Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

mostarac wrote:
mama29 wrote:a sto je Edo Majka primitivcina :?
zato sto ne zna sastaviti prostoprosirenu recenicu u kojoj ne spominje genitalije ili familiju od nekoga
da, ali Edine pjesme su nastele u nekom sasvim "drugom" vremenu.
Stulic je opet zivio u "normalnijem okruzenju"

Ja recimo nikad nisam psovala, a sada sam ko kocijas. Dobro, nisam ni Stulic, niti Edo, ali sam poluprodukt drustva :oops:
davis.ba

#77 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????

Post by davis.ba »

mostarac wrote:
ulicar wrote:Pa mostarac, hebo ga ja, jes' ti slusao Azrin "Fa, fa, fa" (sta mislis o cemu je tu rijec)? Hoces sada reci da je Azra supakluk? Sta lupas? Zato sto covjek kaze u pjesmi "mater vam jebem" on nije umjetnik? To ti je mjerilo? Ti care nemas pojma sa muzikom i ukoliko ti je ovo argument, onda bih ja, da sam na tvom mjestu, a fala Bogu nisam, sutao k'o zaliven. Ti si vjerovatno jedan od onih koji su sve sto znaju naucili iz jedne knjige, jarane, mi nismo.

TI NEMAS POJMA SA MUZIKOM, NITI UMJETNOSCU UOPSTE! Ovo mozes zaljepiti sebi iznad ogledala, da svako jutro, kada se umijes vidis, jer je tacno 100% i to je vjerovatno jedina stvar u koju mozes biti apsolutno siguran.
mostarac wrote:Izvini ali ono sto radi Edo Maajka ima veze sa muzikom ko i bosanac s budizmom.
Recitovanje u kojem se nastoji sto vise puta spomenut "jebemti mater" nije muzika, to je lijecenje kompleksa i losa kopija buntovnistva iz nekih ranijih dana.
Pojedini tekstovi koji su i dobri bi mnogo vise vrijedili bez jebavanja majke, ali nije svako na tom intelektualnom nivou, pa ni iskompleksirani idol Maajka.
ja sam se azre naslusao i vrlo dobro znam sta je azra, medjutim Johnny nije imao potrebu da to fa fa la si provlaci kroz svaku pjesmu i da mu to bude osnovni nacin prepoznavanja i izrazavanja. Johnny je ipak za Edu Maajku nesto sto ovaj nikad nece dostici, cak ni stici na pola puta, i nema smisla porediti Johnny-a i Maajku, jer to je nebo i zemlja. Ja nisam zavrsio muzicke skole, ali sam jos kao malo dijete naucio da znam sta je recitacija i sta ne spada u muziku, a da zalost bude jos veca Maajka je jako los recitator. Dakle ne trebas biti veliki poznavalac umjetnosti da bi skontao da to sto radi Edo Maajka nema veze sa umjetnoscu nego sa krkanlukom i primitivizmom doticnog, koji nam se pokusava podvaliti kao umjetnost. Nazalost kakva nam je zemlja, takva nam je i tabela za vrednovanje umjetnosti, pa se onda neko poput Maajke moze nazvat umjetnikom, a obicni je primitivcina.
A sad sto je ovo zemlja krkana i primitivaca pa edo maajka moze biti ovde popularan do ludila to je samo nas moralni poraz.
Čim ti poistovjećuješ hip-hop sa nekim recitacijama vidi se da veze nemaš o muzici.

Provaljuješ se čovječe.

Znači kad kaže mater vam jebem to je tebi papanluk? Možda bi i bio da nije napisao genijalnu pjesmu gdje se koristi taj refren ali očigledno da nisi ni poslušao taj tekst. Uostalom šta nakon fenomenlanog teksta u kojem obrađuje najtežu temi današnjice za nas, treba reći? Pa treba upravo to reći MATER VAM JEBEM.

