ako nisi, nabavi
i izvini al i za foto treba obradu napravit, zasto ce nam inace photoshop
malo offtopic
nerviraju me PRAVO
a takvih je hrpa na forumu
Moderator: _BataZiv_0809
uuuuf ... nemoj ovo (ili ovakva poredjenje) vise nikada ponoviti. zbog sebe. a meni se zaista ne da objasnjavati zasto.Stitch__ wrote:fulas poentu. naravno da treba u tim oblastima koristiti nove tehnologije. ali...uzmi mona lisu naprimjer. neprocjenjivo blago svjetske historije. e sad, da je to tako ko sto kazes, uzmes digitalni cam od 7-8mpix, uslikas neku curu i izlozis je pored mona lise...naravno da ce se kvalitetnije vidjeti, bolji kontrast biti, brightness na aparatu automatski se podesiti, color balance bla bla...ALI...sve to tu sliku ne cini ni 1/999999999 vrijednosti slike mona lise...
jos veci problem da ogromna vecina NEMA ZELJU da se potrudi da nadje nesto drugo. a moze se i nije TOLIKO tesko.davis.ba wrote:Pa kako će imati drugi ukus kad ne mogu ni čuti skoro ništa drugo? Ovdje vlada čisti monopol narodnjaka na tržištu. To je problem.Chopper_Horrace wrote:Mlada raja slusa stare iyvikane bendove jer im se ukus razlikuje od tvog![]()
ne kontam zasto stvarati ovoliku polemiku oko toga kad je to sve pitanje ukusa.![]()
Pa fazon je što je to program sačinjen od unaprijed snimljenih stvar i onda se samo miksa na različite načine. To je program za igranje, probaj profesionalne pa ćeš onda promjeniti mišljenje.Stitch__ wrote:jesil c uo za program e-jay
ako nisi, nabavipjesma se za sat ko sale napravi
probao
![]()
![]()
Da to sam i ja upravo ranije rekao da malo svoj odgovor od maloprije citiram (niko ko ja hahahah)dinash wrote:jos veci problem da ogromna vecina NEMA ZELJU da se potrudi da nadje nesto drugo. a moze se i nije TOLIKO tesko.davis.ba wrote:Pa kako će imati drugi ukus kad ne mogu ni čuti skoro ništa drugo? Ovdje vlada čisti monopol narodnjaka na tržištu. To je problem.Chopper_Horrace wrote:Mlada raja slusa stare iyvikane bendove jer im se ukus razlikuje od tvog![]()
ne kontam zasto stvarati ovoliku polemiku oko toga kad je to sve pitanje ukusa.![]()
Ja nikad nisam cuo narodnjak na EFM radiju ili na 202 ili na radio MIR (ovzadnja dva pomenuta pustaju novu muziku pogotovo radio MIR)...
Kome se narodnjaci ne slusaju znaju na koju ce stanicu okrenuti i slusati muziku po svom ukusu...
A ko hoce da slusa narodnjake opet ima svoj izbor...
Nije istina da se samo narodnjaci mogu cuti,ili bar kako ja to zovem, pop-folk muziku (novokomponovanu zabavnu muziku koje je iz Srbije uzela maha i kod nas), uvijek imas nesta po svom ukusu, samo treba naci a ne reci narodnjaci uzeli maha. Nesto mi govori da ces i ti uskoro u narodnjake jer te hvata pravilo "Ako ih ne mozes pobijediti pridruzi im se"
Ja se osjećam potpuno bombardovano narodnjacima sa svih strana, dovljno je reći da nemamo niti jednu emisiju na televiziji posvećenu drugačijoj muzici od narodne!lutkica_lutkica wrote:D-12 ?![]()
![]()
ne mogu da se sjetim koji su jos hip-hop-bla-bla bendovi, ali apsolutno me nervira sto cijeli taj hip-hop-cup underground pokret nazivaju muzikom![]()
![]()
i jos prave komercijalni ogranak (u kojem se dive zenskim guzicama) koji preplavi cijeli svijet!!! gdje ovaj svijet ide???
![]()
![]()
![]()
Ok je to sto kazes za narodnjake, samo ja nisam pricao o tome. Nisi samo ti bombardovan narodnjacima, cijelo nase drustvo je bombardovano narodnjacima, ali imas opet omaldine 15-20 god. koja to ne slusa vec slusa ili hip hop ili r&b, ili neki metal pa onda ovu modernu gotiku itd... Opet cu se vratiti na ukuse.davis.ba wrote:
@Chopper kako neko može imati želju ako od samog djetinstva, preko kuće, roditelja pa drugih prijatelja skoro samo čuje narodnjake? Sigurno bude ljudi koji se rano opredjele za nešto drugo ali valjda ovdje govorimo o nekom većini.
