti moliš je ako ništavrijedna poštovanja ....
- vatrogasac
#1171 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Na ulici ili u restoranu ili na autoputu prolazimo jedan pored drugoga svaki dan i ti ne znaš da li sam teista ili ateista. O kakvom teretu ti pričaš? Mi u islamu uživamo. U namazu, postu, hadžu, pomaganju nevoljnih....odr0n wrote: Ili bolje reći da vi ne shvatate na osnovu kakve bajkovite gluposti donosite takav zaključak, što vas već čini gubitnicima jer ste čitav život nosili teret tj. šuplju o budućem životu i tako ćete u zabludi umrijeti, dok smo mi živjeli život bez tog tereta i tako ćemo slobodni umrijeti.
- fatamorgana
#1172 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Vatrogasac, ope' propaganda, jel' bar daju kak'e bonove za topli obrok i to ....
- vatrogasac
#1173 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Namjerno sam izostavio sliku derviškog šejha pretpostavljajući da ćeš jednog dana doći tobe pa ćemo je ubaciti...inšaAllah....nepredvidivi su putevi Gospodnji.fatamorgana wrote:Fali još samo tvoja slika,
- fatamorgana
#1174 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Tvoji su nažalost predvidljivi,vatrogasac wrote:....nepredvidivi su putevi Gospodnji.
- vatrogasac
#1175 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ma jok. Ti me vučeš za jezik što je očito. Dok vi pričate sa nama o vjeri mi je uporedo i živimo. Unapređujemo taj svoj vjerski život. Imaš ovdje svaki dan nešto pa čitaj...fatamorgana wrote:Vatrogasac, ope' propaganda, jel' bar daju kak'e bonove za topli obrok i to ....
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... mitstart=0