Preporučio bih ti da se informišeš o muzičkim pravcima pogotovo o ovom kojeg spominješ kao iživljavanje jer je počeo nastajati prije više od 20 godina. A sad ko je ovdje primitivac najbolje pokazuje da ti muziku koja je nastala tako davno a doživljela svoju potpunu komercijalizaciju u svijetu u poslijednih 10 godina nazivaš recitacijama. :lol:
mostarac

#78 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????

Post by mostarac »

davis.ba wrote:
mostarac wrote:
ulicar wrote:Pa mostarac, hebo ga ja, jes' ti slusao Azrin "Fa, fa, fa" (sta mislis o cemu je tu rijec)? Hoces sada reci da je Azra supakluk? Sta lupas? Zato sto covjek kaze u pjesmi "mater vam jebem" on nije umjetnik? To ti je mjerilo? Ti care nemas pojma sa muzikom i ukoliko ti je ovo argument, onda bih ja, da sam na tvom mjestu, a fala Bogu nisam, sutao k'o zaliven. Ti si vjerovatno jedan od onih koji su sve sto znaju naucili iz jedne knjige, jarane, mi nismo.

TI NEMAS POJMA SA MUZIKOM, NITI UMJETNOSCU UOPSTE! Ovo mozes zaljepiti sebi iznad ogledala, da svako jutro, kada se umijes vidis, jer je tacno 100% i to je vjerovatno jedina stvar u koju mozes biti apsolutno siguran.
ja sam se azre naslusao i vrlo dobro znam sta je azra, medjutim Johnny nije imao potrebu da to fa fa la si provlaci kroz svaku pjesmu i da mu to bude osnovni nacin prepoznavanja i izrazavanja. Johnny je ipak za Edu Maajku nesto sto ovaj nikad nece dostici, cak ni stici na pola puta, i nema smisla porediti Johnny-a i Maajku, jer to je nebo i zemlja. Ja nisam zavrsio muzicke skole, ali sam jos kao malo dijete naucio da znam sta je recitacija i sta ne spada u muziku, a da zalost bude jos veca Maajka je jako los recitator. Dakle ne trebas biti veliki poznavalac umjetnosti da bi skontao da to sto radi Edo Maajka nema veze sa umjetnoscu nego sa krkanlukom i primitivizmom doticnog, koji nam se pokusava podvaliti kao umjetnost. Nazalost kakva nam je zemlja, takva nam je i tabela za vrednovanje umjetnosti, pa se onda neko poput Maajke moze nazvat umjetnikom, a obicni je primitivcina.
A sad sto je ovo zemlja krkana i primitivaca pa edo maajka moze biti ovde popularan do ludila to je samo nas moralni poraz.
Čim ti poistovjećuješ hip-hop sa nekim recitacijama vidi se da veze nemaš o muzici.

Provaljuješ se čovječe.

Znači kad kaže mater vam jebem to je tebi papanluk? Možda bi i bio da nije napisao genijalnu pjesmu gdje se koristi taj refren ali očigledno da nisi ni poslušao taj tekst. Uostalom šta nakon fenomenlanog teksta u kojem obrađuje najtežu temi današnjice za nas, treba reći? Pa treba upravo to reći MATER VAM JEBEM.

Preporučio bih ti da se informišeš o muzičkim pravcima pogotovo o ovom kojeg spominješ kao iživljavanje jer je počeo nastajati prije više od 20 godina. A sad ko je ovdje primitivac najbolje pokazuje da ti muziku koja je nastala tako davno a doživljela svoju potpunu komercijalizaciju u svijetu u poslijednih 10 godina nazivaš recitacijama. :lol:
s tim sto to nije muzika, a sad moze neko i mukanje krava nazivat muzikom. To je njegovo demokratsko pravo :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Vidim nisi me poslušao. Mislio sam da makar malo pameti tu negdje ima ali dobro. Drži se ti crvene jabuke.
mostarac

Post by mostarac »

davis.ba wrote:Vidim nisi me poslušao. Mislio sam da makar malo pameti tu negdje ima ali dobro. Drži se ti crvene jabuke.
Crvenu jabuku bas ne podnosim, ali oni su za Edu Maajku ipak muzicari ogromnog kvaliteta
davis.ba