A ta većina nikad neće početi slušati druge stvari dok muzička industrija ne počne raditi kako treba. Ne možeš ti nekom pričati sad nešto o repanju kad je to nešto potpuno strano za većinu i kad jedan genijalac kao Edo Maajka nije mogao izdati album ovdje?
I normalno da ćemo imati onda ovakve genijalne komentare
Ja se osjećam potpuno bombardovano narodnjacima sa svih strana, dovljno je reći da nemamo niti jednu emisiju na televiziji posvećenu drugačijoj muzici od narodne!lutkica_lutkica wrote:D-12 ?![]()
![]()
ne mogu da se sjetim koji su jos hip-hop-bla-bla bendovi, ali apsolutno me nervira sto cijeli taj hip-hop-cup underground pokret nazivaju muzikom![]()
![]()
i jos prave komercijalni ogranak (u kojem se dive zenskim guzicama) koji preplavi cijeli svijet!!! gdje ovaj svijet ide???
![]()
![]()
![]()
Pa jeste ali u omjeru 80%-20% u korist narodne muzike. A to nije samo zbog drugačijeg ukusa, jer kažem ukusi se prave na osnovu onoga što imaš priliku čuti, ne samo od sebe, a većina ljudi sluša ono što mogu čuti na televiziji ili radiju.Chopper_Horrace wrote: Ok je to sto kazes za narodnjake, samo ja nisam pricao o tome. Nisi samo ti bombardovan narodnjacima, cijelo nase drustvo je bombardovano narodnjacima, ali imas opet omaldine 15-20 god. koja to ne slusa vec slusa ili hip hop ili r&b, ili neki metal pa onda ovu modernu gotiku itd... Opet cu se vratiti na ukuse.
Ovo si dobro primjetio i vjerujem da i toga dosta ima.Chopper_Horrace wrote: Ali treba jos jedan fenomen istaci : a to je da mnogo mladih ovdje slusa danasnje nase (teritorijalno ex-yu) sund kichaste bendove iz jednog razloga a ja sam bio svjedok jer mi je to nekoliko njih reklo: ja ne mogu slusati tu stranu muziku,ma da im se muzika svidja, jer ne razumijem sta pjeva (u prevodu loshi ili nikakvi sa engleskim) pa slusa to sto slusa narodnjake itd...
hebi ga ovdje kod nas (imas i mtv i vivui vh1 i sve zivo) tako da nije bas da nemaju gdje da cuju ono sto valja, pa makar to bila neka komercijala tipa robbi williamsa, marlyn masona, itd. Ne krivim one sto zive na selu jer do njih kabolvska a kamoli digitaln televizioja nece za 100 godina doci.davis.ba wrote:
Pa jeste ali u omjeru 80%-20% u korist narodne muzike. A to nije samo zbog drugačijeg ukusa, jer kažem ukusi se prave na osnovu onoga što imaš priliku čuti, ne samo od sebe, a većina ljudi sluša ono što mogu čuti na televiziji ili radiju.
ma kad sam sponeuo te komercijalne muzicke tv stanice mislio sam na vise na sam topic ove teme jer smo malo skrenuli sa teme, a ipak vecina nase omladine gleda te tv stanice i slusa tu modernu muziku zajedno sa starom muzikom...davis.ba wrote:Pa naš mtv je totalna glupost, ono je neviđeno. Toliko o tome.
Ali mislio sam više na naš potencijal. Svakako da se ima mogućnost koliko-toliko čuti strana muzika ali naši ljudi u Bosni koji rade nešto drugo od narodne ne mogu ništa uspjeti. A oni bi trebali ipak biti ti pokretači. Spomenuo si engleski jezik.
Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
Zaista mi nije jasno. Jer svugdje u svijetu je obrnuta situacija. Da li to nasa omladina zeli da ostari sto prije??? Da li je to zato sto smo mi konzervativno drustvo???? Da li zato sto nemaju druge alternative?????
Po meni je zaista tuzno i zalosno kad na koncertu, na jednoj strani masa mlade publike, a na drugoj strani stari, procelavi, ugojeni, staticni pjevac onako ukoceno izvodi svoje pjesme.
Care imas izgleda "krizu", Rolling Stones su preko 60 godina pa sta mislis sto ih raja jos slusa???? Dobra muzika. Izolovan si od ostatka svijeta. cccccc.Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
Zaista mi nije jasno. Jer svugdje u svijetu je obrnuta situacija. Da li to nasa omladina zeli da ostari sto prije??? Da li je to zato sto smo mi konzervativno drustvo???? Da li zato sto nemaju druge alternative?????
Po meni je zaista tuzno i zalosno kad na koncertu, na jednoj strani masa mlade publike, a na drugoj strani stari, procelavi, ugojeni, staticni pjevac onako ukoceno izvodi svoje pjesme.