Post by davis.ba »

Ma da naravno. Jedna obična pop grupa je bolja od Ede. :lol:

cijela država plaća reket
po kućama oružje od rat čuje se zveket
imamo mina ko jagoda pune oranice
ali neće brate u rod oni što su pravli sadnice
bole nas kite imamo resursa više pogotovo metala
govana metana
to je naš zrak i hrana
s tim nas vođe hrane
ne znam za vas ja sam sit u mene više ne stane
svako qrac u državi puši
zatvara uši
pred nepoznatim ljudima
držim jezik za zubima
dal selam, zdravo, bog kako je pravo
ne znam više šta da kažem u sranju da se ne nađem
sviraju ratnu trubu
ljude drugčijeg pogleda imaju na zubu
a da im isprave pogled poslaće jedan odred
da im zapaljenu kuću gledaju kroz dvogled

al nema ratne nevere što može uništiti temelje
onaj gore kuće u kojem su naše duše onu burmu i lanac što u temelj baci bosanac kad kuću pravi u temelj dio sebe stavi sruši do temelja, ne ide temelj, on će ostati vječan ko sava

MATER VAM JEBEM.

Ova strofa više vrijedi nego pola albuma crvene jabuke. Ko konta skontaće. Eto sad se ti od cijelog teksta koncentriši na ovo zadnje mvj pa onda nastavi pametovati.
Prenj

Post by Prenj »

Drustvena i socijalna angazovanost Ede i nekolicine BH repera (oprostite ako ne razlikujem hip-hop od repa), su rijetko svjetlo u danasnjoj muzickoj i drustvenoj letargiji.
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne vrijedjaj :D crvenu jabuku :D molim te :D

sa aljosom...zera nema pojma ;)

nije problem spomenut haj jednom tu psovku...al edo da ne psuje ne bi bio nigdje...svoju karijeru je izgradio na prostaklucima, i to je meni dovoljno da ga smatram primitivcem.

a to folovi textovi...pa neg bude govornik brate pa nek prica sta hoce.. kakve veze ima muzika s tim....on kao izvodjac bi trebao pjevati, jel primjetis vise od pola oktave u njegovom glasu?

Ne primjetis. Kad recitujes onda ti oktave i ne trebaju. a to sto nekakva repeat podloga svira u pozadini, sigurno nije dovoljno da ga svrstam u umjetnike. svako od nas moze biti kao edo majka. eto uzmi ove eduove tekstove na bez cenzure....zasto su losiji od edinih????

s druge strane, u crvenoj jabuci ne mogu bit bas svi :D doduse, los je primjer, zera ne zna pjevat :D al u bilo kojem drugom iole ozbiljnijem bandu...
davis.ba

Post by davis.ba »

Stitch__ wrote: nije problem spomenut haj jednom tu psovku...al edo da ne psuje ne bi bio nigdje...svoju karijeru je izgradio na prostaklucima, i to je meni dovoljno da ga smatram primitivcem.
Ovo uopšte nije tačno.
Stitch__ wrote: a to folovi textovi...pa neg bude govornik brate pa nek prica sta hoce.. kakve veze ima muzika s tim....on kao izvodjac bi trebao pjevati, jel primjetis vise od pola oktave u njegovom glasu?
On nije pjevač, on je reper. Tu se ocjenjuju neke druge stvari kao što su flow, lirika, glas (ali ne na klasični način). Kažem ako ste već neupoznati sa temom informišite se. Očigledno da je problem što je pola naše države zaostalo u vremenu prijed 20 godina pa onda gledaju na Edu kao pjevača.
Stitch__ wrote: Ne primjetis. Kad recitujes onda ti oktave i ne trebaju. a to sto nekakva repeat podloga svira u pozadini, sigurno nije dovoljno da ga svrstam u umjetnike. svako od nas moze biti kao edo majka. eto uzmi ove eduove tekstove na bez cenzure....zasto su losiji od edinih????
Daj onda da vidim taj tvoj tekst kad je to tako lako. Očigledno da nisi nikad čuo nikog drugog od repera na našem pa zato ne možeš cijeniti njegove tekstove koji su genijalni. Album Slušaj mater je već sada legendaran.
Qler

Post by Qler »

Stitch__ wrote:ne vrijedjaj :D crvenu jabuku :D molim te :D

sa aljosom...zera nema pojma ;)

nije problem spomenut haj jednom tu psovku...al edo da ne psuje ne bi bio nigdje...svoju karijeru je izgradio na prostaklucima, i to je meni dovoljno da ga smatram primitivcem.

a to folovi textovi...pa neg bude govornik brate pa nek prica sta hoce.. kakve veze ima muzika s tim....on kao izvodjac bi trebao pjevati, jel primjetis vise od pola oktave u njegovom glasu?

Ne primjetis. Kad recitujes onda ti oktave i ne trebaju. a to sto nekakva repeat podloga svira u pozadini, sigurno nije dovoljno da ga svrstam u umjetnike. svako od nas moze biti kao edo majka. eto uzmi ove eduove tekstove na bez cenzure....zasto su losiji od edinih????

s druge strane, u crvenoj jabuci ne mogu bit bas svi :D doduse, los je primjer, zera ne zna pjevat :D al u bilo kojem drugom iole ozbiljnijem bandu...
pa stitch :) jel te to moram ganjati po forumu :D c c c c :) dobar je Edo i nek im je rekao :) da im se sjeti mame :)

a zera je dobar interpretator... nije on pjevac... i to mi si i svidja kod njega :)

i opet stitch tvoji licni standardi nisu mjerilo sta je papanluk i seljakluk a sta ne :D

ljudi smo, nismo hercegovci :D (ovo je sala.. da se ko ne uverijedi iz juznih krajeva :D )
Qler

Post by Qler »

Azra - Zena drugog sistema (ja sam se smio zakleti da je ovo zadovoljstina?!?! :roll: :-? )
kada guzim staru koku
i kada mrzim smrdljivi radio
na kome stalno traze harac
a uz to mi opet daju krivu informaciju
samo da mi sjebu imaginaciju
I can't get no
oh no no
kada gledam na tv
i kada cujem iz prve ruke
kako kondom glavu cuva
i kako kancer vise nitko ozbiljno ne fura
jer svi su presli u sidase
I can't get no
oh no no
kada uzmem telefon
i kad mi jebu sve po spisku jer sam fin
i jer molim za njenu adresu
nesto kao baby baby come back maybe next week
zar ne vidis da si ista ka oni
eh hej
that's what I say
ulicar

#87 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????

Post by ulicar »

Ma mostarac, ja bih na tvom mijestu da sam, a fala Bogu nisam, prestao posjecivati ovaj forum jedno tri mjeseca, pa onda promijenio nick. Ti care, ne da nemas pojma, vec se provaljujes, do 3.14159cke materine :) Ja se odavno nisam ovako necemu nasmijao. Stvarno od srca :)
mostarac wrote: ja sam se azre naslusao i vrlo dobro znam sta je azra, medjutim Johnny nije imao potrebu da to fa fa la si provlaci kroz svaku pjesmu i da mu to bude osnovni nacin prepoznavanja i izrazavanja.
Pa ti osnovne stvari u umjetnosti i Ede i Stulica ne kontas. Ti si jarane fulio temu i kompoziciju ove pismene vijezbe, to tje cudo jedno.
mostarac wrote:Johnny je ipak za Edu Maajku nesto sto ovaj nikad nece dostici, cak ni stici na pola puta, i nema smisla porediti Johnny-a i Maajku, jer to je nebo i zemlja.
Daleko od toga da su nebo i zemlja, vise su lice i nalicje jednog novcica. Sta je "Pit", nego "Mirzi", sta je "Nemoj po glavi d.p." nego "Trpaj", sta su "Kurvini Sinovi" nego "Mater vam jebem" ...

mostarac wrote:Ja nisam zavrsio muzicke skole, ali sam jos kao malo dijete naucio da znam sta je recitacija i sta ne spada u muziku, a da zalost bude jos veca Maajka je jako los recitator.
E, ovako. Posto vidim da te buni RAP, da ti probam pojasniti ono osnovno. Rijec RAP u engleskom ima znacenje “komunikacija”. Ako s nekim imas “good rap”, znaci da ti njega i on tebe razumijete. Rap u muzici znaci “Rhythmic American Poetry”, ili u prijevodu na Bosanski “Ritmicka Americka Poezija”. Zacetnici rap-a su koristili ovu igru rijeci da pojasne kako njihova umjetnost radi. Oni sa tobom komuniciraju koristeci ritmicku poeziju. Valjda ti je sada jasno sto su meni suze od smijeha na lice potekle kada sam procitao da ti ovo zoves “recitacija”, jer u recitaciji nemas “ritam” kao u muzici(RAP), vec imas ritam koji je upisan u samu pjesmu, koristeci ritam rijeci i znakove interpunkcije, sto je daleko od istog. Da bi skontao kolika je to razlika, pokusaj odrecitovati (ne otpjevati) po pravilima neki veliki muzicki hit. Vidjeti ces kako ti tu stvar neces moci ni prepoznati. Recimo Edina “Trpaj”, kada je on PJEVA zvuci kao “trpajtrpaj umaricusvenastrpaj”, dok odrecitovana zvuci “Trpaj! Trpaj! U maricu, sve nas trpaj.” Hehehehehehe.
mostarac wrote: Dakle ne trebas biti veliki poznavalac umjetnosti da bi skontao da to sto radi Edo Maajka nema veze sa umjetnoscu nego sa krkanlukom i primitivizmom doticnog, koji nam se pokusava podvaliti kao umjetnost. Nazalost kakva nam je zemlja, takva nam je i tabela za vrednovanje umjetnosti, pa se onda neko poput Maajke moze nazvat umjetnikom, a obicni je primitivcina.
Dakle trebas biti poznavalac umjetnosti prije nego ikoga, a posebno Edu Maajku nazoves krkanom, jer se, kao sto vidis iz ovog postinga PROVALJUJES i pokazujes koliko kajmaka tebi iz kalosa viri.
pike

Post by pike »

Ljudi Edo Maajka i Frenkie su nesto naj bolje sto se desilo na Bosanskoj muzickoj sceni u zadnjih 10 godina. Konacno nesto svjeze, nesto drugacije, a ne vazda tra-la-la-la-la i kojekakve bubice, marice, cakane...

Dalje, ovdje pojedinci nemaju blage veze o hip-hopu/rap-u, a pljuju po istom :-) mislim uredu je to sto ima ljudi koji ne vole tu vrstu muzike, ali nazivat je sranjem, nabrajanjem, a repere primitivcima je bijedno i samo pokazuje opste ne poznavanje materije.

Pa rock and roll se isto tako smatrao idiotizmom u 50-im, a svi znamo sta se poslje desilo.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

:roll: :-? :(
davis.ba

Post by davis.ba »

Haj ti Murate koju pametnu prozbori. :D
irfan2

Post by irfan2 »

Murat Sabanovic wrote::roll: :-? :(
ovo je najbolji komentar na ovoj temi....
davis.ba

Post by davis.ba »

Ma nema...
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

davis.ba wrote:Haj ti Murate koju pametnu prozbori. :D
davise,nemam ja nista vise pametno dodati...
sve je napisano na ovih par stranica...
:roll: :-? :(
Cleen

Post by Cleen »

Izgleda da moja tema nije bila shvacena. Cilj je bio da se diskutuje o danasnjoj omladini koja muzicki zivi u svijetu proslosti. Zasto??? Kako??? Sta je razlog????
Neko voli Eda Majku, neko nevoli .... To je sve fer i tako i treba da bude. U demokratiji nema jednoobraznosti koje je bilo u doba komunizma.
Ali mi nije jasno kako jedno dijete od 15 godina koje zivi u 2006 godini se pali ina muziku Azre ili Dugmeta iz 80-ih. Jeli to dijete prepoznalo kvalitet ili je to samo tradicija koju je naslijedilo od svog babe ili dede ??????
car-x

Post by car-x »

seka wrote:
Cleen wrote:Izgleda da moja tema nije bila shvacena. Cilj je bio da se diskutuje o danasnjoj omladini koja muzicki zivi u svijetu proslosti. Zasto??? Kako??? Sta je razlog????
Neko voli Eda Majku, neko nevoli .... To je sve fer i tako i treba da bude. U demokratiji nema jednoobraznosti koje je bilo u doba komunizma.
Ali mi nije jasno kako jedno dijete od 15 godina koje zivi u 2006 godini se pali ina muziku Azre ili Dugmeta iz 80-ih. Jeli to dijete prepoznalo kvalitet ili je to samo tradicija koju je naslijedilo od svog babe ili dede ??????
:shock: zivota ti nemoj vise!

a na tvoje pitanje da citiram Stich-a :oops: :D : degustibus est non discutantum :-)
mislis, de gustibus (et coloribus - mada se ovo o bojama vremenom izgubilo) non est disputandum?

jedno banalno pitanje, sta je alternativa azri, dugmetu i ostaloj muzici iz 80-ih?

tu vrstu muzike koju su oni svirali (punk rock, pastirski rock i povremeno cisti hard rock) danas u nas niko ne svira.. barem sto se ovih poznatijih muzicara (?) tice..

ako se meni svidja iron maiden, deep purple, uriah heep, itd, nema tog franz ferdinanda, coldplay-a, nickelback-a, itd.. koji ih mogu zamijeniti, mada pocesto bivaju pozicionirani u isti muzicki pravac.. u praksi - u mojim mp3 i cd zbirkama - ima svakako mjesta za sve, ali nije isto cuti ian andersona (jethro tull) i njegov aqualung i npr. dani california (nova od RHCP).. dvije super pjesme, ali svaka ima svoje mjesto..

tako i azra, dugme i ostale grupe.. tocak je jedan.. kao i tifa.. bebek.. lipovaca i ostali.. mjesta za nove ima.. ali na novim je da ta mjesta zauzmu.. a do tada, balkane balkane balkane moj..
Cleen

Post by Cleen »

car-x wrote:
seka wrote:
Cleen wrote:Izgleda da moja tema nije bila shvacena. Cilj je bio da se diskutuje o danasnjoj omladini koja muzicki zivi u svijetu proslosti. Zasto??? Kako??? Sta je razlog????
:shock: zivota ti nemoj vise!

a na tvoje pitanje da citiram Stich-a :oops: :D : degustibus est non discutantum :-)
mislis, de gustibus (et coloribus - mada se ovo o bojama vremenom izgubilo) non est disputandum?

jedno banalno pitanje, sta je alternativa azri, dugmetu i ostaloj muzici iz 80-ih?

tu vrstu muzike koju su oni svirali (punk rock, pastirski rock i povremeno cisti hard rock) danas u nas niko ne svira.. barem sto se ovih poznatijih muzicara (?) tice..

ako se meni svidja iron maiden, deep purple, uriah heep, itd, nema tog franz ferdinanda, coldplay-a, nickelback-a, itd.. koji ih mogu zamijeniti, mada pocesto bivaju pozicionirani u isti muzicki pravac.. u praksi - u mojim mp3 i cd zbirkama - ima svakako mjesta za sve, ali nije isto cuti ian andersona (jethro tull) i njegov aqualung i npr. dani california (nova od RHCP).. dvije super pjesme, ali svaka ima svoje mjesto..

tako i azra, dugme i ostale grupe.. tocak je jedan.. kao i tifa.. bebek.. lipovaca i ostali.. mjesta za nove ima.. ali na novim je da ta mjesta zauzmu.. a do tada, balkane balkane balkane moj..
Ja ljudi i razumijevanja. Pa bolan nebio ako jos jednom procitas moj komentar trebao bi vise da skontas da ja pricam o djecici od 15 godina pa sve do nekih 20 ili 25 godina. A ti po svojim muzickim informacijama i muzickoj podkovanosti si sigurno preko 25 ili mozda i 30 godina.
Znaci ne misli se na tebe vec jos jednom ponavljam na djecicu koja rastu uz Azru i ostale Balkanstine....
Stitch__

Post by Stitch__ »

evo ja :D 24 :D (still ;) ) i volim pravo elvisa slusat :D i sta je tu lose :?

eto sve ucenjaci nekakvi ovdje :D svi govore latinski :D lako je proguglat pa nac pravilno :D ko da niko nije bjezao s casova, pih :D
car-x

Post by car-x »

Cleen wrote:
car-x wrote: jedno banalno pitanje, sta je alternativa azri, dugmetu i ostaloj muzici iz 80-ih?
Ja ljudi i razumijevanja. Pa bolan nebio ako jos jednom procitas moj komentar trebao bi vise da skontas da ja pricam o djecici od 15 godina pa sve do nekih 20 ili 25 godina. A ti po svojim muzickim informacijama i muzickoj podkovanosti si sigurno preko 25 ili mozda i 30 godina.
Znaci ne misli se na tebe vec jos jednom ponavljam na djecicu koja rastu uz Azru i ostale Balkanstine....
evo ovo podebljano za djecicu od 15 godina..

samo da te napomenem da sam i ja nekad imo 15 godina, i da su u to vrijeme grupe ko bijelo dugme, azra (mada je "balegari ne vjeruju sreci" bio frisak u to vrijeme) manje-vise prestale postojati..

a muzicki ukus se nekako formira puno prije toga..

smijesno zvuci, ali ja sam sluso ac/dc, iron maiden, led zeppelin, uriah heep, whitesnake, judas priest, deep purple, def leppard, motorhead, itd, i sa nepunih 6 godina (moj brat je imo nesto malo vise od 2 godine kad je vec znao mlatiti glavom i nije htio zaspati dok mu se ne stave slusalice sa dirty deeds done dirt cheap) jer je sin zene koja nas je cuvala bio zesci roker i tako je sve pocelo..

u neka doba skontas da ti se spava kad cujes likove tipa vanila ajs, nju kids on d blok, itd, a da te pravo razdrma npr. muster of puppets, two minutes to midnight, itd.. i onda ti sam sebi skontas da ti ova druga muzika godi, a ona prva ne..

(mada danas rado poslusam i npr. billy jean od majkla dzeksona ili careless whisper od dzordz majkla ili npr kiss od prinsa.. a da je to nekad bilo nezamislivo.. u to vrijeme bilo je "jebo pop".. danas sve pase.. ali opet ima neka britney spears - justin timberlake granica i tako daleko u svojoj muzickoj fleksibilnosti se ne bi spustio)..
car-x

Post by car-x »

Stitch__ wrote:evo ja :D 24 :D (still ;) ) i volim pravo elvisa slusat :D i sta je tu lose :?

eto sve ucenjaci nekakvi ovdje :D svi govore latinski :D lako je proguglat pa nac pravilno :D ko da niko nije bjezao s casova, pih :D
stitch, da si imo aliju uzunovica za profesora latinskog, imo bi i razumijevanja.. ako nista, kod njega se moralo znati 50 "standardnih" izreka napamet, a ova je pripadala u tih 50..

a ja sam, da bi dobio prolaznu ocjenu nakon sto mi je zavalio keca (s plusom koji obecava) naucio jos i vise i to prosirene verzije..

albin vilhar - latinski citati.. kad bi ih barem znao pola ko onda..
Stitch__

Post by Stitch__ »

shefe :D samo jedna ispravka :D nije prikupljanje (muster) lutaka, nego gospodar (master) lutaka :D :D

inace, sve ostalo :thumbup: ;)
Post Reply